Færøerne i vinterpragt

5-dages kør-selv-forslag
Til vandfald, vandløb og vinterlige fjeld

Oplev Færøernes evigt skiftende vejr og vinterlige charme. Nyd flotte solskinsdage, storm, frådende hav, rindende åer og fascinerende scenerier med fyldte vandfald, snelandskab og mulighed for nordlys.

OBS: Covid-19 vejledning. Alle rejsende over 12 år til Færøerne skal testes. Det sker ved ankomst i lufthavnen på Vagar. Læs mere på corona.fo

Fra 8.003 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse i 4 nætter med morgenmad og inkl. 5 dages billeje

Rejseperiode: 
September - april

Startdag:
Mandag

Varighed:
5 dage/4 nætter

Længde:
Ca. 350 km


 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Mandag: Bøur, Gàsadalur og Mulafossur (98 km)

Ankomst til Vágar Lufthavn på øen og afhentning af lejebilen.
Mens I er på øen Vágar foreslår vi et besøg i de små bygder Bøur og der ikke ligger langt fra lufthavnen. I Gásadalur kan I gå ad den markerede natursti og nyde den imponerende udsigt over klippeskærene Tindhólmur, og gå ikke glip af synet af Mularfossur, det smukke vandfald som flader direkte ned i havet ved Gasadalur. I Forlader nu øen Vágoy via den undersøiske tunnel til øen Streymoy og fortsætter tværs over Streymoy mod broen over Nordatlanten der forbinder øerne Streymoy og Eysturoy. Fortsæt nu den smukke vej over fjeldet til hotellet på Eysturoy.

Overnatning på Eysturoy

Tirsdag: Klaksvik, Kunoy og Fuglafjørdur (61 km)

I dag foreslår vi et besøg på de nordlige øer. Fra bygden Leirvík kan I køre gennem den lange undersøiske tunnel til byen Klaksvík, Færøernes andenstørste by. I Klaksvík kan I tage en frisk vandretur til toppen af Klakkur hvorfra I får en fremragende udsigt over det storslåede Kunoyarnes, Haraldsund og Klaksvík. Er der tid sø tage bilen over dæmningen til øen Kunoy, kvindernes ø, hvor Kunoy bygd et besøg værd. Tilbage i Klaksvik er Christianskirken, med Joakim Skovgaards mesterværk 'Den store nadver' absolut et besøg værd. Gå til turistkontoret i byen for at lave en aftale om besøg i kirken.
På vej tilbage til hotellet foreslår vi et besøg i bygden Fuglafjørður. Havnen er et travlt sted, hvor den konstante trafik af lokale og udenlandske både giver liv og farver. Bemærk de rustrøde skulpturer og besøg den gamle historiske bygning med kunst og håndvæk, Ribarhús & Piddasahandil . Fortsæt nu til bygden Søldafjørður til hyggesnak med kaffe og kage sammen med et færøske værtspar i deres private hjem.

Overnatning på Eysturoy

Onsdag: Tjørnuvik, Saksun og Tórshavn (117 km)

Så går turen igen vestpå. I forlader Eysturoy og kører til Streymoy på vej mod Tòrshavn. Inden i drejer mod syd på Streymoy, skal I besøge en af de smukkest placerede bygder på Færøerne, Tjørnuvik. Bygden ligger smukt på toppen af Streymoy, og leder tankerne hen på vikingetiden. Vejen dertil er en oplevelse i sig selv, med ensporet landvej klistret fast til fjeldet og på kanten af havet. Tjørnuvik ligger omgivet af stejle bjerge med unik udsigt til både fjeldet og de imponerende klippeformationer, Kæmpen og Kællingen, som rejser sig lodret fra havet.
Har I lyst til at fordybe jer i byen, er det muligt at forudbestille en særlig privat rundvisning, med historier om bygdens oprindelse, udvikling samt historien omkring fundet af vikingegravene. Rundvisningen slutter som regel med en autentisk Kingo salme i de smukke omgivelser.

