Restauranter i Italien

Kært barn har mange navne

At italienerne er glade i at spise vidner de mange varianter af restauranter som I vil vinde på vej jeres vej igennem Italien. Fra trattoria og osteria, til enoteca, pizzeria og ristorante. Pizzeria er den nemmeste type restaurant at afkode, da det en restaurant med fokus på pizza. Trattoria er typisk uformelle familiejede restauranter der serverr rusik lokal mad. Ristorante er typisk full-service restauranter med uddannet personale som vinkelner etc. Osteria har sin oprindelse i vinbarer som har begyndt at serverer simple retter uden nogen egentlig menu, men mange osteria er efterhånden mere at regne som en trattoria. Enoteca er også vinbarer som serverer småretter til vinen - det er også typisk på en enoteca di vil kunne indtage en aperitivo.

En klassisk italiensk måltid er bygget op på følgende måde. Man starter med nogle lette hapsere i form af anti-pasti (som betyder "pastaen pastaen"). Derefter følger en primo som typisk er pasta eller en suppe. Derefter kommer secondo som typisk er kød eller fisk med grønsager. Måltidet afsluttes med dolce som kan være alt fra et stykke frisk frugt, espresso med is, pannacaotta, tiramisu eller andet sødt.