Nordirland for livsnydere

9 dages kør-selv-forslag til NordIrland

Denne 9-dages tur tager jer nordpå til Belfast, langs den berømte Causeway Coastal Route, gennem 'The nine Glens of Antrim', til The Dark Hedges og Derry/Londonderry. Herefter går turen sydpå langs Wild Atlantic Way til Connemara og tilbage til Dublin. Et lille eventyr spækket med spektakulære og fascinerende oplevelser.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Nordirlands storslåede landskaber.

Fra 12.706 kr.
pr. person inkl. flybllet, 8 nætter på unikke hoteller samt 9 dages billeje,

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
9 dage/8 nætter

Længde:
985 km

Klimapåvirkning:
1.228 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst Dublin Airport - Belfast (305 km)

Fra Dublin lufthavn kører I nordpå mod Belfast. Gør stop ved det spændende fortidsminde Newgrange, der er ældre end Stonehenge. Newgrange er faktisk over 5.000 år gammel og har formodentlig været et tempel af både religiøs, spirituel og ceremoniel betydning.

Længere nordpå kan I besøge Hillsborough Castle & Gardens, en af de fornemste og mest historisk interessante bygninger i Nordirland. Det er også den officielle residens for den britiske kongefamilie, når de besøger Nordirland. Her kan I besøge de fine 'State Rooms' med udstillinger fra 'The Royal Collection' og høre historier om de mange fornemme gæster, der har boet på slottet. Entréen til slottet giver også adgang til haverne, hvor I kan besøge Granville Garden, Lady Alice's Temple, the Ice House, Quaker Burial ground og Moss Walk. I kan også nøjes med at købe billet til haverne.

På vejen nordpå krydser I grænsen mellem Den Irske Republik og Nordirland, og da der ikke er en græseovergang, så bemærk at skilte skifter fra kilometer til miles - og tilpas jeres hastighed herefter.

Fortsæt til Nordirlands hovedstad Belfast og brug resten af dagen på at slentre rundt i byen for at fornemme byens puls.

Overnatning på Fitzwilliam Hotel i Belfast.

Belfast

Brug hele dagen i Belfast. Byen er opdelt i fire kvarterer: The Gaeltacht Quarter, The Cathedral Quarter, The Queens's Quarter og Titanic Quarter, og hver bydel har sin egen karakteristik, men fælles er irernes naturlige charme og imødekommenhed - selv om de rent faktisk er englændere.

Når I er i Belfast, må I naturligvis besøge museet Titanic Belfast. Skibet Titanic blev bygget i Belfast på Harland & Wolff skibsværft i 1912, og museet ligger ved siden af Titanic Slipway, tegnestuen og værftet. Titanic Belfast fortæller historien om skibet, fra hendes undfangelse i Belfast tidligt i 1900-tallet, over konstruktionen og til den skæbnesvangre jomfrurejse, der førte skibet ind i verdenshistorien. Turen gennem museet fører jer gennem ni gallerier med interaktive udstillinger, undervandsoplevelser, skibsdæk og -kahytter. Alene museumsbygningen er speciel med sin unikke arkitektur.

En anden seværdighed i byen  er Cumlin Road Gaol fra 1800-tallet. Her kan I tage turen fra tunellen, der forbinder retsbygningen på den anden side af vejen til hængningscellen, guvernørens kontor, hospitalet og kirkegården. Hvis det bliver for makabert, kan I fortsætte til Ulster Museum i Botanic Gardens med alt fra dinosaurer til moderne kunst. Og der er gratis adgang.

Overnatning på Fitzwilliam Hotel i Belfast.

Belfast - Coastal Causeway - Aghadowey (161 km)

Den ægte Causeway Coastal Route-oplevelse begynder allerede, når I forlader Belfast. Kør til havnebyen Carrickfergus, hvor første stop er Carrickfergus Castle, en af Irlands bedst bevarede middelalderbygninger. Den blev påbegyndt i 1177 og har spillet en vigtig militær rolle frem til 1928. Gennem årene har fortet være belejret af både skotter, irere, englændere og franskmænd.

Videre østpå mod den smukke kyststrækning Islandsmagee er næste stop The Gobbins Cliff Path, en fascinerende sti, der hænger faretruende ud fra basaltklipperne over det brusende irske hav. Den dramatiske og udfordrende sti passerer også over en hængebro, gennem huler og ad trapper og tunneller. Her vil I både høre og føle vinden og dønningerne, der slår ind mod kysten under jer. Der er også et spændende besøgscenter og en sti på klippetoppen. Bemærk, at der skal bestilles tid på forhånd på deres hjemmeside.

