Rejser til Dublin

Keltiske toner og velskænket Guinness

Når du rejser til Dublin, kan du tilbringe et par dage i en hyggelig og dejlig overskuelig by. Du er altid i gå afstand til de fleste attraktioner, og du er altid tæt på en pub, hvor du kan skylle dagens oplevelser ned med en Guinness og få dig en snak med de lokale.

De fleste seværdigheder ligger syd for floden Liffey som fx Trinity College, National Museum of Ireland og Saint Patrick´s Cathedral. Om dagen kan du shoppe på Grafton Street og i de små sidegader, hvor forretninger og caféer ligger side om side. Senere kan du hygge dig i det livlige latinerkvarter, Temple Bar, der for alvor vågner op om aftenen.

Planlægger du en kør-selv-ferie til Irland, er Dublin et godt udgangspunkt. Herfra kan du leje en bil, så du kan køre ud i Irlands bølgende grønne landskaber og gennem små landsbyer og opleve det hele i dit tempo.

rejseformer

Inspiration

Vis på kort

Dublins omegn – grønne farver i alle nuancer

Når du rejser til Dublin, har du mulighed for mange spændende oplevelser lige uden for byen. De fleste kan du nå på en dagudflugt.

Wicklow bjergene – en lang grøn løber

Du skal bare rejse en time syd for Dublin, før du får serveret det største højlandsområde i Irland. Wicklow bjergene er en totaloplevelse i smuk og varieret natur. Du har lange bølgende dale og bjerge, der er rullet ud som en grøn løber for dine fødder. Er du til aktiv ferie, så skal du måske prøve kræfter med Irlands ældste og mest kendte vandretur, The Wicklow Way. Den er faktisk 132 kilometer lang, men du må godt bide den over.

Malahide Castle – eventyr på 1. klasse

Rejser du 14 kilometer op nord for Dublin, så støder du på den lille hyggelige by, Malahide. Lige uden for byen dukker Malahide Castle op, som taget direkte ud af et eventyr. Rejser du med dine børn eller er du simpelthen en barnlig sjæl, så bliver du nødt til at besøge modeljernbanen, The Fry Model Railway. Den ligger i forbindelse med slottet. Her kan du se håndlavede modeller af damplokomotiver, vogne og stationer.

Newgrange – bliv forført af 5.000 års historie

Du skal omkring en times kørsel nord for Dublin for at finde Newgrange. Det er ikke mindre end Irlands mest berømte monument og kom i 1993 på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Det er stenaldergravhøje og andre monumenter, der vidner om en 5.000 år gammel civilisation.

Kontakt