Kør-selv-ferie Nordtyskland

hvide kyster og gamle hansestader i Nordtyskland

Tag familien med på en opdagelsesferie i det børnevenlige kør-selv-paradis i Nordtyskland. Hos vores nordtyske naboer finder I en perlerække af temaparker og vandlande, hvide kyster og storslået natur, pulserende metropoler og idylliske middelalderbyer. Nordtyskland er et kør-selv-eventyr for hele familien.  

Det skønne ved Nordtyskland er, at det er nemt at køre dertil, men I kan også sejle over med færgen fra Gedser til Rostock eller Putgarden, hvis I vil forkorte køreturen. Nordtyskland sætter en dejlig scene for en kør-selv-ferie hele året. Foråret er smukt og frodigt, sommeren er gerne lidt lunere end i Danmark, efteråret byder på vidunderlige solskinsdage blandt betagende brungule landskaber og julemarkeder lyser op i de mørke vintermåneder. Nordtyskland venter med uforglemmelige oplevelser for hele familien.

Inspiration

Vis på kort

Schleswig-Holstein, det nordligste Tyskland

Vores nærmeste tyske nabo, Schleswig-Holstein, er et rent paradis for børnefamilier. Det ligger umådeligt tæt på og allerede her finder I historiske byer, smuk natur og Tysklands største subtropiske badeland.

Flensburg

Flensburg er en guldgrube, hvis I er til historie og maritime fortællinger. Byens maritime fortid levendegøres på Historischer Hafen, hvor sømandsbrøl og tjærelugt stadig hænger tungt i luften, og på Museet for Skibsfart og Romproduktion er der masser af underholdning selv for familiens yngste. Mere royalt tager det sig ud på Glücksburg Slot, hvorefter I kan fordøje alle indtrykkene på en af Nørretorvs hyggelige cafeer.

Shopping og storslået natur i Kiel

Kiel har en maritim atmosfære med havet som nabo og Kielerfjorden som en vigtig nerve igennem byen, men mest kendt er den dog for sine mange attraktive shoppingmuligheder. Ikke mindst McArthurGlen Designer Outlets lidt uden for byen, hvor glade shoppere kan bruge timevis på mærkevarejagt. Uden for Kiel ligger også det vidunderlige naturområde Holsteinische Schweiz med et hav af søer, lysende gule marker og fredfyldte skove, hvor der venter mange skønne naturoplevelser. 

Lübeck

Denne charmerende by er af mange kendt som julemarkedbyen over dem alle, men også i foråret og sommeren venter der skønne dage blandt de charmerende bindingsværkshuse i Altstadts gader og på torvet. Ved floden Trave kan I både begive jer afsted på hyggelige spadsere- og sejlture, og selvfølgelig er der ualmindelig gode shoppingmuligheder med både moderne og historiske butikker. Uden for Lübeck finder I både forlystelsesparken Hansa-Park og Timmendorfer Strand, der er et populært badeområde med en grøn og frodig baggrund, som nemt kan nås, når I er på bilferie.

Mecklenburg-Vorpommern og Østersøen

Rostock, Wismar og Schwerin

Ankommer I til Rostock med færgen er det værd at aflægge den indre by et besøg, hvor Kröpeliner Tor, Kröpeliner Strasse, Neuer Markt med et virvar af barokbygninger, gavlhuse og gotiske facader, alle vidner om Rostocks fortid som velhavende Hansestad. En anden Hansestad, der absolut er værd at afsætte et par timer til, er Wismar, der har et idyllisk udtryk med farverige bindingsværk og gamle røde murstenshuse. Schwerin er en absolut indtagende by, hvor søerne glædeligt spejler den himmel, som spirene på det imponerende slot forsøger at nå.

Mecklenburgische Seenplatte

Dette område kaldes populært for ”landet med de tusind søer” og er et spindelvævsagtigt netværk af kanaler. I dette enestående naturområde med dybgrønne skove, moser og åkandeprydede søer, kan I begive jer afsted på hyggelige sejlture, opdage den skønne Müritz Nationalpark og lade jer opsluge af romantiske slotte, kirker og klostre.

Rügen

Hvis I ønsker at kombinere jeres kør-selv-rejse med badeferie, er den nordtyske ø Rügen lige noget for jer. Øen, der næsten gnider næsetip med Falster, er en naturskøn oase med kridhvide sandstrande, kridtklinter, der kaster sig i vandet, nostalgiske badehoteller og den lige så nostalgiske Rasende Roland; det lille damptog, der forbinder øens badesteder med små 30 km/t. Besøg den hvide by Putbus med smukke palæer, sirlige parker og alléer eller byt bilen ud med en cykel og udforsk øens slotte og naturparker på to hjul.

