Westland Nationalpark

Tag på eventyr på gletsjerne i regnskoven på New Zealands Sydø

Havet er vildt og voldsomt. De sydlige Alper knejser tæt på kystlinjen. De store gletsjere stikker deres lange istunger ned gennem den tætte regnskov, og sælerne elsker at sole sig på klipperne. Westland er en 500 km lang perlerække af naturoplevelser. Det regnfulde område havde sin glanstid, da guldgraverne fandt formuer i jorden. Selvom Westland i dag mest er et must for turister, får du hurtigt fornemmelsen af at være alene i verden. Kystruten State Highway 6 er New Zealands svar på Highway 1 langs USA’s vestkyst.

Inspiration

Fox og Franz Josef Gletsjeren

Du skal trave gennem et ekstremt frodigt landskab for at komme hen til Fox og Franz Josef gletsjerne i Westland. Gletsjerisen ser lidt underligt snavset ud, men giv dig tid til at få det fantastiske naturfænomen ind under huden. Ismasserne, som kommer skridende ned gennem regnskoven, er enorme. Der er masser af gode måder at komme tæt på Fox og Franz Josef gletsjerne. Du kan tage ture med guider, helikopter, fly eller firehjulstrækkere. Har du gemt lidt penge til denne helt specielle rejseoplevelse, så flyv op og land på toppen af gletsjerne og oplev taget af De sydlige Alper.

Guldgraveri og pandekager langs kystruten

Hvis du har børn i bilen, der godt kan blive utålmodige på den lange og lidt snirklede Westland-kyst, så besøg den gamle wild west by, Shantytown. Her kan hele familien opleve stemningen fra gamle dage. Guldgraveriet er en stor del af områdets historie – vask efter guld eller tag en hyggelig togtur med et gammelt damplokomotiv. Også Pancake Rock, der vitterligt ligner kæmpe stabler af pandekager, der er smidt ud på pynten af den udsatte kyst i Westland, er et godt stop. Bølgerne ser ud til at elske sandstensklipperne. De kommer buldrende ind, og i de fascinerende blowholes er her drøn på lydeffekterne.

Kort

Vis på kort