Fyrtårne, hvaler og storbyer i det østlige Canada

14 dages kør-selv-forslag langs Canadas østlige kyst

Tag på en 14 dages kør-selv-ferie, hvor I oplever alt det bedste, den østlige del af Canada har at byde på. Bliv forført af kreative Montréal og udforsk de europæiske nuancer i Québec, nyd det afslappede tempo i charmerende fiskerbyer og gå på opdagelse i de enestående landskaber i Gaspésie National Park. Kom tæt på Canadas fascinerende dyreliv i nationalparkerne og på en spændende hvalsafari. En rejse, der med garanti giver jer minder med hjem for livet.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse langs Canadas spændende kyster.

Fra 29.360 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 14 dages kør-selv-ferie med hotel, billeje og et udvalg af udflugter.

Rejseperiode:
Ultimo maj - ultimo september.

Startdag:
Daglig

Varighed: 
14 dage/13 nætter

Længde: 
Ca. 2.115 km

Klimapåvirkning:
6.310 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

Dagsprogram

Afrejse Danmark - Montréal – Québec City (263 km)

Fra Montréal kører I langs St. Lawrence-floden mod Québec City og bevæger jer for alvor ind i den fransktalende del af Canada. Vælg ruten langs vestsiden af St. Lawrence-floden, Highway 138, der er den smukkeste tur og vil bringe jer forbi byen Trois-Rivières, en af de første europæiske bosættelser i Canada. Trois-Rivières er en historisk by, men desværre lagde en brand i 1908 hovedparten af de historiske byhuse i aske, hvor der dog stadig er mange interessante historiske seværdigheder i den charmerende by. Dagens mål er Québec City.

Overnatning i Québec City

Oplevelser i og omkring Québec City

I har en hel dag til at nyde Québec City, der i den grad er centrum for den fransktalende kultur i Canada. St. Lawrence-floden passerer igennem Québec City, der nyder godt af den smukke placering ved floden. Québec City er ekstremt europæisk med gamle byhuse i mellemeuropæisk stil fra 1700- og 1800-tallet og har sågar bymur omkring den gamle bykerne. Byen vrimler med spændende museer, men der er også en ganske anselig andel af cafeer, restauranter med fransk køkken, barer, m.v. Selvom I måske ikke taler fransk, kan I godt klare jer med engelsk i Québec, da det trods alt vrimler med engelsktalende turister.

I dag kan I vælge én af disse tre oplevelser, som er inkluderet i turens pris:

 • En historiske byrundtur i Quebec City, hvor I bl.a. besøger Latinerkvarteret, Plains of Abraham, det verdensberømte Château Frontenac, Nationalforsamlingen, Katedralen-Basilikaen Notre-Dame, La Citadelle m.v.
 • En fantastisk tur på landet, hvor I tager tilbage i tiden til det landlige Quebec langs Chemin du Roy til Sainte Anne-de-Beaupré, hvor I besøger det verdensberømte Shrine og Montmorency Falls, inden I fortsætter til øen Orléans.
 • Foodie-vandretur i Quebec City. Gennem tiden er maden i Quebec blevet påvirket af Amerikanske, britiske og franske køkkener. Forkæl jer selv med en oplevelse bag kulisserne i Quebec City, hvor I deltager i fem smagspræsentationer.


Overnatning i Québec City

Québec City – Rivière-du-Loup (189 km)

Nu kører I over på den østlige bred af St. Lawrence-floden, hvor turen langs Highway 132 byder på masser af flotte panoramaer over den smukke bugt. Kystbyen Rivière-du-Loup, der er porten til Gaspe-halvøen, er dagens mål. I Rivière-du-Loup kan I evt. besøge Parc des Chutes og se de fascinerende vandfald. 

Undervejs kører I gennem Kamouraska, der med sin maleriske arkitektur vil være et smukt og dejligt sted at lave frokoststop. 

