Kør-selv-ferie Kvarnerbugten

Kvarnerbugten - Autentiske havnebyer og smukke øer med masser af lokalkolorit

Tag familien med på en kør-selv-ferie i Kvarnerbugten, Kroatiens bedst bevarede hemmelighed. Denne vidunderlige kyststrækning gemmer på autentiske havnebyer med masser af lokalkolorit, ubeboede øer og naturlig, uspoleret skønhed. Knap så velbesøgt som sine populære naboer, Istrien og Dalmatien, og rig på velsmag, badestrande og aktive oplevelser i storslåede naturområder, gør Kvarnerbugten til et paradis for jer, der ønsker at få en smag på det ægte Kroatien.

Kvarnerbugten er nem at køre til, men I kan også vælge at hente jeres lejebil i Zagreb, Pula eller Trieste (Italien) og starte jeres kør-selv-ferie direkte fra lufthavnen. Klimaet er, ligesom befolkningen, varmt og velkommende, så det er nemt at kombinere badeferie og kør-selv-eventyr hele sommerhalvåret fra maj til oktober. Foråret og efteråret er dejlige rejsemåneder, hvis I vil krydre jeres bilferie med aktiv ferie i bjergene og Kroatiens fabelagtige natur.

Inspiration

Vis på kort

Kvarnerbugtens idylliske øer

Krk

Øen Krk, der er på størrelse med Bornholm, er en af de mest sceniske øer i verden og ideel for en kør-selv-ferie for hele familien. Med sin helt eget særprægede og rå natur fuld af forrevne klippekyster og idylliske bugter, olivenlunde og grotter, er det ikke svært at forstå dens store popularitet. De charmerende landsbyer ligger strøget ud omkring øens mange bugter og lader intet tilbage at ønske af historie, kultur, badestrande og gastronomiske vidundere. Snorkling, vandsport og sejlture kan fornøje familiens yngre medlemmer.

Byen Krk

Byen Krk er en afsindig charmerende by, der ikke bare har skønne strande, men også emmer af historie og kultur. Olivenlundene omkring byen danner ramme om skønne gåture, og så kan I også smage på en champagne, der er modnet på havets bund. I en bugt ikke langt fra Krk, ligger en lillebitte ø, Kosljun, hvor I kan besøge munkene, der lever på øens kloster.

Baska

De brostensbelagte gader i Baskas gamle bydel er slebet glatte af de millioner af mennesker, der har betrådt dem igennem tiden. Stenhuse, arkæologiske områder og ikke mindst Baska-tavlen, der er det første nedskrevne eksempel på det kroatiske sprog, gør byen til et spændende besøg. I kan også vælge at slappe på en af de få sandstrande, der findes i Kroatien.

Vrbnik

Vrbnik ligger smukt på et klippefremspring blandt kastanjer og figentræer. I den livlige gamle bydels smalle gader, hvoraf en af dem er verdens smalleste, vrimler det med mennesker. De hyggelige cafeer og restauranter lokker med lokale specialiteter og den berømte Zlatina vin.

Cres

Den anden af de større øer i Kvarnerbugten, Cres, er naturskøn og uberørt, godt beskyttet af de høje klippevægge på den østlige bred. Byen Valuns pittoreske havn og Vrana søen, den største og dybeste ferskvandssø i Kroatien og hjem for gåsegribben, er blot noget af det, som I bør opleve på et kør-selv-eventyr på Cres.

Losinj

Losinj, også kaldet den parfumerede have, dufter af grantræer og rosmarin. Byen Mali Jonsinjs pastelfarver og Veli Losinjs kønne barokhuse, de mange smukke bugter og skønne vandre- og cykelruter fylder dagene ud. Alt sammen akkompagneret af de dansende delfiner, der lever i havet rundt om øen, der er udnævnt til naturreservat. For de mindste er en dag i øens vandland et stort hit.

Rab

På en bilferie på den frodige ø Rab, vil I stifte bekendtskab med krystalklare bugter og hele 22 sandstrande, hvoraf to af dem hører blandt de bedste strande i Kroatien. Selve byen Rab er meget smuk med sin middelalderlige gågader og monumenter og store naturoplevelser venter i Dundo naturreservat.

Spændende byerne langs Kvarnerbugtens kyst

Kvarnerbugten er primært kendt for de spektakulære øer, men den lange klippekyst gemmer også på mange charmerende landsbyer og ferieresort, der emmer af lokalkolorit. Kystvejen bugter sig igennem rå kalkstensklipper med små grønne pletter, mens havet til den anden side glimter i alle nuancer af blå. Da Kvarnerbugten ikke i samme grad som Dalmatien og Istrien har været under fremmed herredømme, vil I her mærke et stærkt kroatisk fundament i arkitektur såvel som kultur.

