Sydstaterne - Music & Mountains

15 dages motorcykelrejse med dansk guide i sydstaterne

Denne forrygende 15 dages motorcykelrejse byder på nogle af USA´s allersmukkeste områder, store kulturoplevelser og ikke mindst nogle af verdens mest legendariske MC-veje. Vi tager jer på tværs af hele syv stater på en rejse gennem USA´s fantastiske natur, spændende historie, kultur og ikke mindst musik til den store guldmedalje. Træk i lædervesten og kør Harleyen mod fede oplevelser i både Memphis, Nashville og New Orleans.

Vi har nøje udvalgt en række ægte Sydstatsoplevelser, som skal gøre din rejse til noget helt særligt; Fra smagfuld cajun-food, jazz, blues, rock og country-musik til ikoniske highways, der tryllebinder enhver motorcyklist. The Blue Ridge Parkway, the Tail of the Dragon og Great Smoky Mountains garanterer uforglemmelige køre- og naturoplevelser på den ca. 2.800 kilometer lange motorcykelrejse på de ærkeamerikanske Harley Davidson motorcykler. Der er potentiale til det bliver din livs ultimative mc-rejse.

Fra 36.990 kr.
pr. chauffør i dobbeltværelse inkl. leje af motorcykel, fly, hoteller, udflugter iflg. program samt dansk guide

Få 500 kr. i rabat per bestilling, hvis du er FDM-medlem.

FDM TRAVEL OG MC-USA

 • FDM travel har overtaget MC-USA og kan nu tilbyde unikke motorcykelrejser med dansk rejseleder.
   
 • MC-USA har siden 2010 skræddersyet motorcykelrejser til danskerne - og det vil de fortsætte med.

Har du spørgsmål til rundrejsen, sidder vi klar til at hjælpe: 

kontakt

Dagsprogram

Afrejse fra Danmark - ankomst New Orleans

Så er der endelig afrejse fra Danmark, og flyrejsen tager os over Atlanten og videre mod jazzede New Orleans. Vi lander sidst på dagen og bliver kørt til vores hotel. Resten af dagen er fri, så er I friske, kan vi tage en tur på sprudlende Bourbon Street for at høre noget lækkert jazz og få lidt til ganen.

Oplevelser i New Orleans

Vi har sat en hel dag af til at opleve charmerende New Orleans, men vi starter med et kort informationsmøde, som skal ruste os til vores længe ventede Road Trip gennem Sydstaterne.

Så står resten af dagen ellers på New Orleans – og der er nok at tage hul på. Vi foreslår en skøn formiddagstur på Mississippi floden på en vaskeægte hjuldamper, som I efterfølgende kan fordøje over en god frokost på et af de listige steder i det franske kvarter. Kvarteret er virkelig værd at bruge noget tid på. Her ligger de karakteristiske, gamle sydstatshuse i alverdens farver med elegante smedejernsbalkoner og sætter en helt særlig stemning. Her kan I slentre rundt blandt voodoo-butikker, hjemsøgte bygninger, gøglere og slukke tørsten på en af de mange barer. På The French Market kan I også shoppe alverdens ting og sager, lokalt kunsthåndværk, håndlavede smykker eller måske en ny t-shirt.

I bør også gå en tur op ad den verdensberømte Bourbon Street. Her er nemlig et herligt leben, hvor blues og traditionel jazz strømmer ud fra de gamle klubber.
I kan også tage en tur rundt i bohemekvarteret Marigny, der er mindre turistet end det franske kvarter. Her finder I også de farverige huse og skøn New Orleans jazz i gaderne. Eller hvad med at tag en tur rundt i New Orleans med en af de gamle, charmerende sporvogne. Mulighederne er mange.
 

New Orleans - Vicksburg

Så blev det endelig dagen, hvor vi skal afhente hver vores Harley Davidson motorcykler. Når Harleyen er klar, starter vi ud på dagens rute fra New Orleans til Vicksburg - og det starter godt. Vi kører på Lake Pontchartrain Causeway, der er verdens længste bro over vand – hele 34½ km fordelt på over 9.000 bropiller. I kan godt glæde jer til udsigten undervejs.

Vi kører ud af Louisiana og ind i Mississippi ad små, hyggelige veje, hvor vi ender i historiske Vicksburg. Byen spillede en vigtig rolle under den amerikanske borgerkrig. I maj 1863 omringede general Ulysses S. Grant og hans hær byen, som efter mange og svære kampe overgav sig den 4. juli. Nederlaget var begyndelsen til enden for Sydstaterne.