Fortsæt på Glenarm Castle & Walled Garden, oprindeligt Jarlen af Antrim's hjem, med den fantastiske Walled Garden spækket med naturlige og menneskeskabte undere. Selve slottet er kun åbent på bestemte dage. Tag jer derefter tid til at udforske dalen Glenariff - den smukkeste "Glens of Antrim".  Der er i alt ni, hver med sin sceniske køretur, og den smukkeste finder i ved Glenariff Forest Park i "Queen of the Glens" med sine eventyrlige stier og smukke vandfald.

Fortsæt langs den smukke kyst til Carrick-a-Rede Island, hvor I kan få en nervepirrende oplevelse ved at besøge øen, der kun er forbundet til fastlandet med en hængebro 30 meter over det brusende hav. Broen blev oprindeligt bygget af laksefiskere. Når I først har passeret Carrick-a-Rede Rope Bridge, får I til en helt fantastisk oplevelse på toppen af klippeøen. Kør evt. forbi Ballintoy Harbour små 4 km derfra. Havnen har en fantastisk naturlig beliggenhed og har været brugt som lokation i tv-serien Game of Thrones. 

På vejen mod jeres overnatningssted The Brown Trout Golf & Country Inn lægger I vejen forbi dagens sidste oplevelse The Dark Hedges, en næsten ikonisk buegang af sammenfiltrede bøgetræer, der er blevet et af Nordirlands mest fotograferede naturfænomener. Alléen blev plantet af familien Stuart i det 18. århundrede for at imponere besøgende. I dag er strækningen måske mest kendt som filmlokation i tv-serien Game of Thrones som The Kings Road i sæson to.  

Overnatning på Brown Trout Golf & Country Inn i Aghadowey

Aghadowey - Londonderry (114 km)

Dagens første oplevelse er Giant's Causeway, et geologiske vidunder, der har lagt navn til ruten. Giant's Causeway ligger i et usædvanligt smukt område og er den eneste UNESCO Verdensarv i Nordirland og Storbritanniens fjerdestørste naturlige under. Området har ca. 40.000 sammenhængende basaltsøjler og er resultatet af et vulkanudbrud for mange millioner år siden. Den længste søjle er ca. 12 meter høj og langt de fleste er sekskantede.

I dag får I kigget på endnu et par af The Nine Glens of Antrim (Antrims ni dale), som er fyldt med pittoreske kystbyer, frugtbare skove, rå bjerglandskaber, charmerende kirker og masser af folklore.

Dernæst er det tid til at besøge Old Bushmill Distillery længere nordpå. Bushmill whiskey fremstilles stadig på Irlands ældste fungerende destilleri, hvor der har været destilleret whiskey siden 1608, baseret på det friske vand fra destilleriets egen bæk og god irsk byg. Tag en tur rundt på destilleriet og slut af med en dram i baren. 

På den videre færd mod Derry kan I besøge Roe Valley Country Park i Limavady. Den smukke og fredelige park i udkanten af Limavady lokker med spektakulære udsigter ved flodbredderne. Floden falder gennem eventyrlige slugter og de urgamle træer langs bredderne skaber et varieret og spændende dyre- og fugleliv.

Overnatning på City Hotel i Derry

 

 

 

Derry

Derry - eller Londonderry - er Irlands eneste tilbageværende by med en bymur, der går hele vejen rundt om den indre by. Muren blev bygget i starten af 1600-tallet og er ca. 1,5 km i omkreds og giver mulighed en herlig spadseretur rundt om den indre bydel. Tag evt. en guidet rundtur på muren og hør den dramatiske historie om 1600-tallets brutale belejring, sultende borgere og buldrende kanoner. Slut af med en tur over Peace Bridge til Ebrington Square og The Walled City Brewery.

Et andet berømt bygningsværk er St. Columb's Cathedral, der var den første katedral, der blev bygget efter reformationen. Også den smukke Guildhall i neo-gotisk stil er værd at kigge på, og den har en særdeles spændende historie. Et andet ikonisk bygningsværk er den nye Peace Bridge fra 2011, der blev bygget som en del af byens foryngelsesprogram. Broen er spektakulær og forbinder floden Foyle's to bredder.

På The Tower Museum kan I høre om La Trinidad Valencera, den Spanske Armada's fjerdestørste skib, der gik på grund ud for Derry i 1588. Først 400 år senere blev skibet opdaget af dykkere fra den lokale dykkerklub. 

