Sunshine Coast og Vancouver Island

9 dages kør-selv-forslag på Sunshine Coast og Vancouver Island

Tag med på et brag af en kør-selv-ferie i British Columbia, hvor I oplever den unikke natur på Canadas Stillehavskyst, Victoria og Vancouver. I skal bl.a. bo på West Coast Wilderness Lodge, udforske regnskoven og spotte sortbjørne og spækhuggere. Rundrejsen vrimler med smukke fjorde, skovdækkede bjerge, sneklædte tinder og fiskerbyer.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Canadas smukke landskaber.

Fra 25.735 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 9 dages kør-selv-ferie med hotel, billeje og et udvalg af udflugter.

Rejseperiode: 
Primo maj - primo oktober.

Startdag:
Daglig

Varighed:
9 dage/8 nætter

Længde:
Ca. 825 km

Klimapåvirkning:
6.428 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Afrejse Danmark - Vancouver – Sunshine Coast (inkl. færge) (120 km)

Udgangspunktet for jeres kør-selv-ferie er Vancouver, hvorfra turen går dog hurtigt videre til Horseshoe Bay, hvor I skal ud på en 45 minutter lang færgetur til Sunshine Coast; en fantastisk smuk tur gennem fjordlignende landskaber med skovdækkede klippesider og sneklædte bjergtinder. Færgen lægger til kaj i Langdale, og herfra kører I videre gennem skov og charmerende fiskerbyer til West Coast Wilderness Lodge, hvor I skal overnatte. Vel ankommet kan I læne jer tilbage på lodgens store træbalkon og nyde synet, når den nedgående sol bader det rolige vand og bjergenes tinder i et gyldent skær. Her mærker I for alvor, at I er landet midt i Canadas smukke natur. Middagen er inkluderet i turens pris.

Overnatning på West Coast Wilderness Lodge, Sunshine Coast

Oplevelser ved Sunshine Coast

De utroligt smukke landskaber langs Canadas Stillehavskyst er en indbydelse til en lang række udendørs aktiviteter, og lodgen har en pæn buket af aktive tilbud, der matcher alle aldersgrupper og de ønsker, I nu måtte have til en rekreativ oplevelse ud over det sædvanlige. Oplev fx naturen helt tæt på fra en kajak, en zodiak eller mountainbike. I kan naturligvis også bare slappe helt af og nyde stilheden og udsigten over Stillehavskysten fra balkonen eller måske forkæle jer selv med en eco spa-behandling. Uanset hvordan I vælger at spendere jeres dag, så er i garanteret en masse fantastiske oplevelser i hjertet af Canadas bjergtagende landskab.

Tag på en afslappet vandretur gennem en kystregnskov fyldt med cedertræer og graner til Skookumchuck Rapids, hvor I kan blive vidne til en af naturens luner, når tidevandsstrømmen skifter retning.

Morgenmad og middag på lodgen er inkluderet i turens pris.

Overnatning på West Coast Wilderness Lodge, Sunshine Coast

Sunshine Coast – Campbell River (inkl. 2 færger) (90 km)

Efter morgenmaden kører I til Earls Cove, der ligger omkranset af bløde skovbeklædte bakker. Her skal I ud at sejle med en af de mange færger i området, der på 50 minutter vil bringe jer til øen Saltery Bay. Herfra kører I langs kysten ad Sunshine Coast Highway, der skær igennem Saltery Bay Provincial Park. Parkens tætte skov strækker sig helt ned til den klippefyldte bred, hvor I kan udforske fascinerende havdyr og endda være heldig at spotte hvaler og sæler. Fortsæt til Powell River og tag færgen tværs over Georgiastrædet til Vancouver Island, der er den største af øerne langs Nordamerikas Stillehavskyst. Vel ankommet til Vancouver Island kører I nordpå gennem den smukke natur til byen Campbell River, hvor de næste to dage venter. 

Overnatning i Campbell River

Oplevelser i og omkring Campbell River

Naturen betyder stort alt i disse egne og m​​​​angfoldigheden af dyreliv og ærefrygtindgydende natur, der findes helt tæt på Campbell River, er uden sidestykke!

Tag evt. med på en hvalsafari her fra Campbell River, for området er et af de bedste steder i verden at se spækhugger og majestætiske pukkelhvaler i deres naturlige habitat. De hvidsidede stillehavs-delfiner, der kendetegnes ved at være energiske, akrobatiske og aldeles sociale, ses svømmende rundt her i grupper og lege i slipstrømmen fra de sejlende skibe. I vil opleve et livligt fugleliv, der inkluderer ørne og havfugle af forskellig slags, og I vil som regel kunne spotte søløver og sæler i området.

