Skotlands "North Coast 500"

8 dages kør-selv-forslag til Skotlands "north coast 500"

Den spændende rute langs Skotlands nordlige kyster starter i Inverness og går nordpå mod Ullapool via Inverewe Gardens. Fra Ullapool videre nordpå langs kysten til Durness og Thurso og østover til John O'Groats inden turen vender mod syd tilbage til Inverness. Der findes en turistrute "North Coast 500", der som navnet antyder er 500 miles eller ca. 825 km lang. Vi har valgt at forkorte turen en smule til 'kun' 480 miles eller ca. 775 km. På tujren kommer I gennem der tre skotske regioner Inverness-Shire, Wester Ross i det nordvestlige og Sutherland i det nordligste Skotland.

Når I kører denne tur vil I opleve at I er kommet til en helt anden verden. Ikke længe efter I har forladt Inverness, er I dybt inde i højlandet, og det er fantastisk at tænke sig, at I bare for få øjeblikke siden var i en pulserende storby, og at Danmark kun er et par times flyvning borte. Og det er helt sikkert, at det skotske højland overgår selv jeres vildeste forventninger; her er på en gang smukt, råt, fortryllende, øde, fascinerende og spændende.

Fra 9.419 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse på 3-stjernede hoteller og 8 dages billeje

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler maj - september

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Længde:
1.050 km

Klimapåvirkning:
983 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst Edinburgh Airport - Inverness (250 km)

Når I har afhentet jeres bil i lufthavnen går turen direkte nordpå mod Skotlands og Englands nordligste by, der bliver mere og mere populær, som porten til det skotske højland. Og fra Inverness Castle har I en fantastisk udsigt 360o over hele Inverness. Herfra kan I slentre ned til Ness Island og nyde en tur langs floden til gruppen af småøer der er forbundet med den viktorianske hængebro.  Besøg også Inverness Cathedral og Victorian Market med mange butikker og caféer.

Overnatning i Inverness

Inverness - Gairloch - Inverewe - Ullapool (240 km)

Dagen starter med et besøg ved Urquhart Castle der ligger med udsigt over Loch Ness. Har I lyst til en ekstra udfordring kan I stoppe ved Dochgarroch Lock Jacobite Cruises har kontor og købe en times sejltur på søen i en RIB hurtigbåd.

Herfra går turen ud mod kysten, hvor I kan besøge Inverewe Gardens ved Loch Ewe. Haverne hører under National Trust for Scotland og med Golfstrømme lune strømme i luften vokser her sjældne planter, der slet ikke hører hjemme på disse breddegrader, ligesom træer og buske fra Kina, Himalaya og Tasmanien  vokser i parken.

Overnatning i Ullapool

Ullapool

Nu skal det ikke være bilkørsel det hele, så dagen byder på afslapning i den lille hyggelige by. Byen ligger på bredden af Loch Broom (som ikke er en sø, men en fjord) og er den største på nord-vestkysten. Besøg det lille Ullapool Museum der fortæller byens historie og nyd de små butikker  og caféer. Er I interesserede i lokal kunst kan I blive klogere på Rhue Art Gallery eller I kan tage en god spadseretur op på Ullapool Hill og nyde den fantastiske udsigt.

Vest for Ullapool ligger Interpolly Natural Reserve med et spændene dyreliv og det markante bjerg Stac Pollaidh. Syd for byen ligger Lael Forest Garden og den imponerende Corrieshalloch Gorge og vandfaldene Falls of Measach.

Hvis havet lokker med en udflugt kan I købe billet i en af de små kiosker på havnen, fx til Seascape Expeditions, og opleve sæler, marsvin og forskellige havfugle.  Turene  varierer fra godt en time til ca. to timer og koster fra ca. 25 £ pr. person.

 Overnatning i Ullapool

Ullapool - Lochinver - Bettyhill (175 km)

I dag har I masser af tid til at nyde de fantastiske landskaber på vej ud til Lochinver, en lille landsby med flere småbutikker, Loch Inver Pottery samt et galleri Lochinver Landscapes, hvor I kan købe et minde om den smukke natur.  

Herfra går turen igen nordpå. Tag B869 via landsbyerne Achmelvich og Clachtoll til  Kylesku, en 22 miles smal og lidt udfordrende vej med hårnålesving og ikke mindst med fantastiske scenerier, der leder tankerne hen på Bahamas, måske vejret undtaget. Undervejs kan I stoppe ved The Little Soap & Candle Company - Candle Shop & Secret Tea Garden, en 'wee' shop med naturlige sæber og parfume og ikke mindst en god kop te eller kaffe.   

Frister vejret til en badetur er Sandwood Beach, landets Skotlands mest isolerede badestrand et god bud. Man skal dog gå godt 6 km fra parkeringspladsen i Blairmore, nordvest for landsbyen Kinlochbervie på B801. Turen er ubesværet og belønningen i top!

Durness ligger smukt mellem bakkerne og langs kysten med både klippekyster, sandstrande og små bugter. Her plejede John Lennon at feriere i sine unge dage, og det siges, at området gav inspiration til sangen "In My Life". 

Fortsæt herfra til Bettyhill og besøg undervejs Smoo Cave ved Leirinmore, en dramatisk og spektakulær havgrotte i kalkstensklipperne. Der er adgang til grotten via en træ-trappe, der zig-zagger fra parkeringspladsen langs klipperne til åbningen. Her kan I købe en 20-minutters rundvisning i grotten. 