Overnatning i Rivière-du-Loup 

Rivière-du-Loup – Matane (208 km)

I dag går det videre ad den utroligt imponerende Highway 132 langs St. Lawrence-bugten. Dagens tur vil bl.a. byde på et møde med den smukke landsby Cacouna. Længere mod nord rammer I Parc Bic, et magisk sted for havudflugter, vandreture, cykling og et godt sted til at spotte spættet sæl. Ikke langt herfra ligger byen Rimouski, der er en mellemstor provinsby med en række forskellige seværdigheder, bl.a. det maritime museum Musée de la Mer, hvor I via 128 trin kan bestige Canadas næsthøjeste fyrtårn.

Dagen ender i byen Matane, hvor floden af samme navn har sit udløb. Matane er en fiskerby, hvor man bl.a. dyrker reje- og laksefiskeri. Af samme grund er der fine muligheder for at spise friskfanget fisk på de lokale restauranter.

Overnatning i Matane


 

 

Matane – Parc de la Gaspésie (110 km)

På vej til Gaspésie National Park skal I lidt op i højderne og nyde indtrykkene fra de imponerende Chic-Chocs Mountains og McGerrigle Mountains. Bjergene udgør nogle af de højeste tinder i Québec-provinsen, og hele området byder på masser af vandrestier. På trods af kombinationen af de høje bjerge og det tilhørende barske klima, er der en imponerende mangfoldighed af dyr og planter i den store nationalpark. (middag inkluderet i dag)

Overnatning i Parc de la Gaspesie

Oplevelser i Parc de la Gaspésie

I har nu to fulde dage, der er sat af til I kan udforske den helt unikke natur i Gaspésie National Park. (morgenmad og middag inkluderet disse 2 dage)

Overnatning i Parc de la Gaspesie

Parc de la Gaspésie – Gaspé (200 km)

I forlader Gaspésie National Park og kører videre langs kysten, hvor I konstant kan nyde den smukke udsigt over St. Lawrence-bugtens blå vand og de smukke bjerge inde i landet. Her og der dukker et fyrtårn op i landskabet, der giver horisonten karakter. Dagens mål er havnebyen Gaspé, hvis naturlige havn ligger strategisk beskyttet i bunden af en bugt og ved udmundingen af hele tre floder.

Lige inden I når til Gaspé, rammer I Forillon National Park, der ligger yderst på Gaspé-halvøen. Nationalparken byder på fantastisk smuk natur bestående af stejle klippesider, høje bjerge og et rigt fugleliv, der nyder godt af havets store spisekammer. (morgenmad inkluderet i dag)

Overnatning i Gaspé/Percé-området 

Oplevelser i Gaspé/Percé-området  (78 km)

Dagens etape er overskuelig, så I skal bare tage den med ro og nyde turen langs kysten. Besøg Percé, der engang den største fiskerihavn på Gaspé-halvøen, og byen har en række gamle huse fra 1800-tallet. Men det byen især er kendt for, er den nærliggende ø Bonaventure Island - Île Bonaventure på fransk. Den 4 km2 store ø er et fuglereservat med over 280.000 fugle og et væld af fuglearter (bådtur til øen er inkluderet). Ud over Bonaventure kan I også nyde den berømte klippe Percé Rock - Rocher Percé på fransk. Klippen er berømt for sit store hul tæt ved havoverfladen.

Overnatning i Gaspé/Percé-området 

Gaspé/Percé-området – Matapédia (265 km)

Rejsen forsætter videre langs Chaleur Bay ad Highway 132 gennem en lang række hyggelige fiskerbyer til byen Causapscal. Undervejs bør I lave et pitstop i byen Bonaventure, hvor I bl.a. kan besøge Acadian Museum, der fortæller historien om de franske bosættere, Acadians, der levede en omtumlet tilværelse tilbage i midten af 1700-tallet, hvor de franske bosættere blev deporteret af englænderne fra bl.a. Nova Scotia. Nogle af disse deporterede franske bosættere endte i Bonaventure, hvor flere af deres efterkommere stadig bor.

I Miguasha National Park er det muligt at se nogle enestående fossilfund. Mangfoldigheden og antallet af de fundne fossiler er så stor, at området nu er kommet på UNESCO’s Verdensarvsliste.

