Autocamper: Delintegreret til 4-5 personer i Europa

Delintegreret: Den mest populære autocamper

En delintegreret autocamper dækker over typen, som har god plads, dobbeltseng i bagenden og en fleksibel seng i opholdsrummet. Denne fleksible seng kan i nogle tilfælde være placeret i loftet og sænkes ned når det er tid til at sove. I andre modeller laver man siddegruppen om til en seng ved hjælp af de hynder som normalt udgør siddegruppen. Denne type autocamper kaldes også T-serie eller "TI" (fra tysk, Teil-Integrierte Wohnmobile) og egner sig til par der vil have god plads samt familier på 4-5 personer, som synes det bliver lidt for voldsomt at køre rundt i en større autocamper med alkove (dvs. med udhæng over førerkabinen).

I en delintegreret autocamper er der lagt vægt på gode og komfortable sovepladser til alle passagerer samt god plads til opbevaring af grej og bagage. Samtidig er den mere brændstoføkonomisk og en anelse mere letkørt ift. den klassiske alkove-model, som har udhæng over førerkabinen.

En delintegreret autocamper er bygget på et varevogn-chassis, hvor der fra starten kun findes førerhuset. Selve "autocamper-kassen" er specielfremstillet med glatte sider og fast tag. Det relativt firkantede opholdsrum gør, at der er mere plads end i autocampere af varevognstypen. Der er fornuftig ståhøjde og mulighed for en stor "garage" under dobbeltsengen i bagenden.

Autocampere af denne type føles naturligvis tungere end almindelige personbiler, men du vender hurtigt til fornemmelsen og du vil opleve en roligere kørsel fordi farten helt naturligt ikke bliver så høj. På motorveje i Europa får du den bedste køreoplevelse ved at holde farten på 110-120 km/t, selvom det i nogle lande er tilladt at køre hurtigere. Autocampere under 3500 kg følger de samme hastighedsgrænser som personbiler.

Hvem er den til

Hvem skal leje en delintegreret autocamper?

Delintegrerede autocampere egner sig bedst til 4 personer, men der kan være forskel på indretningen af de forskelige modeller, derfor skal du være meget opmærksom når du bestiller. Der er næsten altid en dobbeltseng i den bagerste del af køretøjet og toilet og badrummet findes overfor køkkenet, hvor der er gasblus og vask. Den forreste seng er placeret i taget over opholdsrummet/siddegruppen og fungerer som en smart hæve/sænke-seng. I nogle modeller er denne seng "blot" en del af siddegruppen hvor hynder og sæder helt simpelt konverteres til en dobbeltseng.

 • Bedst egnet til familier på 4-5 personer. Fås også i kortere modeller til 2-3 personer
 • 2 sovepladser bagerst + 2 soveplader ved siddegruppen i opholdsrummet
 • 3-5 sikkerhedsseler afhængig af model

Du skal leje en delintegreret autocamper hvis I som par vil have rigtig god plads og komfortable senge. En familie på 4 personer kan holde en dejlig ferie i en delintegreret autocamper - husk blot at der skal være sikkerhedsseler og sengepladeser til alle i selskabet. En delintegreret autocamper har mange skabe og opbevaringsmuligheder både indvendigt samt i "garagen", som er placeret under bagerste dobbeltseng.

Eksempler på autocamper mærker/modeller til udlejning i Europa: Dethleffs Trend T-I / Carado T-serie / Weinsberg CaraSuite / Adria Matrix + Coral / Sunlight T-serie /  Eura Mobil T-serie / Hobby Optima OnTour / Hymer T-serie / Knaus Van TI / Ahorn T-serie  m.fl.

De fleste delintegrerede autocampere er bygget på chassiser fra Fiat Ducato / Peugeot Boxer / Ford Transit / Renault Master eller Mercedes-Benz Sprinter.

Indretning

Layout, køkken og toilet

En delintegreret autocamper er fleksibel og rummelig på samme tid, hvilket gør den til den foretrukne autocamper-type på det europæiske udlejningsmarked. Selvom størrelsen (og dermed også antallet af sengepladser) kan variere, er det indvendige layout ofte det samme på tværs af mærker og modeller, dvs. med 1 dobbeltseng bagerst og en fleksibel dobbeltseng i opholdsrummet.

