Kør-selv-ferie Irland

Kør-selv-ferie på Europas grønne ø

Irland, mere poetisk kendt som smaragdøen, sætter en storslået scene for en aktiv kør-selv-ferie for hele familien. Det bølgende landskab i tusinde nuancer af grøn med savtakkede bjergrygge, forrevne klippekyster, idylliske dale og fortryllende skove indbyder til vandreture og uforglemmelige naturoplevelser. I små landsbyer lokker violinerne jer til byens pubber, slotte og ruiner genopliver fortidens spændende historier og pulserende storbyer byder på shopping og gode stunder. Uanset hvor I kører hen, vil Irland ikke skuffe, så lad jer guide af tilfældigheder rundt på denne mageløse ø på et uforglemmeligt kør-selv-eventyr.

Irland er smukkest i foråret og sommeren, når rododendron, guldregn og bugnende marker sætter kulør på den grønne ø. I kan flyve til Dublin, og bestiller I lejebilen hjemmefra, kan I begynde jeres kør-selv-ferie direkte fra lufthavnen.

Kom til gratis rejseforedrag om Irland

Kør-selv-forslag

Vis på kort

Rejseformer

Inspiration

Dramatiske højdedrag i Irland

Storbyvibes i Dublin

Dublin er en pulserende storby, der har noget for hele familien. Her finder I alt fra luksuriøs storbyshopping og historiske oplevelser til pubkultur og riverdance. Besøg shopping-gaderne Henry Street og O’Connell Street, bliv klogere på whiskyens historie på Old Jameson Distillery, besøg Guinness Storehouse eller bliv overvældet af den smukke arkitektur på Trinity College. På Dublin Castle kommer fortiden til live, eller I kan nyde en afslappende drink i det historiske område, Temple Bar. Dublin er en by, I vil forelske jer i.

Irlands have

Lidt syd fra Dublin ligger Wicklow nationalpark, også kaldet ”the garden of Ireland”. Området er nok mest kendt for at have de bedst bevarede rundtårne i landet og for sin pittoreske natur, men i charmerende Enniskerry finder I Johnny Fox’ Pub fra 1798, der med sin kitschede indretning og autentiske stemning er en hver pubentusiasts drøm. I bør også udforske Glendalough, hvor grønne bakkedrag skyder ryg omkring rolige søer og skaber en idyllisk ramme om jeres vandretur.

Kør-selv-eventyr på vestkysten

Connemara er et storslået naturområde. Det kontrastfyldte bjerglandskab, der primært er beboet af får, brydes af hundredvis af små søer, stråtækte bondehuse og lyngdækkede bakketoppe. Besøg også den farverige by Clifden, kendt som Connemara’s hovedstad og læg vejen forbi det imponerende bygningsværk Kylemore Abbey, der bringer tankerne hen på eventyrenes slotte.

My pretty little Galway

Boheme-byen Galway er bedst kendt som Irlands kulturelle hjerte. Her findes et stort udvalg af events og festivaler hele året rundt, og der er ofte en festlig stemning i byens labyrintiske brostensgader. Byen siges også at være hovedsæde for den irske musik og dans, så her vil I opleve den traditionelle irske kultur i levende live, uanset om I gæster pubberne, museerne eller planlægger jeres besøg med Galway Arts Festival.   

Dramatiske landskaber i County Clare

Denne charmerende region gemmer på nogle af Irlands smukkeste landskaber. Burren nationalpark er et geologiske paradis med intet mindre end 2.000 plantearter og sjældne blomster og de facinerende Ailwee Caves. Ved Clares dramatiske kyst kan I opleve det spektakulære Cliffs of Moher. Denne otte kilometer lange klippevæg, der falder over 200 meter ret ned i det brusende atlantiske ocean, får hjertet til at banke lidt hurtigere.

Vestkystens halvøer

Irsk folkesjæl i Dingles

På halvøen Dingle ligger et utal af historiske seværdigheder som irske ringfort, stenkrusefix og gamle religiøse monumenter spredt ud i det dramatiske landskab. Byen Dingle er i sig selv et stop værd, da en blanding af boheme og irsk folkesjæl skaber en hyggelig atmosfære. Det er et must at opleve Slea Head på halvøens vestligste spids, hvor stranden, havet og udsigten over Blasket Islands besidder én rå skønhed. Et besøg til Dingle Whiskey Distillery og Celtic and Prehistoric Museum kan være to fine afbræk på turen.

Ring of Kerry

På den spektakulære halvø Iveragh kan I begive jer ud på Ring of Kerry, en rute på 170 km igennem et varieret landskab af bjergformationer, tørvemoser, floder og fængslende udsigter langs øens kyst. Besøg byer som Killorglin og Glenbeighs, der har en imponerende udsigt til Dingle Bay, Cahersiveen, hvor I finder Ballycarbery Castle og de gamle irske ringfort eller Sneem, der er fuld af farvestrålende huse. I Killarney National Park venter et idyllisk skue over dalen, hvor fårene græsser langs den spejlblanke flod. Brusende vandfald, søer og tykke skove, der skifter karakter i takt med vejret, giver dette smukke naturområde en scenisk skønhed.