Fortsæt nu sydpå langs kysten via Haldorvik. Husk at gør stop ved vandfaldet, Fossa, et af de højest fald på Færøerne. Ved Stømnes og Kvalvig drejer I igen mod nord rundt om fjeldet og kører til den lille afsidesliggende bygd Saksun. Har I tid kan vi anbefales og bruge et par timer med vandring til den vulkanske strand.

Sidst på eftermiddagen kommer I til landets hyggelige hovedstad på den sydlige del at Streymoy. Gå på opdagelse i Tórshavns gamle bydel Tinganes og Reyn med de små gyder og charmerende huse med græs på taget, og slap af på den hyggelige cafe, Kaffihúsið, nede ved havnen med de færøske både i alle regnbuens farver. Har I lyst til en lækker middag med tydeligt lokalt afsæt, kan vi varmt anbefale restauranterne Áarstova med speciale i lam, eller søsterrestauranten Barbara som gør sig i fiskeretter. Begge steder ligger i den gamle bydel og tilbyder 3- eller 5 retters menuer. Husk at få reserveret bord i god tid.

Overnatning på Tòrshavn.

Torsdag: Kirkjubøur og Færøernes historie (25 km)

Brug dagen til at gå på opdagelse i Tòrshavn. Nyd livet på havnen og i de hyggelige gader. Tag også bilen på et besøg i bygden Kirkjubøur syd for hovedstad. Kirkjubøur er landets historiske og kulturelle vugge. Her ligger den maleriske Kongsgård, hvor den nuværende kongsbonde er 17. generation i rækken. Se den ufuldendte Sankt Magnus Katedral samt den lille Olavskirke fra middelalderen, som endnu er i brug.

Tilbage i Tórshavn anbefaler vi et besøg på kunstmuseet tæt på parken. Den faste samling rummer et bredt udvalg af færøsk kunst og viser, hvordan naturen og landskabet har været det dominerende motiv igennem hele den færøske kunsthistorie.

Som en ekstra spændende oplevelse kan vi anbefale en guidet byvandring i Tórshavn, med fordybelse i historie og udvikling.

Overnatning i Tòrshavn.

Fredag: Tórshavn og hjemrejse (46 km)

Sidste dag på de grønne øer. I checker ud fra hotellet i Tòrshavn og vender snuden vestpå gennem tunnelen til Vàgar. Bilen afleveres i lufthavnen før afgang.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 8.003 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Vagar retur med SAS
 • 5 dages billeje gruppe A med CDW og fri km
 • 4 overnatninger i dobbeltværelse inkl. morgenmad
 • Lokalbesøg med kaffe og kage

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Afbestillings - og rejseforsikring
 • Tunnelafgifter
 • Rundvisning i Tjørnuvik
 • Byvandring i Tòrshavn
 • Gourmetoplevlse  i Tórshavn

tunnelafgifter

Der opkræves tunnelafgift for køretøjer som benytter tunnellen, Vágatunnilin, mellem øerne Vagar og Strymoy samt tunnellen. Nordoyatunnilin, mellem øerne Eysturoy og Bordoy. Prisen for en personbil er ca. 100 kr. for en returkørsel i nævnte tunneller.

 

 

Hotel

På dette kør-selv-eventyr bor I på hotel. 2 nætter på Eysturoy og 2 nætter i Tórshavn

Vinterjazz i januar 

I perioden 28. - 31. januar 2021 afholdes Vinterjazz i Tòrshavn, med mulighed for at nyde både lokale og internationale jazzbands.

 

 

 

  ekstra oplevelser

  Vi hjælper gerne med at arrangere ekstra oplevelser rundt på øerne. På denne tur f.eks:

  Onsdag: Privat rundvisning i bygden Tjørnuvik

  Torsdag: Byvandring med guide i Tòrshavn

  Gourmetoplevelser: Bordbestilling til gourmetoplevelser i Tòrshavn

  Få et tilbud

  Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

  • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

  • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

  X

  Gammel Havn 1
  9000 Aalborg
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Firskovvej 32
  2800 Kgs. Lyngby
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Firskovvej 32
  2800 Kongens Lyngby
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Kongensgade 9, 1 etage
  5000 Odense
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Dæmningen 47
  7100 Vejle
  Danmark

  mail 70116011