Rejser til Den Portugisiske Riviera

Cascais og Estoril - Mondæne badebyer tæt på Lissabon

Sig ”Cascais” eller ”Estoril” til en portugiser, og du kan være sikker på, at vedkommende får et drømmende blik i øjnene. Begge er mondæne badebyer, der ligger på den smukke kystlinje lige vest for Lissabon - også kaldet Den Portugisiske Riviera. Bestil fly og billeje, i Lissabon er et godt udgangspunkt, og hotel hjemmefra og få en god start på kør-selv-ferien. Du kan naturligvis også køre fra Danmark, så hjælper vi dig med at finde overnatning, når du er undervejs.

Rejseformer

Inspiration

Vis på kort

Nyd Lissabon og derefter Den portugiske Riviera

Flyver du til Lissabon får du i både pose og sæk. Lissabon er en raffineret storby, som med elegante boulevarder, smalle brostensgader, røde tegltage, kuperede bydele og allestedsnærværende melankolsk fadomusik rammer et særligt punkt i sjælen hos mange. Og når du er færdig med at nyde Lissabon, er det blot at køre en halv times tid til Den Portugisiske Riviera for at nyde sol og strand.

Estoril

For manges vedkommende udgør charmerende Estoril et obligatorisk stop på en tur langs kysten. Historisk har Estoril tiltrukket Lissabons aristokrati og har derfor en særlig plads i lisboetternes bevidsthed. I dag favner byen langt bredere og tager imod dig med åbne arme. Takket være en fantastisk beliggenhed, en dejlig promenade og imødekommende topografi, er det svært ikke at lade sig forføre af denne lille strandperle.

Cascais

Det er noget af en forvandling, Cascais har været igennem. Det er måske ikke lige til at se, men Cascais var en gang en søvnig fiskerby, men er siden blevet opslugt af nærliggende Lissabon og er nu en mondæn og legesyg forstad til hovedstaden. Cascais er dog stadig tro mod sit traditionelle levebrød, fiskeri, og havnen er blevet moderniseret, så det lokale fiskeri kan fortsætte.

Byen rummer mange ferieboliger, og stadigt flere kommer til. Forkæl dig selv med udsigt ud over den flotte strand og de svalende bølger. Tæt på ligger Boca do Inferno, Djævlens Mund, der kan få gåsehuden frem hos de fleste – her mærker man for alvor Atlanterhavets ubønhørlige kræfter i dets utrættelige forsøg på at gnave sig længere ind i klipperne.

 

Dagsture fra Den portugisiske Riviera

Sesimbra

Et yndet udflugtsmål for lisboetterne er Sesimbra, syd for Rio Tajo. Byen ligger i læ af bjergene Serra da Arrábida, som strækker sig til Setúbal. Nedkørslen fra bjergene byder på en prægtig udsigt, hvor Sesimbra strækker sig elegant ud langs sandstranden. Her finder du livlige fortovscafeer, barer og restauranter, der vidner om, at Sesimbra ikke længere er en velbevaret hemmelighed.

Sintra

Første gang man ser Palácio da Pena med sit prægtige panorama som bagtæppe, må man næsten knibe sig i armen. Den gule og røde borg troner eventyrligt over Sintra, og vidner om tidligere tiders overdådige rigdomme. Hele området er strøet med mondæne ejendomme og er ideelt til en lille spadseretur.

Kører du videre mod vest gennem Parque Natural de Sintra-Cascais, ankommer du til det vilde Cabo da Roca, det europæiske fastlands vestligste punkt. Her det vestenvinden, Atlanterhavets skumsprøjt og de lodrette klipper, som sætter dagsordenen i et storslået teamwork.

Kontakt