Med autocamper rundt i Alaskas vilde natur

11 dages kør-selv-forslag med autocamper i Alaskas uovertrufne natur

Alaska er en drøm for dig, der vil ud i den vilde og uberørte natur. Her er der rig mulighed for at komme tæt på det fascinerende dyreliv, mærke stilheden blandt bjergtinder og højalpin tundra og se en himmel så klar, som aldrig før. En ferie i autocamper er en fantastisk måde at opleve den enorme og afsidesliggende vildmark på, hvor du kan bo komfortabelt og stadig vågne op midt i naturen. Og så bestemmer du helt selv, hvilke oplevelser, du vil have med undervejs.

Vores kør-selv-forslag tager dig til nogle af Alaskas absolutte højdepunkter, som Denali National Park og Nordamerikas højeste bjerg, Mount Denali, det magiske landskab ved Valdez og hvalerne i Kenai Fjords Nationalpark. Men vi har selvfølgelig også krydret turen med nogle af de mere unikke oplevelser som besøg i guldgraverbyerne Talkeetna og Fairbanks, vandfaldene i Keystone Canyon og julemandens nordamerikanske hjem, North Pole.

Vi kan naturligvis hjælpe dig med at tilpasse kør-selv-forslaget i autocamper, så du får skræddersyet din helt personlige drømmerejse i naturskønne Alaska. 

Rejseperiode:
Maj - oktober.
Vi anbefaler ultimo maj - medio september.

Startdag:
Mandag - lørdag

Varighed:
11 dage/10 nætter

Længde:
Ca. 1.580 km

6,095 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type autocamper
 • rejserute
 • antal dage
 • campingpladser
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Anchorage - Palmer (72 km)

I afhenter jeres autocamper hos Cruise America i Anchorage og kører derfra mod nordøst ad Glenn Highway. I passerer byerne Eagle River og Chugiak og fortsætter videre mod Palmer, som ligger cirka en times kørsel fra Anchorage. På vejen gennem Eklutna Flats, der som navnet antyder er et fladt steppelandskab, kan I nyde synet af Chugach- og Talkeetnabjergene, som tårner sig op i horisonten, og få et glimt af den nærmeste bjergtop, Pioneer Peak. Hvis I har lyst til at komme tættere på Knik Glacier, kan I tage en tur op ad floden med propelbåd. Tag afkørslen Old Glenn Highway, og find turfirmaet Knik Glacier Adventures, som holder til ca. 32 km fra Palmer.

Forslag til overnatning: Mountain View RV Park
Læs mere om campingpladsen og bestil herMountain View RV Park

Palmer - Denali (322 km)

I dag går turen fra Palmer til Denali National Park via Parks Highway gennem Matanuska-Susitna Valley og Denali State Park.

Hvis der er tid til det, bør I tage en afstikker til det lille bysamfund i Talkeetna, der fungerer som base camp for bjergbestigere, på vej op på Mt. Denali. Byen med 857 indbyggere ligger ved sammenløbet af floderne Talkeetna og Susitna. Byen har stadig meget af sin oprindelige charme fra tiden omkring århundredeskiftet, hvor den var centrum for guldgravning. Træhytter, landevejskroen og klinkbeklædte butiksfacader ligger på rad og række i ujævne gader, og på de træbelagte fortove går lokale, bush pilots og originaler side om side, mens Mt. Denali rejser sig faretruende i baggrunden.

Forslag til overnatning: Riley Creek Campground
Læs mere om campingpladsen og bestil herRiley Creek Campground

Denali

Nyd dagen i de imponerende omgivelser. Denali National Park dækker et areal på 24.281 km2 vildmark, som gennemskæres af én vej. Den sumpede nåleskov, den såkaldte tajga, der dækker de lavereliggende områder, går gradvist over i højalpin tundra og snedækkede bjerge. Det hele kulminerer med Nordamerikas højeste bjerg, Mount Denali, som er 6.194 m højt. Området er ikke indhegnet, så store og små vilde dyr bevæger sig frit rundt. Her finder I stilhed, ro og øde vildmark så langt øjet rækker. 