Uspoleret irsk charme i syd

Naturområdet The Vee, der omkranser Knockmealdown Mountains, er en sjælden skønhed. I foråret, når rododendronen blomstrer, bliver bakkeskråningerne dækket af et lilla tæppe, der giver området en aura af romantik. Her kan I begive jer afsted på smukke vandreture og nyde Irlands natur i al sin pragt. 

Den farverige trekant

Cork er en sprudlende by, hvor pubs med live musik og spændende butikker fornøjer alle, der kommer forbi.  I kan også få et spændende tilbageblik på det Engelske Marked, i det gamle fængsel eller Blarney Castle fra 1446 og det fortryllende parkområde Rock Close lidt uden for byen. I den lille by Cobh står solgule, postkasserøde og flaskegrønne huse på rad og række op ad de stejle zigzag-gader. De skvulpende farverige fiskerbåde i havnen fuldender det maleriske billede. Kinsale er også et charmerende farvespektakel, der bør opleves. Dog er byen mest kendt for sine kulinariske skatte, og her får I efter sigende Irlands bedste seafood.

Solidt irsk folkekøkken

Irland klinger ikke ligefrem af kulinarisk mesterværk, men jeres bilferie vil med garanti blive forsødet med spændende smagsoplevelser. Det irske køkken er nemlig bastant og solidt, men dejligt velsmagende. Her lever de efter devisen ”fra jord til bord”, som måske kan anses som gammeldags, men i dag er en kulinarisk trend, og mange steder har kvaliteten fået et skub op på gastronomi-niveau. Uanset hvor I spiser, så bliver I mætte, når I kaster jer over irske gryderetter, også kaldet Stobach Gaelach, shephards pie, lam og dejlig frisk seafood ved kysterne. Det hele skylles ned med en lokal Guinness eller whisky, så velbekomme.

NORDIRLANDS MANGE ANSIGTER

RÅ CHARME I BELFAST

Belfast er en by, der ikke rummer den store skønhed, men derimod en overflod af rå charme og historie. Som et epicenter for den voldelige konflikt mellem protestanter og katolikker (1969 – 1994) er Belfast et produkt af sin dramatisk fortid, en fortid, der mindes flere steder i byen med malerier på de selvsamme vægge, som splittede byen op. På Titanic Belfast Experience kan I opleve den skæbnesvangre jomfrurejse blive bragt til live, men sørg også for at besøge det smukke Queens University og den botaniske have. Tag en velsmagende pause på St. George’s Market inden I går på opdagelse ved Cave Hill og Belfast Castle. Belfast er en by med karakter.

BJERGTAGENDE UDSIGTER PÅ CAUSEWAY COASTAL ROUTE

Belfast er et perfekt udgangspunkt for en spændende kør-selv-rejse igennem Nordirlands spektakulære natur, kultur og historie. Sæt lejebilen i gear og kør afsted på den spektakulære Causeway Coastal Route, der siges at være en af de smukkeste køreture i verden, med udsigten over det bølgende hav til den ene side og tårnende klippesider smurt i gyldne, grå og grønne nuancer til den anden.

I kan prøve kræfter med Gobbins Cliff Path, en gammel gangsti, der hænger faretruende ud fra basaltklipperne over det brusende irske hav eller besøge Glenarm Castle og Carngunnock Country Park, der er et paradis for naturelskere. I kan også forsøge at finde den forladte landsby Galboly, inden I fortsætter langs Torr Head, der byder på formidable udsigter og Carrick-a-Rede rope-bridge, hvor der venter en nervepirrende oplevelse på den gamle hængebro 30 meter over knusende bølger.

GIGANTERNES KAMPPLADS

Det absolutte højdepunkt på Causeway Coastal Route er det sagnomspundne Giants Causeway. Kysten, der er beklædt med 40.000 naturskabte sekskantede søjler, er et helt unikt syn. Når I bevæger jer rundt på dette usandsynlige fænomen, der fortsætter ned i havets tågeagtige bølger, er det ikke svært at forstå, hvorfor det har været ophav til myten om rivaliserende irske og skotske kæmper, der byggede en vej over havet.

OPLEV DE FORTRYLLENDE NINE GLENS OF ANTRIM

Går jeres bilferie til Nordirland, bør I udforske The Nine Glens of Antrim. Det vidunderlige landskab er fyldt med pittoreske landsbyer, frugtbare skove, rå bjerglandskaber, vandfald og masser af folklore. Få den fulde oplevelse af dette majestætiske område ved at besøge Glenariff Forest Parks og den ikoniske landevej The Dark Hedges, der indrammet af sammenflettede træer mest ligner noget fra et eventyr da også har været med til at sætte scenen i Game of Thrones. På den idylliske Crosskeys Inn, Irlands ældste pub fra 1654, og i de mange charmerende landsbyer kan I opleve ægte irsk folkekultur, når det er bedst.

SØLANDSKABET I COUNTY FERMANAGH

Går jeres kør-selv-ferie til County Fermanagh, vil I opleve et paradis med små øer og isolerede bugter omringet af et grønt tæppe af marker og kuperede bakkelandskaber. Her kan I bytte lejebilen ud med båd eller kajak og tage på øhop, hvor I kan nyde det smukke land fra vandsiden. Læg vejen forbi det fine neoklassicistiske Castle Coole, elegante Florence Court, udforsk Enniskillen Castle eller oplev Marble Arch Caves, der er et fascinerende underjordisk univers af floder, smalle passager og højloftede hulrum.