Vi overnatter i Vicksburg.

Vicksburg - Memphis

Vi starter dagen på et stykke af den smukke Highway 61, som følger Mississippi floden. Vejen kaldes også for The Great River Road. Videre mod Memphis passerer vi bl.a. kæmpe Sydstatspalæer med imponerende hovedbygninger, opført i en svunden tid, hvor slaverne arbejdede i markerne.

Vi kommer igennem en række mindre byer langs flodlejet, hvor efterkommere af slaverne lever et nøjsomt liv - det er her blues har sit ophav og vi krydser "The Blues Trail" undervejs.

Vi ankommer til Memphis sidst på dagen. Om aftenen skal vi sikkert en tur til Beale Street i det gamle Memphis downtown, hvor blues og rock & roll blev født. Her møder vi livemusik med nerve og sjæl på spillestederne, der emmer af sydstatsatmosfære.

Oplevelser i Memphis

Vi har sat dagen af til at opleve Memphis og selvfølgelig starter vi med et besøg på Graceland, hvor The King of Rock´n´Roll, Elvis Presley boede til sin død i 1977. Hvert år valfarter tusindvis af Elvis -fans til Graceland for at besøge ”kongens” eget hjem og ikke mindst hans gravsted i haven.

Vi besøger også Sun Studio, hvor Elvis indspillede sin første single. Andre store stjerner som B.B. King, Jerry Lee Lewis, Roy Orbison, Johnny Cash og Carl Perkins har også kickstartet deres karrierer her.

Sidst på dagen er der mulighed for et gensyn med Beale Street, hvor vi finder spillesteder, restauranter og barer. Når mørket falder på, så vågner kvarteret for alvor og der er virkelig gang i den – er I friske?
 

Memphis - Nashville

Vi starter vores Harley og sætter kursen mod Nashville, via hyggelige småveje i Tennessee´s countryside. Sidst på eftermiddagen når vi frem til ”The Music City”, som Nashville også bliver kaldt og som helt fortjent har fået prædikatet "countrymusikkens hjemsted".

Nashville, hovedstaden i Tennessee, er mest kendt for at sætte countrymusik på landkortet – både Dolly Parton og Johnny Cash har haft sin gang i byen. Her kan vi selv mærke stemningen ved livemusik, da der ofte er gratis koncerter i hovedgaden, Broadway. Byen bugner med musik og hyggelige restauranter, hvor der også serveres store, kolde fadøl – skål.
 

Oplevelser i Nashville

Vi bliver en ekstra dag i Nashville og har tid til et besøg i det gamle Ryman Auditorium, som blev opført i 1880’erne af forretningsmanden og dampskibskaptajnen, Thomas G. Ryman. Gennem årene har store personligheder som W.C. Fields, Katherine Hepburn, Bob Hope, Mae West og præsident Theodore Roosevelt stået på scenen i auditoriet.

Vi har nogle timer på Broadway, som er gaden hvor det sker. Her har I fx mulighed for at slå et smut forbi Johnny Cash Museum – det er virkelig et besøg værd.
Så er det tid til sightseeing – vi skal ud og se hvor og hvordan nogle af country-stjernerne bor. Og om aftenen skal vi til koncert – vi skal nemlig sammen med andre country-fans til koncert i legendariske Grand Ole Opry, som i mere end 90 år har været- og stadig er countrymusikkens højborg. Fra Grand Ole Opry sendes der hver fredag og lørdag aften direkte radio til flere millioner lyttere i hele USA.

Nashville - Jack Daniels destilleriet - Chattanooga

Vores Harley bringer os sikkert videre sydpå, hvor vi skal på rundvisning på Jack Daniel´s Distillery i Lynchburg. Det verdenskendte brand og destilleri blev grundlagt i 1866, hvilket gør det til det ældste registrerede destilleri i USA. Jack Daniels produceres udelukkende her og eksporteres til ca. 140 lande. Vi skal naturligvis høre historien om Jack Daniels og whiskyen af samme navn.

I destilleriets shop, White Rabbit Bottle Shop, kan du købe alt fra den mest kendte aftapning, Old No. 7 til de mindre kendte som fx Gentleman Jack, Tennessee Ryed og Tennessee Fire – hvilken er din yndlings-Jack? Hvis du er på udkig efter Jack Daniels souvenirs, skal du runde Lynchburg Hardware & General Store, der ligger lige i nærheden.

