Rejser til Korsika

Korsika - et stort levende postkort

Er du til kombinationen af badeferie, pragtfuld natur og gæstfrie øboer er Korsika et oplagt sommerferiemål til din kør-selv-ferie. Flyv til byen Bastia, lej en bil, som står klar til dig i lufthavnen, og kør på eventyr, hvor du selv bestemmer ruten, tempoet og hvilke seværdigheder du vil opleve på turen. Oplev øens rå natur, enestående landskab og de små, charmerende landsbyer, som konstant dukker op på din vej. Lægger du det spændende korsikanske køkken oven i, med råvarer af den allerbedste kvalitet, ja så bliver det ikke bedre.

Rejseformer

Inspiration

Vis på kort

Det nordlige Korsika

Calvi – super populær og med god grund

Rejser du til Calvi i det nord/nordvestlige Korsika, bliver du mødt med liv og glade dage… specielt omkring lystbådehavnen, der ligger for foden af Citadellet. Sejlende fra hele verden finder vej til Calvi og de sætter deres præg på dagliglivet i højsæsonen.

Citadellet er nok Calvi´s populæreste seværdighed. Det er også et dejlig pusterum fra de travle gader i Calvi, når du slentre gennem borgens smalle brostensbelagte gader. Endelig er der udsigten mod havet til den ene side, hvor der gennem tiderne har udspillet sig nogle drabelige slag mod pirater og bjergene i baggrunden.

Leder du efter et godt sted at spise, så prøv det lille område Basse Ville. Restauranterne ligger tæt på hinanden, specielt ved pladsen foran kirken Ste. Marie Majeure. Når du har fået stillet sulten, kan du gå på opdagelse i de mange små butikker og måske finde en god souvenir fra Korsika.

Er du til aktiv ferie? Du kan opleve et gammelt bombefly fra 2. verdenskrig, hvis du trækker i dykkerdragten. Du kan snorkle for foden af Citadellet, hoppe i vandrestøvlerne og stifte bekendtskab med Korsikas vilde bjerge eller leje en mountainbike og køre gennem de mange små landsbyer.

Bastia - nyd stilheden bag citadellets tykke mure

Mange rejser til Bastia i det nordligste Korsika med fly eller ankommer med færgen til den hektiske havn. Samlingspunktet i Bastia er den store plads St. Nicolas. Der kan du slappe af og få stillet din sult på de utallige restauranter og cafeer. Pladsen er også tæt på de travle forretningsgader med masser af god shopping.

Bastia har en dejlig fredelig bydel, Terra Veccia, med den gamle hyggelige havn. Der møder du også de lokale. Stilheden bag Citadellets enorme mure er fantastisk. Du får en stor oplevelse, når du langsomt finder vej gennem de små gader. Du kan også lægge vejen forbi den største kirke på Korsika, Saint Jean Baptist.

Bastia er også et godt udgangspunkt for den nordligste del af Korsika. Naturen er barsk og små landsbyer dukker konstant op på din vej gennem det enestående landskab.

Du kan gøre holdt i landsbyen Erbalunga, der emmer af atmosfære med utallige kunstnere, der holder udstillinger med deres værker og hyppige koncerter skaber en herlig stemning.

 

Det centrale Korsika

Corte – her lever Korsikas sjæl

Byen Corte ligger i hjertet af Korsika og er udgangspunkt for utallige vandreture. Ikke så underligt for Corte er omgivet af den smukkeste natur med dramatiske bjerge, floder og kløfter. I selve byen driver patinaen nærmest ned ad de gamle slidte facader. De står i skarp kontrast til ungdommens ansigter, der efterhånden dominerer Corte pga. universitetet.

Corte har også sit eget Citadel med en fantastisk panorama udsigt og en gammel bydel, der er en slentretur værd. Du kan også lære lidt om Korsikas interessante historie i det utrolig inspirerende museum, Museu di a Corsica.

Toppen af Korsika

Det er også i det centrale Korsika, du kan prøve kræfter med det højeste bjerg, Monte Cinto. Det er en krævende tur du ikke bør gøre alene, men du belønnes med en pragtfuld udsigt. Bjerget ligger ikke langt fra den stemningsfyldte by, Asco.

