Rejser til England

fra pulserende storbyer til bølgende grønne landskaber

Der er få oplevelser, som er hyggeligere end at sætte sig ind på en af de gamle, traditionsrige pubber i England, bestille en ”pint of beer” og så få sig en snak med de lokale. Måske starter din rejse i London, hvor hele verden er samlet på ét sted. Men England er meget mere end London. Du skal ikke rejse langt uden for byen, før du støder på grønne, frodige og kuperede landskaber som Snowdonia National Park. På markerne står fårene og græsser og idylliske landsbyer og gamle kirker dukker op rundt om hver et hjørne. Husk også vandrestøvlerne, når du rejser til England, hvis du er til frisk natur og motion. England har tusindvis af afmærkede vandrestier i de mange nationalparker.

Du kan både bestille kør-selv-ferie og rejser til de største byer i England som fx London, Manchester, Liverpool, Birmingham, Newcastle og Bristol.

 

Udvalgte byer

Vis på kort

Rejseformer

Inspiration

Swinging London

London er danskernes absolutte favoritby i England. Og det med god grund. London er altid en rejse værd uanset, om du vælger at bruge hele din ferie i byen eller kun bruger et par dage, inden du rejser videre ud i landet. Oplev fx London i fugleperspektiv fra pariserhjulet London Eye, nyd en eftermiddag blandt de eksotiske skatte i British Museum og oplev en teaterforestilling i West End. Rejser du til London skal du også glæde dig til den gode shopping og de mange lækre restauranter.

De grønne haver i England

Haverne har altid haft en stor plads i englændernes hjerte. I dag kan du derfor vælge mellem tusindvis af haver over hele landet, når du rejser til England. Nogle haver er gamle og klassiske, andre er udfordrende og eksperimenterende på grænsen til det abstrakte. Kør ind på det nærmeste turistbureau og spørg efter den nærmeste have, når du rejser i England.

 

 

Sydvest England - varme kilder, romerske bade og myter

Bristol - maritim stemning

Bristol er blevet rigtig populær til storbyferie - ofte i forbindelse med en kør-selv-ferie i det sydvestlige England eller til Wales. Byen opstod ved Avon floden, der løber ud i Bristol kanalen og videre ud til Nordatlanten. Søfartshandlen sørgede for at Bristol voksede med lynets hast i det 15.- og 16. århundrede og bragte enorme rigdomme til byen.

I dag er det turister og lokale, der sørger et evigt leben i havneområdet, hvor du finder spændende spisesteder, cafeer og barer og ikke mindst mange interessante seværdigheder som fx SS Great Britain. I Bristols gamle bydel bør du se St. Nicholas market, der regnes for et af Storbritanniens bedste markeder. 

Bath - I bad med romerne

Bath er en farverig by med en hyggelig atmosfære og en super spændende historie. Byen er som den eneste i England udnævnt til World Heritage Site. Romerne opdagede stedet 2.000 år før dig. De blev betaget af de varme kilder og byggede flere romerske bade. Efter at være glemt i mange hundrede år, blev de romerske bade genfundet i 1700-tallet.

På pladsen foran den imponerende kirke, Bath Abbey, finder du indgangen til det romerske bad. Det er i Baths centrum, hvor du også kan gå på opdagelse i de små gader med flere spisesteder og små lokale pubber. Nyd fx en pint øl på Baths mindste pub, Coeur de Lion. Shopping er der også masser af. I de større gader ligger et hav af forretninger og endnu flere spisesteder.

Myter og mystik i Stonehenge

Når du rejser til Stonehenge i det sydvestlige England bliver du mødt af gigantiske stensøjler, der er op til 8 m høje. Her er du vidne til et af Europas vigtigste minder fra fortiden, der ligger på en stor åben slette. Stensøjlerne går mere end 3.500 år tilbage og selv vikingerne og romerne har betragtet dem som dig … med dyb forundring.

 

Englands midte

Nyt møder gammelt i Manchester

Manchester har de seneste år forvandlet sig til en interessant storby med fuld af liv. Byen var tidligere en nordengelsk industriby, men er i dag en strudlende storby med et farverigt kulturliv og masser af shopping-muligheder. Er du fodboldfan, kan du kombinere en rejse til Manchester med en fodboldkamp, når storklubben Manchester United spiller på hjemmebane.

