Tasmanske Højdepunkter

15 dages kør-selv-forslag Tasmanien rundt

Oplev djævleøen med den fascinerende men voldsomme kolonihistorie. Nyd øens fabelagtige natur, nationalparker, bjerge, charmerende landsbyer, smukke strande og gourmetprodukter.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse i Australien.

Fra 31.225 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold 14 nætter i dobbeltværelse, World Heritage sejlads på Gordon River og 14 dages billeje

Rejseperiode:
Hele året

Startdag:
Daglig

Varighed:
15 dage/14 nætter

Længde:
1.149 km

Klimapåvirkning:
15.859 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Hobart

Dagen er til fri disposition til oplevelser i Hobart og omegn. I kan hente bilen i dag og måske tage en tur til forstaden Sandy Bay eller til den historiske by Richmond, kendt for Australiens ældste stadige brugbare bro, opført af straffefanger. Oplev også Richmond Gaol, det gamle staffefange fængsel.  I kan også tage turen op til toppen af Mt. Wellington enten med bilen, eller en turistbus.

Overnatning: Hobart 

Hobart

Sidste dag i Hobart. Brug dagen på det sidste sightseeing i øens største by. Vi kan også varmt anbefale en køretur mod syd til Bruny Island, med mulighed for vandreture i naturen, smukke strande og god mad.

Overnatning: Hobart.

Hobart - Strahan (301 km)

I for lader Hobart og kører via New Norfolk på Lyall Highway, en smukt anlagt vej på tværs gennem Tasmaniens hjerte til landsbyen Strahan. fortsæt gennem byen til Franklin-Gordon Wild Rivers National Park. Her finder I bl.a. en række smukke vandrestier ind i regnskoven til vandfald og unikke udsigtspunkter. Turen fortsætter fra nationalparken, og I bør gøre et stop i Queenstown som ligger omgivet af bjerge, nyd fx udsigten fra Spion Kop Lookout i byens centrum. Fortsæt af den snoede vej tilbage til hyggelige Strahan, smukt placeret ved Macquarie Harbour og den eneste egentlige by på Tasmanien barske vestkyst.

Imorgen har vi inkluderet en smuk sejltur på Gordon River inkluderet historier om straffefanger. For at få endnu mere ud af denne sejlads, kan vi anbefale at I ser teaterstykket, The Ship that never was, som omføres jævnligt i Strahan. Billetter købes ved teatret på havnefronten.

Overnatning i Strahan.

Strahan og Gordon River World Heritage Cruise

Idag har vi inkluderet en smuk sejlads på Gordon River. Tidlig morgen afgår katamaranen fra den lille havn i Strahan, og I sejl langsomt ud gennem store Macquarie Harbour og videre til Gordon River. Oplevelsen er fabelagtig når i stille og roligt sejler ind i flodeltaet, og oplever de smukke genspejlinger i det rolige vand. Undervejs er der stop med mulighed for korte vandreture ind i mangroven og ikke mindst straffefange historier.

Tilbage efter en fantastisk sejlads, kan vi anbefale at bruge resten af dagen til et besøg ved Ocean Beach og Henty sandklitter ikke langt udenfor Strahan.

Overnatning: Strahan.

Strahan - Cradle Mountain National Park (137 km)

Brug evt. morgenen på et sejlads på Gordon River (ikke. inkl.), der er afgang kl. 9 og I er tilbage ca kl. 14. Fortsæt køreturen mod nord til Zeehan en tidligere meget aktiv lille mineby. Dagens mål er Cradle Mountain - St. Clair National Park, som er berømt for sine vandrestier, bjergtoppe, dybe kløfter, søer og et vildt moselandskab, samt ikke mindst sit dyreliv.

Overnatning ved  Cradle Mountain - St. Clair National Park.

Cradle Mountain National Park

Dagen er fri til at udforske denne fabelagtige nationalpark. Nyd de mange vandrestier og den varierede natur. Husk kammeraet og drikkevand.

Overnatning ved Cradle Mountain - St. Clair National Park.