Overnatning i Causapscal

Causapscal – Tadoussac inkl. færge (326 km)

Nu lægger I den østlige bred af St. Lawrence-bugten bag jer og vender snuden mod havnebyen Rimouski, hvor I sejler med færgen over St. Lawrence-bugten til den lille havneby Forestville på den modsatte bred. Herfra tager I Highway 138 ned til byen Tadoussac, et meget populært område at observere hvaler i. (morgenmad er inkluderet i dag)

Overnatning i Tadoussac
 

Oplevelser i og omkring Tadoussac

I dag venter jer en 3-timers hvaltur ud fra Tadoussac, hvor I har en enestående chance for at se op til 5-6 forskellige hvalarter fx pukkelhvalen, finhvalen og den største af dem alle, blåhvalen. (Hvalturen er inkluderet - men har min. alder 3 år for deltagelse).

Overnatning i Tadoussac

Tadoussac – La Malbaie (78 km)

Turen i dag er ganske kort og I skal I atter ud at sejle, dog kun en kort tur med bilfærge over en biflod til St. Lawrence-bugten, der bringer jer over til den lille by Baie Ste Catherine. Herfra går det videre ad Highway 138 langs vestbredden af St. Lawrence-bugten til byen La Malbaie.

Overnatning i La Malbaie

La Malbaie – Montréal for afrejse - Danmark (400 km)

Dagens etape hører til en af de længere, når I returnerer til Montréal. Fra La Malbaie kører I mod syd ad Highway 138 langs St. Lawrence-bugten gennem Charlevoix-regionen til Québec City. I bør dog overveje et kort stop i den lille, hyggelige by Baie Saint Paul med smalle gader og charmerende butikker, kunstgallerier og gode restauranter.

Fra Québec City kan I vælge den hurtige motorvej 40 direkte til Montréal, hvorfra I flyver hjem igen. Fik I ikke oplevet byen i starten af turen, så anbefaler vi klart, at I tager en nat eller to i den dejlige by Montreal og oplever den, inden I vender næsen hjemad. 

Montréal er en af de mest fascinerende byer i fransktalende Canada. Montréal er en moderne millionby med en smuk skyline, der spejler sig i St. Lawrence-floden, og et ungt miljø, der i den grad er gennemsyret af kreativitet og joie de vivre, ren livsglæde. Her finder I et lille stykke af det gamle Europa i en moderne indpakning og den canadisk-franske og canadisk-engelske kultur trives side om side - selvom hovedparten af indbyggerne foretrækker fransk som hovedsprog. Montréal har desuden et væld af spændende restauranter, barer, natklubber og anden underholdning, som I kan gå på opdagelse i. Montréal er en by, hvor I kan nyde livet.

 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

 

Fra 29.360 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup-Montreal retur
 • 13 hotelovernatninger (superior hoteller)
 • Én af følgende udflugter i Québec City: Historisk bytur, En fantastisk tur på landet eller en Foodie-vandretur.
 • Bådtur til Bonaventure Island og Rock Percé fra Percé
 • Færge fra Rimouski til Forestville
 • Whale Watching Cruise fra Tadoussac (min. alder 3 år)
 • 3 x morgenmad og 3 x aftensmad
 • 2 ugers billeje gruppe C (mellem) inkl. forsikring


Prisen inkluderer ikke

 • Måltider ud over nævnte
 • Entré til nationalparker
 • Færge fra Quebec til Lewis (alternativ er en bro)
 • Katamaran overfart fra Rimouski til Forestville
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Om rejsen

Denne tur er beregnet på superior hoteller.
Ønsker I Standard eller Deluxe hoteller undervejs, tilpasser vi gerne turen til jeres ønsker. Det er dog ikke på alle overnatningssteder, at denne mulighed findes. 

Forlæng rejsen
Det vil være oplagt at starte eller slutte turen med en nat eller to i Montreal. I kan også vælge at lægge en ekstra overnatning ind undervejs på ruten, hvor I ønsker mere tid.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

 

 

Ekstra oplevelser

Vi tilbyder en række ekstra udflugter, som kan give jer endnu flere oplevelser undervejs. 

Vi anbefaler gerne:

 

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011