Ved Derry mødes de to spændende kystveje, The Causeway Coastal og The Wild Atlantic Way, så hvis I fristes til en køretur i den smukke og dramatiske natur, er der masser af muligheder. 

Overnatning på Beech Hill House Hotel ved Derry

Derry - Wild Atlantic Way - Rossnowlagh (220 km)

Fra Derry kører I mod Donegal og følger den naturskønne Wild Atlantic Way, der ligger yderst på den irske kyst og følger Atlanterhavet sydpå. The Wild Atlantic Way strækker sig 2.600 km langs Irlands vestkyst fra Mail Head i Donegal til Kinsale ved Cork, og undervejs byder den på det ene fascinerende skue efter det andet

Fortsæt vestpå til Glenveagh National Park, Irlands største nationalpark. Glenveagh er et næsten skræmmende smukt landskab med rå bjerge, uberørte søer, brusende vandfald og eventyrlig egeskov i hjertet af Derryveagh Mountains i det nordvestlige Donegal. Midt i parken ligger Glenveagh Castle, der blev bygget som et jagtslot sidst i 1800-tallet.  Slottets have regnes for et af Irlands exceptionelle mesterværker indenfor havebrug. I parkens Visitor Centre kan I få brochurer over parkens forskellige stier.

Fortsæt turen ad The Wild Atlantic Way og nyd de fascinerende udsigter undervejs. Kør helt ud til Glencolmcille og besøg Glencomcille Folk Village, en stråtækt kopi af en typisk landsby, der giver et billede af livet i forrige århundrede. Landsbyen ligger på en skråning  med udsigt over den sandede Glen Bay Beach i det sydvestlige Donegal. 

Overnatning på Sandhouse Hotel i Rossnowlagh

Rossnowlagh - Clifden (397 km)

Dagens første stop landsbyen Mullaghmore ca. 25 km nord for Sligo, hvor I finder en af Irlands smukkeste strande, og selve landsbyen byder på flere caféer og tearooms. 

På den videre vej sydpå finder I Lissadell House & Gardens med en spændende historie og et fantastisk haveanlæg.

Næste stop er Sligo, en af Irlands største byer og 'hovedstad' i det Nordvestlige Irland. Og Sligo byder da også på mange attraktioner og seværdigheder. Er I til rovfugle har Eagles Flying to daglige shows med imponerende ørne og falke.

Lige syd for Sligo ligger Carrowmore Megalithic Cemetery, der med over 60 stencirkler og grave er en af Europas største stenaldergravpladser. 

Fra Sligo går turen sydpå via Ballina, county Mayo's største by, som nok er mest kendt for laskefiskeriet i River Moy og den berømte Ridge Pool. Herfra videre sydpå gennem Ballycroy National Park og Mayo's smukke natur til Mallaranny og videre til Newport ved Clew Bay. Tag en tur ned ad hovedgaden i den lille charmerende by, der var fødested for Princesse Grace af Monaco. Tag evt. en lille spadseretur ad Newport Heritage Loop Walk, der leder jer rundt til byens historiske højdepunkter.

Herfra over Newport Viaduct og videre til Westport, der også er en livlig by med masser af restauranter og barer, historiske seværdigheder, badestrande,  ørnecenter og meget mere. En anden berømthed knyttes også til Westport, nemlig Granuaile, Piratdronningen af Connacht. Hun blev født i 1531 som datter af en lokal gælisk høvding. Efter et langt og turbulent liv, og trods næsten utallige anklager fra Den Engelske Krone, sejlede hun i 1593 fra Clew Bay til Greenwich Palace, hvor hun forhandlede fred med sin største fjende, Dronning Elisabeth I. Her lykkedes det hende at bevare ikke bare sit hoved men også sit og familiens liv, til hun døde naturligt i 1603.

På vej sydpå kan I besøg bjerget Croagh Patrick, Irland pilgrimsbjerg, hvor St. Patrick i år 441 fastede i 40 dage.

Overnatning på Abbeyglen Castle Hotel ved Clifden

Clifden - udflugt til Connemare

Det vestlige Irland og specielt County Galway byder på masser af oplevelser. Brug hele dagen på at Oplev den lille, charmerende by Clifden ved Owerglin-flodens udløb i Atlanterhavet (er I til skaldyr, er det et godt sted at holde frokostpause), byen Roundstone ved Bertraghboy Bay, Aughanure Castle nær Oughterard, den fascinerende Connemara National Park, Kylemore Abbey med kirke og pigeskole og det naturskønne Maam Valley. Og mange steder i County Galway tales stadig det oprindelige irske sprog.