Førerkabine og opholdsrum
Førerkabinen er stort set identisk med en varebil med en del fralægningsplads. De to forsæder kan dreje 180 grader, så de bliver en integreret del af opholdsrummet og dermed spisepladsen. Dobbeltsædet ved siddegruppen (eller bænken) har 2-3 sikkerhedsseler og passagerer sidder ved et bord, som kan benyttes under kørslen. I nogle modeller er bordet fastlåst i én position og kan kun køre op og ned, mens det i andre modeller er meget fleksibelt og kan flyttes rundt efter behov. Siddegruppen kan konverteres til en enkelt- eller dobbeltseng. Er der samtidig hæve/sænkeseng over spisepladsen, så kan 5 personer sove dejligt i en delintegreret autocamper.

Køkken
Køkkenet i delintegrerede autocampere er næsten altid placeret I midten af køretøjet, typisk på langs i højre side af køreretningen. Køkkenet består af 2-3 gasblus og en lille vask. Køleskabet er af en størrelse der passer til en familie på farten, ofte 80-110 liter, hvilket er stort i en autocamper. Der er naturligvis også skabsplads og skuffer til køkkenudstyr. Der er ingen ovn i en delintegreret autocamper. Vil du selv lave kaffe på farten, så skal du koge vand på gasblusset og benytte en stempelkande/kop. Kaffe- og kapselmaskiner skal du selv medbringe på turen og de kan kun benyttes når du har tilsluttet ekstern 230V strøm til autocamperen, typisk på campingpladser.

Toilet og badrum
Det indbyggede toilet og badrum kan variere i størrelse, men det er super praktisk at have med ombord - på den måde er man helt fri for at finde offentlige toiletter når man er på farten eller hvis man lige skal på toilettet om natten. Når toilettet skal tømmes, fjernes selve kassetten med indholdet nemt via en udvendig lem. Campingpladsen har faciliteter til toilettømning og spildevand. Nogle steder kan det også lade sig gøre at tømme tanken på de store rastepladser langs motorvejene.

Sovepladser og "garage" under sengen

I den bagerste del af autocamperen findes en komfortabel dobbeltseng med masser af skabsplads rundt langs loftet. Sengen kan være hævet en smule (dvs. du skal et trin op når du skal i seng). I de fleste modeller er sengen tværvendt, men du kan også finde eksempler på langsgående enkeltsenge, så det er nemmere at komme ud af sengen. Aflægningsplads, læselys og USB stik finder man i langt de fleste autocampere af denne type.

I opholdsrummet finder man ofte en dobbelt hæve/sænke seng. Under kørsel er sengen placeret helt oppe under loftet Siddegruppen kan også konverteres til en enkeltseng, hvilket giver 3 sovepladser i denne del af autocamperen. Sengeløsningen i opholdsrummet kan variere fra model til model, du bør derfor sikre dig at layoutet på din udlejnings-autocamper dækker familiens behov til både sidde og sovepladser.

"Garagen"
Den bagerste forhøjede seng giver ekstra plads i det store opbevaringsrum (også kaldet "garagen") under sengen. Her kan du opbevare store genstande, fx. campingstole og borde, sportsgrej, ekstra sko, tasker osv. Her finder man også teknikrum med batteri og gasflasker.

Husk i øvrigt altid at parkere så plant som muligt, så det ikke går ud over sovekomforten. Det kan anbefales at benytte niveau-kiler, så autocamperen står i vatter.

Pladsforhold og mål

Der findes både korte og lange modeller af delintegrerede autocampere. I praksis er de korte til 2-3 personer og de lange til 4-5 personer. Bredden er øget ift. en klassisk varevogn (campervan), hvilket betyder at man har bedre sovekomfort. Autocampere til udlejning er let isolerede, men ikke beregnet til rigtig vinterbrug. En familie på 2 voksne og 2 børn vil elske en delintegreret autocamper med de fleksible løsninger, den fornuftige plads i opholdsrummet og den store "garage" under sengen. Det fås ikke bedre når ferien skal foregå i et rullende sommerhus. Det er intet problem at medbringe golfbags, paddleboards og andre store genstande. Vær dog opmærksom på totalvægten, hvis du kører med et almindeligt B-kørekort (max totalvægt 3500 kg).

 • Motor: Typisk diesel
 • Længde: 6,50 - 8,60 meter (uden cykelstativ)
 • Bredde: 220-230 cm
 • Højde: 290 - 300 cm
 • Vægt: 3000 - 5000 kg (modeller op til 3500 kg må køres med alm B kørekort)

 

Galleri

Fordele og ulemper

Fordele ved en delintegreret autocamper

En delintegreret autocamper er det ultimative ferie-køretøj til en familie med 2 eller 3 børn. Der er masser af indbygget komfort og opbevaringspladsen er fornuftig. En autocamper er nem at pakke sammen og du kan være på farten på ganske kort tid. Delintegrerede autocampere er fuld af smarte løsninger og du kan være selvforsynende i op til flere dage af gangen.

