Rejser til Spanien

Smil - du skal på ferie i Spanien!

Vi kender Spanien - landet der har indtaget førstepladsen som verdens mest turistvenlige destination. I Spanien kan du finde den perfekte strand til dig og din familie. Du kan opleve landets smukke kulturarv, den mageløse natur, restauranter og natteliv i særklasse. Lejer du en bil, kan du tage på kør-selv-ferie og opleve endnu flere afkroge af det charmerende land.

Spanien - solen og skyggens land - er en rejse værd på alle tider af året. I Spanien kan du fx dyrke afslapning og strandliv på Mallorca. På Costa Brava og Costa Dorada kysterne i Catalonien kan du kombinere dejlige sandstrande med et besøg i Barcelona, den mest dynamiske storby i Spanien. Husk også på Madrid, hovedstaden, der aldrig sover.

På Costa Blanca og Costa del Azahar kysterne frister badebyer som Alicante, Calpe og Valencia. I Sydspanien kan du opleve Andalusien med flamencobyen Sevilla og mesterværket Alhambra i Granada. De kanariske tiltrækker solhungrende danskere i vinterhavlåret. Klimaet er super behageligt og du er sikker på masser af solskinstimer. Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura har hvert sit at byde på, men fælles for dem er skønne strande og masser af vandsportsaktiviteter.
 

Kom til gratis rejseforedrag om Spanien

Udvalgte områder og byer

Vis på kort

Rejseformer

Inspiration

Sol og glade dage på Mallorca

Når du rejser til Mallorca kan du muntre dig med et charmerende miks af dejlige hoteller og ferieboliger, brede sandstrande, lækre restauranter og et trendy natteliv. Og Mallorca er meget mere end festlige stunder og strandliv.

Mallorca byder også på storbyen Palma og fascinerende udflugter, hvis du fx lejer en bil og kører rundt i de storslåede naturscenerier, i bondelandet og de stejle bjerge. Mallorca er et af de mest populære rejsemål i Spanien. Sikkert fordi alle gode ferieingredienser her er samlet på én overskuelig ø.

En rejse til Mallorca er således ideel både til det forelskede par på udkig efter tilbagetrukket Middelhavsromantik og storfamilien med børn og bedsteforældre, der skal ned og hygge sig i trygge og attraktive omgivelser.

Costa Brava – badeferie i det nordøstligste Spanien

Costa Brava er det dejlige stykke Middelhavskyst, der ligger oppe i det nordøstligste hjørne af Spanien (Catalonien). Rejser du til Costa Brava kan du bruge din ferie på at slappe af på de dejlige sandstrande med krystalklart vand blandt dramatiske klipper. Om aftenen nyder du måske en hyggelig middag på en fiskerestaurant med udsigt til Middelhavet.

Inde i baglandet finder du hele Catalonien, som er en af de mest dynamiske regioner i Spanien. Her kan du rejse til fx Barcelona, Salvador Dalí museet i Figueres eller den hvide bohemeby Cadaques.

Bon dia Barcelona

Barcelona er en af de mest dynamiske og stilfulde storbyer i Spanien. Og samtidig ligger Cataloniens hovedstad fantastisk smukt og lokker med sine strande ned til Middelhavet. Der er ganske enkelt ingen ende på oplevelserne, når du rejser til Barcelona. De fleste, der rejser her i den nordøstlige del af Spanien, gør sig selv den store tjeneste at opleve byens specielle atmosfære.  Tag fx en slentretur ned ad den summende Rambla, få luft under vingerne på Montjüic og lad dig inspirere af Gaudis fantastiske arkitektur.

Costa Dorada - den gyldne kyst

Costa Dorada kysten løber sydpå fra Barcelona og ned til deltaet Delta de L’Ebra i den nordøstligste del af Spanien (Catalonien). Rejser du til Costa Dorada kan du bade og slappe af ved kilometerlange strande med det nydeligste sand og en behagelig vanddybde. Og den gyldne kyst byder også på varierede udflugter.

Oplev fx den pulserende storby Barcelona, romerhovedstaden Tarragona eller forlystelsesparken Port Aventura. For naturelskere ligger det frodige delta Delta de L’Ebre ud til Middelhavet med vidtstrakte rismarker og ynglende flamingoer.

Costa Blanca - den hvide kyst

Costa Blanca kysten ligger nord og syd for Alicante midt på Spaniens østkyst. Rejser du til hertil finder du herlige sandstrande, der ligger mageligt ud til det turkisblå Middelhav. I de charmerende badebyer som fx Calpe og Santa Pola, vil du straks føle dig hjemme, hvis du er på udkig efter en afslappende rejse til det solrige og milde klima i Spanien.

Alicante

En prægtig storby, der ligger foden af Benacantil-klippen med den dramatiske fæstning Santa Barbara. På strandpromenaden Explanade de Espana kan du slentre mellem palmerne eller slappe af på stranden.

Madrid er vågen døgnet rundt

I Madrid lever du livet både nat og dag. Når du rejser til hovedstaden i Spanien handler det bare om at følge rytmen i byen. I dagtimerne kan du fx nyde El Greco på kunstpaladset Museo del Prado eller gøre et shoppingkup på El Rastro markedet, inden du slapper af med en picnic i den grønne El Ritero park.

I de lune aftener sidder du på en tapasbar eller en vinbar og fordøjer dagens mange indtryk, inden du måske fortsætter ud i nattelivet til de sene nattetimer.

