Mæhren for livsnydere

9 dage med vin, historie og natur i Mæhren

Den østlige del af Tjekkiet går under det historiske navnet Mæhren, eller Moravia som det hedder på engelsk. Området er måske mindre kendt end den vestlige del af Tjekkiet, som historisk kaldes Bøhmen, men oplevelserne, som venter, vil overraske de fleste. Historiske byer, nogle af Europas mest imponerende slotte og parker, vinområder samt naturoplevelser som bjergområder og grottesystemer.

Vi kan garantere, at I bliver forelsket i denne mere ukendte del af Europa.

Fra 5.685 kr.
Pris pr. person ved 2 voksne på 4-5 stjernede hoteller

Rejseperiode:
Hele året
Vi anbefaler marts - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
9 dage/8 nætter

Turens længde:
1.750 km fra Rostock
2.150 km fra Flensburg

Klimapåvirkning:
344 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier


 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Danmark - Dresden (426 km)

Fra Danmark kan I tage færgen fra Gedser direkte til Rostock, hvorfra der er 425 km til Dresen. Forvent at køreturen fra København til Dresden tager 8 timer inklusiv færge men uden andre stop.

For jyderne vil det være 625 km fra Flensburg til Dresden. Det giver en lang dagsetape første dag, men det er også den længste køreetape på hele turen.

Dresden er en af de flotteste kulturbyer i Tyskland. Semper Operaen og slottet dominerer bykernen, som er nænsomt genopbygget og restaureret efter 2. Verdenskrig.

Overnatning i Dresden.

Dresden - Prag (148 km)

Køreturen fra Dresden til Prag tager knap 2 timer. Et "tankevækkende" stop undervejs er fæstningsbyen Terezin, som er bedre kendt under dens tyske navn Theresienstadt, som fungerede som jødisk ghetto og koncentrationslejr under 2. Verdenskrig.

Vel fremme i Prag er det på tide at sætte bilen og opleve den fantastiske by til fods. Selv hvis I har været her tidligere, har byen nye sider at vise frem.

Overnatning i Prag.

Prag - Brno (205 km)

Køreturen fra Prag til Brno tager kun 2 timer via den direkte motorvej, så der er rigelig tid til en eller to afstikkere. Et bud på en afstikker er byen Trebic, som med sin historiske jødiske bydel og katedral står på UNESCOs verdensarvliste. Et andet bud er pilgrimskirken Zelena Hora nær byen Zdar. 

Brno er Tjekkiets næststørste by og hovedbyen i Mæhren. Som storby byder Brno på både traditionelle, tjekkiske restauranter og mere moderne og internationale restauranter. Udover byens klassiske centrum finder I arkiteturikonet Villa Tugendhat som står på UNESCOs verdensarvliste.

Overnatning i Brno.

Brno og omegn (0 km)

Dagen i dag kan bruges til at opleve Brno i ro og mag, eller I kan tage bilen 50 minutter sydover tæt på grænsen til Østrig, hvor I finder et helt unikt område. Slots- og havekomplekset Lednice-Vatice består af flere fantastiske slotte, haver og landsbyer, som samlet set udgør et unikt kulturlandskab, og som derfor er opført på UNESCOs verdensarvliste. I kan sagtens bruge store dele af en dag på at udforske dette unikke område. Afslut eventuelt dagen med et besøg i Tjekkiets vinhovedstad Mikulov, som ligger det samme område. Udover vinbutikker, vinbarer og restauranter med lokale specialiteter, har byen en velbevaret bykerne omkring byens slot.

En god udflugt fra Brno er til Punkva-grotterne 40 minutter nord for Brno, hvor I udover at se stalakitter i tusindvis også kan sejle på den underjordiske flod. Vær opmærksom på, at I i ferieperioder skal have bestilt billetter god tid i forvejen. Udvid eventuelt opholdet i Brno med en dag, hvis I både vil opleve slotte og grotter.

Overnatning i Brno.

Brno - Olomouc (79 km)

Turen mellem de to største byer i Mæhren tager under en time, hvis I tager den direkte vej. Vi vil dog stærkt anbefale, at I tager en 40 minutters omvej og besøger Kromeriz Slot og haver, som har tilhørt den magtfulde ærkebiskop af Olomouc. Slot og haver står på UNESCOs verdensarvliste, og den hyggelige by lige ved slottet byder på gode muligheder for en dejlig frokost.

