Vandvittige Venedig

Adriaterhavets dronning

Det må i det hele taget været en vanvittig beslutning at bygge en by på en række mindre øer midt ude i en lagune, men resultatet her 1600 år senere er også vanvittig smukt.

Ind imellem de gamle renæssancebygninger løber de smalle, klukkende kanaler som livgivende årer hvis puls følger dagens rytmer med myldretider, siesta og stille aftener. Venedig, Adriaterhavets dronning, er en forunderlig by, sådan som den ligger derude midt i havet. Så forunderlig og unik, at byen er optaget på UNESCO's verdensarvsliste. Under de udstrakte vasketøjssnore passerer de syngende gondolsejlere i sort-hvide striber med forelskede par, der bliver sat af næsten lige ved bordet på, der har åbnet sig op mod de trafikerede vandveje. Brug en dag eller to i Venedig på jeres kør-selv-ferie i Norditalien.

Oplev Venedig

Rundt om hvert et gadehjørne folder oplevelserne sig ud for dig i Venedig. Fra de små skæve gader åbner Piazza San Marco sig med den mastodontisk store katedral, Markuskirken. Det er et overvældende eksempel på katolicismens byggekunst, som både indenfor og udenfor får kæberne til at falde. Hold tungen lige i munden når du forlader Markuspladsen for at gå mod den berømte Rialtobro, som rejser sig over Canal Grande, og når du har fået nok af turistmasserne, så gå videre mod enten kvartererne Cannaregio eller Castello, hvor der er lidt mere ro på.

Udvalgte oplevelser i Venedig

Vis på kort