Costa del Sol - livet leves på solkysten i Spanien

Costa del Sol – Spaniens berømte Solkyst – strækker sig mod øst og sydvest for Malaga i den sydligste del af Spanien. Rejser du til Costa del Sol får du på store dele af året serveret den helt rigtige kombination af sol, strand og spændende oplevelser. Lejer du en af vores udvalgte ferieboliger i Torremolinos eller Benalmádena Costa, bor du godt på Costa del Sol i Spanien.

Málaga - porten til hele Andalusien og det sydlige Spanien

Málaga er porten til Andalusien med noget for enhver. I selve Málaga finder du spændende museer, du kan slappe af på en af strandene eller udforske Málagas største seværdighed, borgen Castillo de Gibralfaro. Melder sulten sig, bør du bestemt prøve tapas. Til dessert frister Málaga også med nogle af Spaniens bedste kager og fristende variationer af is.

Andalusien - det allerbedste af Spanien

Når du rejser til Andalusien skal du bl.a. opleve Malaga, klippebyen Ronda, sherryhovedstaden Jerez de la Frontera, Atlanterhavsperlen Cadiz, flamencobyen Sevilla, Granada med Alhambra og bjergkæden Sierra Nevada. Dertil kommer alle de fantastiske strande ud mod det azurblå Middelhav og maden, ja den er et helt kapitel for sig selv. Andalusien er Spanien, når det er allerbedst.

Menorca - her passes der på naturen

På Menorca har man respekt for naturen og forstår virkelig at på den. Det kommer dig og alle andre rejsende til gode. Kyststrækningerne lokker med små bugter, skønne strande og krystalklart vand der bare appelerer til en dukkert. Menorca har også flere hyggelige byer og alle er dejlige overskuelige. Hovedstaden Mao (Mahón) har fx ikke meget mere en 25-30.000 indbyggere.

I dag kan du nemt komme til Menorca. Der er gode flyforbindelser fra Danmark med et enkelt flyskifte eller du kan tage en færge fra enten Mallorca eller Barcelona. Rigtig god rejse.

Ibiza - altid populær

Ibiza er for alvor kommet på kortet igen. Tidligere var Ibiza kendt for unge mennesker der festede til den lyse morgen. Der festes stadig, men efterhånden har flere og flere opdaget hvor meget øen egentlig har at byde på. Rejser du med børn, med din kæreste eller vennerne, så har du alle muligheder for at få en pragtfuld ferie.

 

De Kanariske Øer

Gran Canaria - en ø med mange ansigter

På din rejse til Gran Canaria bliver du mødt af en pragtfuld ferieø med mange ansigter. På den sydlige del finder du de indbydende strande og forskellige feriebyer, der hver især appellerer til sit publikum. Aktiviteterne er der mange af uanset dine interesser og om du rejser alene, med børn eller hele familien. Der er et kæmpe badeland, som børnene vil elske. Vandsports-aktiviteterne står i kø og venter på dig.

Du kan prøve dine evner af på en af de mange flotte golfbaner. Hvad med en vandretur i bjergene eller leje en bil og oplev Gran Canarias mangfoldighed. De idylliske små landsbyer, den dramatiske kyststrækning eller Maspalomas-ørkenen. Muligheder er der mange af.

Tenerife – sæson hele året

Klimaet på Tenerife er behageligt året rundt og øen har en masse at byde på. Den sydlige del lokker dig med en stribe skønne feriebyer med alle faciliteter. Små cafeer, tapasbarer, restauranter, forretninger, en stor vandpark og dejlige strande. Mange af aktiviteterne står i vandets tegn, med alt fra windsurfing, vandski, vand-scooter, kajak til dybhavsfiskeri. Du kan prøve kræfter med vulkanen Teide, der faktisk er Spaniens højeste bjerg.

Måske er du mere til golf. Tenerife har baner i alle sværhedsgrader. Du burde leje en bil, så du kan opleve den alsidige natur, der skifter fra golde områder, frodige dale til dramatiske kyststrækninger. Skulle det ikke være nok, kan du tage på en udflugt med båd til en af de andre Kanariske Øer eller for at se delfiner og hvaler.

Lanzarote – vulkaner og skønne strande

Lanzarote er vulkaner, smukke strande, en særpræget natur og ikke mindst gæstfrie øboere. Vulkanerne kan du komme helt tæt på og mærke varmen fra dem under dine fødder. Strandene er skønne og du har faktisk mere end 80 at vælge mellem. Der er alt fra de børnevenlige strande med roligt vand, de mere voldsomme med bølger, der kan udfordre selv de bedste surfere og dem der ligger gemt af vejen, så du næsten har dem for dig selv.

Er du til aktiv ferie, så eksisterer Club La Santa i bedste velgående med de mange aktiviteter. Sportsstjerner kommer ofte dertil og underviser som instruktør/træner. Selvom der kommer mange turister til Lanzarote, passer lanzaroterne godt på deres ø. Byggeriet holdes i den oprindelige stil hvilket øens største arkitekt, César Manrique, bestemt også respekterede. Alligevel formåede han at sætte sit særpræg på Lanzarote.

Fuerteventura - strande i verdensklasse

Fuerteventura er en pragtfuld ø med masser af solskinstimer året rundt. Rejser du dertil, vil du opdage en ø, der er meget mere afslappet i forhold til mange af de andre Kanariske øer. Du kan slappe af på de kilometer lange strande, der ligger som perler på en snor eller springe ud i de mange vandsportsaktiviteter.

Om aftenen kan du nyde friskfanget fisk og skaldyr på en hyggelig restaurant og måske fortsætte til en bar, der serverer farverige cocktails. Jo, Fuerteventura er en ferieø i ordets bedste forstand.