Vidste du, at Jack Daniels destilleriet faktisk ligger i et ”dry county”, hvor alt salg og udskænkning af spiritus er forbudt? Undtagelsen er køb af Jack Daniels whisky på destilleriets ture.

Vi overnatter i Chattanooga.

Tail of the Dragon, Deals Gap og The Foothills Parkway

Så går det løs – forude venter os en række af ”once-in-a-lifetime” oplevelser. Dagens rute fører os via nogle af verdens absolut flotteste og højst rangerede MC-veje.
Forbered jer til den ultimative kørsel på jeres Harly Davidson. Vi lægger ud med Cherohala Skyway, hvis navn er en sammentrækning af Cherokee og Nantahala – de to store skove, som vejen kommer igennem. Vejen kostede over 100 millioner dollars at bygge og blev indviet i 1996. Distancen er beskedne 69 km, men den bringer os fra 275 meter til 1.650 meter over havets overflade, så vores Harleyer kommer på arbejde.

Vi fortsætter til Deals Gap, som er indledningen til den legendariske rute, Tail of the Dragon, som I også skal prøve kræfter med. Tail of the Dragon er en vild rute med ikke mindre end 318 udfordrende sving fordelt på sølle 18 km. Det er anstrengende og det er bare med at holde tungen lige i munden – men når I har fuldført strækningen, har I besejret USA´s motorcykelvej nr. 1

Vi slutter dagen med afslappende kørsel på The Foothills Parkway, hvor I kan glæde jer til utroligt smukke udsigter over Great Smoky Mountains National Park. Alt i alt står dagen på masser af fantastiske sving, flotte bjerge og enestående scenerier, der med garanti vil printe sig fast på nethinden.

Vi overnatter i nærheden af Maryville.

Blue Ridge Parkway og Great Smoky Mountains National Park

Hvis du troede det var slut med store køreoplevelser, kan du godt tro om igen. I dag skal vi nemlig ud og køre på Blue Ridge Parkway, der af mange bliver betragtet som en af USA’s smukkeste veje. Her venter fantastisk kørsel, krydret med udsigter, enorme skovområder, grønne marker og klassiske amerikanske farme. Hele ruten strækker sig 755 km gennem North Carolina og Virginia.

Vi kører en del af Blue Ridge Parkway, der bringer os igennem Great Smoky Mountains National Park, hvor vi møder alverdens træarter, vandfald, skovsøer og bjergtinder. Vi stopper for forfriskninger og mon ikke I også får taget en striber billeder til albummet. Her er et rigt dyreliv med bl.a. sortbjørne, pumaer og hjorte, men det er den mytiske, blålige tåge der hviler over naturen, der virkelig giver parken sin skønhed. Parken er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.

Vi overnatter i Asheville.

Ashville - Charleston

Efter en god nats søvn, starter vi vores Harleyer og fortsætter sydpå mod Charleston, hvor vi også overnatter. 

Charleston, der blev grundlagt i 1670, undgik borgerkrigens ødelæggelser, da den aldrig blev indtaget og har derfor bevaret sine smukke, gamle bygninger og historiske stemning. Læg mærke til alle de pastelfarvede huse i den flotteste sydstatsstil. Stemningen og arkitekturen er nærmest europæisk tilsat et stænk af Caribien, og husenes karakteristiske smedejernsbalkoner er udført af slaver fra Barbados. Klimaet hører til i den caribiske afdeling med dejlig varme og blide briser.

Om aftenen går vi en lille tur i den charmerende, gamle bydel med dens brostensbelagte gader og hestetrukne vogne. Charleston lokker også med lækre restauranter med god ”Southern Food” side om side med barer og live musik – er det noget der kunne friste?

Charleston - Savannah

Vi begynder dagen med mere sightseeing i Charleston - nærmere betegnet i forstaden Mt. Pleasant, hvor vi finder Sydens mest populære og mest fotograferede plantage, Boone Hall Plantation. Den har dannet rammen om adskillige filmoptagelser, og I kender måske bygningerne fra den populære tv-serie Nord og Syd eller fra filmen Rødder. Boone Hall blev grundlagt i 1681 og er dermed en af USA's ældste aktive plantager. Førhen var bomuld hovedafgrøden, i dag dyrkes der jordbær, tomater og græskar.

