Vidunderlige Wales

6 dages kør-selv ferie i smukke og dramatiske Wales

Bjergtagende natur og hyggelige byer danner rammen om denne seksdags rejse gennem det smukke Wales. Her vil I besøge nogle af regionens mest charmerende byer, største historiske seværdigheder og imponerende naturparker, der gør området til et af de af de smukkeste i Storbritannien.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Wales' storslåede landskaber.

Fra 9.258 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse i 5 nætter samt 6 dages billeje

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
6 dage/5 nætter

Længde:
995 km

Klimapåvirkning:
1.051 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Ankomst Cardiff (25 km)

Efter ankomsten til lufthavnen i Cardiff, hvor I afhenter jeres udlejningsbil, går den korte tur mod byen, hvor I har jeres første overnatning.

Brug resten af dagen i Wales' største by Cardiff, der er et interessant mix af historiske bygninger, museer og innovativ arkitektur. Spændende er Cardiff Castle, der ligger midt i byen omgivet af et smukt parklandskab. Slottet rummer 2.000 års historie fra det romerske fort fra 50 f.Kr. over normannernes borg fra 1091 til 1216 e.Kr. til efter den 4. Marques of Bute's død i 1947, hvor familien forærede slottet og meget af det omliggende land til byen Cardiff. 

Er I vilde med loppestemning, så er lørdagsmarkedet på St. Mary Street med lokale specialiteter, antikke møbler og vintagetøj et absolut must. Cardiff har desuden et utal af hyggelige pubber, restauranter og fine butikker, så I kan forkæle jer selv med lidt rigtig storbystemning.

Overnatning i Cardiff


 

Cardiff – Wye Valley – Brecon - Cardiff (0 km)

Denne morgen går turen fra  Cardiff  'tilbage' til byen Chepstow med Chepstow Castle, en imponerende slotsruin, som I kan gå på opdagelse i. Fortsæt nordpå gennem den bjergtagende Wye Valley (Area of Outstanding Natural Beauty) til byen Monmouth på grænsen til England og herfra vestpå til Blaenavon og besøg Blaenavon Industrial Landscape der er på UNESCO's Verdenarvsliste. Blaenavon fortæller alt om den engang så vigtige kulmineindustri i det sydlige Wales.

Bogelskere bør besøge Hay-on-Wye, der lokker med utallige boghandlere og som var en af verdens først 'bog-byer'. Nær Abergavenny kan I besøge Goytre Wharf, et 200 år gammelt industrianlæg ved Monmouthshire and Brecon Canal.

Herfra via Crickhowell og Talybont-on-Usk til Brecon og sydpå igen gennem Brecon Beacons National Park, hvis 1.347 km2 er fyldt med grotter, vandfald, lyngklædte enge, vidunderlige udsigter og godt 7.000 års historiske sights. Fortsæt igennem det kuperede landskab i Cambrian Mountains til Brecon og herfra sydover mod Wales’ eneste whiskydestilleri, Penderyn Distillery, hvor I kan smage på de gyldne dråber.

Herfra går turen mod Cardiff, men und også jer selv at køre forbi det storslåede middelalderslot Caerphilly Castle, der er et af de mest unikke slotte i Europa, bygget af Gilbert de Clare i det 13. århundrede. 

Overnatning i Cardiff

 

Cardiff - Tenby- Pembroke - Aberystwyth (390 km)

Denne morgen går turen til den populære ferieby Tenby ved Carmarthen Bay, kendt for sin imponerende bymur, gyldne strande, pastelfarvede huse og snævre gader. Regionen har fået tilnavnet "Wales’ Have"; både fordi landskabet er frodigt og farverigt, men også fordi man her finder The National Botanic Garden of Wales. Tenby er en ferieby, ikke mindst på grund af den ca. 4 km lange herlige sandstrand, omend tidevandet herude er ganske voldsomt med en forskel på flere meter. Byen har en hyggelig lille havn, hvor bådene ligger på 'bunden' når der er ebbe. 

Fra Tenby går turen ud til Pembroke Castle, et enormt ovalt slot, næsten helt omgivet af vand. Slottet stammer tilbage fra 1093, hvor det blev opført som en bygning af træ. Hundrede år sene blev den første fæstning af sten opført af William Marshal, da han blev Earl of Pembroke. Herfra led slottet en omvæltende historie frem til 1648, hvor Oliver Cromwell belejrede slottet i syv uger. Herfter gik slottet i forfald til det i 1928 blev købt af Major-General Sir Ivor Phillips of Cosheston Hall, som gennemførte en voldsom restauration. Besøg også Lovespoon Workshop med walisisk håndarbejde.

Videre nordpå ad kystvejen fra St. Davids, en af landets mindste byer, men hjemsted for en katedral, der har en prominent placering i Wales' historie. Her finder I også Dr. Beynon's Bug Farm, et forsknings- og besøgscenter, hvor I kan høre en masse om insekternes verden. Her findes også The Grub Kitchen Café, landets første med spiselige insekter!