Forslag til overnatning: Riley Creek Campground
Læs mere om campingpladsen og bestil herRiley Creek Campground

Denali - Fairbanks (201 km)

Før I forlader Denali National Park og kører mod Fairbanks, anbefaler vi, at I nyder endnu noget tid med den unikke natur i nationalparken. Midt på dagen kan I så  fortsætte nordpå ad Parks Highway til Fairbanks. Vejen går gennem et betagende smukt skov- og bjerglandskab, hvor I passerer gennem byerne Healy, Nenana og Ester. Sidstnævnte opstod i sin tid som en guldgraverlejr.

Forslag til overnatning: River's Edge Resort, Fairbanks RV Park
Læs mere om campingpladsen og bestil her: River's Edge Resort, Fairbanks RV Park

Fairbanks

Dagen er sat af til at gå på oplevelse i Fairbanks, nyd byen og området på egen hånd, eller tage på en guidet sightseeingtur. I kan også tage en tur med hjuldamperen Discovery III; glæd jer til et uforglemmeligt 3-timers krydstogt ind i hjertet af Alaska, ad floderne Chena og Tanana på den eneste autentiske og fungerende hjuldamper i hele Alaska. Undervejs vil der blive guidet og I vil høre spændende fortællinger om områdets naturhistorie og Athabasca-indianernes kultur. I kan selvfølgelig også bare nyde en kører fri dag på campingpladsen.

Forslag til overnatning: River's Edge Resort, Fairbanks RV Park
Læs mere om campingpladsen og bestil her: River's Edge Resort, Fairbanks RV Park

Fairbanks - Paxson/Glenallen (420 km)

I dag går turen til Paxson/Glenallen ad Richardson Highway via Delta Junction. Lige uden for Fairbanks kommer I forbi North Pole, som siges at være julemandens nordamerikanske hjem. Fra Delta Junction følger I Richardson Highway og kører sydpå mod Paxson/Glenallen. Området gennemskæres af Copper River som byder på laksefiskeri i verdensklasse og rafting. Her er også rig mulighed for vandreture.

Forslag til overnatning: Tolsona Wilderness Campground.
Læs mere om campingpladsen og bestil her: Tolsona Wilderness Campground

Paxson/Glenallen - Valdez (218 km)

I dag går turen til Valdez ad Richardson Highway gennem et utroligt smukt landskab. En del af ruten går parallelt med olierørledningen Trans-Alaska Pipeline. Hvis vejret tillader det, så stop op og nyd en fantastisk udsigt over Wrangell Mountains. I kører også forbi Worthington Glacier og gennem Keystone Canyon, som er kendt for sine vandfald. Byen Valdez og området er et must på enhver tur i Alaska, her er utroligt malerisk sted med knagende gletsjere og synet af de høje Chugach Mountains, som rejser sig af havet. 

Forslag til overnatning: Bear Paw/Valdez RV Park
Læs mere om campingpladsen og bestil her: Bear Paw/Valdez RV Park

Valdez - Seward (137 km)

Denne morgen kører I ombord på Alaska Marine Highway-færgen til Whittier, som sejler gennem det smukke Prince William Sound. Sejladsen tager ca. 6 timer og er meget populær, så det er vigtigt at få reserveret plads i god tid. Når I ankommer til Whittier, kører I gennem Whittier-Portage-tunnelen, som har én vejbane og kun er åben for trafik på visse tidspunkter af dagen. vi anbefaler et stop ved Portage-gletsjeren og Begich Boggs Visitor Center, hvor besøgende kan gå gennem en simuleret gletsjerhule, se levende is-orme og røre ved et isbjerg. Hvis I har lyst til at komme tættere på Portage-gletsjeren, kan I tage på en 1-times sightseeingtur med båd på Portage Lake eller gå en tur ad en af flere vandrestier, der slynger sig langs gletsjeren. Følg derefter Seward Highway gennem det maleriske landskab til Seward.

