Sydstaterne - Music & Mountains

14 dages motorcykelrejse med dansk guide i sydstaterne

Denne forrygende 14 dages motorcykelrejse byder på nogle af USA´s allersmukkeste områder, store kulturoplevelser og ikke mindst nogle af verdens mest legendariske MC-veje. Vi tager jer på tværs af hele syv stater på en rejse gennem USA´s fantastiske natur, spændende historie, kultur og ikke mindst musik til den store guldmedalje. Træk i lædervesten og kør Harleyen mod fede oplevelser!

Vi har nøje udvalgt en række ægte Sydstatsoplevelser, som skal gøre din rejse til noget helt særligt; Fra smagfuld cajun-food, jazz, blues, rock og country-musik til ikoniske highways, der tryllebinder enhver motorcyklist. Blue Ridge Parkway, Tail of the Dragon og Great Smoky Mountains garanterer uforglemmelige køre- og naturoplevelser på den ca. 2.800 kilometer lange motorcykelrejse på de ærkeamerikanske Harley -Davidson motorcykler. Der er potentiale til det bliver din livs ultimative mc-rejse.

Fra 37.990 kr.
pr. fører i dobbeltværelse inkl. leje af motorcykel, fly, hoteller, udflugter iflg. program samt dansk guide

Få 500 kr. i rabat per bestilling, hvis du er FDM-medlem.

Rejseperiode:
Maj / September

Varighed:
14 dage / 12 nætter

Længde:
ca. 2.800 km

Klimapåvirkning:
6.315 kg CO2 samlet for 2 personer på en MC
- mere om grønnere kør-selv-ferie

Har du spørgsmål til rundrejsen, sidder vi klar til at hjælpe:

kontakt os
 

Mød vores guider her

Se vores inspirerende MC-brochure her

tag med på denne rejse fordi:

 • Du oplever svedige jazz rytmer i New Orleans
 • Du besøger Memphis - home of the Blues
 • Du skal nyde country musik i Nashville
 • Du kommer på opdagelse gennem hele 7 stater
 • Du får serveret de største køreoplevelser på Tail of the Dragon
 • Du skal køre på spektakulære Blue Ridge Parkway
 • Du får naturligvis erfarne guider og en dygtig følgevognschauffør
 • Du kører naturligvis på Harley Davidson

Dagsprogram

Afrejse fra Danmark - ankomst New Orleans (Louisiana)

Så er der endelig afrejse fra Danmark, og flyrejsen tager os over Atlanten og videre mod jazzede New Orleans. Vi lander sidst på dagen og bliver kørt til vores hotel. Resten af dagen er fri, så er I friske, kan vi tage en tur på sprudlende Bourbon Street for at høre noget lækkert jazz og få lidt til ganen.

Oplevelser i New Orleans

Vi har sat en hel dag af til at opleve charmerende New Orleans, men vi starter med et kort informationsmøde, som skal ruste os til vores længe ventede Road Trip gennem Sydstaterne.

Så står resten af dagen ellers på New Orleans – og der er nok at tage hul på. Vi foreslår en skøn formiddagstur på Mississippi floden på en vaskeægte hjuldamper, som I efterfølgende kan fordøje over en god frokost på et af de listige steder i det franske kvarter. Kvarteret er virkelig værd at bruge noget tid på. Her ligger de karakteristiske, gamle sydstatshuse i alverdens farver med elegante smedejernsbalkoner og sætter en helt særlig stemning. Her kan I slentre rundt blandt voodoo-butikker, hjemsøgte bygninger, gøglere og slukke tørsten på en af de mange barer. På The French Market kan I også shoppe alverdens ting og sager, lokalt kunsthåndværk, håndlavede smykker eller måske en ny t-shirt.

I bør også gå en tur op ad den verdensberømte Bourbon Street. Her er nemlig et herligt leben, hvor blues og traditionel jazz strømmer ud fra de gamle klubber.
I kan også tage en tur rundt i bohemekvarteret Marigny, der er mindre turistet end det franske kvarter. Her finder I også de farverige huse og skøn New Orleans jazz i gaderne. Eller hvad med at tag en tur rundt i New Orleans med en af de gamle, charmerende sporvogne. Mulighederne er mange.
 

New Orleans - Natchez (Mississippi) (332 km)

Så blev det endelig dagen, hvor vi skal afhente hver vores Harley Davidson motorcykler. Når Harleyen er klar, starter vi ud på dagens rute fra New Orleans til Vicksburg - og det starter godt. Vi kører på Lake Pontchartrain Causeway, der er verdens længste bro over vand – hele 34½ km fordelt på over 9.000 bropiller. I kan godt glæde jer til udsigten undervejs.

Vi kører ud af Louisiana og ind i Mississippi ad små, hyggelige veje, hvor vi ender i historiske Vicksburg. Byen spillede en vigtig rolle under den amerikanske borgerkrig. I maj 1863 omringede general Ulysses S. Grant og hans hær byen, som efter mange og svære kampe overgav sig den 4. juli. Nederlaget var begyndelsen til enden for Sydstaterne.

Vi overnatter i Natchez.

