Naturlige nordlige Bøhmen

8 dage med fokus på natur og aktiv livsstil

Bøhmen er den vestlige del af Tjekkiet og byder på en overraskende varieret natur, specielt i den nordlige del i grænseområderne mod Tyskland og Polen. Her finder I blandt andet en række nationalparker, hvor der er masser af muligheder for både cykel- og vandreture. Dette kør-selv forslag lægger op til kortere dagsture ud i naturen, og I kan også forlænge opholdet, så der er mere tid til længere ture.

Fra 4.180 kr.
Pris pr. person ved 2 voksne

Rejseperiode:
Hele året
Vi anbefaler april - september

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Turens længde:
1.600 km fra Rostock
2.000 km fra Flensburg

Klimapåvirkning:
262 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier


 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Danmark - Dresden (426 km)

Fra Danmark kan I tage færgen fra Gedser direkte til Rostock, hvorfra der er 425 km. til Dresden. Forvent at køreturen fra København til Dresden tager 8 timer inklusiv færge men uden andre stop.

For jyderne er der 625 km fra. Flensburg til Dresden. Det giver en lang dagsetape første dag, men det er også den længste køreetape på hele turen.

Dresden er en af de flotteste kulturbyer i Tyskland: Semper Operaen og slottet dominerer bykernen, som er nænsomt genopbygget og restaureret efter 2. Verdenskrig. 

Overnatning i Dresden.

Dresden - Liberec (145 km)

Tager I den hurtigste vej fra Dresden til Liberec er I fremme på 2 timer og 15 minutter. Vil I have lidt unik natur med på vejen, så foreslår vi at I tager vej 172 fra Dresden mod den Tjekkiske grænse. Her kommer I forbi en nationalpark som strækker sig over begge lande. I Tyskland hedder den Sachsisk Schweiz og i Tjekkiet Bøhmisk Schweiz. Gør eventuelt et stop og tag en kort vandretur til den naturlige kalkstensbro på den tjekkiske side. Omvejen er knapt en halv time længere i køretid, og læg dertil et par timer, så har I tid til at se kalkstensbroen.

Overnatning i Liberec.

Liberec - Pec pod Snezkou (100 km)

Køreturen til Pec pod Snezkou er knap 2 timer, og vi foreslår at I bruger formiddagen til at bestige bjerget Jested lige i udkanten af Liberec. Sæt bilen ved gondolbanen og tag vandreskoene på. I vælger selv, om I vil vandre både op og ned eller tage gondolbanen en af vejene.

Pec pod Snezkou er en by med fokus på aktiv livsstil - om vinteren er det alpint skiløb og om sommeren vandreture. Den lille by ligger i nationalparken Krkonose som byder på fantastisk natur og Tjekkiets højeste bjerg.

Overnatning i Pec pod Snezkou.

Krkonose nationalpark

Nationalparken Krkonose byder på både korte og længere vandreture. Hotellet vil give mere information om mulighederne for dagsture som passer lige til jeres ønsker.

Overnatning i Pec pd Snezkou.

Pec pod Snezkou - Karlovy Vary (331 km)

Tager I den direkte vej til Karlvoy Vary via Prag tager turen ca. 4 timer. Vi foreslår dog, at I tager den nordligere rute, som er lige så lang, men som dog tager ca. 30 minutter længere at køre. Til gengæld giver den mulighed for flere interessante oplevelser undervejs.

Nord for Prag ligger nationalparkerne Ceske Raj og Kokorinsko med imponerende klippeformationer og med gode vandre- og cykelstier - ideelt til både kortere og længere stop. Fæstningsbyen Terezin lidt længere vest, som er bedst kendt for sit tyske navn Theresienstadt, fungerede som jødisk ghetto og koncentrationslejr under 2. Verdenskrig. Et besøg giver en vigtig påmindelse om menneskets mørke sider. Lidt nord for Karlvoy Vary ligger de historiske miner omkring byen Jachymov, som står på UNESCOs verdensarvliste. Tag med på en guidet vandretur ned i en af minerne og få en lærerig oplevelse om mineindustriens udvikling gennem de seneste 500 år. 

Karlovy Vary er bedst kendt som spa-by, men området byder på fantastisk natur med mulighed for både vandre- og cykelture.

Overnatning i Karlovy Vary.

Karlovy Vary og omegn (0 km)

Vi foreslår, at I bruger dagen på den 10 km lange vandre- eller cykeltur langs Ohre-floden (Eger-floden på Tysk) fra Doubi til Loket. Cirka halvvejs kommer I forbi de ikoniske Svatos-klipper. 

Vil I ud på en lille køretur, kan vi anbefale en tur til spa-byen Marianske Lazne, Marienbad på tysk, som ligger 45 minutter med bil fra Karlvoy Vary. Den mindre spa-by er fyldt med palæer, spa-hoteller, parkanlæg og flot arkitektur.

Overnatning i Karlovy Vary.

Karlovy Vary - Potsdam (350 km)

Køreturen til Potsdam er 4 timer. Hvis I ønsker at udvide jeres aktive ferie, kan vi anbefale en kanotur på floderne Saale og Unstrut ved Leipzig.

Vi anbefaler overnatning i Potsdam fremfor Berlin, da Potsdam er en smuk, historisk by, som er nemt tilgængelig fra motorvejen. Mange vil måske vælge at køre hele vejen hjem, men i FDM travel har vi den holdning, at hele rejsen skal være en oplevelse - og at det vil være synd at ødelægge den sidste del af rejsen med et ræs nordover på Autobahn. Men det er kun vores mening...

Overnatning i Potsdam.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 4.180 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 7 overnatninger i dobbeltværelse på gode 3 - 3½ stjernede hoteller
 • Morgenmad flere steder

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Færge, parkering og drivstof
 • Udflugter og entrebilletter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

 • 1 overnatning i Dresden
 • 1 overnatning i Liberec
 • 2 overnatning i Pec pod Snezkou
 • 2 overnatninger i Karlovy Vary
 • 1 overnatning i Potsdam

 

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten modsat vej, forlænge opholdet med nogle dage i Prag eller nogle af de andre byer I passerer.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011