Kør-selv-ferie i Nova Scotia

Et skattekammer af store naturoplevelser

I den nordligste del af Nova Scotia kan du køre på Cabot Trail på Cape Breton Island, som er én af verdens smukkeste køreture. I den modsatte ende af Nova Scotia kan du opleve verdens højeste tidevand i Fundy-bugten, hvor forskellen på flod og ebbe kan være op til 16 meter. Fra juli til september er der flest hvaler i bugten, og i Nova Scotia kan du spise hummer, muslinger og østers i lange baner.

Turen langs forrevne klippekyster med bugter og vige giver naturlige stop, hvor små fiskerlejer ligger i læ for Atlanterhavet, og rundede bjerge beklædt med store skove, frodige dale og flade marskområder præger landskabet. Intet sted i Nova Scotia er du mere end 56 km fra vandet. En kør-selv-ferie i Nova Scotia kan passende starte i Halifax og køre vestpå til Québec-provinsen. Eventyret starter bag rattet - hvor vil I hen?

inspiration

Vis på kort

Cape Breton Island

Øen Cape Breton skiller sig ud fra resten af Nova Scotia ved at være meget skotsk og noget fransk-acadisk. To oplevelser skal du give dig selv, når du rejser her: køreturen ad Cabot Trail og et besøg på det franske fort i Louisbourg.

Cabot Trail

Cabot Trail på 301 km er storslåede scenerier på stribe og regnes blandt de smukkeste i Nordamerika. Gør holdt ved de mange udsigtspunkter og gå en længere tur i Cape Breton Highlands National Park, der har 27 afmærkede vandrestier. Fra flere af de små byer på ruten kan du tage med båd på hvalkigning.

 

Fortress Louisbourg

Fortet er en imponerende rekonstruktion af den sidste større franske bastion i Acadien. I 1760 sprænger engelske minører hele herligheden i luften. Det skete efter flere krige med hårde kampe, belejring, deportation og nye kampe. Ruinerne henligger i 200 år, indtil den canadiske regering beslutter at genopbygge en femtedel af Louisbourg.

I dag er 50 bygninger genopført og de giver dig sammen med det udklædte personale oplevelsen af at være tilbage i sommeren 1744. Dengang fik rige forekomster af torsk i Atlanterhavet franskmændene til at slå sig ned her. Velstanden voksede og over 100 handelsskibe sejlede årligt varer hertil og fik saltet torsk med retur til Frankrig. Fortet blev bygget i 1720 for at beskytte de franske interesser.

 

Kør videre fra Nova Scotia

Vestpå til Québec, Montréal og Ottawa

Tag en færge over Fundy-bugten og kig efter hvaler (husk at tjekke højvande i bugten med verdens højeste tidevand). Fra Saint John går turen gennem New Brunswick til Quebec-provinsen. I den franskdominerede del af Canada bør du stoppe i historiske Quebec City, siden tage nogle dage i Montréal og måske slå et smut forbi Canadas hovedstad, Ottawa.

kontakt