Kør-selv-ferie Madeira

Madeira - En smuk og frodig vulkanø midt i Atlanterhavet

Madeira, den naturskønne portugisiske vulkanø i Atlanterhavet, venter med en eksplosion af farver, subtropiske skove, klippekyster og springende delfiner og hvaler. Her kan du tage familien med på en bjergtagende kør-selv-ferie i et unikt landskab blandt øens grønne bjergtinder og frodige dale. Madeira er for jer, der ønsker en bilferie i storslåede omgivelser og masser af spændende aktiviteter mere end en solkysset strandferie, selvom der også er mulighed for at køle af i naturlige lavapools og på lavastrande.

Madeira er med sine mange solskinstimer lun og lækker hele året rundt, så I kan tage på kør-selv-ferie eller langtidsferie, når det passer jer. I flyver til Madeiras eneste lufthavn opkaldt efter øens stolthed, Cristiano Ronaldo, og lader I os stå for billejen, kan I starte jeres bilferie direkte fra lufthavnen.

Inspiration

Vis på kort

Sydkystens feriebyer

Solen sender glædeligt sine livgivende stråler ud over Madeiras smukke sydkyst, der bugner af bananplantager, eksotiske blomster og grønne bakkeskråninger. Med en frodig kystlinje og et mere tilgængeligt by- og vejnet lokker netop sydkysten mange feriegæster til.

Funchal

Som en ø i et ellers frodigt junglehav ligger denne smukke, gamle by, Madeiras hovedstad. De omkringliggende bjergskråninger synes aldrig at ende, når de dypper deres spidser i pudderskyerne over byen. 500 år gamle kvarterer og moderne atmosfære, koloniale bygninger og kendte mærkevarer; det hele smelter sammen i en skøn forening i Funchal. På det autentiske Mercado dos Lavandores kæmper de eksotiske dufte om pladsen, i Santa Maria finder I Santiago-fortet, og i byens gader bliver I vugget i feriestemning af lokallivets rytme.

Monte

Fra Funchal kan I tage svævebanen op ad bjerget til Monte, hvor I bliver belønnet med en smuk botanisk have og en formidabel udsigt. På turen ned ad bjerget kan I derimod springe på en tobbogan, der er en slags træslæde, som bliver skubbet ned af to førere. Det er en dyr, men sjov oplevelse,

Sydkystens små perler

På en kør-selv-ferie på det sydlige Madeira er det oplagt at besøge nogle af de små, charmerende havnebyer langs kysten. Santa Cruz er en overset perle med fine, gamle bygninger, en indbydende havnepromenade og stenstrand. For familier kan også det nærliggende vandland friste. Ved Ribeira Brava og Calheta finder I nogle af øens få sandstrande samt charmerende kirker, butikker og cafeer, som inviterer på en hyggelig formiddag.

Porto Santo - naboøen med den gyldne sandstrand

Madeira er ikke blevet velsignet med naturlige sandstrande, så hvis I vil krydre jeres kør-selv-ferie med lidt solkysset afslapning på gyldne, bløde sanddynger, så kan I parkere lejebilen ved Funchal havn og tage en dagstur til naboøen Porto Santo med færgen.

Vilde naturoplevelser i hjertet af Madeira

Brune, vulkanske klipper slænger sig i sylespidse og dramatiske formationer. Kraterlignende bjergsider bølger som et grønt hav og dunlette skyer lægger låg på verden. Subtropiske dale frister med mørkegrønne, frodige dybder og brusende vandfald, og i Parque Natural da Madeira kan I, som et af få steder på jorden, opleve den skønne Laurisilva, en mere end 15 millioner år gammel urskov, hvis særlige eventyragtige idyl har skaffet den en plads på UNESCOs verdensarvsliste. Madeiras naturscenarie er enestående, storslået og ganske enkelt svært at matche nogen andre steder i verden.

Vandring ved lavadaerne

På Madeira flyder kultur og natur sammen i skøn harmoni. Øens frodighed skyldes til dels det imponerende overrislingssystem med vandingskanaler, kaldet levadaer, der skærer sig flere hundrede kilometer igennem landskabets tykke skove og landbrugsterrasser. Kanalerne blev bygget af afrikanske slaver under halsbrækkende forhold for omkring 500 år siden, hvor mange mistede livet, og gemmer derfor på en blakket fortælling om Portugal og Madeiras fortid.

