Rejser til Rom

Nyd det søde liv i Rom

 

Rom er en forførende by. Du vil opleve, at byens unikke historie danner en fascinerende ramme om nutidens livlige hverdagsliv. Stil dig fx under Michelangelos kuppel i Peterskirken og mærk, hvordan storheden kilder i din mave. Eller sæt dig på Den Spanske Trappe og nyd et stykke romersk pizza bagt i stenovn, mens du betragter indbyggere og gade-gøglere. Rom byder hver dag på nye spændende overraskelser.

Se filmen
rejser til rom

rejseformer

inspiration

Vis på kort

Hvad vil du se i Rom?

Blandt gladiatorer og vilde dyr i Colosseum

Du kan ikke undgå at blive imponeret af Colosseum – verdens største amfiteater – på din weekendtur til Rom. Colosseum havde plads til ca. 50.000 mennesker, der i romertiden blev underholdt af blodige kampe, når gladiatorer og vilde dyr kæmpede mod hinanden på liv og død. Vil du ind at se det, så kom tidligt, for køen bliver hurtig lang.

Trevi Fontænen i Rom – verdens populæreste springvand?

Du kommer uden tvivl forbi Trevi Fontænen på din rejse til Rom. Trevi fontænen er med god grund et tilløbsstykke, og har været det siden den berømte badesene med Anita Ekberg i Fellinis film, Det søde Liv, fra 1959.

Husk at kaste en mønt i fontænen – det går til et godt formål og legenden lover et gensyn med Rom.

Den Spanske Trappe i centrum af Rom – nyd synet

Sæt dig på den pragtfulde Spanske Trappe med et stykke romersk pizza og sug alle indtrykkene til dig. Der er de farverige husfacader og den særprægede fontæne midt på Piazza di Spagna.

Men husk også at betragte de elegante kvinder, der styrter af sted med favnen fuld af shopping poser med de dyreste mærkevarer og turister, der guffer italiensk is i sig.

Shopping i Rom

Skal du ud og shoppe i Rom?

Italiensk mode er verdensberømt for lækkert og stilsikkert design og æstetik med elegance og sensualitet. Mange kender til de helt store store, italienske modeskabere og mærkevarer som Gucci, Vercace og Ferragamo. Men der er meget mere at komme efter. Her får du nogle af vores tips til forskellige shoppinggader og spændende markeder, som du kan besøge:

  • Via Borgogna - hvis du er til dyrt modetøj. 
  • Via del Babuino - køb antikviteter, lamper og glas.
  • Via Cola di Rienzo - find lækkerier i fødevarebutikkerne.
  • Porta Portese - tag på loppemarked om søndagen.
  • Testaccio-markedet - duft til de superfriske fødevarer.

 

turistskatter

Siden 2011 har de italienske myndigheder indført en nye turistskatter på overnatninger i bl.a. Rom, Firenze og Venedig, som du skal betale direkte til hotellet ved din afrejse. Beløbet er typisk mellem 3-7 euro pr. person pr. nat, der for det meste er baseret på, hvor mange stjerner hotellet har. 

kontakt