Fyrtårne, hvaler og storbyer i det østlige Canada

14 dages Kør-selv-Forslag langs canadas østlige kyst

Tag på en 14 dages kør-selv-ferie, hvor I oplever alt det bedste, den østlige del af Canada har at byde på. Bliv forført af kreative Montréal og udforsk de europæiske nuancer i Québec, nyd det afslappede tempo i charmerende fiskerbyer og gå på opdagelse i de enestående landskaber i Gaspésie National Park. Overnat i et fyrtårn midt ude i Saint Lawrence floden og kom tæt på Canadas fascinerende dyreliv i nationalparkerne og på en spændende hvalsafari. En rejse, der med garanti giver jer minder med hjem for livet.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse langs Canadas spændende kyster.

Fra 18.825 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 14 dages kør-selv-ferie med hotel og billeje.

Rejseperiode:
Juni - september.

Startdag:
Daglig

Varighed: 
14 dage/13 nætter

Længde:
2.061 km

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

Dagsprogram

Montréal

I lander i Montréal, en af de mest fascinerende byer i fransktalende Canada. Montréal er en moderne millionby med en smuk skyline, der spejler sig i St. Lawrence-floden, og et ungt miljø, der i den grad er gennemsyret af kreativitet og joie de vivre, ren livsglæde. Her finder I et lille stykke af det gamle Europa i en moderne indpakning og den canadisk-franske og canadisk-engelske kultur trives side om side - selvom hovedparten af indbyggerne foretrækker fransk som hovedsprog. Montréal har desuden et væld af spændende restauranter, barer, natklubber og anden underholdning, som I kan gå på opdagelse i. Montréal er en by, hvor I kan nyde livet.

Montréal – Québec City (263 km)

Fra Montréal kører I langs St. Lawrence-floden mod Québec City og bevæger jer for alvor ind i den fransktalende del af Canada. Vælg ruten langs vestsiden af St. Lawrence-floden, Highway 138, der er den smukkeste tur og vil bringe jer forbi byen Trois-Rivières, en af de første europæiske bosættelser i Canada. Trois-Rivières er en historisk by, men desværre lagde en brand i 1908 hovedparten af de historiske byhuse i aske, hvor der dog stadig er mange interessante historiske seværdigheder i den charmerende by. Dagens mål er Québec City.

Québec City

I har en hel dag til at nyde Québec City, der i den grad er centrum for den fransktalende kultur i Canada. St. Lawrence-floden passerer igennem Québec City, der nyder godt af den smukke placering ved floden. Québec City er ekstremt europæisk med gamle byhuse i mellemeuropæisk stil fra 1700- og 1800-tallet og har sågar bymur omkring den gamle bykerne. Byen vrimler med spændende museer, men der er også en ganske anselig andel af cafeer, restauranter med fransk køkken, barer, m.v. Selvom I måske ikke taler fransk, kan I godt klare jer med engelsk i Québec, da det trods alt vrimler med engelsktalende turister.

Québec City – Riviere-du-Loup (189 km)

Nu kører I over på den østlige bred af St. Lawrence-floden, hvor turen langs Highway 132 byder på masser af flotte panoramaer over den smukke bugt. Kystbyen Rivière-du-Loup er dagens mål, og her kan I evt. besøge Parc des Chutes og se de fascinerende vandfald. I kan desuden se frem til en helt unik overnatning og et værelse med udsigt, for I skal bo i Pot a l’Eau de Vie-fyret midt ude i Saint Lawrence floden. Herfra kan I være heldige og nyde en af de spektakulære solnedgange, som Rivière-du-Loup er berømt for. Turen fra Riviere du Loup til Pot a l'Eau de Vie Island og retur foregår med skib.
Middag inkluderet.

Rivière-du-Loup – Matane (208 km)

I dag går det videre ad den utroligt imponerende Highway 132 langs St. Lawrence-bugten. Dagens tur vil bl.a. byde på et møde med den smukke landsby Cacouna. Længere mod nord rammer I byen Rimouski, der er en mellemstor provinsby med en række forskellige seværdigheder, bl.a. det maritime museum Musée de la Mer, hvor I via 128 trin kan bestige Canadas næsthøjeste fyrtårn. Dagens mål er byen Matane, hvor floden af samme navn har sit udløb. Matane er en fiskerby, hvor man bl.a. dyrker reje- og laksefiskeri. Af samme grund er der fine muligheder for at spise friskfanget fisk på de lokale restauranter.
Morgenmad inkluderet.

Matane – Parc de la Gaspésie (110 km)

I har base i Matane de næste to dage og årsagen er den nærliggende nationalpark Gaspésie National Park. Her skal I op i højderne og nyde indtrykkene fra de imponerende Chic-Chocs Mountains og McGerrigle Mountains. Bjergene udgør nogle af de højeste tinder i Québec-provinsen, og hele området byder på masser af vandrestier. På trods af kombinationen af de høje bjerge og det tilhørende barske klima, er der en imponerende mangfoldighed af dyr og planter i den store nationalpark.

Parc de la Gaspésie

I dag har I en ekstra dag til at udforske den unikke natur i Gaspésie National Park.

Parc de la Gaspésie – Gaspé (200 km)

Nu forlader I Gaspésie National Park og kører videre langs kysten, hvor I konstant kan nyde den smukke udsigt over St. Lawrence-bugtens blå vand og de smukke bjerge inde i landet. Her og der dukker et fyrtårn op i landskabet, der giver horisonten karakter. Dagens mål er havnebyen Gaspé, hvis naturlige havn ligger strategisk beskyttet i bunden af en bugt og ved udmundingen af hele tre floder. Lige inden I når til Gaspé, rammer I Forillon National Park, der ligger yderst på Gaspé-halvøen. Nationalparken byder på fantastisk smuk natur bestående af stejle klippesider, høje bjerge og et rigt fugleliv, der nyder godt af havets store spisekammer.