 

Det sydlige Korsika

Ajaccio – Napoleons fødeby

Ajaccio blev ”hovedstaden” på Korsika efter Napoleons befaling, da han var ved magten. Sikkert ikke tilfældigt da det er hans fødeby. Den gamle bydel i Ajaccio er et tilløbsstykke, med herlige snævre gader og hyggelige restauranter. Det er også der, du finder Napoleons barndomshjem, der selvfølgelig er lavet til museum.

Der kommer ekstra liv i Ajaccios gader, når enorme krydstogtsskibe lægger til i havnen og nysgerrige turister går på opdagelse i byen.

Hvis du er på udkig efter strande, kan du tage til den lille by Porticcio syd for Ajaccio. Har du lejet en bil, kan du også tage en tur op langs vestkysten. Det er en spektakulær oplevelse og du fristes konstant til at stoppe for at tage billeder af den dramatiske kyst.

Porto er et skønt sted at tilbringe nogle dag, men bademuligheder fra både stranden og Porto-floden. Inde i landet ligger de små landsbyer og venter på dig og den blændende natur er ideel til vandreture.

Porto Vecchio - knudepunkt for masser af oplevelser

Rejser du ned til Porto Vecchio, kommer du til den mest besøgte by på Korsika. Det er mere beliggenheden end byen selv, der har gjort den så populær. Porto Vecchio er et godt udgangspunkt for masser af oplevelser:

 

  • Bavella bjergene ligger kun en times kørsel mod nord med ideelle vandremuligheder. 
  • Palombaggia halvøen har nogle af de smukkeste strande på Korsika. Der ligger tre pragtfulde strande Palombaggia, Folacca og Acciaro, som alle er perfekte for børnefamilier.
  • Bonifacio på den sydligste spids af Korsika, ligger på kanten af de lodrette klipper, der falder ud i det turkisblå Middelhav. Byen er en turistmagnet, der oser af charme med krogede gader og små butikker. Det gamle Citadel er et must ligesom en tur ned trappen Ľescalier du Roi Aragon fra kanten af klipperne og ned til havet. Havneområdet er den moderne del af Bonifacio med enorme lystbåde, der er en seværdighed i sig selv.

 

Det østlige Korsika

Strande så langt øjet rækker

Rejser du til Korsika for at bade og slappe af på en strand, er det østlige Korsika lige noget for dig. Den ene lange kridhvide sandstrand afløser den anden, specielt omkring Solenzara eller Aléria. Bag de indbydende strande ligger frugtplantagerne på stribe og forsyner de lokale og turister med eksotiske frugter. Længere inde i baglandet begynder de majestætiske bjerge og så er der den oversete kastanjeskov, La Castagniccia.

 

Aktiv ferie på Korsika

  • Vandring: Ønsker du en aktiv ferie og opleve ”det ægte Korsika” i al dens pragt, så skal du ud på en vandretur. Det kan være en dagstur eller måske har du mod på en af de længere ruter som fx Kongeruten (GR20)? I sin fulde længde tager den ca. 14 dage, men du kan sagtens nøjes med en del af ruten.
  • Cykle: Det er utrolig populært at opleve Korsika fra en mountainbike. Du kan komme væk fra vejene og benytte de små skovveje eller afmærkede ruter, der snor sig genne bjerge, ørken og skove. Du kan leje en mountainbike i de populæreste turistområder.
  • Dykning: Korsika byder på eminent dykning. Det super klare vand og et righoldigt marineliv lokker flere og flere dykker til Korsika. Enhver flække med respekt for sig selv har da også et dykkercenter.

 

Med tog gennem Korsika

Du bør ikke snyde dig selv for en af Europas smukkeste togture. Du kan tage toget fra Calvi og Bastia i nord mod Ajaccio i sydvest eller omvendt. Toget stopper i den lille by Ponte Leccia hvorfra turen fortsætter ned gennem det centrale Korsika. Det går i et meget astadigt tempo, men så har du til gengæld god tid til at nyde den fabelagtige natur gennem bjerge, makien og over fossende floder.

Kontakt