Øst for Newport kan I besøge Pentre Ifan Cromlech, et begravelseskammer fra tiden omkring 3-4000 år f.Kr., bygget af de samme Pembrokeshire 'bluestones'  som på mærkværdigvis også fandt vej til Stonehenge 322 km herfra. Videre op langs Cardigan Bay, men læg evt. vejen forbi det idylliske lille samfund Mwnt med smuk sandstrand omgivet af klipper. 

Overnatning i Aberysthwyth

 

Abrystwyth - Snowdonia – Damptoget – Betws-y-Coed (150 km)

Wales er spækket med fantastiske naturoplevelser, og i dag er ingen undtagelse. Snowdonia National Park, der udfolder sig omkring det 1.085 meter høje bjerg Snowdon, er den næststørste nationalpark i England og Wales. Ud over kuperede bakkelandskaber og dramatiske bjergformationer har området også fantastiske sandstrande, smukke søer, farverige grønne dale og dybe skove, så der er god mulighed for at gå på opdagelse og finde jeres egen oase.

Fra havnebyen Porthmadog kan I tage en tur med det gamle damptog på Welsh Highland Railways på en 20 km lang rejse til byen Blaenau Ffestiniog i hjertet af Snowdonia, der også er kendt som ”verdens tag”. Turen er ca. 22 km hver vej og tager ialt et par timer. Eller I kan køre til Llanberis og tage Snowdon Mountain Railway der kører op til toppen af bjerget Yr Wyddfa i 1085 m højde, en helt eventyrlig oplevelse. Skulle skyerne hænger lavt, bør I nok udsætte besøget til næste dag.

Overnatning i Betws-y-Coed eller Caernarfon
 

Betws-y-Coed - Det Nordlige Wales (200 km)

Brug dagen på at køre rundt i det smukke nordlige Wales. Er man til slotte ligger det imponerende Conwy Castle ved nordkysten. Slottet blev bygget af King Edward I. under hans erobring af Wales mellem 1283 og 1289 og UNESCO betragter Conwy Castle som "et af de fineste eksempler på sen 1200-tals og tidlig 1300-tals militærarkitektur i Europa" og har optaget Conwy Castle på Verdensarvslisten. Lidt længere vestpå ligger Caernarfon Castle, et andet middelalderligt forsvarsværk fra 1300-tallet. Dette slot blev også bygget af King Edward I, hvis søn, Edward II blev født på slottet i 1284 og derfor fik titlen Prince of Wales; en titel, der stadig tildeles den engelske kronprins.

Efter de mere kulturelle og historiske oplevelser er det tid til at udforske områdets vidunderlige natur. De grønne dale, dramatiske bjergsider og vandfald omkranset af dybe skove vil med garanti tage vejret fra jer. Læg vejen forbi den idylliske landsby Beddgelert, som ifølge legenden er opkaldt efter en heltemodig hund. Her kan  I nyde en is fra den prisvindende Glaslyn Ice Cafe, før I fortsætter turen rundt i Snowdonia National Park.

En anden og ganske afslappende måde at opleve naturen på er fra et af de historiske smalsporstog, der kører rundt i området. I går nævnte vi Ffestiniog & Welsh Railways der kører fra havnen i Portmadog til skiferbjergene ved Blaenau Ffestiniog, men The Welsh Highland Railway er en anden mulighed. Det er landets længste historiske jernbane med ca. 40 km fra Caernafon over Beddgelert til Porthmadog gennem det imponerende Aberglaslyn Pass.

Overnatning i Betws-y-Coed eller Caernarfon

Betws-y-Coed - afrejse Manchester lufthavn (142 km)

Fra Bewts-y-Coed går turen nu østpå ad A5 til Llangollen, en charmerende by i smukke omgivelser ved River Dee. Også her kan I tage en tur med en historisk jernbane, Llangollen Steam Railway, der kører langs River Dee, og hvor man snilt kan bruge et par timer. En anden spektakulær attraktion er Pontcysyllte Aqueduct, hvor Llangollen Canal føres over River Dee-dalen. I Llangollen kan I også tage en hestetrukken pram op til Horseshoe Falls, der giver vand til Llangollen Canal.

Turen går mod Manchester, hvor det undervejs er værd at lægge vejen over Pentredwr, og det er en smuk oplevelse at køre over passet. Herfra videre syd om Liverpool til Manchester. Eller tag en ekstra nat i Liverpool og besøg The Beatles Story på Albert Dock.

 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 9.258 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Cardiff // Manchester - Kastrup
 • 5 overnatninger i dobbeltværelse på hotel og/eller B&B
 • 6 dages billeje gruppe A
   

Prisen inkluderer ikke

 • Afbestillings- & rejseforsikring

 

Om rejsen

 • 2 overnatning i Cardiff, fx Radisson Blu
 • 1 overnatning i Aberystwyth fx Celtic Bay Guest House
 • 2 overnatninger i Betws-y-Coed fx Oakfield House B&B 

Ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Cardiff eller Betws-y-Coed eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011