Oplevelser i Emilia-Romagna

Emilia-Romagna er et paradis for "foodies"

Vi elsker mad, vin og den nordlige region Emilia-Romagna. Emilia-Romagna er nemlig for livsnydere. Tag ikke hertil og forvent dramatiske naturscener. Det er findes simpelthen ikke i dette flade land, der for det meste af regionens vedkommende udgøres af Posletten. Du skal tage på kør-selv-ferie til Emilia-Romagna for at gå på opdagelse i gamle middelalderbyer, hvor du har rig mulighed for at stikke hovedet ind i tusindår gamle kirker, borge og paladser. Tag til Emilia-Romagna, hvis du rejser til Italien for gastronomiens skyld. Regionshovedstaden Bologna er nemlig kendt for at have Italiens bedste køkken.

Emilia-Romagna er et område med ægte dufte og smage for gourmander der søger tradition, ægthed og lidenskab i deres mad. Med andre ord: En rejse ved bordet! Emilia-Romagna tilbyder en af de rigeste madtraditioner i Europa og til dato findes alene i denne region 42 produkter PDO (Protected Designation of Origin) og PGI (Protected Geografical Indication), inklusiv berømte produkter som Parmigiano Reggiano, Culatello di Zibello og Acteo Balsamico Tradizionale di Modena. Dertil kommer naturligvis de store DOC og IGT vine, 15 slow food Predisia og 200 registrerede traditionelle produkter.

Emilia-Romagna kaldes også mad-dalen på grund af den verdenskendte kulinariske tradition, med alt fra toprestauranter med Michelin-stjerner som "I Portici" i Bologna til street-food som piadina (fladbrød), der med mange forskellige slags fyld tilbydes fra utallige boder i hele Romagna. Her er traditionen for mad og vin så stor, at hele 19 museer er tilegnet bordets glæder.