Storslåede Wien

Wien er vanedannende

At nævne Wiens mange imponerende seværdigheder og attraktioner er nærmest umuligt. Uanset hvor I vender jer ser I imponerende paladser, smukke palæer, fantastiske klassiske bygninger, overdådige museer og skønne parker. Her kan vi blot giver jer en lille smagsprøve.

VI starter lidt udenfor centrum med det imponerende slottet Schönbrunn, nok et af de smukkeste barokslotte i Europa, der stammer tilbage fra 1500-tallet som sommerresidens for Habsburgerne. Slottet har 1.441 værelser, hvoraf de 45 kan besøges i dag. Og i den smukke barokhave ses imponerende springvand, statuer og monumenter samt den storslåede Gloriette.

På vej ind mod centrum passerer I det berømte Naschmarkt, der strækker sig ca. 1,5 km ud fra Karlsplatz. Herfra kommer I ind til den imponerende Wiener Staatsoper, og her finder I også MuseumsQuartier, et ca. 90.000 m² stort område med alt fra kunst, arkitektur, musik, mode, teater, dans, litteratur, børnekultur, spilkultur, gadekunst til design og fotografering. På den anden side af Staatsoper ligger det berømte Musikverein Wien, kendt fra de traditionelle nytårskoncerter.

I centrum, dvs. indenfor Burgring og Opernring ligger Hofburg, et kæmpe slot der rummer bl.a. Sisi Museum, Kaiserappartements, Silberkammer og det Kaiserliche Schatzkammer. Hofburg rummer også den berømte Spanische Hofreitschule med de enestående Lipizzanerheste.

Nærmest som et pejlemærke ligger den imponerende Stephansdom lige i centrum af den gamle bydel, og herfra udgår flere spændende shoppinggader, ikke mindst Graben, en af Wiens mest berømte gader. Men også i de snævre sidegader omkring Graben ligger utallige fine og eksklusive butikker.

Og som den diametrale modsætning ligger et andet af Wiens mere specielle vartegn Hundertwasserhaus i området Landstrasse, ikke langt fra centrum. En bygningen, der med sine bølgende etager, jord og græs på taget, træer der vokser ud indefra og med sin særegne bemaling både fryder og chokerer.

 

Kontakt - skal vi hjælpe dig med at skræddersy din rejse?

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
  • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
  • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011