Eventyr på tværs af kontinentet

16 dages kør-selv-ferie fra Adelaide til Darwin

Fra moderne storby til grønne vinmarker, fascinerende småbyer og opalminer til oldtidslandskaber, rød outback og fantastisk natur. Følg i sporet på de gamle opdagelsesrejsende på en fabelagtig tur fra syd til nord.

Turen er vores forslag til en kør-selv-ferie, hvor der er masser af spændende oplevelser undervejs. Vi kan naturligvis tilpasse turen efter jeres ønsker og behov, så I får netop den skræddersyede tur, der passer til jer.

Fra 22.500 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse inkl. 16 dages kør-selv-ferie inkl. 16 dages billeje og 15 nætters ophold samt sejlads i Katherine og Kakadu

Rejseperiode:
Hele året

Startdag:
Daglig

Varighed:
16 dage/15 nætter

Længde:
4.726 km 

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Adelaide - Clare Valley (142 km)

I forlader Adelaide og kører den smukke tur nordpå forbi Gawler til Clare og Clare Valley. Dette smukke område er en del af den nordlige del af Mount Lofty Ranges. Byen Clare er anlagt midt mellem træklædte bakker og velordnede vinmarker. Besøg også de hyggelige landsbyer Burra og Kapunda, samt ikke mindst området ældste vinproduktion det historiske, Sevenhill Cellars, grundlagt af Jesuitterne i 1851.

Clare Valley - Wilpena Pound (307 km)

I fortsætter mod nord fra Clare Valley gennem kuperede og grønne områder mod Wilpena Pound. Vi anbefaler  en del stop undervejs og fx frokost  i Black Rock. Dagen mål, Wilpena Pound er et helt ekstraordinært landskab, som kan dateres hele 800 mill. år tilbage, og som har været beboet af aboriginerfolket, Adnyamathanha i omkring 10.000 år.  

Wilpena Pound

Dagen er til fri disposition og udforskning af dette utrolige landskab. Køb en rundtur i fly og se det hele lidt fra oven, eller deltag i en tur med 4WD og kom hel tæt på naturen.

Adnyamathanha folket var de oprindelige indbyggere i Wilpena Pound. På Adnyamathanhas sprog oversættes Pound til at betyde "indvielsessted". Ifølge stammens historier og legender om, hvordan Wilpena Peak blev dannet, var det to drømmeslanger som spiste en stor mængde mennesker der var samlet til fest. Det store måltid slog slangerne ihjel så de i dag danner klippeformationen.
 
 

Wilpena Pound - Port Augusta (162 km)

Idag går turen mod syd på Hawker-Stirling North Road. I har masser af tid til at nyde turen og gøre stop i fx de små søvnige landsbyer Hawker og Quorn før ankomsten i Port Augusta. Dagens mål, Port Augusta, er den sidste større by vest for Adelaide på vej mod Perth. Byen også er en travl havneby. 

Port Augusta - Coober Pedy

Idag forlader I kysten og kører nordpå af Stuart Highway mod Australiens indre outback og ørken. Dagens mål er Coober Pedy, eller som Aboriginerne kalder det "White fellow´s hole in the ground". Øgenavnet er meget rammende, da mange i området faktisk bor under jorden, grundet de til tider voldsomme temperaturer på 45C og over. 


 

Coober Pedy - Marla (234 km)

Dagens tur er ikke så lang, så I kan evt. bruge lidt mere tid i minebyen, før I fortsætter nordpå ud i outbacken. Fortsæt af Stuart Highway og kør gennem Cadney Homestead til byen Marla, som markerer starten af det berømte, Oodnadatta Track. Sporet er en gammel Aboriginer handelsrute, og en 617 km lang ujævn grusvej mellem Marla og Marree i South Australia. 

Marla - Uluru (517 km)

Start tidligt idag, og igen nordpå gennem Kulgera. Husk at drej til venstre i Erldunda mod Uluru og Yulara Resort. Vi anbefaler at I bruger eftermiddagen på en stille og rolig køretur rundt om denne meget fascinerende og berømte "sten", før I nyder solnedgangen fra "Sunset  Strip" området.

Uluru

Brug dagen til flere store oplevelser omkring den imponerende monolit. Vi anbefaler en gåturen omkring hele stenen, en tur på små 10 km hvor I kan komme helt tæt på.
Uluru er hellig for den oprindelige befolkning. Brug noget tid på at lære om helligdommen, se inskribtioner og besøg kulturcentret. Det er også muligt at komme på en rundflyvning over området (ikke inkl.),

En kort køretur fra Uluru finder I nogle andre fabelagtige klippeformationer, The Olgas eller Kata Tjuta, som de også kaldes. Nyd evt. en picnic frokost med udsigten til disse røde klipper, og en tur til fods gennem Valley of the Winds, før endnu en smuk solnedgang over området.   