Natchez - Tupelo (361 km)

Natchez Trace Parkway går også gennem byen Tupelo, hvor Elvis Presley blev født, i familiens lille hus med bare to værelser, d. 8. januar 1935. Elvis og hans familie boede i huset de første år af Elvis’ liv, men de måtte flytte fra huset af økonomiske grunde. I 1971 blev huset sat i stand og åbnet for offentligheden. Hvert år kommer mere end 50.000 fans fra hele verden til byen for at besøge The King of Rock and Roll’s fødested.

Tupelo - Memphis (Tennessee) (186 km)

Vi ankommer til Memphis og selvfølgelig starter vi med et besøg på Graceland hvor The King of Rock´n´Roll, Elvis Presley boede til sin død i 1977. Hvert år valfarter tusindvis af Elvisfans til Graceland for at besøge ”kongens” eget hjem og ikke mindst hans gravsted i haven.

Vi bor centralt i byen og om aftenen skal vi sikkert en tur til Beale Street i det gamle Memphis downtown, hvor vi finder masser af Blues spillesteder, restauranter og barer. Når mørket falder på, så vågner kvarteret for alvor og der er virkelig gang i den – er I friske?

Memphis - Nashville (433 km)

Vi starter vores Harley og sætter kursen mod Nashville, via hyggelige småveje i Tennessee´s countryside. Sidst på eftermiddagen når vi frem til ”The Music City”, som Nashville også bliver kaldt og som helt fortjent har fået prædikatet "countrymusikkens hjemsted".

Nashville, hovedstaden i Tennessee, er mest kendt for at sætte countrymusik på landkortet – både Dolly Parton og Johnny Cash har haft sin gang i byen. Her kan vi selv mærke stemningen ved livemusik, da der ofte er gratis koncerter i hovedgaden, Broadway. Byen bugner med musik og hyggelige restauranter, hvor der også serveres store, kolde fadøl – skål.
 

Nashville - Jack Daniels destilleriet - Chattanooga (289 km)

Vores Harley bringer os sikkert videre sydpå, hvor vi skal på rundvisning på Jack Daniel´s Distillery i Lynchburg. Det verdenskendte brand og destilleri blev grundlagt i 1866, hvilket gør det til det ældste registrerede destilleri i USA. Jack Daniels produceres udelukkende her og eksporteres til ca. 140 lande. Vi skal naturligvis høre historien om Jack Daniels og whiskyen af samme navn.

I destilleriets shop, White Rabbit Bottle Shop, kan du købe alt fra den mest kendte aftapning, Old No. 7 til de mindre kendte som fx Gentleman Jack, Tennessee Ryed og Tennessee Fire – hvilken er din yndlings-Jack? Hvis du er på udkig efter Jack Daniels souvenirs, skal du runde Lynchburg Hardware & General Store, der ligger lige i nærheden.

Vidste du, at Jack Daniels destilleriet faktisk ligger i et ”dry county”, hvor alt salg og udskænkning af spiritus er forbudt? Undtagelsen er køb af Jack Daniels whisky på destilleriets ture.

Vi overnatter i Cleveland i nærheden af Chattanooga.

Tail of the Dragon & The Foothills Parkway (342 km)

Så går det løs – forude venter os en række af ”once-in-a-lifetime” oplevelser, når vi i dag kommer ind i North Carolina. Dagens rute fører os via nogle af verdens absolut flotteste og højst rangerede MC-veje.
Forbered jer til den ultimative kørsel på jeres Harley-Davidson. Vi lægger ud med Cherohala Skyway, hvis navn er en sammentrækning af Cherokee og Nantahala – de to store skove, som vejen kommer igennem. Vejen kostede over 100 millioner dollars at bygge og blev indviet i 1996. Distancen er beskedne 69 km, men den bringer os fra 275 meter til 1.650 meter over havets overflade, så vores Harleyer kommer på arbejde.

Vi fortsætter til Deals Gap, som er indledningen til den legendariske rute, Tail of the Dragon, som I også skal prøve kræfter med. Tail of the Dragon er en vild rute med ikke mindre end 318 udfordrende sving fordelt på sølle 18 km. Det er anstrengende og det er bare med at holde tungen lige i munden – men når I har fuldført strækningen, har I besejret USA´s motorcykelvej nr. 1

Vi slutter dagen med afslappende kørsel på The Foothills Parkway, hvor I kan glæde jer til utroligt smukke udsigter over Great Smoky Mountains National Park. Alt i alt står dagen på masser af fantastiske sving, flotte bjerge og enestående scenerier, der med garanti vil printe sig fast på nethinden.

Vi overnatter i Gatlinburg.

Blue Ridge Parkway og Great Smoky Mountains National Park (South Carolina) (258 km)

Hvis du troede det var slut med store køreoplevelser, kan du godt tro om igen. I dag skal vi nemlig ud og køre på Blue Ridge Parkway, der af mange bliver betragtet som en af USA’s smukkeste veje. Her venter fantastisk kørsel, krydret med udsigter, enorme skovområder, grønne marker og klassiske amerikanske farme. Hele ruten strækker sig 755 km gennem North Carolina og Virginia.

