Kulturbyen Eisenach

Et strejf af H.C. Andersen

Eisenach ligger i den vestlige udkant af Thüringer Wald. Her blev komponist Johann Sebastian Bach født og døbt i 1685, og Martin Luther boede her i nogen tid som barn og senere som reformator. Vores egen eventyrforfatter Hans Christian Andersen besøgte i sin tid også byen i Thüringen, hvilket huskes af hovedpersonen i hans eventyr "Pebersvendens Nathue".

Det kan være en god idé at starte med en rundtur i den hyggelige Altstadt for at danne sig et overblik og måske også planlægge resten af dagen. Er I til klassisk musik, må I have en musikalsk velkomst og besøge Bachhaus. På turen rundt i byen får I også de første glimt af slottet Wartburg. Ved foden af Wartburg ligger Eisenachs maleriske og fredede villakvarter. Rund dagen af på en hyggelig restaurant i Altstadt, hvor I også kan stifte bekendtskab med den thüringske ”Schwarzbier”, en sort øl, der i Eisenach kaldes Schwarzer Esel (sort æsel).

Anbefalet af Bente, Rejsespecialist

Jeg foretrækker at slappe af og på samme tid få en masse indtryk og oplevelser, når jeg er på ferie. Det kan være på alt fra en længere kør-selv-ferie i fx USA, et krydstogt hvor vi oplever noget nyt hver dag, miniferie i Tyskland, en afslappende solferie sydpå eller en storbyferie i Europa. Jeg vil ikke sige at jeg har en favorit destination, for jeg vil hele tiden gerne opleve nye steder. Men USA står bestemt meget højt på listen med steder som Yellowstone med de enorme bisonokser og New York med et herligt leben.

Kort

Vis på kort