Uluru - Kings Canyon ( 321 km)

Nyd solopgangen før I tager videre af Lasseter Highway. På vej mod Kings Canyon passerer i den majestætiske klippe, Mt. Conner, som man på afstand godt kan forveksle med Uluru. Drej til venstre ad Luritja Road til Kings Canyon, og gør et stop ved dalkanten med en smuk udsigt 300 m ned til dalens bund. De smukke røde sandstensklipper danner en flot ramme for "Edens Have" et helt unikt vandhul indrammet af palmer og bregner.

Kings Canyon

Dagen er fri til at gå på opdagelse i fabelagtige Kings Canyon. 

Kings Canyon - Alice Springs (474 km)

Vi anbefaler at I starter dagen tidligt mens det stadig er køligt, med en vandring langs dalkanten, før I fortsætter mod Alice Springs. Nordpå ad Lasseter og til venstre. I passerer bl.a. forbi de 4.700 år gamle meteorkratere ved Henbury, før I kommer ind på Stuart Highway igen, som tager jer ind til Alice Springs.

Alice Springs - Tennant Creek (508 km)

I forlader nu Alice og kører videre ud i det barske landskab gennem småbyerne Aileron, Ti Tree og Barrow Creek. Små 100 km før i når dagens mål Tennant Creek, kommer I til Devils Marbles - hundredevis af kæmpestore runde klippesten der på utroligvis balancerer oven på hinanden.

Dagens mål, Tennant Creek, er en typisk outback by med ca. 3.500 indbyggere. En lige så typisk australsk legende fortæller, at byen blev grundlagt da en ølvogn brød sammen, og chaufførene besluttede at blive for at drikke lasten - og aldrig siden forlod stedet. 

Tennant Creek - Katherine (310 km)

Start dagen tidligt, turen idag er lang. Fortsæt ad Stuart Highway. Ca. 25 km fra Alice kommer I til "Three Ways", hvor Stuart mødes med Barkly. Fortsæt nordpå gennem lav bevoksning og ørken til den Daly Water. Turen går videre mod Katherine, og I kommer gennem Mataranka, som er et ideelt sted for en pause. Fra Mataranka er der kun 106 km tilbage til dagens mål Katherine.  

Katherine - Kakadu (310 km)

Her til morgen har vi inkluderet en ca. 2 timers sejlads i imponerende Katherine Gorge. Selve slugten starter en halv times kørsel fra Katherine by, og er dannet af hele 13 slugter kædet sammen af floder og vandløb.
Om eftermiddagen kan I fortsætte nordpå  til den lille by Pine Creek og videre af Kakadu Highway. Før I ankommer til Cooinda passerer I Mary River Roadhose. Brug det sidste af eftermiddagen på et besøg i Bowali Visitor Centre, som giver et unikt indblik i Kakadu National Park.

Kakadu

Hele dagen er afsat til, at udforske Kakadu National Park. Tag bilen rundt og nyd den fabelagtige natur og de store vidder. Oplev nogle af de gamle klippemalerier, som fortæller Aboriginernes lange historie. Ubirr Rock og Nourlangie Rock er de lettest tilgængelig steder med  klippekunst.

Kakadu - Darwin (210 km)

Sidste dag er nået, og vi har her til morgen inkluderet en sejlads på Yellow Waters, kendt for et helt unikt fugleliv og ikke mindst de store saltvandskrokodiller. Tag den sidste strækning fra Kakadu til Darwin stille og roligt, og gør stop i nogle af de hyggelige småbyer og smukke naturområder. Darwin er hovedstaden i Northern Territory, en lille storby med en multikulturel og klondykeagtig stemning. Nyd centrum og tag ud til den lokale strand for en dukkert før solnedgang.   

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 22.500 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup-Adelaide / Darwin-Kastrup
 • Ophold 15 nætter på valgte hotelkategori
 • Billeje gruppe C inkl. gps
 • Sejlads i Katherine Gorge
 • Sejlads på Yellow Waters, Kakadu
 • Skatter og afgifter
 • Dag til dag rejseguide på engelsk

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Visum

 

Om rejsen

Der kan vælges mellem følgende hotelkategorier

Standard
Moteller og turistklasse hoteller

Superior
Turistklasse hoteller

 

ekstra oplevelser

Personlig rejsehåndbog

 • En personlig rejsehåndbog på engelsk, der beskriver jeres kør-selv-ferie og de mange oplevelser undervejs, samt diverse kort leveres til første hotel. 

Hvis turen køres som beskrevet, er denne håndbog uden beregning. Hvis der ændres i turen er prisen for håndbogen 350 kr.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011