Rejser til den franske Riviera

Den franske Riviera - Sydfrankrigs kronjuvel

 

En rejse til Den franske Riviera’s lange sandstrande, skønne promenader og klassisk, fransk stemning er et oplagt feriemål til en rejse sydpå. Så pak bilen og kør på en skøn sommerferie til Sydfrankrigs kronjuvel. Du kan også flyve til Rivieraens dronning Nice, leje en bil, som står klar i lufthavnen, og køre på eventyr til fx eksklusive Cannes eller den skønne by Eze-sur-Mer. Sydfrankrigs bagland er bestemt også en køretur værd med Middelalderbyen Bormes-les-Mimosas og eller Frankrigs "Grand Canyon", Verdun slugterne.

Se filmen
Se videoen om den franske Riviera
Se video om den franske Riviera

Rejseformer

Inspiration

Vis på kort

Nice - Rivieraens dronning

Nice er en af de mest farverige byer på Côte d’Azur. Her i Rivieraens hovedby vrimler det med caféliv, restauranter, spændende forretninger og markeder. Når du holder sommerferie i Nice, Sydfrankrig, møder du en intens stemning af middelhavskultur i de gamle, smalle gader og omkring Place Masséna.

Oplev også strandene, de farverige paladser, strandpromenaderne, den gamle bydel, Matisse-museet og den dybblå bugt Bai des Anges (Englenes bugt), der ligger ud for byen.

Et par gode tips:

 • Fra Castle Hill er der panoramaudsigt ud over Nice.
 • Vil du opleve noget af den franske Riviera i et roligt tempo? Lej en cykel og kør via den 15 km lange cykelsti "La Littorale" langs Rivieraen fra Marina Baie de Anges til Port de Nice.

 

Nord for Nice

Eze - den flotteste bjerglandsby

Besøg den smukke middelalderby Eze, der ligger mellem Nice og Monaco, når du rejser til Sydfrankrig. Det er den højest beliggende by på Côte d’Azur, så du er garanteret en fremragende panoramaudsigt. Du kan gå via stien hele vejen ned til den lille badeby, Eze-sur-Mer, hvor du fuldt ud kan nyde din sommerferie i Sydfrankrig.

Godt tip:

 • - Nyd et godt måltid på Michelin restauranten, Chèvre d’Or.

Monaco - miniput riget

Du skal ikke være millionær for at opleve fyrstendømmet Monaco. Start med en fantastisk udsigt fra et af Monacos ældste distrikter, La Condamine. Gå ned til lystbådehavnen og bliv overvældet af de enorme lystyachter og krydstogtskibe. Vil du prøve lykken, er Monte Carlo Casino stedet.

Gode tips:

 • - Besøg den eksotiske tropiske have, Jardin Exotiques.
 • - Musée Océanographique, unik udstilling af fisk og havdyr.

 

Syd for Nice

Cannes - de gyldne palmer

Cannes er specielt kendt for sin årlige filmfestival og uddelingen af De Gyldne Palmer. Cannes er også symbol på rigdom med luksushoteller og shopping med de dyreste mærkevarer. Oplev det på en gåtur langs verdens måske flotteste strandpromenade, Boulevard de La Croisette eller i gågadeområdet omkring Rue Meynardier. Restauranterne er også i top med middelhavsspecialiteter som bouillabaisse og ratatouille… velbekomme.

Gode tips:

 • Musée de la Castre
 • Hotel Carlton – stjernestøv fra filmverdens legender
 • La Malmaison – museum med fokus på Matisse, Ozenfant and Picasso

Antibes-les-Pins

Antibes-les-Pins og Golfe Juan er to moderne feriebyer, der ligger midt på Côte d’Azur ved foden ved en af kystens bedste strande. Antibes-les-Pins har en dejlig, gammel bydel med små, hyggelige gader. 

Godt tip: 

 • På den yderste del af Cap d'Antibes, kan du vandre via Sentier Tirepoil.

Mandelieu

Mandelieu er en rigtig rivieraby, der ligger i Cannes-bugten lige ned til Middelhavet og ved foden af de røde Esterelmassiver. Med sine flotte strande, floder, klippeformationer og utrolige vegetation er Mandelieu fuld af oplevelser for dig, der rejser til Côte d’Azur med hele familien.

Théoule-sur-Mer - røde bjergmassiver

Théoule-sur-Mer ligger på den anden side af bugten over for Cannes. Her finder du strand, strandpromenade, lystbådehavn og en hyggelig by med restauranter, barer og et overdådigt blomstermylder. Tag også ind i baglandet og oplev roen i de små landsbyer.

Agay - fantastisk beliggenhed

Byen Agay ligger ud til Middelhavet i en bugt, der er formet af de røde Esterel massive, som du kan opleve på en guidet tur. Agay er en livlig by med barer, restauranter og forretninger og en lækker sandstrand.

Saint Tropez - slå dig løs i nattelivet

På din rejse til Côte d’Azur kan du mænge dig med de rige og berømte i Saint Tropez. Saint Tropez sover aldrig, så du har også mulighed for at slå dig løs på diskoteker og natklubber natten igennem.

Du kan selvfølgelig også sætte dig på en café og nyde synet af det kulørte liv i lystbådehavnen og på strandene. Saint Tropez er byen, som du enten elsker eller hader. Mange rejser hertil bare for at kigge.

Grimaud - provencalsk landsby

Vil du opleve stemningen i en lille provencalsk landsby? Start bilen og kør de ca. 12 km der er fra Saint Tropez. Byen ligger oppe i baglandet med smalle, krogede gyder, hyggelige forretninger med lokale produkter og gode restauranter.

Godt tip:

 • Gå op til Chateau de Grimaud og nyd omgivelserne.

Plan-de-la-Tour - skønne vinmarker

Plan-de-la-Tour kan du snildt køre videre til fra Grimaud. Der er kun 15 km. Byen ligger omgivet af vinmarker og er en utrolig charmerende provencalsk landsby med et typisk fransk marked, hvor du kan købe alle slags lækkerier til din kør-selv-ferie.

 

Tag på opdagelse i baglandet

Valcros - et godt udgangspunkt

Valcros er perfekt, hvis du vil på udflugter ind i det betagende bagland langs Côte d’Azur. Du kan vandre i bjergkæden Massif des Maures, med kastanjer- og korktræer, eg og fyr. 

Middelalderbyen, Bormes-les-Mimosas, bør du også besøge. Den ligger højt i baglandet med smalle gader, restauranter og du har en pragtfuld udsigt over havet. Her er helt fantastisk, specielt hvis du oplever mimosen blomstrer.

Frankrigs Grand Canyon

Tag en tur ind i baglandet til Côte d’Azur og oplev Verdon slugterne, der er Frankrigs svar på Grand Canyon i USA. Her løber den grønne Verdonflod i bunden af en 800 meter dyb slugt med dramatiske klipper. Verdon er en af de mest spektakulære naturoplevelser for alle, der rejser til Sydfrankrig. Her har du også mulighed for at rafte.

 

Kunstmuseer langs den franske Riviera

Er du til kunst? Kunstnere fra det meste af verden har i årenes løb tabt deres hjerter til Côte d’Azur. Derfor finder du en lang række spændende kunstmuseer på din ferie i Sydfrankrig:

 • Fondation Maeght i St. Paul
 • Picasso-museet i Antibes
 • Fernand Legers museum i Biot
 • Matisse-museet i Nice

Kontakt