Rejser til Irland

Irland, småt men godt

Besøg den grønne ø Irland og nyd den smukke natur og de charmerende byer. Irland emmer af stemning og byder på rig mulighed for oplevelser. Du skal forvente at blive hypnotiseret af Irlands turbulente historie og irernes varme humor. Den karakteristiske lyd fra den irske tromme (bodhrán) lokker, og dansernes forrygende benarbejde i Riverdance tryllebinder dig. Se de autentiske slotte og borge, udforsk de fantastiske naturfænomener på øen og husk naturligvis at skylle oplevelser ned med en kold Guinness.

Irland er et lille land, men lad dig ikke snyde af det. Irland har masser at byde på. Naturen er et kapitel for sig, og du finder hurtigt ud af, hvorfor Irland bliver kaldt ”Den grønne Ø”. Din rejse starter sikkert i Dublin, der de seneste år har oplevet en fantastisk forvandling, uden det er gået ud over byens charme. Hvis du lejer en bil, har du friheden til at udforske Irland på en kør-selv-ferie. Du kommer gennem små hyggelige landsbyer, der ligger spredt rundt i et landskab, der er som en eksplosion af mørkegrønne nuancer. Stop ved en lille pub når sulten melder sig, og lad dig ellers guide af tilfældighederne.

Rejseformer

Udvalgte områder og byer

Vis på kort

Inspiration

Dublin - atmosfære så det batter

Rejser du til Dublin, kommer du til en atmosfærefyldt og meget overskuelig by. De nye smarte cafeer og restauranter lever i harmoni med de mange gamle pubber. Du er tæt på det hele hvis du bor i centrum. Alt kan du faktisk nå til fods, men skulle du alligevel bliver overvældet af de mange indtryk, så er du altid tæt på en pub, hvor du kan skylle oplevelserne ned - måske med en Guinness?

Temple Bar er manges favorit med et herligt leben specielt om aftenen, hvor området for alvor vågner op. Men Dublin er meget mere, og det bliver du hurtigt overbevist om, hvis du læser lidt i en guidebog om Dublin. Lad tilfældighederne være din vejviser, og du vil få en oplevelse for livet.

Vestirland - det emmer af ægte irsk stemning

Skal du opleve det ægte Irland, bør du leje en bil og køre mod det vestlige Irland. Landskabet er goldt med dramatiske klippeformationer langs kysten og hyggelige byer som Galway, Cork og Sligo med rigtig irsk stemning. Endelig er der smukke borge og ikke mindst flere romantiske slotte, der er omdannet til hoteller og en hel oplevelse i sig selv.

 

Romantik, aktiv ferie eller oplevelser?

Eventyr og romantik …

Er du til eventyr og romantik, så har Irland også en masse at byde på. Med de mange gamle slotte og borge, der ligger spredt rundt i det bølgende landskab, kan du lade fantasien få frit løb. Johnstown Castel er et godt eksempel. Det ligger tæt på Wexford i det sydvestlige Irland. Det er som taget ud fra et postkort. Slottet er omgivet af en meget smuk park.

Kommer du forbi en af Irlands hyggeligste byer, Kilkenny, burde du tage en afstikker til Kilkenny Castle. Borgen er blevet restaureret, så den er virkelig et besøg værd. Den skal opleves, ikke beskrives…

Det var blot et par af dem, men der findes mange flere du kan vælge mellem. Lejer du en bil hos FDM travel, kan du hurtigt føje mange flere til listen.

Aktiv ferie i Irland

Irland er et mekka for aktiv ferie. På din rejse til Irland har du ingen undskyldning for ikke at komme ud og røre dig. Mulighederne er mange. Du kan fx komme ud at vandre, cykle, eller spille golf. På en vandre- eller cykeltur oplever du Irland fra en helt anden vinkel og tempo. Vandrestierne er markeret, så du finder let vej. Den mest kendte er stadig Wicklow Way, der ligger tæt på Dublin.

Vælger du at cykle, er der ikke langt mellem de små hyggelige landsbyer, hvor du kan overnatte på Bed & Breakfast, som vi også kan arrangere.

Golf er utrolig populær i Irland. Du finder golfbaner overalt og nogle er blandt verdens absolut bedste, som fx K Club og Old Course. Du får en golf oplevelse ud over det sædvanlige med en fantastisk natur, der nærmest har skabt de perfekte baner.