 • Perfekt til familier - fleksible sengeløsninger
 • Gode køreegenskaber - som en stor varevogn
 • Stort udvalg af modeller og indretninger (mest populære udlejningstype)
 • Høj siddeposition med godt overblik
 • Komfortable senge til hele familien
 • God opbevaringsplads til campinggrej og sportsudstyr m.m.
 • Overskueligt køkken
 • Fleksible løsninger i høj kvalitet
 • Nem at pakke sammen og køre videre
 • Smarte og gennemtænkte detaljer

Ulemper ved en delintegreret autocamper

En delintegreret autocamper er et relativt stort køretøj når man kommer fra en personbil og vindmodstanden og dermed brændstofforbruget er en anelse højere end de små campingbusser og vans. De lange modeller kan være svære at køre rundt i små byer og finde egnet parkering og skal du køre i bjergrigt terræn, så kræver det tilvænning både for chauffør og passagerer. En stor og lang autocamper  betyder også øget vægt og har du kun et alm. B-kørekort (op til 3500 kg totalvægt), så skal du være opmærksom på hvilken model du lejer samt hvor meget (tungt) udstyr du kan medbringe.

 • Lidt langsommere end de mindre campingbusser og vans pga. størrelsen
 • Moderat vindmodstand, dvs. øget brændstofforbrug
 • Varmetab gennem førerkabinen og tagvindue i ydersæsonen

Udstyr

StandardUdstyr

 • Servostyring og fartpilot
 • ABS-bremser
 • Automatgear
 • Aircondition i førerkabinen
 • 2 sovepladser bagerst
 • 1-3 sovepladser ved siddegruppen
 • 2-3 kogeplader inkl. gasflaske
 • Vask med stor vandtank
 • Køleskab

Ekstraudstyr og tilvalg

Når du lejer autocamper kan du tilvælge ekstraudstyr og andet nødvendigt campinggrej. Hvis du kører i egen bil frem til afhentningen, kan du selv vælge at tage udstyret med. Skal du derimod flyve, så er det ikke hensigtsmæssigt at medbringe en masse grej. I stedet kan det lejes. Husk, at bestille ekstraudstyret hjemmefra sammen med selve autocamperen. Udvalget kan variere fra sted til sted, men består ofte af:

 • Sengesæt (dyne og hovedpude inkl. lagen og betræk)
 • Håndklæder
 • Stole og bord til udendørs brug
 • Cykelstativ (typisk til 2 cykler)
 • Barnesæde og boostersæde
 • Køkkensæt (service, gryder, pande, skåle, glas, kopper m.m.)
 • Grill
 • GPS/Navigation

Som et alternativ til at leje ekstraudstyr, kan du også køre i et lokalt bygge- eller hypermarked og købe de ting du har brug for. På den måde kan du beholde udstyret når rejsen i autocamper er overstået og genbruge det til næste gang du skal på camping - hvad enten det foregår i autocamper, campingvogn eller telt.

Information

Vigtig information vedr. kategorier og antal sidde/sovepladser

De viste autocampere på denne side er blot eksempler på køretøjer som findes i denne udlejningskategori. Når du lejer en autocamper kan vi ikke garantere en specifik model og indretning. Det er alene køretøjsdata og evt. modelspecifikation inkl. antal sæder og sovepladser på din booking/bekræftelse, der viser hvilket køretøj/kategori du har reserveret.

Når du bestiller en autocamper kan du få oplysninger om antal sæder og sovepladser i de forskellige modeller. Bestiller du online, kan du se antal sæder og sovepladser på listen over tilgængelige køretøjer. Bemærk at antal sæder og sovepladser kan variere fra model til model, da de fleste autocampere har mulighed for at konvertere siddepladser til sovepladser.

Sikkerhedssele til alle passagerer

Når du vælger autocamper er det vigtigt at alle passagerer har hver sit sæde med sikkerhedssele under kørslen. I enkelte modeller kan det forekomme at der f.eks. er tre eller fire siddepladser, men kun to sovepladser pga. indretningen. Sørg altid for at tjekke at den valgte model matcher dine behov.