Olomouc er den historiske hovedby og det religiøse centrum for det østlige Tjekkiet, hvor en række kirker og klostre præger bybilledet. Dessuden er den enorme, religiøse pestsøjle på byens hovedtorv på UNESCOs verdensarvliste.

Overnatning i Olomouc.

Olomouc og omegn (0 km)

Brug dagen til at se seværdigherne i Olomoucs historiske centrum, hvor kirker, klostre og den store søjle på torvet er blandt højdepunkterne.

Vil I have natur, anbefaler vi, at I kører til Dolní Morava ved Sneznik-bjergene en time nord for Olomouc. Her finder I flotte udsigtspunkter og gode muligheder for kortere vandreture i den smukke natur.

Overnatning i Olomouc.

Olomouc - Liberec (232 km)

Fra Olomouc går turen vestover mod Liberec i det nordlige Bøhmen. Den lige vej via Hradec Kralove tager 3 timer og 15 minutter, men vi anbefaler en mindre omvej med store oplevelser i og omkring kulturbyen Kutna Hora. Byen konkurrerede i flere hundrede år med Prag om at være den kulturelle, økonomiske og religiøse magt i Bøhmen og har et velbevaret centrum og og flere imponerende bygningsværker.

Besøg evnetuelt også Benkapellet i Sedlec, som ligger i udkanten af Kutna Hora. Er I interesseret i heste og/eller kongelige, så besøg stutteriet i Kladudry nad Labem på vej fra Kutna Hora til Olomouc. Både stutteri, Kutna Hora og benkapellet står på UNESCOs verdensarvsliste. Køretidsmæssigt tager denne rute en time mere end den direkte vej, men vi anbefaler, at I bruger hele dagen på de nævnte oplevelser undervejs.

Vælger I at køre direkte til Liberec, kan I ved ankomst selv køre eller tage med gondolbanen op til toppen af det ikoniske Jested-bjerget lige i udkanten af Liberec.

Overnatning i Liberec.

Liberec - Potsdam (432 km)

Køreturen til Potsdam tager knap 4 timer. Er I til lidt ekstra naturoplevelser på vej ud af Tjekkiet, kan vi anbefale nationalparken Bøhmisk Schweiz, hvor I efter en kort vandretur kan opleve en af de største, naturlige kalkstensbroer i Europa. Køretiden via nationalparken er kun marginalt længere end den lige vej, men I skal afsætte et par timer til vandreturen.

Vi anbefaler overnatning i Potsdam fremfor Berlin, da Potsdam er en smuk, historisk by, som ligger tæt på motorvejen. Mange vil måske vælge at køre hele vejen hjem, men vi i FDM travel har den holdning, at hele rejsen skal være en oplevelse - og at det vil være synd at ødelægge denne sidste del af rejsen med et ræs nordover på Autobahn. Men det er kun vores mening...

Overnatning i Potsdam.

Potsdam - Danmark (228 km)

Det er på tide at tage mod Danmark igen. Har I tid, kan et besøg på slotet Sanscouci i Potsdam anbefales. Det samme kan slotttet i Güstrow længere mod nord.

Til Rostock er der  235 km, mens der tll Flensburg er 430 km på gode, tyske motorveje.

 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 5.685 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 8 overnatninger i dobbeltværelse på 4 eller 5 stjernede hoteller
 • Morgenmad er inkluderet på de fleste hoteller
   

Prisen inkluderer ikke

 • Færge, parkering og brændstof
 • Udflugter og entrébilletter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

 • 1 overnatning i Dresden
 • 1 overnatning i Prag
 • 2 overnatninger i Brno
 • 2 overnatninger i Olomouc
 • 1 overnatning i Liberec
 • 1 overnatning i Potsdam

 

Ekstra oplevelser

I kan også køre ruten modsat vej, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i Prag eller en af de andre byer I besøger. For alle Tjekkiets højdepunkter se forslaget Det bedste af Tjekkiet. Vi kan også forlænge rejsen med livsnyder-oplevelser i Tyskland.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011