Nova Scotias hemmeligheder

11 dages kør-selv-forslag gennem historiske Canada

Atlanterhavsbrise, levende historie, natur og hvalsafari ... Tag med på hvalsafari i Bay of Fundy, kør på den verdenskendte kystrute Cabot Trail og opdag den naturskønne Prince Edward Island, hvor kimen til det selvstændige Canada blev lagt.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Canadas smukke landskaber.

Fra 22.098 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 11 dages kør-selv-ferie med hotel, billeje og et udvalg af udflugter.

Rejseperiode: 
Medio maj - september.
Vi anbefaler juni - september.

Startdag:
Daglig

Varighed:
11 dage/10 nætter

Længde:
Ca. 2.205 km

Klimapåvirkning:
5.361 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Afrejse Danmark - Halifax - Lunenburg, Nova Scotia (145 km)

Efter at have sat landingshjulene på canadisk grund i Halifax henter I jeres lejebil og sætter kursen mod Lunenburg, der er dagens mål.

Lufthavnen ligger nord for Halifax, og I vil passere byen på undervejs til Lunenburg. Så har I tid og lyst, kan I lave et stop og udforske Halifax, den maritime by, der blev grundlagt tilbage i 1749, og som har et langt og spændende afhængighedsforhold til Atlanterhavet. Halifax er hovedstad i Nova Scotia og er den største by i Canadas østlige provinser. I kan naturligvis også gemme besøget i Halifax til slutningen af turen. 

Fra Halifax kører I sydpå mod Lunenburg, hvor I undervejs bør tage en afstikker til Peggy’s Cove sydvest for Halifax, hvor husene er bygget direkte på granitklipperne. Byens klassiske fyrtårn står smukt placeret på kanten af Atlanterhavet, der giver hele sceneriet en dramatisk skønhed. I Lunenburg kan I opleve smukke, gamle victorianske huse, der er nænsomt restaureret. Byen er optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste, hvilket understreger, at det er en by, I ikke skal gå glip af.

Overnatning i Lunenburg

 

Lunenburg – Annapolis Royal, Nova Scotia (133 km)

Fra Lunenburg forlader I kysten og kører tværs over Nova Scotias sydlige halvø, der bringer jer over på den anden side ud til bugten Bay of Fundy. På den modsatte bred af Bay of Fundy ligger Maine i USA. Men inden I kommer ud til kysten, bør I tage et pitstop i Kejimkujik National Park, der byder på masser af mulighed for friluftsfolket med vandrestier og kanosejlads på parkens søer. Dagens mål er Annapolis Royal, endnu en historisk havneby, der også har en ganske pæn andel af victorianske huse ved bredden af Bay of Fundy.

Overnatning i Annapolis Royal

Oplevelser i og omkring Annapolis Royal (206 km)

I dag kører I en tur ned på den aflange landtange Digby Neck, hvorfra I tager på hvalsafari på Bay of Fundy, der byder på næringsrigt vand, som lokker hvalerne til. Finhvaler og pukkelhvaler plejer at være nemme at spotte, mens det kræver mere held at se den sjældne nordatlantiske rethval. Efter turen på vandet kører I tilbage til Annapolis Royal, hvor I bør nyde de gamle huse og eventuelt tage en afstikker til det historiske Fort Anne. (Hvalturen er inkluderet).

Overnatning i Annapolis Royal

Annapolis Royal - Wolfville, Nova Scotia (109 km)

Dagens køretur går til universitetsbyen Wolfville. Lige uden for byen ligger Grand-Pré National Historic Site, et mindesmærke for den akadiske bosættelse fra 1682-1755 og den efterfølgende deportation af akadierne fra 1755-1763.

Acadierne var franske udvandrere, der bosatte sig i området, men blev deporteret af de efterfølgende engelske bosættere som en udløber af krigen mellem England og Frankrig fra 1744-1763.

I området ligger også Domaine de Grand Pré, der er en fantastisk vingård og bestemt et besøg værd. 

Overnatning i Wolfville

Wolfville – Charlottetown, Prince Edward Island (360 km)

Fra Wolfville går det nu ad motorvejen mod skiftevis nordvest og nordøst, inden I helt forlader fastlandet og kører over den 13 km lange bro Confederation Bridge, der stod færdig i 1997, og som bringer jer over til Prince Edward Island.

Overnatning i Charlottetown

Oplevelser i Charlottetown

I vågner op i Charlottetown, hovedstaden på Prince Edward Island, der også kaldes Canadas vugge, da Province House i byen var stedet, hvor der blev forhandlet om oprettelsen af Canada som selvstændig nation, hvilket Canada jo endte med at blive udråbt til i 1867.

Overnatning i Charlottetown

Charlottetown - The Land of Anne - Charlottetown (100 km)

Lige nord for Charlottetown ligger den smukke Prince Edward Island National Park, der byder på lækre klitter og strande samt Green Gables, det fiktive hjem for Anne, en karakter skabt af den canadiske forfatter Lucy Maud Montgomery, der er elsket af millioner af især engelsktalende romanlæsere. Der er også mulighed for at udforske andre dele af Prince Edward Island eller blot nyde storbyen Charlottetown.