I dag kan I vælge én af disse tre oplevelser, som er inkluderet i turens pris:

 • 'People Water land'. Oplev en autentisk kultur- og hvalsafari-udflugt, hvor I sejler på Salishhavet til den historiske Homalco First Nation landsby Aupe. Udervejs er der mulighed for at opleve pukkelhvaler og spækhugger.
 • 'Salish Sea Whale Watching Cruise', nyd en spændende tur på havet for at se hvaler og få ekspertviden fortalt af en marine biolog. I sejler i Salishhavet hvor I har mulighed for bl.a. at se pukkelhvaler, spækhugger, delfiner, søløver, andre havpattedyr og en række havfugle.
 • 'The Great Bears of Bute'. Oplev grizzlybjørne i deres naturlige habitat på denne spændende tur. Sammen med en indfødt guide besøger I det traditionelle territorium Homalco First Nation i Bute Inlet. (Deltagelse på denne tur kræver en ekstra betaling på ca. 1.650 kr. pr. person). Denne tur kører kun i perioden 15. august - 25. september og har min. alder på 10 år for deltagelse.


Har I tid, kan I tage et lille smut ud vest for Campbell River, hvor Elk Falls Provincial Park ligger. Her lokkes med skønne vandrestier, en gyngende hængebro og det imponerende vandfald, Elk Falls, som sender kaskader af vand 25 meter ned af de stejle klipper.

Uanset hvad I vælger, så giv jer god tid til at nyde naturen her. 

Overnatning i Campbell River

Campbell River – Tofino/Ucluelet (225 km)

Nu forlader I Campbell River og turen går mod havnebyen Tofino. På den smukke tur mod sydvest bør I tage et stop ved Cathedral Grove, hvor 800 år gamle douglastræer står i al deres magt og vælde. Disse kæmpetræer er et imponerende syn. Ved Sproat Lake er der mulighed for at se to såkaldte Mars Water Bombers, verdens største brandslukningsfly, der sendes i luften for at bekæmpe skovbrande. Forsæt videre over de smukke bjergpas Sutton Pass og Sawtooth Range i Cascade Mountains, inden I kører mod Tofino på vestsiden af Vancouver Island, lige ud til Stillehavet. Denne lille perle af en strandby er omkranset af bjergtagende natur og velkommer jer med en afslappet, lokal vibe.

Overnatning i Ucluelet, ca. ½ times kørsel fra Tofino

Oplevelser i og omkring Tofino

Der er masser af spændende oplevelser i Tofino - og mange af dem foregår på vandet. I har mulighed for at tage med på en hvalsafari for at se efter gråhvaler, pukkelhvaler, søløver, havfugle og ørne. Alternativt kan I komme ud og sejle en tur langs kysten for at se sorte bjørne, der vandrer mod deres nærmeste fødekilde – nemlig havet! 

I dag kan I vælge én af disse to oplevelser, som er inkluderet i turens pris:

 • Hop ombord i en zodiak og sejl en tur på ca. 2½ time langs kysten for at spotte sorte bjørne, der strejfer rundt langs kysterne ved lavt vand på jagt efter deres yndlingsret stenkrabber.
 • Hvalsafari - I sejler ca. 2½ time gennem det uberørte vand i Clayoquot Sound for at opleve den smukke natur og dyrelivet. Afhængigt af årstiden kan I støde på gråhvaler, pukkelhvaler, søløver, havfugle og den hvidhovedet havørn, der er bosiddende her.

Har I tid til flere eventyr, kan I gå en tur langs den berømte Long Beach med sin kilometerlange, bløde sandstrand og nyde udsigten eller prøve kræfter med at surfe de vilde bølger. I kan også bevæge jer ind i den tempererede regnskov langs kysten og fornemme stilheden i den store skov, når I vandrer ad de fint anlagte stier.

Overnatning i Ucluelet, ca. ½ times kørsel fra Tofino

 

Tofino/Ucluelet – Victoria (325 km)

I dag kører I tilbage mod østkysten af Vancouver Island og sydpå mod Victoria. Undervejs kan I stoppe i Chemainus, der kan fortælle en fascinerende historie om Canadas First Nations Peoples og 1800-tallets jernbanearbejdet, der tiltrak arbejdere fra resten af verden, hvilket har skabt den kulturelle mangfoldighed, der præger byen i dag. I kan fx finde byens mange interessante vægmalerier eller besøge nogle af museerne.

I kan også vælge at lægge vejen forbi Duncan, der populært kaldes City of Totems. Her kan I nyde de smukt udskårne totempæle, der er placeret rundt om i gaderne og besøge Cowichan Valley Museum. En helt tredje mulighed er, at besøge Nanaimo, der er Vancouver Islands næststørste by. 