Connemare kan opleves på mange måder, men her har I et forslag til en dagsudflugt med nogle af de mest spektakulære naturscenerier i Irland, hvor I kan opleve dette fantastiske, smukke og uspolerede område med bjergtinder, smukke dale, åbne vidder med grønne moser og brune hedestrækninger, tørvegrave og får.

Kør først via Clifden ud på halvøen vest for byen, hvor I kan nyde de flotte udsigter over kysten og havet ved fx Islands Viewing Point, hvorfra I fortsætter til Kylemore Abbey med kirke og pigeskole. Kirken ligger smukt på kanten af en sø, og I kan både kan besøge kirken og klosteret - og tage en kop formiddagskaffe på Mitchell's café ved siden af kirken. 

Kylemore Abbey ligger lige på kanten af Connemare National Park, da en stor del af jorden tidligere tilhørte klosteret, og kun få kilometer herfra ligger Conemare National Park Visitor Center, hvor I kan få information og ideer til en kortere eller længere vandretur i nationalparken. Tager I en af de længere ture, kan I måske også have brug for et efterfølgende besøg i centrets Hungry Hikers Cafe.

Ellers kan I fortsætte til Leenaun, hvor I passende kan holde en lille pause. Her kan I måske overtales til at købe en lækker uldtrøje eller et tæppe og nyde en frokost og en kop kaffe, mens I indsnuser den herlige luft og smukke udsigt over fjorden.

Turen går nu ind over det smukke grønne land til Maam Cross, et vejkryds med et landbrug og et hotel, hvor der ofte er marked med får eller husgeråd og grøntsager

Fra Maam Cross går turen tilbage mod Clifden med en afstikker sydpå via Roundstone, hvor de hvidmalede små huse ligger langs kysten ned til havnen. Turen ender i Clifden, hvor I kan i slentre en tur gennem det lille bycentrum med de smukke huse og måske indtage aftensmaden på en af byens mange pubber eller restauranter. 

Overnatning på Abbeyglen Castle Hotel ved Clifden

Clifden - afrejse Dublin Airport (291 km)

Herfra går det videre til Galway, bedst kendt som Irlands kulturelle hjerte. Her findes et stort udvalg af events og festivaler hele året rundt, og der er ofte en festlig stemning i byens labyrintiske brostensgader. Ikke mindst en tur op og ned ad byens gågade Quay Street og High Street byder på liv og glade dage, ofte med optrædende gademusikanter og andre underholdende indslag, vejr og tidspunkt taget i betragtning, naturligvis. Gaden tilbyder også mange pubber, caféer og restauranter. Byen siges også at være hovedsæde for den irske musik og dans, så her kan I opleve den traditionelle irske kultur i levende live, når I gæster pubberne. I Galway lokkes de besøgende til Galway City Museum, National Aquarium eller måske Galway Crystal Factory Shop.

Videre vestpå kan I lægge vejen forbi Clonmacnoise syd for Athlone. På østbredden af floden Shannon ligger et af Irlands vigtigste religiøse mindesmærker med bl.a. Cross of the Scriptures. Clonmacnoise var også et yndet 'udflugtsmål' for vikingerne, der jævnligt overfaldt og røvede klostrene. 

Undervejs østpå er det værd at besøge enten The Kilbeggan Distillery, Irlands ældste destilleri, hvor en tur både byder på det gamle destilleri, der nu er museum og den nye del, hvor den fremragende whiskey stadig fremstilles, eller Tullamore Old Bonded Warehouse & Distillery der ligger ca. 12 km syd for Kilbeggan.

Herfra går det videre til Dublin lufthavn - eller måske er I fristet til at forlænge oplevelserne i Irland med en nat eller to i Dublin?

 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 12.706 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Dublin retur
 • 8 overnatninger på unikke hoteller inklusiv morgenmad
 • 9 dages billeje gruppe A
   

Prisen inkluderer ikke

 • Afbestillings- & rejseforsikring
   

 

Om rejsen

Overnatning på unikke hoteller enten centralt beliggende i de større byer eller i naturskønne områder Irland rundt.

 • 2 overnatninger i Belfast
 • 1 overnatning i Aghadowey
 • 2 overnatninger i Derry
 • 1 overnatning i Rossnowlagh
 • 2 overnatninger ved Clifden

 

Ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Derry eller Belfast, lægge vejen forbi Galway eller Dublin eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011