Overnatning i Bettyhill

Bettyhill - Thurso (50 km)

Hele vejen fra Ullapool til Thurso behøver man ikke være geolog for at bemærke og værdsætte det utrolige landskab. Området er The North West Highland Geopark, der dækker det meste af Sutherlands  nordvestlige hjørne, inklusiv landsbyerne Achiltibuie, Lochinverm, Kinlochbervie og Durness. Undervejs fortæller info-paneler om de forskellige geologiske vidnesbyrd.

Dagens tur fra Bettyhill til Thurso er kort, og I kan begynde at udforske Caithness, Skotlands nordligste område. De åbne vidder giver udsigt over fantastiske landskaber, bl.a Europas største Tæppe mose: Tæppe mose, tæppe myr eller fjerbed myr, er et område med tørvemark, der dannes, hvor der er et klima med meget regn og et lavt niveau af evapotranspiration (samlet fordampning), hvilket tillader tørv at udvikle sig ikke kun i våde huler men over store vidder med bølgende jord.

Området har ingen store bjerge, men til gengæld byder området på mange historiske mindesmærker og en geologisk spændende kyst med stejle klipper, skjulte huler og et væld af ynglende havfugle. Her finder I også Camster Cairns, to store grå neolitiske kamre, der er blandt de ældste strukturer i Skotland med ca. 5.000 år på bagen.

Overnatning i Thurso.

Thurso (125 km)

Vi anbefaler, at I i dag besøger Whaligo Steps med de 330 trin ned til den naturlige havn Whaligo Haven, omgivet på tre sider af 75 m høje klipper. Men vær forsigtig, hvis vejret er vådt. Besøg også Forse of Nature i Latheron, en fredet bygning med café og kunsthåndværk. I Wick kan I slentre ned til Castle Sinclair Girnigoe, en middeladerborg, der var et af Clan Sinclairs tidligste sæder. Her kan I se ruinerne af både et 15-hundredetals og et 17-hundretals tårn. Kig evt. ind på Wicks Heritage Centre og se mere om områdets historie og udvikling.

Tag også en spændende bådtur med John O'Groats Ferries. I perioden medio juni til ultimo august er der daglige "Wildlife Cruises" først på eftermiddagen. Turen varer halvanden time og byder på et væld af havfugle, marsvin og hvis I er heldige også spækhuggere.

Alternativt kan I tage en dagtur til Orkney med John O'Groats Ferries. Sejlturen varer kun 40 min. og i Burwick venter en bus, der kører over Churchill Barrieres bygget i 40'erne, stopper i Orkneys hovedstad Kirkwall, hvor I bl.a. kan se katedralen, grundlagt af Jarl Ragnval i 1137. Videre langs Scapa Flow til den neolitiske landsby Skara Bare fra år 2.500 før Kr.f. og forbi Harray og Stenness med fotostop ved Ring of Brodgar og The Standing Stones of Stenness. En dag fyldt med oplevelser for ca. 70 £ pr. person. Der er ture dagligt fra primo maj til ultimo september med afgang om morgenen (tjek tiderne dagen før ankomst).

Overnatning i Thurso

 

 

Thurso - Black Isle - Inverness (190 km)

På vej sydover kan I lægge vejen forbi Clynelish Distillery, der bl.a. laver en fremragende 14 år gammel Clynelish Single Malt Scotch Whisky med søde toner, milde maritime smagsnuancer og en let tør finish.

Lidt syd for Clynelish ligger Dunrobin Castle, et imponerende slot i fantastisk smukke omgivelser. Dunrobin Castle er den nordligste af Skotlands store slotte og det største i det nordlige højland med 189 værelser. Dunrobin Castle er også et af Storbritanniens ældste kontinuerligt beboede slotte, der dateres tilbage til de tidlige 1300-tal som hjem for Earls og senere Dukes of Sutherland. Slottet er absolut et besøg værd.

Herfra går turen sydpå til Black Isle Peninsula, der 'stikker ud' nord for Inverness og som byder på en fantastisk natur og flere spændende oplevelser. Området er ikke mindst kendt for sine fremragende landbrugsprodukter, ikke mindst byg, der naturligvis anvendes på det lokale destilleri, Glen Ord Distillery. Her mødes den lokale byg med vand fra The White Burn, som tilsammen skaber en spændende whisky: The Singleton of Glen Ord. Destilleriet er et af de få der stadig selv malter deres byg.

Således opmuntret kan I besøg Black Isle Brewery, som er et Skotlands økologiske bryggerier. Også her anvendes kun lokale råvarer og Ikan naturligvis få en rundtur på bryggeriet og smage noget af deres fremragende øl. Og hvis sulten er ved af melde sig laver de en fremragende pizza fra egen træovn.

Overnatning i Inverness

 

  

Inverness - afrejse Edinburgh Airport (249 km)

Efter en uges fantastiske oplevelser på North Coast 500 er det tid til at vende hjemad. Eller fortsætte med fx et par nætter i Pitlochty, Oban eller Stirling for at opleve en anden side af Skotland.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 9.419 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Edinburgh retur
 • 7 x overnatning i dobbeltværelse:
  3 eller 4 x overnatning på 3-stjernede hoteller samt
  3 eller 4 x overnatning på 3- eller 4-stjernede B&B
 • 7 x skotsk morgenmad
 • 8 dages billeje gruppe A
   

Prisen inkluderer ikke

 • Afbestillings- & rejseforsikring
   

 

Om priser og hotelkapacitet

I Skotland er priserne i højsæsonen juli og især august, væsentlig højere end i for- og eftersæsonen. Dette skyldes primært det store Royal Edinburgh Military Tattoo, der får priserne i hele Skotland til at stryge i vejret. 

Samme Tattoo påvirker naturligvis også hotelkapaciteten, så det er en god idé at bestille tidligt, hvis I vil til Skotland i højsæsonen, spcielt i august.

Ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Inverness eller Edinburgh eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011