Dagen slutter i Victoria, hvor I kan jer til at opleve den hyggelige og solrige Victoria med den dejlige afslappede og provinsielle atmosfære. I Gå en tur og nyd nogle af byens mange seværdigheder. Se Victorias smukke huse, haver, offentlige bygninger, Beacon Hill Park, Mile Zero, the Uplands, Oak Bay og andre historiske steder som Chinatown og Antique Row.

Overnatning i Victoria

Oplevelser i og omkring Victoria

I har hele dagen til fri disposition, hvor I kan udforske Victoria, der - som navnet næsten indikerer - populært kaldes den mest engelske by i Canada. Det inkluderer bl.a. dobbeltdækkerbusser, pubs, eksklusiv eftermiddagste på The Empress hotel og forretninger fulde af tweed og porcelæn. Tempoet i Victoria er betydeligt lavere end i Vancouver og her hersker en dejlig afslappet atmosfære. Byen opleves bedst til fods, så lad bilen få en pause i dag.

I dag kan I vælge én af disse fire oplevelser, som er inkluderet i turens pris:

 • Éntre til Butchart Gardens. På havens 100-års fødselsdag i 2004 fik den status som et af Canadas nationale historiske steder. I kan her udforsk de 22 hektar verdensberømte haver, hvor der vokser mere end 1 million blomster og planter fra 700 arter.
 • 'Eat like a Canadian' Food tour på ca. 3 timer: Ikke mange kan definere præcist, hvad canadisk mad er. Denne tur vil være en god måde at opleve canadisk madkultur på - fra lokale ingredienser til historiske retter. Smag og nyd det lokale køkken, udforsk den ikoniske havn og mød kokkene og ejerne, der gør Victoria til et spændende kulinarisk hot spot.
 • Whale Watch Cruise. Kom tæt på spækhuggerne på dette guidede 3,5-timers hvalsafari-cruise fra Victoria. I vælger om turen skal være i en åben eller overdækket båd. Bådene er udstyret med hydrofoner, så I kan høre dyrelivet i havet under jer. 
 • 'High tea på Fairmont Empress Hotel' er en dejlig, traditionel oplevelse. Forkæl jer selv med et overdådigt udvalg af te, fingersandwich, kager og scones, serveret i elegante omgivelser, hvilket forstærker oplevelsen på det historiske sted.


Overnatning i Victoria

 

Victoria – færge til Vancouver og afrejse - Danmark (65 km)

På kør-selv-feriens sidste dag forlader I Victoria og kører nordpå til Swartz Bay Ferry Terminal, hvor I sejler med færgen til Tsawwassen på fastlandet. Turen over Geogiastrædet tager halvanden time, og her har I rig mulighed for endnu engang at nyde de smukke landskaber langs Gulf Islands.

Fra Tsawwassen returnerer I til Vancouver, hvor jeres rejse slutter, men vi anbefaler at I forlænger rejsen med et par dage i den spændende storby Vancouver.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 25.735 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund-Vancouver retur
 • 8 hotelovernatninger (standard hoteller)
 • 2 x morgenmad og 2 x middag på West Coast Wilderness Lodge
 • Overfarter med BC Ferries mellem:
  - Vancouver og Sunshine Coast
  - Sunshine Coast og Vancouver Island
  - Vancouver Island og Vancouver
 • Én af følgende udflugter i Tofino: Zodiak-tur langs kysten for at spotte sorte bjørne eller en Hvalsafari
 • Én af følgende udflugter i Campbell River: Autentisk kultur- og hvalsafari, Salish Sea hvalsafari eller The Great Bears of Bute (bjørnetur er mod ekstra betaling på ca. 1.650 kr. pr. person)  
 • Én af følgende udflugter i Victoria: Éntre til Butchart Gardens, 'Eat like a Canadian' Food tour, hvalsafari eller High Tea på Fairmont Empress Hotel
 • 8 dages billeje gruppe B (compact) inkl. forsikring
   

Prisen inkluderer ikke

 • Måltider ud over nævnte
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

Denne tur er beregnet på standard hoteller.
Ønsker I Superior eller Deluxe hoteller undervejs, tilpasser vi gerne turen til jeres ønsker.

Forlæng rejsen
Det vil være oplagt at starte eller slutte turen med en nat eller to i Vancouver.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

 

Ekstra oplevelser

Vi tilbyder en række ekstra udflugter, som kan give jer endnu flere oplevelser undervejs.

Vi anbefaler gerne:


Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011