Moderne kunst i Quedlinburg

Grafiske værker og tegneserier på Feininger Galleri

Hvis du skal på kør-selv-ferie i Harzen, så skal du sikkert forbi den skønne lille middelalderby Quedlinburg. Byen, der siden 1994 har været på UNESCOs Verdensarvliste, byder på et væld af charmerende seværdigheder, der trækker tråde tilbage til den spændende middelalder og udfolder Harzens historie, som slottet, bindingværksmuseet og det gamle rådhus.

Men et af byens mere moderne attraktioner er Feininger Galleri. Den tysk-amerikanske kunstner Lionel Feininger, der med sine moderne grafiske værker og tegneserier var langt forud for sin tid, opholdt sig i begyndelsen af 1900-årene ofte i Quedlinburg.

På baggrund af sine amerikanske rødder, men mest som følge af hans moderne kunst blev han offer for nazisternes vurdering af ham som værende "utysk" og måtte i huj og hast forlade landet. Han efterlod sig en samling grafiske værker i Quedlinburg. De udgør stammen i det flotte Feininger Galerie, der har fået en flot ny tilbygning og spændende særudstillinger af moderne kunst

Har du fået appetit oven på din rundtur til Quedlinburgs mange oplevelser og seværdigheder? Så se vores anbefalinger til restauranter og cafeer i den hyggelig by.

    Kort

    Vis på kort