 

Mød The Beatles i Liverpool

Når du rejser til Liverpool i England har du mulighed for at stifte bekendtskab med historien om de fire drenge, der med lynets hast blev berømte. I Liverpool kan du bl.a. komme på en ”Beatles tur” fra Albert Dock, der i sig selv er Liverpools mest besøgte turistattraktion. Området er blevet erklæret World Heritage Site. De gamle varehuse og dokker summer nu af liv og energi. Du kan vælge mellem et hav af restauranter, caféer, forretninger og museer.

Birminghams forvandling

I Birmingham finder du en pulserende storby, der har oplevet en voldsom forvandling de seneste år. Byen, der tidligere gik for at være en stor, beskidt fabriksby, er i dag en sofistikeret storby, der sagtens kan måle sig med andre af de spændende storbyer i England. Rejser du til Birmingham vil du opleve, at kulturen nu er kommet i højsædet sammen med glamourøse modeforretninger, strømlinede restauranter, smarte barer og caféer.

 

Shakespeares fødeby

Er du fan af forfatteren William Shakespeare, skal du helt sikkert besøge hans fødeby, Stratford-upon-Avon, når du rejser i den midterste del af England. Selve byen er hyggelig og bestemt et besøg værd, men det er selvfølgelig historien om Englands mest berømte forfatter, der er trækplasteret. I Stratford-upon-Avon kan du besøge huset, hvor han blev født, samt museet, der fortæller hans historie. Fuldend dit besøg med en tur i teateret for at overvære en af Shakespeares forestillinger.

Små hypnotiserende landsbyer

Cotswold Hills er et område syd for Birmingham med bølgende landskaber, græssende får i tusindvis og små charmerende landsbyer. Landsbyhusene, der blev bygget af velhavende købmænd i middelalderen, er med til at give den idylliske atmosfære. Landsbyerne ligger som perler på en snor nordøst for Cirencester. Har du lejet en bil, har du alle muligheder for at udforske området i dit eget tempo, når du rejser til England.

 

Wales er en fryd for dit øje og sind

Snowdonia National Park byder på noget af den mest bemærkelsesværdige natur i Wales. Området er på størrelse med Fyn, så du kan sagtens få følelsen af, at du er kommet langt uden for alfarvej. I Snowdonia National Park har du masser af muligheder for en frisk vandretur via en af de utallige stier, der snor sig gennem parken.


Tag derfor dine vandrestøvler på og prøv evt. kræfter med Mt. Snowdon, der med sine 1.085 m er Wales’ højeste bjerg. Du kan også snyde og tage damplokomotivet fra den lille by, Llanberis. I Snowdonia finder du også flere miner og skiferbrud, der ligner store ar i landskabet. Tager du med på en guidet tur får du et godt indtryk af de frygtelige betingelser, der her blev arbejdet under. Snowdonia National Park er for dig, der gerne rejser efter smuk natur og aktiv ferie.

 

Caernarfon Castle

Er du til historier om englændernes magtkamp mod waliserne, eller nyder du bare synet af gamle borge og slotte, hvor fantasien kan få frit spil? Så er der ingen vej uden om Caernarfon Castle, når du rejser til Wales. Det er nemlig et storslået syn, der møder dig, når en af Europas flotteste borge rejser sig foran dig. Fortiden bliver nærmest til virkelighed, mens du går rundt mellem borgens tykke mure.

 

Det nordlige England

Shopping i Newcastle

Newcastle, i det nordøstlige England, er kendt over hele landet for sit aktive natteliv. Derudover er byen også kendt som Englands bedste shoppingby - altså udenfor London. Men du kan opleve meget mere på en tur til Newcastle. Fra at være en lidt kedelig industriby er den blevet et centrum for kunst og kultur. Få kilometer fra byen ligger Nordsøen og lokker med sandstrande og hav.

 

Tag selv på opdagelse i England

England har selvfølgelig meget mere at byde på end det, vi her har nævnt. Lej derfor en bil og oplev friheden, når du rejser i England. Vi kan også hjælpe dig med ophold på Bed & Breakfast, så du får en hyggelig og personlig oplevelse ud over det sædvanlige. I Nordengland kan du udforske Lake District Nationalpark, den største national park i landet.

Du kan også besøge de verdensberømte universitetsbyer, Oxford og Cambridge, der har udklækket nogle af de største hjerner i verden. Eller hvad med at tage forbi Windsor Castle for at se, om dronningen er hjemme? Rejser du til England, kan du også opleve Englands nationalsport, fodbold, på tætteste hold sammen med tusindvis af fans på stadion eller fra storskærmen på en lille hyggelig pub.