Kør-selv-ferie Kroatien

Sommerferie med krystalklart vand og rakia i Kroatien

 

Din kør-selv-ferie i Kroatien er en åben invitation til store oplevelser. Kør ud på ualmindelige smukke kyststrækninger, besøg gamle fæstningsbyer og mød landets gæstfrie befolkning. Kroatien er oplagt til en kør-selv-ferie og hvor du vil køre hen er op til dig.

Du kan også flyve til Split, Dubrovnik eller Zagreb, leje en bil og køre ud på opdagelse. Se vores store udvalg af ferieboliger, og bestil din sommerferie til Kroatien i dag.

Se filmen
Kør-selv-ferie i Kroatien
Dubrovnik i Kroatien

udvalgte områder

Vis på kort

rejseformer

Inspiration

Kør-selv langs Kroatiens pragtfulde kyststrækning

Med sit fantastiske øhav, krystalklare vand og klippekyster med skønne små laguner, er Kroatien ideel til en kør-selv-ferie i sommerferien. Find en lille strand og tag ud og snorkle eller slap af og nyd omgivelserne. Derudover finder du et væld af idylliske byer med smalle stræder og autentiske fiskerestauranter.

De mange nationalparker og små bjerglands-byer indbyder til cykling, vandring og klatring, og langs landevejene tilbyder lokale handlende deres friske grøntsager, hjemmelavede oste, nypresset olivenolie og hjemmebrændt rakija.

På din kør-selv ferie kan du leje en lækker feriebolig i både Istrien og Dalmatien - så bor du godt på din ferie i det smukke Kroatien.

det nordvestlige Kroatien

Kør-selv-ferie til Istrien

Du kan sagtens tage på kør-selv-ferie til Istrien i det nordlige Kroatien. Du fx bo på en af de mange børnevenlige campingpladser og derfra køre på opdagelse langs den smukke kyststrækning. Her finder du et skatkammer af dejlige oplevelser både til vands og til lands. Langs den fantastiske kyststrækning ligger betagende kystbyer som fx Umag, Poreč, Rovinj og Pula på stribe. Holder du sommerferie I Istrien kan du også finde din helt egen lille idylliske lagune med den skønneste grus- eller småstensstrand.

En bådudflugt til nogle af de mange dejlige øer er også en dejlig oplevelse. Lidt inde i Istrien finder du de karakteristiske gamle fæstningsbyer, der ligger på klippetoppene med en flot udsigt over området.

Historien er interessant og naturen fængslende smuk, når du holder sommerferie i denne del af Kroatien.

Kvarnerbugten

Kvarnerbugten er et perfekt område til en kør-selv-ferie. I kan køre til de små idylliske kystbyer langs kysten, der lokker med hyggelige restauranter, der serverer alt godt fra havet. Strandene er indbydende med turkisblåt vand og lune temperaturer og i baglandet kan I fx køre via en af Kroatiens smukkeste strækninger til bjergene Velika Kapela og Velebit. Et must er den fantastiske smukke Plitvicka nationalpark, med turkisfarvede floder og fossende vandfald.

Dalmatien i det sydlige Kroatien

Strande, småøer og maleriske Dubrovnik

Dalmatien er et andet super godt område, når du holder sommerferie i Kroatien. Her nede sydpå ligger kystbyerne og de mange strande med udsigt til Adriaterhavet med utallige småøer. Bagved tårner bjergene sig op og fuldender den smukke udsigt. I Dalmatien ligger de populære gamle bydele ofte på en billedskøn lille halvø. Her kan du slentre gennem de små hyggelige gader, der minder om et stort levende museum.

Højdepunktet på din ferie i Dalmatien kan meget vel blive Dubrovnik, hvor dit kamera sikkert kommer på overarbejde. Nyd her en kold øl eller glas lokal vin på en lille café og studer livets gang. Melder sulten sig, bør du smage en af de lækre fiske- eller skaldyrsretter. De fås næppe friskere i hele Kroatien.

Split - porten til skærgården i Kroatien

Split i Dalmatien er en interessant og dynamisk by med stribevis af attraktioner. Og Split er samtidig porten til Dalmatiens skærgård, hvor der altid venter dig mange skønne naturoplevelser på din sommerferie. Kombinationen af fortid og nutid giver Split både særpræg og charme. Caféerne langs promenaden er fx perfekte, hvis du trænger til en lille pause.