Efter Boone Hall fortsætter vi ad små veje til den atmosfærefyldte kystby Savannah, hvor vi skal overnatte.

Har vi tid og lyst, nar vi kommer frem, kan vi tage en slentretur i Savannahs historiske distrikt, hvor vi finder torve med smukke, victorianske huse, monumenter og grønne områder. Det er også her vi alle skal ud og sætte tænderne i store steaks og drikke iskolde øl på ægte sydstatsmaner – velbekomme.

Savannah - Orlando i solskinsstaten Florida

Efter morgenmaden er vi godt rustet til turen sydpå mod Orlando i solskinsstaten, Florida. Gennem dagen følger vi hovedsageligt de mindre veje, der bringer os tæt på Atlanterhavet. Efter en god frokost (ej inkl.) fortsætter vi til Orlando, hvor vi desværre skal aflevere vores trofaste Harley'er.

Resten af eftermiddagen og aftenen er fri til at opleve Orlando. I kan fx shoppe igennem i et af de mange outlets, hvor priserne på mærkevarer er i bund og fristelserne i top. Det er selvfølgelig også muligt at hygge sig ved hotellets pool med en iskold øl og få en hyggelig snak med rejsekammeraterne om turens mange højdepunkter og sjove episoder.

Afrejse fra Orlando

Alting har en ende og det har vores Road Trip også.

Tiden er kommet hvor vi pakker og begynder hjemrejsen mod Danmark med masser af oplevelser og gode minder i bagagen og måske nogle nye venskaber.

Ankomst til Danmark

Efter en tur over Atlanten, lander vi igen på dansk jord og tager afsked med et forhåbentlig ”På gensyn”.

Kort

Vis på kort

Galleri

Om prisen

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark - New Orleans
 • Fly Orlando - Danmark
 • Dansk guide

 • Al transport ifølge program

 • 13 overnatninger på gode hoteller
 • Morgenmad på de fleste hoteller
 • Følge/servicevogn til bagage og kolde drikkevarer
 • Leje af motorcykel
 • Frit kilometerforbrug på motorcyklen
 • Forsikring på motorcykel
 • Lån af styrthjelm
 • Udflugt i Nashville
 • Dansk rejsemanual
 • Skatter og afgifter
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Tillæg for enkeltværelse 8.000 kr.
 • Benzin og evt. vejafgifter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring - kontakt FDM travel
 • Rådgivnings- og ekspeditionsgebyr, pr. person 295 kr.
 • Entréer og udflugter som ikke er nævnt under inkl. i turens pris.
 • Alt mad og drikke udover den morgenmad som er inkl. på hoteller
 • Øvrigt der ikke er nævnt under "Prisen inkluderer"

 

Om rejsen

Antal deltagere
Rejsen gennemføres ved minimum 14 chauffører

Om ruten
Turen er ca. 2.800 km lang, hvor vi kører på attraktive MC-veje kombineret med historie, kultur, musik og smuk natur

 

 

 

tilkøb

Ønsker du en større MC-model kan vi anbefale:

 • Harley Davidson Street Touring class fra 1.000 kr. ekstra pr. fører
   
 • Harley Davidson - Touring Class fra 2.000 kr. ekstra pr. fører
   
 • Indian Touring Class
  fra 2.000 kr. ekstra pr. fører
   
 • Honda/BMW Touring Class
  fra 2.000 kr. ekstra pr. fører

Se alle MC-modeller

 

ekstra oplevelser

Det er muligt at tilkøbe ekstra spændende oplevelser lokalt. Bl.a. billetter til:

 • Graceland i Memphis
 • Sun Studio i Memphis
 • Rundvisning på Jack Daniels destillery
 • Boone Hall plantation

 

 

Datoer & reservation

Afrejsedatoer

-
36.990 kr.
-
36.990 kr.

2022: Pris for passager er 23.990 kr.
2023: Pris for passager er 24.990 kr.
2024: Pris for passager er 24.990 kr.

FDM MEDLEMSRABAT:

 • FDM medlemmer får rabat på 500 kr. per bestilling på nævnte priser.
 • Er du ikke FDM medlem, kan du tegne medlemskab på fordelagtige vilkår ved bestilling af rejsen


Angivne priser er fratrukket rabat på 1,5% for betaling med dankort, gavekort eller bankoverførsel.

Forlæng rejsen

Kontakt