Overnatning i Charlottetown

Charlottetown – Baddeck, Cape Breton Island, Nova Scotia (274 km)

I dag går det først østpå på Prince Edward Island, hvor første stop kunne være Orwell Corner Historic Village, en tidligere landsby med en historisk kirkegård og en række restaurerede huse, som gengiver livet på landet i 1800-tallet.

Herfra kører I videre til havnebyen Wood Island, hvor I tager færgen retur til Nova Scotia, som I nu kortvarigt returnerer til. Efter en kort køretur på fastlandet kører I over til Cape Breton Island, hvor en række fantastiske naturscenerier venter jer. I overnatter i den lille by Baddeck, hvor I har base de næste par dage.

Overnatning i Baddeck

Baddeck - Cabot Trail - Baddeck (300 km)

Stå tidligt op, for der venter jer en fantastisk tur på Carbot Trail rundt langs kysten af Cape Breton Island, der mest af alt minder om det skotske højland – bare med canadisk fortegn. Undervejs vil I kunne nyde en fantastisk udsigt ud over Gulf of St. Lawrence.

Dagens højdepunkt er Cape Breton Highlands National Park. Vi anbefaler, at I gør stop ved Visitor Center, for at få lidt ekstra information om de adskillige smukke vandreruter i parken. En af de bedste vandreruter er Skyline Trail – navnet siger næsten det hele. Andre muligheder i løbet af dagen er Celtic Music Interpretive Center, Glenora Distillery eller Acadian Cultural Center and Museum. I returener til Baddeck efter dagens smukke køretur.

Overnatning i Baddeck

Baddeck - Louisbourg - Baddeck (220 km)

I dag kører I til østkysten af Cape Breton Island, hvor I kan opleve Fortress of Louisbourg National Historic Site, der er den største historiske rekonstruktion i Nordamerika. Fortet byder på en imponerende rekonstruktion af en fransk garnisonsby fra 1700-tallet, komplet med udklædte tolke, som formidler hverdagen under den franske koloniperiode.

Den franske indflydelse i området kan også tydeligt aflæses i mange af de historiske bynavne, der stadig bærer franske navne. En anden mulighed er et besøg på Alexander Graham Bell National Historic Site i Baddeck, hvor jeres hotel ligger, et museum dedikeret til Graham Bells liv og opfindelser. Anledningen er, at den berømte opfinder tilbragte flere somre i området langs kysten af den store indlandsbugt, Bras d’Or Lake.

Overnatning i Baddeck

Baddeck – Halifax for hjemrejse - Danmark (357 km)

Nu begynder rundrejsen at nærme sig sin afslutning, men I har lige en skøn køretur retur til Halifax tilbage. Efter I har passeret Canso Causeway og er kommet tilbage til hovedøen, kan I vælge at køre ad motorvejen, der er den hurtigste rute, eller langs Atlanterhavskysten ad Highway 7 i Nova Scotia, så I følger den smukke kyststrækning det sidste stykke vej ind til Halifax.

Afhængig af jeres hjemrejsetidspunkt kan I måske nå lidt shopping i Halifax, inden I sætter kursen mod Halifax International Airport, hvorfra I flyver hjem.

Fik I ikke oplevet Halifax i begyndelsen af turen, vil det være oplagt at forlænge turen med en dag eller to her. Vi hjælper gerne med at bestille opholdet.

Centrum af Halifax skal naturligvis opleves til fods, og der er rig mulighed for at smage på friskfanget fisk i alle afskygninger på nogle af de mange restauranter i byen. Men Halifax har også et stort butiksliv med fine muligheder for shopping, adskillige gallerier, barer og i sommerhalvåret fortovscafeer. Gå en tur langs havnefronten og nyd det hektiske liv på havnen, der er en af Canadas travleste med skibstrafik fra hele verden.

Halifax’ maritime traditioner gør naturligvis også, at byen har et skibsfartsmuseum, Maritime Museum of the Atlantic, der byder på historiske skibe og udstillinger om Halifax’ udvikling som havneby. Ikke langt derfra ligger Historic Properties, hvor en række smukke, gamle lagerbygninger fra 1800-tallet er ombygget til et butikscenter med specialbutikker og restauranter.

 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 22.098 kr.pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup-Halifax retur
 • 10 hotelovernatninger på standard hoteller
 • 6 x morgenmad
 • Færgeoverfart Woods Island til Caribou
 • Brier Island hvalsafari (kun i sæsonen)
 • Historic Sites admission
 • 10 dages billeje gruppe B (compact) inkl. forsikring


Prisen inkluderer ikke

 • Måltider ud over nævnte
 • Vejskatter og afgifter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Om rejsen

Denne tur er beregnet på standard hoteller.
Ønsker I hotelkategorier undervejs, tilpasser vi gerne turen til jeres ønsker.

Forlæng rejsen
Det vil være oplagt at starte eller slutte turen med en nat eller to i Halifax.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

 

Historic Sites admission giver entré til:

Nova Scotia
   - Alexander Graham Bell
   - Fort Anne
   - Fortress of Louisbourg
   - Grand-Pré
   - Halifax Citadel
   - Kejimkujik (Day Use only)
   - Port-Royal
 Prince Edward Island
   - Green Gables House
   - Prince Edward Island National Park

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011