Gaspé – Percé (78 km)

Dagens etape er overskuelig, så I skal bare tage den med ro og nyde turen langs kysten. Målet er fiskerbyen Percé, der har en række gamle huse fra 1800-tallet. Men det byen især er kendt for, er den nærliggende ø Bonaventure Island - Île Bonaventure på fransk. Den 4 km2 store ø er et fuglereservat med over 280.000 fugle og et væld af fuglearter (bådtur til øen er inkluderet i udflugtspakken). Ud over Bonaventure kan I også nyde den berømte klippe Percé Rock - Rocher Percé på fransk. Klippen er berømt for sit store hul tæt ved havoverfladen.

Percé – Matapédia (265 km)

Rejsen forsætter videre langs Chaleur Bay ad Highway 132 gennem en lang række hyggelige fiskerbyer til byen Matapedia. Undervejs bør I lave et pitstop i byen Bonaventure, hvor I bl.a. kan besøge Acadian Museum, der fortæller historien om de franske bosættere, Acadians, der levede en omtumlet tilværelse tilbage i midten af 1700-tallet, hvor de franske bosættere blev deporteret af englænderne fra bl.a. Nova Scotia. Nogle af disse deporterede franske bosættere endte i Bonaventure, hvor flere af deres efterkommere stadig bor. I Miguasha National Park er det muligt at se nogle enestående fossilfund. Mangfoldigheden og antallet af de fundne fossiler er så stor, at området nu er kommet på UNESCO’s Verdensarvsliste.

Matapédia – Tadoussac (270 km + færge)

Nu lægger I den østlige bred af St. Lawrence-bugten bag jer og vender snuden mod havnebyen Rimouski, hvor I sejler med færgen over St. Lawrence-bugten til den lille havneby Forestville på den modsatte bred. Herfra tager I Highway 138 ned til byen Tadoussac, et meget populært område at observere hvaler i.
Morgenmad er inkluderet.

Tadoussac – La Malbaie (78 km)

Dagen giver mulighed for en stor oplevelse med en hvaltur ud fra Tadoussac, hvor I har en enestående chance for at se op til 5-6 forskellige hvalarter på en hvalsafari (turen er inkluderet i udflugtspakken). Vel inde på land skal I atter ud at sejle, dog kun en kort tur med bilfærge over en biflod til St. Lawrence-bugten, der bringer jer over til den lille by Baie Ste Catherine. Herfra går det videre ad Highway 138 langs vestbredden af St. Lawrence-bugten til byen La Malbaie.

La Malbaie – Montréal (400 km)

Dagens etape hører til en af de længere, når I returnerer til Montréal. Fra La Malbaie kører I mod syd ad Highway 138 langs St. Lawrence-bugten gennem Charlevoix-regionen til Québec City. I bør dog overveje et kort stop i den lille, hyggelige by Baie Saint Paul med smalle gader og charmerende huse.
Fra Québec City kan I vælge den hurtige motorvej 40 direkte til Montréal, hvis I vil have lidt tid til fx shopping inden hjemrejsen dagen efter.

Montréal

Rundrejsen i det østlige Canada slutter i dag, hvor I kan vælge at forlænge turen med et par dage i Montréal eller flyve hjem.

Vidste du, at
Montréal er den store franske kulturby i Canada, og byen er bl.a. centrum for fransk-canadisk filmproduktion. Der indspilles hvert år adskillige canadiske film på fransk, men kun i sjældne tilfælde når disse frem til de danske biografer. Men vil I tage pulsen på canadisk filmkultur, så læg vejen forbi Montréal i slutningen af august, hvor Montréal World Film Festival løber af stablen – en af de største filmfestivaller i Nordamerika. Festivallen er åben for alle, og fokus er især World Cinema – uafhængige film fra hele verden – og naturligvis film fra det fransktalende Québec.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

 

Fra 18.825 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund-Montreal retur

 • 13 hotelovernatninger

 • Færge retur mellem Riviere du Loup og Pot a l'Eau de Vie Island

 • Færge fra Rimouski til Forestville

 • 2 x morgenmad og 1 x aftensmad

 • 2 ugers billeje inkl. forsikring


Prisen INKLUDERER IKKE

 • Rejse- og afbestillingsforsikring

om rejsen

Der kan vælges mellem følgende hotelkategorier:
Moderate og Superior.

Bemærk: Aldersgrænse 11 år.

Rejsebeskrivelse
Med i købet får I en detaljeret rejseplan på engelsk. Det er muligt at tilkøbe kort over området samt en Lonely Planet travel guide, som beskriver området og de mange seværdigheder undervejs. Materialet, der er på engelsk, vil blive leveret på jeres første hotel i Canada.

Pris: 485 kr.

 

  ekstra oplevelser

  Udflugter

  • Bådtur til Bonaventure Island og Rock Perce fra Perce
  • Whale Watching Cruise fra Tadoussac

  Pris pr. person fra: 680 kr.

  Forlæng rejsen
  I kan fx forlænge rejsen med en nat eller to i Montreal.

  Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

  Få et tilbud

  Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

  • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

  • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

  X

  Gammel Havn 1
  9000 Aalborg
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Firskovvej 32
  2800 Kgs. Lyngby
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Firskovvej 32
  2800 Kongens Lyngby
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Kongensgade 9, 1 etage
  5000 Odense
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Dæmningen 47
  7100 Vejle
  Danmark

  mail 70116011