Begynderguide til New York City

Hvor skal du starte i the Big Apple?

Hvis du aldrig har været i New York før, kan byens store udbud af seværdigheder, attraktioner og aktiviteter være overvældende! Hvad skal du se, og hvor skal du starte i The Big Apple? Fortvivl ikke. Vi har her lavet en checkliste til dig med de vigtigste attraktioner. Og bare rolig: Alt det andet skal du nok nå også – hvis ikke på din første New York-ferie, så på den næste.

Her skal du starte

MetroCard
Noget af det første du bør gøre efter din ankomst til New York, er at købe dig et MetroCard, der giver dig fri transport i Subway og busser. Godt nok er New York en by, hvor du går meget, men Subwayen i New York er ikke bare praktisk (især i dårligt vejr), det er også en fantastisk oplevelse, som på både godt og ondt giver dig et klart billede af New Yorks sande væsen.

NYC Information Center
Det næste du bør gøre er at aflægge et visit i NYC Information Center, hvor du får hjælp til at finde både de oplagte og de mere unikke oplevelser i New York.

Checkliste

De mest kendte seværdigheder i NYC

 • Brooklyn Bridge: Brooklyn Bridge kommer ind på en sikker førsteplads over de ting, du bare må se i New York. Brooklyn Bridge er både et prægtigt bygningsværk og en spændende og behagelig måde at krydse East River på. Du skal tilbagelægge 1,8 km hver vej, men det føles ikke af noget, når udsigten er så fantastisk, som den er fra Brooklyn Bridge.
   
 • Empire State Building: Se hele New York City fra oven med et besøg på Empire State Buildings udsigtsplatform på 86. etage. Gør det gerne to gange – en om dagen, og en om aftenen.
   
 • Times Square: At stå midt på Times Square og suge byen til sig er øjeblikket, hvor du VED du er i New York. Og helt ærlig – du kan ikke komme hjem fra New York, uden at have været på Times Square. Det ville være både snyd og synd.
   
 • Central Park: Storbyens lunger, hvor du kan trække vejret frit, giver dig masser af muligheder for både afslapning og aktiviteter. Central Park er et 3,5 km2 grønt område med plæner, skov, klipper, søer og vandløb. Nyd frokosten i det grønne, slå et smut forbi Strawberry Fields og nyd udsigten fra tårnet på Belvedere Castle. Start eventuelt dit besøg i the Dairy, hvor der er indrettet besøgscenter.
   
 • 5th Avenue: 5th Avenue er et af de bedste steder at shoppe i New York. Den lange gade, der er tæt polstret med forretninger i både luksus- og discount-klasse, giver dig en fantastisk mulighed for at shoppe igennem. Og hvis du ellers kan abstrahere fra butiksvinduerne og de mange gode tilbud på 5th Avenue, er der også rigtig gode chancer for lidt celebrity-spotting.
   
 • Frihedsgudinden & Ellis Island
  De tusindvis af indrejsende til New York kom ind via Ellis Island mellem 1892 og 1954. Ellis Island ligger lige ved siden af Liberty Island, Frihedsgudindens ø.
   
 • Ground Zero
  Ground Zero vil for altid stå som et vidnesbyrd om de tragiske hændelser, der fandt sted den 11. spetember 2001 i New York. Samtidig er både selve Ground Zero og Lower Manhattan et vidnesbyrd om, at livet går videre trods katastrofer, og om hvordan New Yorkerne stod sammen og på rekordtid byggede deres by op igen. Vi anbefaler, at du også besøger Ground Zero Museum og/eller Tribute WTC Visitor Center.
 • Wall Street
  Wall Street er pengenes gade. Det er her du bl.a. finder New York Stock Exchange (NYSE), hvor der hver dag handles aktier fra hele verden. Desværre er også NYSE underlagt strenge sikkerhedsregler, og der er derfor ikke adgang indenfor, men du skal alligevel tage derned og se den berømte facade med søjlerne, der er svøbt i Stars and Stripes. Og så er området omkring Wall Street samtidig fyldt med interessante oplevelser.
   
 • Staten Island Ferry: Få glæder er større, end de gratis. En af de gratis glæder, du kan opleve i New York, er en tur med Staten Island Ferry. Færgen, der dagligt fragter pendlere frem og tilbage mellem Manhattan og Staten Island, sejler hele døgnet og turen tager ca. 20 minutter hver vej. Så stig ombord og få en herlig tur med den skønneste udsigt til Manhattan Skyline og Frihedsgudinden. Og gå gerne fra borde på den anden side og udforsk Staten Island.
   
 • Broadway: Er du blot det mindste teaterinteresseret, bør et Broadwayshow eller anden form for teater være et højt prioriteret punkt på din to-do-liste. Du kan vælge mellem alle former for teater – musicals, komedier, tragedier, stand-up, klassikere eller det sidste nye. Og er du til det mere alternative og nyskabende, kan du forsøge dig med noget off-Broadway på La MaMa theater i East Village. Billetter til det meste kan bookes online, men du kan også vælge at tage chancen i TKTS-kiosken på Times Square, hvor billetter til samme dags forestillinger sælges billigt.
   
 • Museer: En stor del af New Yorks seværdigheder er museer. Da de kommer i alle afskygninger og størrelser. De to største og mest kendte kunstmuseer i New York City er MoMA (Museum of Modern Art) og Metropolitan Museum. De er begge gode steder at starte, hvis du kun vil have et enkelt museum på sin ferie-agenda i New York. Men har du tid i overskud, kan det også være en god idé at besøge Museum of New York City, da det giver et godt indblik i byens historie. Se flere muligheder under museer i New York.

Vil du se hvad du ellers skal opleve i New York? Tjek vores mange anbefalinger 

Kort

Vis på kort