Opatja

Byen Opatja ligger midt på den spektakulære Opatja Riviera, der må siges at være fuld på højde med dens franske navnesøster. I den elegante by pynter de klassiske hotelbygninger i gadebilledet, og veltrimmede, velduftende haver med dekorative fontæner tilbyder skønne afbræk fra menneskemylderet.

Den 12 km lange idylliske stenpromenade, Lungomare, slænger sig tæt på det turkise hav hele vejen til den pittoreske lille by, Lovran

Senj

Med 3.000 års historie er Senj én af de ældste byer ved det nordlige Adriaterhav. Fortiden mærker I tydeligt, når I bevæger jer igennem det gamle centrum bag ved den gamle bymur eller besøger den spændende fæstning Nehaj, der troner over byen på sin grønne bakketop. På byens syv forskellige strande kan I køle lidt ned efter byvandringen eller I kan smage på byens gastronomiske lækkerier på de mange forskellige restauranter.

Senjska Draga

Bjergene Velika Kapela og Velebit, der ligger bag ved Senj danner rammen om en af Kroatiens smukke køreture. Dalen Senjska Draga snor sig mellem de to højdedrag og den historiske vej Jozefina, der forbinder Senj med byen Karlovac midt inde i Kroatien, frister til at sætte lejebilen af sted i fri galop. Udsigten over bjergryggene, der er beklædt med et blødt grønt tæppe med det knaldblå Adriaterhav i baggrunden, vil tage vejret fra jer.  Dalen er fuld af naturlige kildevæld med krystalklart bjergvand, som I kan opleve på vejen.

Byer i baglandet

Ogulin

På en bilferie er det oplagt at udforske det kroatiske bagland. Her ligger den eventyrlige lille by Ogulin, der med sin 1500-tals-borg og bjergrige omegn sætter fantasien i gang. Derfor er den omdrejningspunkt for mange kroatiske myter og eventyr om hekse, elvere og feer. Hele sommeren kan I opleve spændende events, forestillinger og børneworkshops baseret på disse eventyr. Det er dog byens underjordiske landskab med mere end 16 kilometer grotter, passager og søer, der lokker de fleste besøgende til.

Karlovac

I hjertet af Kroatien ligger renæssancebyen Karlovac, hvor Kroatiens mørke historie stadig er meget nærværende. Byen blev udsat for svært bombardement under Balkankrigen. Skudhuller i væggene minder om sorgen, angsten og tabet, som krigen medførte for mange kroatere, men også om at Kroatien er mere end blot badeferie og paraplydrinks

Unikke naturoplevelser ved Kvarnerbugten

Plitvicka nationalpark

I kan ikke tage på bilferie ved Kvarnerbugten uden at besøge Plitvicka nationalpark. Plitvickas UNESCO-beskyttede natur er som taget ud af et eventyrligt maleri. 16 turkise floder forbundet af brusende idylliske vandfald i forskellige størrelser ligger omkranset af et tykt grønt tæppe. De lodrette klippevægge giver hele herligheden et dramatisk touch, hvilket gør parken til Kroatiens absolut smukkeste naturoplevelse. I kan opleve dette vidunderlige naturscenarie og de larmende vandfald helt tæt på, når I går på de mange træstier på floderne.

Velebit

Noget mere dramatisk tager det sig ud i Velebit nationalpark, hvor bjergtinder, rå klippevægge og vild natur vil forføre og beruse. Så byt lejebilen ud med vandrestøvlerne og tag med på storslåede vandreture, oplev den botaniske have eller lad børnene deltage i sjove og lærerige aktiviteter

Alt godt fra havet

Jeres kør-selv-rejse til Kvarnerbugten vil blive krydret med smagsoplevelser i særklasse. Bugten er rig på fisk og skaldyr, og det gavmilde klima sørger for solmoden velsmag og aromatiske krydderurter. Deres køkken er, ligesom middelhavskøkkenet, kendetegnet ved enkelthed, hvor krydderurterne og de smagfulde råvarer er i centrum. På de traditionelle restauranter, Konobas, serverer de Peka, en speciel måde at tilberede maden på, og retter som Kvarner-scampi, mange former for lam og gerne masser af Zlatina vin. Velbekomme!

Kontakt