Cradle Mountain National Park - Launceston (141 km)

I dag kører I østpå til Mole Creek. Gør et stop undervejs ved Marakoopa Cave, en våd hule med to underjordiske vandløb samt et imponerende lys skabt af Glow worms. Videre mod øst kommer I til Deloraine, tag evt. en smuttur via nogle af de små lokale gourmet udsalg  af fx lokal honning og ost. Fortsæt mod Launceston, havnebyen, øens andenstørste by og centrum for livet i den nordlige del af Tasmanien. Byen ligger smukt i et bakket landskab hvor de tre floder Tamar, North Esk og South Esk mødes. Desuden finder I den smukke Cataract Gorge med næste lodrette klippevægge, kun 10 minutters kørsel fra byen.

Overnatning i Launceston.

Launceston

Dagen er fri til oplevelser i Launceston og måske specielt byen smukke opland ved Tamar Valley og Cataract Gorge. Nyd den smukke natur og evt. besøg på vingård.

Overnatning: Launceston. 

Launceston - St Helens (161 km)

Idag kører I gennem nogle af Tasmaniens bedst landbrugs- og skovområder mod Scottsdale, Ikke langt fra Pyengana, anbefaler vi et stop og en gåture til St. Columba Falls.
Fortsæt herefter turen til den lille by St. Helens en lille fiskerlandsby, kendt for sine krebs og skaldyr. Besøg også Bay of Fires Coastal Reserve ved Binalong Bay, og nyd de skønne strande og fascinerende røde klipper.

En alternativ rute er den lidt sydligere rute, hvor I kører østpå via den nordlige del af Ben Lomond Nationalpark, i en mere barsk natur, før I rammer østkysten ved Falmouth og kører ind til St. Helens.

Overnatning i St. Helens

St. Helens og Bay of Fires

Dagen er fri til at opleve dette skønne ferieområde, som også i stor stil benyttes af tasmanierne selv med sommerhuse langs i små enklaver langs kysten. Nyd de smukke hvide strande og kontraster til de rustrøde klipper og grønne bush- og skovområder.

Overnatning: St. Helens.

St Helens - Freycinet National Park (115 km)

Idag går turen sydpå til Freycinet National Park. På vej til nationalparken kommer I igennem byerne Scamander og St. Mary´s, gør et stop og få frisklavede pandekager ved Elephant Pass samt tag evt. en afstikker til Falmouth. Stop i den lille ferieby Bicheno og ved nogle af de skønne strande, før I kører videre gennem Coles Bay til Freycinet National Park.

Overnatning ved Freycinet National Park.

Freycinet National Park

Dagen er igen fri til at gå på opdagelse. Freycinet har et stort og varieret dyre- og fugleliv, smukke strande med Wineglass Bay som kronen over dem alle, samt et stort net af gode vandrestier og smukke udsigtspunkter.

Overnatning ved Freycinet National Park.

Freycinet National Park - Maria Island - Port Arthur - Hobart (294 km)

Start dagen tidligt og kør sydpå, gør et stop fx i Swansea ved en af de lokale vinproducenter eller bærfarme.  Ved den lille by Triabunna, er der mulighed for at sejle over til den naturskønne Maria Island. Lad bilen stå og tag færgen over, og nyd nogle timer på denne perle af en ø, også her med en spændende dyre- og fugleliv, samt historier om straffefanger. 

Tag nu færgen tilbage til bilen og fortsæt sydpå. Alt efter tid og lyst, har i muligheden for at tage turen ned over Eagle Hawk Neck til den Port Arthur´s historiske og skræmmende fangekoloni.
Sidst på dagen kommer I retur til Hobart.

Overnatning: Hobart.

Hobart

Så er det blevet tid til at aflevere bilen. Tilbage i Hobart kan I nu nyde den sidste dag med sightseeing, cafeliv og lidt shopping, før der er afgang hjemad eller mod nye eventyr.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 31.225 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Danmark - Hobart tur/retur
 • 14 nætter i dobbeltværelse på gode turistklassehoteller
 • 14 dages billeje i kategori B, fx 
 • World Heritage River Cruise, Gordon River
   

Prisen inkluderer ikke

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Visum
 • Færgebillet Maria Island tur/retur. Købes lokalt ca.  52 AUD pr person

 

Om rejsen

Turen er baseret på gode turistklassehoteller. 

Ekstra oplevelser

Turen er ment som inspiration. kontakt os gerne for ønsker om ændringer som f.eks. ekstra dage i højlandet omkring Cradle Mountain, vandring på Maria Island eller forlængelser med spændende oplevelser i kombination med andre stater i Australien.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011