Rejser til Østrig

hygge, idyl og aktiv ferie i Østrig

Østrig er et mekka for alverdens aktiviteter. Når du rejser til Østrig kan du fylde dine lunger med masser af frisk bjergluft på en vandring eller prøve kræfter med stigningerne på en mountainbike. De imponerende bjerge lokker med ruter i alle sværhedsgrader - uanset om du er til vandring eller mountainbike. Du har også muligheden for at mærke adrenalinsuset ved riverrafting på de fossende floder eller bare slappe af ved en af de mange store badesøer.

De hyggelige byer ligger spredt rundt i hele Østrig og kendetegnet af de karakteristiske huse med balkoner, der alle er som små selvstændige botaniske haver ligger overalt. De små skæve gader gemmer på hyggelige butikker og caféer, hvor du kan bestille en lun apfelstrudel.

Udvalgte områder og byer

Vis på kort

Rejseformer

Inspiration

Wien - alpelandets hovedstad

Rejser du til Østrigs hovedstad Wien, vil du opleve fin gammel kejserby. Den er en musisk nydelse med Mozart og Strauss og vil du høre englesang i dit indre, så skal du bare lade chokoladeklassikeren, sachertorte, smelte på din tunge. Alpelandets hovedstad ligger ved den skønne blå Donau-flod med imponerende slotte, grønne parker og vinmarker. Wien er et betagende multikulturcenter der er svær at blive færdig med uanset længden af din rejse.

Kärnten - enestående naturoplevelser

På en rejse til Kärnten der ligger i det sydøstlige Østrig, bliver du mødt af en enestående natur med smukke søer, majestætiske bjerge og et skønt klima. Området ligger op til både Slovenien og Italien. I Kärnten kan du vælge, om du vil have en afslappende ferie eller om du vil udforske omgivelserne til bens eller på cykel. Rejs til Kärnten alene, med din kæreste eller med hele familien. Kärnten har noget for store som små og alle vil helt sikkert få en pragtfuld ferie.

Salzkammergut - spejlblanke søer og hyggelige byer

Dette er et af de smukkeste områder i Østrig. Du bliver vidne til kæmpe bjergmassiver som Dachstein-gruppen, billedskønne byer som Hallstatt og omkring 30 skønne og indbydende søer.

Du har et hav af spændende aktivitetsmuligheder i Salzkammergut. Det kan fx være til fods eller på cykel i bjergene og ikke mindst til vands i nogle af de dejlige søer.

Salzburgerland - bjerglandskab til de aktive

På en rejse til Salzburgerland, vil du opleve et fantastisk varieret bjerglandskab fra den hyggelige by Salzburg, blidt alpeland til Østrigs højeste bjerg, Grossglockner. Du bliver præsenteret for barok- og gotisk stil, samt Kapruner Tal med den enorme opdæmmede sø, 1.672 m over havets overflade.

De storslåede Krimmler vandfald styrter hele 380 meter ned i 3 trin, før de voldsomme vandmasser ender i floden Salzach. I Salzburgerland ligger Flachau der er ideel til en aktiv og sjov ferie for hele familien.

Salzburg - Mozarts fødeby med masser af idyl

Du bliver hurtigt grebet af den idyliske stemning i Salzburg. Byen er præget af smukke kirker, slotte og paladser. Mit i byen ligger den enorme middelalderborg, Hochensalzburg, hvorfra du har en enestående udsigt over Salzburg og omegn. Den gamle bydel oser af stemning og uden for Salzburg, kan du udforske naturen med bjerge, søer, vandfald og utallige aktiviteter.

Tyrol - bjerglandet med masser af atmosfære”

Det er ikke uden grund Tyrol har været et attraktivt turistmål i mere end 150 år. Mon ikke også du vil falde for områdets charme. På din rejse til Tyrol, kommer du til et område, der tidligere var kendt som ”bjerglandet” og du vil hurtigt forstår hvorfor.

De gigantiske Alper gemmer på smukke dale som fx Piztal, Ötztal og Zillertal, dybgrønne græsgange, spejlblanke søer og atmosfærefyldte alpebyer. Befolkningen er dejlig gæstfri og fuldender billedet på Tyrol som det perfekte rejsemål.

Mellem de imponerende bjerge finder du en af Østrigs smukkeste byer, Innsbruck. Byen gemmer på et hav af seværdigheder og ikke mindst gode shopping muligheder.

 

Mærkater og vignetter til motorvejskørsel i Østrig

Skal du på kør selv ferie til Østrig skal du være opmærksom på de motorvejsmærkater og vignetter, som du har brug for ved kørsel på motorvejene i Østrig.

Køb mærkater og vignetter til motorvejene i Østrig hos FDM