Autocamper i Europa - Bo midt i vinmarken

Kombinér vinsmagning med overnatning - stellplatz hos den lokale vinbonde

Livsnydere på kør-selv-ferie i autocamper vil elske muligheden for at holde ind på en vingård og smage på de lokale druer, uden at skulle tænke på om promillegrænsen er overskrevet. Her kan du lade autocamperen stå og i ro og mag nyde livet. Når du har smagt på den gode vin og fået et solidt måltid, så kan du lægge dig til at sove med vinbonden som nabo.

Overnat på vingårde på din tur gennem Europa

Forestil jer at I parkerer autocamperen på et vinslot eller med udsigt over unikke vinmarker og vingårde og prøvesmager de lokale vine og gourmetprodukter, tilsat komforten af jeres eget hjem på hjul.

På jeres veje gennem mange af Europas lande er det muligt at holde ind ved vingårde og overnatte - nogle gange helt gratis, andre gange mod et gebyr eller mod forventning om at i prøvesmager og køber noget af den lokale vin eller på anden måde støtter vinbonden, som giver jer husly  - eller rettere, mulighed for at parkere og overnatte i ganske unikke rammer. Oplevelsen skal ses som et alternativ til at køre ind på en campingplads for natten.

Ferie i de tyske vinmarker

Det tyske vininstitut, DWI, har registreret mange af de vingårde i Tyskland, hvor man kan ankomme i autocamper og parkere for natten. Hele 38 vingårde i Tyskland tilbyder foreløbig denne service. Nogle vingårde har kun få pladser til autocampere (2-4) mens andre har lidt større parkeringsforhold på enten grus eller græs.

Det er meget forskelligt om de enkelte vingårde tilbyder strøm og vand - derfor er det altid en god idé at ankomme med et fyldt batteri og tilstrækkeligt med vand i tanken, så man kan klare minimum ét døgn uden tilslutninger.

Ved mange af de tyske vingårde er der i øvrigt gode gode muligheder for vandreture til fods langs markerne og har du taget cyklen med i autocamperen, så er det ideelt at tage en tur rundt i vinlandskabet eller cykle langs floderne, hvor der ofte er cykelstier.

Listen med de tyske vingårde der tilbyder overnatning for autocampere, kan downloades her (PDF). Derudover findes der også en bog "Winzeratlas", hvor endnu flere vingårde er listet med alle faciliteter, herunder parkering og overnatning for autocampere.

Ferie i de Franske vinmarker

I Frankrig findes der et stort netværk af vingårde som hilser autocampere velkommen. De fleste gårde tillader dog kun én enkelt overnatning, sådan at det ikke bliver til deciderede campingpladser. Oversigten over de mange vingårde og landbrug er samlet i guide bogen "France Passion", som opdateres hvert år. Bog og 1 års medlemskab samt et mærkat til forruden koster ca. EUR 30 og inkluderer adgang til en online database. Bog og medlemskab kan kun købes direkte på France Passions egen hjemmeside: https://www.france-passion.com/en/.

Selvom nogle franske vingårde og landbrug tilbyder strøm og vand til autocampere, så er det ikke en selvfølge og du skal derfor være selvforsynende med strøm på batteriet og en fyldt vandtank. Derudover skal du huske at spildevand ikke må lukkes ud på mange ejendomme - luk derfor hanen under vognen og led først spildevandet ud, når passende faciliteter er tilgængelige - f.eks. på campingpladser eller tankstationer o.l.

Oversigten med de mange vingårde i Frankrig finder du i bogen, som kun kan købes hos "France Passion". Samtidig med bogen får du også 1 års medlemskab samt et mærkat, som du kan sætte i forruden på din leje-autocamper. Prisen er ca. EUR 30. Bog, medlemskab og mærkat kan kun købes direkte hos France Passion.

Køb her >> https://www.france-passion.com/en/

Galleri

Mere om kør-selv-ferie i autocamper i Europa