Forslag til overnatning: Stoney Creek RV Park  
Læs mere om campingpladsen og bestil her: Stoney Creek RV Park

Seward - Anchorage (209 km)

Der er rigtigt meget at se og opleve i Seward og landskabet omkring byen, så har I mulighed for en eller to ekstra nætter her kan det varmet anbefales. Hvis ikke så går turen í dag tilbage mod nord til Anchorage ad Seward Highway.

Seward og Kenai Fjords National Park er et slaraffenland for naturelskere. Tag på vandretur eller nyd  en sejlads i Kenai, hvor I  ser nogle af de mest uberørte, forrevne og billedskønne gletsjerlandskaber i Nordamerika. Det gigantiske Harding Icefield leverer is til parkens 38 gletsjere. Det er gletsjerne, som har skabt fjordene, der er hjemsted for et varieret dyreliv – her er masser af forskellige havpattedyr, fisk og havfugle.

Undervejs til Anchorage kører I på Seward Highway langs maleriske Turnagain Arm. Turnagain Arm er en havbugt med verdens næsthøjeste tidevandsforskel på mere end 9 meter. Der er enestående muligheder for at se hvidhvaler, der jager laks i bugten eller Dall’s får langs med vejen.

Forslag til overnatning: Golden Nugget RV Park 
Læs mere om campingpladsen og bestil her: Golden Nugget RV Park 

Anchorage

På dagens skema står afslapning og sightseeing. Anchorage er med næsten 300.000 indbyggere Alaskas største by og handelscentrum. Selvom det ikke er statens hovedstad, er det for mange gæster det naturlige start- og slutpunkt for en rejse gennem Alaska.

Byen var oprindeligt et jernbaneknudepunkt, men udviklede sig i takt med bygningen af flybaser og landbrugskollektivet i Mat-Su dalen. Efter at man fandt olie, blev byen statens handels- og finanscentrum. Beliggende ved Stillehavet og havbugten Cook Inlet, har byen et noget mildere klima end det, resten af Alaska er kendt for. Anchorage er en levende og enestående by, der ligger på grænsen til Alaskas vildmark – parker, stier og elge er alt sammen del af de unikke omgivelser og der er rige muligheder for at gå på opdagelse. Det kunstfærdige Log Cabin Visitor Centre er et glimrende sted at begynde.

Forslag til overnatning: Golden Nugget RV Park 
Læs mere om campingpladsen og bestil her: Golden Nugget RV Park 

Anchorage - hjemrejse

Det er blevet tid til at aflevere jeres autocamper på Cruise America-depotet. Men det er oplagt at tage et par dage inde i Anchorage by, inden I for alvor vender næste hjemad. 

Kort

Vis på kort

Galleri

Bestil autocamper

Ruteforslaget kræver

 • Flybillet t/r Anchorage
 • 11 dages leje af autocamper inkl. forsikring
 • 10 nætter på campingplads - pladser bestilles direkte
 • 1.600 km

I kan få en ide om pris på autocamper ved at benytte knappen "Tjek priser og bestil autocamper" herunder, men ellers anbefaler vi at I kontakter en af vores rejsespecialister for at få skræddersyet en autocamper-pakke tilpasset lige jeres behov og ønsker.

Tjek priser og bestil autocamper

Om rejsen

Vær opmærksom på, at der kræves en overnatning i Alaska inden I kan få udleveret jeres autocamper.

Autocampere findes i mange størrelser og udgaver. Læs mere om autocampere i USA.

 

 

ekstra oplevelser

Det vil være oplagt at starte eller slutte turen med et par dages ophold i Anchorage. Eller I kan lægge et par ekstra nætter ind undervejs på turen, hvor I ønsker mere tid til oplevelser.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011