Vi kører en del af Blue Ridge Parkway, der bringer os igennem Great Smoky Mountains National Park, hvor vi møder alverdens træarter, vandfald, skovsøer og bjergtinder. Vi stopper for forfriskninger og mon ikke I også får taget en striber billeder til albummet. Her er et rigt dyreliv med bl.a. sortbjørne, pumaer og hjorte, men det er den mytiske, blålige tåge der hviler over naturen, der virkelig giver parken sin skønhed. Parken er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.

Vi overnatter i Anderson, South Carolina.

Anderson - Savannah (Georgia) (341 km)

Vi fortsætter ad små veje til den atmosfærefyldte kystby Savannah, hvor vi skal overnatte.

Har vi tid og lyst, nar vi kommer frem, kan vi tage en slentretur i Savannahs historiske distrikt, hvor vi finder torve med smukke, victorianske huse, monumenter og grønne områder. Det er også her vi alle skal ud og sætte tænderne i store steaks og drikke iskolde øl på ægte sydstatsmaner – velbekomme.

Savannah - St. Augustine (Florida) (325 km)

Efter morgenmaden er vi godt rustet til turen sydpå mod solskinsstaten, Florida. Gennem dagen følger vi hovedsageligt de mindre veje, der bringer os tæt på Atlanterhavet og vi ankommer til St. Augustine i løbet af eftermiddagen.

Byen er den første permanente bosættelse i Nordamerika, så også her kan vi mærke historiens vingesus. Fortet Castillo de San Marcos National Monument er det ældst murede fort i USA.

Vil I se tingene lidt fra oven, så gå op i det gamle fyrtårn St. Augustine Lighthouse, hvor der er en fin udsigt over det flade landskab langs kysten. Ellers handler St. Augustine om at slentre gennem de brostensbelagte gader og hygge sig med lidt shopping. 

St. Augustine - Orlando (173 km)

Fra St. Augustine er der ikke langt til Orlando i det centrale Florida, hvor vi skal tage afsked med vores Harley.

De mange store forlystelsesparker ligger i og omkring Orlando, så det er bare at vælge, hvor oplevelserne skal være. Meget tæt ved vores hotel ligger der desuden et større Outlet-shopping center, så det er bare om at snuse rundt efter de gode tilbud.

Vel fremme på hotellet byder poolen på hygge med gode historier fra turen og mon ikke der er stemning for at mødes til fælles spisning om aftenen?

Afrejse fra Orlando

Alting har en ende og det har vores Road Trip også.

Tiden er kommet hvor vi pakker og begynder hjemrejsen mod Danmark med masser af oplevelser og gode minder i bagagen og måske nogle nye venskaber.

Ankomst til Danmark

Efter en tur over Atlanten, lander vi igen på dansk jord og tager afsked med et forhåbentlig ”På gensyn”.

Kort

Vis på kort

Galleri

Om prisen

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark - New Orleans med flyskifte
 • Fly Orlando - Danmark med flyskifte
 • Dansk guide

 • Al transport ifølge program

 • 12 overnatninger på gode hoteller
 • Morgenmad på de fleste hoteller
 • Følge/servicevogn til bagage og salg af kolde drikkevarer
 • Leje af motorcykel
 • Frit kilometerforbrug på motorcyklen
 • Forsikring på motorcykel
 • Lån af styrthjelm
 • Entré til Graceland i Memphis
 • Dansk rejsemanual
 • Skatter og afgifter
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Tillæg for enkeltværelse 9.000 kr.
 • Benzin og evt. vejafgifter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring - kontakt FDM travel
 • Rådgivnings- og ekspeditionsgebyr, pr. person 295 kr.
 • Entréer og udflugter som ikke er nævnt under inkl. i turens pris.
 • Alt mad og drikke udover den morgenmad som er inkl. på hoteller
 • Øvrigt der ikke er nævnt under "Prisen inkluderer"

Om rejsen

Antal deltagere
Rejsen gennemføres ved minimum 14 motorcykler.

Om ruten
Turen er ca. 2.800 km lang, hvor vi kører på attraktive MC-veje kombineret med historie, kultur, musik og smuk natur.

 

tilkøb

Ønsker du en større MC-model kan vi anbefale:

 • Harley-Davidson Street Touring class fra 1.000 kr. ekstra pr. fører
   
 • Harley-Davidson - Touring Class fra 2.000 kr. ekstra pr. fører

   

Se alle MC-modeller

 

ekstra oplevelser

Det er muligt at tilkøbe ekstra spændende oplevelser lokalt. Bl.a. billetter til:

 • Rundvisning på Jack Daniels destillery

Datoer & reservation

Afrejsedatoer

-
37.990 kr.

2024: Pris for passager er 28.990 kr.

FDM MEDLEMSRABAT:

 • FDM medlemmer får rabat på 500 kr. per bestilling på nævnte priser.
 • Er du ikke FDM medlem, kan du tegne medlemskab på fordelagtige vilkår ved bestilling af rejsen


Angivne priser er fratrukket rabat på 1,5% for betaling med dankort, gavekort eller bankoverførsel.

Forlæng rejsen

Kontakt os