Rådhuset i Quedlinburg

Hvor den trofaste Quedel-hund står vagt

Skal du på kør-selv-ferie i Harzen og overvejer hvad du skal opleve i den grønne region? Så skal du helt sikkert opleve den fine gamle middelalderby Quedlingburg. Byen, der siden 1994 har været på UNESCOs Verdensarvsliste er proppet af spændende seværdigheder, der giver dig et fascinerende indblik i byens historie. 

En af dem er Quedlinburg Rådhus fra 1320, der i sommermånederne gemmer sig bag rådhusvinens grønne løv og rødblomstrende pelargonier. En trappe fører fra Markt, byens centrale torv, direkte op til døren. Ovenover holder den trofaste Quedel-hund, som har lagt navn til Quedlinburg, vagt i byvåbnet.

Indenfor i Quedlinburg Rådhus' store festsal, udsmykker malerier af højdepunkter fra byens farverige historie væggene. Udenfor på torvet kan du komme bag om bindingsværksfacaderne, for her myldrer det med hoteller, cafeer og restauranter. Du kan her se vores anbefalinger til hyggelige restauranter og cafeer i Quedlinburg. 

Nysgerrig på, hvad byen ellers byder på? Hvad med at besøge slottet og bindingsværksmuseet. Du kan også opleve en af de mere moderne attraktioner, Feininger Galleri, og få et skud moderne kunst i den gamle by

    Kort

    Vis på kort