At vandre langs de bugtende stier ved levaderne, der snor sig helt tæt på dybe kløfter og med udsigt til usynlige bjergtoppe kan få hjertet til at banke ekstra hurtigt. Dog ikke så meget som synet af de imponerende naturscenearie, der udfolder sig for øjnene af jer. Vandreturene kan I opleve flere steder på øen, ikke mindst i Parque Natural do Ribeiro Frio.

Pico Ruivo, Madeiras højdepunkt

Pico Ruvio er med sine 1.862 meter over havets overflade det højeste punkt på Madeira og det tredje højeste i Portugal. Her på toppen af verden føles det dog ikke som at havet er så forfærdeligt langt væk, når skyerne breder sig for fødderne af jer som et skummet hav, og de takkede klipper bryder igennem overfladen som en krokodilleryg i vandet.

Nordkysten - Atlanterhavets balkon

Madeiras underskønne nordkyst er oplagt at udforske på en kør-selv-ferie. Selvom der findes forskellige charmerende byer, så er det primært den uberørte natur, de lodrette klippevægge og bjergtagende udsigtspunkter, der gør kysten oplagt til et kør-selv-eventyr.

Porto Moniz

Tårnende klippesider beskytter denne gamle by på Madeiras nordvestlige spids. Smukt mellem kystens sorte lavasten finder I en naturlig pool, der beskytter badegæster fra havets ellers voldsomme kræfter. Klippeknoldene, der ligner forstenede skumsprøjt fra det oprørte hav, og de brungrønne klipper i baggrunden udgør et imponerende skue, når I svaler jer i det klare vand.

Seixal

De grønne bjerge kaster sig i havet, nærmest uden forvarsel, og ved foden er der presset en lille by ned mellem klipper og hav, kun adskilt af en mørk strand. De vulkanske klippestumper ligger som en stor klo, der forsøger at gribe havet, så I kan bade i den poolagtige vig og nyde den blågrønne, klare nuance af havet mod de mørke bjergsider. Lidt uden for byen fosser Bridal Veil Falls’ hvidbrusende vand ud af et hul i klippesiden, som et vandrør der er revet over.

Grutas São Vincente

Tag lejebilen til byen São Vincente, hvor de små hvide huse ligger drysset som utidige snefnug op ad de grønne bjergsider. På det Vulkanske Center kan I opleve, hvordan en vulkansk ø skabes og udforske de vulkanske grotter, der åbenbarer et imponerende underjordisk landskab skabt for omkring 400.000 år siden.    

Storslåede balkoner

Hele nordkysten er spækket med naturlige balkoner, hvis panoramiske vue vil tage vejret fra jer. Ved Ponta do Clérigo kan I beundre den dramatiske klippevæg, der skærer ned i havet og giver fornemmelsen af, at øen pludseligt er blevet revet over på midten og den anden halvdel sunket i havet. Ved Ponta de São Jorge, kan I tage en nervepirrende tur af træbroen, der klamrer sig til bjergsiden og oplevr det vulkanske kystlandskab, ligesom I kan udforske det mere rå landskab i nordøst på Madeiras halespids.   

Santana

I Madeira Theme Park i Santana kan også familiens yngste få en sjov oplevelse af Madeiras kulturelle historie. Her kan I bl.a, se de farverige huse, Casinhas de Santana, med stråtag, der næsten går helt ned i jorden, opleve traditionelt håndværk og traditionelle landbrugsmetoder, men I kan også slippe børnene løs i labyrinter og på legepladser og nyde den smukke park på børnenes præmisser.

Madeira for eventyrer

Madeiras vilde landskaber, dramatiske kyster og fire klimazoner gør det til det perfekte feriested for eventyrer. I kan udforske grotter, storslåede vandfald, kaste jer i klippepools, sejle på katamaran, beundre de forrevne klippevægge og opleve springende delfiner og hvaler. Dykning, windsurfing, mountainbiking, canyoning og helikopterture; der er ubegrænsede muligheder for at udforske denne smukke ø på en hæsblæsende måde.

Smag på Madeira

Madeira er rigtig nok for de aktive, men den er også for livsnydere, og jeres bilferie vil blive forsødet af Madeiras gavmilde forrådskammer fyldt med passionsfrugt, abrikoser og citrusfrugt samt saftige grøntsager. Havet er ligeledes flink til at forsyne med fisk og skaldyr, og ellers er espetada, øksekød på spyd, også en yndet spise. Den citronagtige Madeirakage er populær og nydes især sammen med et glas delikat Madeira-vin. Netop vinen kan I stifte et tæt bekendtskab med, hvis I tager på udflugter til øens vinmarker og –kældre.

Kontakt