Lüneburger Heide

En romantisk og bohemeagtig aura hviler over hedelandskabet i Lüneburger Heide. Lyngets lilla nuancer med enklaver af grønne buske og blåbær, og græssende får, der fuldender den idylliske scene, er et utroligt smukt skue, når det står i flor i august og september. Her venter jer en smuk oplevelse af uberørt tysk natur, men I kan også få en vaskeægte afrikansk safarioplevelse i Sarengeti-Park Hodenhagen, Tysklands største storvildtsreservat.

Celle

Celle er en fortryllende købstad, hvor hundredvis af smukt dekorerede bindingsværkshuse og et elegant slot kan fortælle en spændende historie. Og det gør de bogstaveligtalt, hvis I finder de fem talende gadelamper, der står i gågaden og glædeligt fortæller forbipasserende om fortidens aristokratiske beboere. Det var også her på slottet, at Caroline Matilde sad i ensomt eksil og længtes efter sine børn efter kærlighedsskandalen med livlægen Struensee. I dag kan I besøge slottet få et spændende indblik i hendes og slottets øvrige beboeres fascinerende historie.

Den gamle saltrute

Lüneburg er byen med det kostbare hvide guld, salt, der i sin tid bragte rigdom og velstand til området. Denne historie kan I blive klogere på, på byens saltmuseum. I kan også mærke historiens vingesus på Den Gamle Saltvej, der går igennem charmerende småbyer som Lauenburg, Ratzeburg og Mölln hele vejen til Lübeck, hvorfra saltet blev handlet videre. En rejse, der i sin tid tog 20 dage, men nu kan klares på et par timer på en bilferie. 

Harzen

Harzens dybe skove, granklædte bjerge, hemmelighedsfulde huler og dybgrønne søer har altid været omgærdet af myter og mystik. Hekse og troldkarle mødes på Bloksbjerg, og bindingsværksbyerne emmer af en romantisk fortid. Her er eventyrernes tid slet ikke er forbi, og børn og barnlige sjæle vil ikke blive skuffet på en bilferie igennem Harzens tryllebindende land.

Nordtyskland er for børn

Jeres børn vil elske en kør-selv-ferie i Nordtyskland, hvor afstandene er korte og forlystelserne mange. Ud over masser af sjove dage ved Østersøen og i de fantastiske naturparker, hvor kanoture, mountainbiking, vandreture og lærerige udflugter venter, så er der masser af forlystelsesparker og vandland. I kan fx besøge Heide Park, Tysklands største forlystelsespark, vildtparken i Mölln eller baderesortet Van der Valk, der med garanti vil være et hit hos familiens vandhunde og badenymfer.

Afsti, Afsted, Asparges

Asparges er en højtelsket spise i Tyskland. Så meget, at den delikate grøntsag er udgangspunkt for flere tyske oplevelsesruter, som I nemt kan udforske på en bilferie. Niedersächsische Spagelstrasse er i aspargessæsonen april til juni en 750 km lang smagfuld rejse igennem det tyske landskab, spækket med oplevelser, kultur og ikke mindst asparges i alle afskygninger.

Nordtysklands kulturelle duo

Hamburg

Hamburg, der ligger på Elbens bredder, er en by med mange ansigter. I Speicherstadt oplever I et unikt urbant miljø med kanaler, der løber mellem karakteristiske røde industribygninger. Det mondæne og grønne miljø omkring Alster-søerne kan udforskes til fods eller på en kanalrundfart. Hamburg Rathaus og det urbane Elbphilharmonie, hvor en gammel fabrikshal smelter sammen med kreativ moderne arkitektur, er nogle af byens mest karakteristiske bygninger, og Fischmarkt forener trend og tradition. Kunsten blomstrer på Hamburger Kunsthalle, når I ikke slapper af på Strandpauli beachbar.

Berlin

Berlin er Europas hipster, den trendy outsider, hvor en mørk, tilmurede fortid er blevet revet ned til fordel for menneskelig mangfoldighed og kunstnerisk udfoldelse, hvis lige ikke findes mange andre steder i Europa. I skal tage til Berlin for at se alle de historiske monumenter, mærke den trykkede stemning ved 2. verdenskrigs mindesmærker og høre fortællingen om en nation delt i to af selv samme mur, der i dag er et levende kunstværk. Men mest af alt skal I tage til Berlin for at nyde de kreative og pulserende vibes i Friedrichshain-Kreuzberg, Neuköllns bohemestemning og de mondæne cafeer i Prenzlauer Berg. Berlin er en by, I kan besøge igen og igen.

Kontakt