Om aftenen kan du vælge mellem flotte restauranter, trendy klubber eller måske en koncert eller to. Når du holder sommerferie i Split i Kroatien bør du også opleve det smukke romerske Diocletians Palads, hvor der stadig bor ca. 3.000 mennesker blandt museer, Diocletians Mausoleum, Sv. Dujam katedralen og et virvar af gader og stræder i forskellige stilarter.

Dubrovnik emmer af atmosfære

Holder du sommerferie i Dalmatien, bør din vej gå forbi Dubrovnik, der ganske enkelt emmer af atmosfære. Gaderne er som en spændende labyrint, der har været vidne til en lang og spændende, men også dramatisk historie.

Attraktionerne er mange og shopping mulighederne fine. Området supplerer det hele med små maleriske bugter og gode badestrande. Her i Dubrovnik – Dalmatiens perle - kan du faktisk sagtens bruge det meste af din sommerferie i Kroatien.

Zagreb - sommerferie i Kroatiens hovedstad

Starter du sommerferien med at flyve til Zagreb, møder du en central-europæisk hovedstad med stort C. I den nedre bydel finder du fx massevis af museer, forretninger og restauranter.

I det smukke historiske centrum i den øvre bydel kan du slentre rundt i smalle og charmerende gader. Du kan også leje en bil, der står klar til dig i lufthavnen i Zagreb, så du hurtigt kan fortsætte din sommerferie ude ved den betagende kyststrækning.

Naturoplevelser i Kroatien

Når du holder sommerferie i Kroatien kan du vælge mellem hele syv nationalparker. Tre ligger i bjergene og fire ved kysten. Nogle oplever du bedst på en sejltur, andre på smukke vandre- og cykelture og klatring.

  • Paklenica Nationalpark - ligger midt i Velebit bjergene og ned til kysten. Populær bl.a. for klatrere, der holder sommerferie i Kroatien.
  • Plitvice Nationalpark - ligger inde i landet mellem Zadar og Zagreb. Måske den mest betagende nationalpark i Kroatien med et rigt dyre- og fugleliv.
  • Krka Nationalpark - flotte vandfald, smukke søer og farverige fuglearter, der er fredet. Tæt på Sibenik i det nordlige Dalmatien.
  • Kornati Nationalpark - mere end 100 øer i Det Zadarske Øhav. Optimal for sejlere, en bådudflugt og hvis du vil prøve en ægte Robinson Crusoe ferie, når du holder sommerferie i Kroatien.
  • Brijuni Nationalpark - ligger ud for Istrien og var Titos sommerresidens.
  • Risnjak Nationalpark - dramatiske sand- og kalkstensbjerge, smukke floder og frodige pinjeskove med flere udsigtsposter. Ligger tæt på Rijeka i Kroatien.
  • Mljet Nationalpark - den frodigste og grønneste ø i Adriaterhavet nordvest for Dubrovnik i det sydlige Dalmatien.
     

Smag på Kroatien

På din sommerferie i Kroatien skal du benytte dig af det store udbud af lækre friskfanget fisk og skaldyr. Menuerne er ofte inspireret af det italienske middelhavskøkken. Overalt kan du også bestille blandede grillretter, men prøv også at kaste dig ud i nogle af de mere specielle retter, som er med til at krydre hele din oplevelse af Kroatien.

Når du holder sommerferie i Kroatien har du også mange spændende lokale drikkevarer at vælge mellem. Øl er populær overalt. Den lokale vin ser du dog kun sjældent uden for Kroatien. Kvaliteten varierer meget, men er bestemt på vej op igen. Det er normalt at blande vinen med andre drikke. Prøv fx en bambus, der er rødvin blandet med cola. Det kunne meget let ende med at blive din favoritdrik, når du holder sommerferie i Kroatien.

Billeje i Kroatien

Sammen med vores samarbejdspartnere giver vi dig den bedst mulige billeje, når du holder sommerferie i Kroatien. Du kan let og overskueligt bestille billeje online.