Sydlige Italien i autocamper - Amalfi og Apulien

14 dages kør-selv forslag i autocamper til Italiens hæl

Denne 14 dages kør-selv-rejse i autocamper går fra Rom via Amalfikysten igennem bjergtagende natur til azurblå kyster og landsbyidyl og viser jer nogle af de endnu uopdagede kulturskatte i Apulien på støvlelandets ”hæl”.

Temperamentsfulde storbyer, idylliske landsbyer, overvældende bjergrygge og gyldne sandstrande. Det sydlige Italien er fuld af spændende kontraster, hvilket gør området ideelt for jer der kører i autocamper og gerne vil overraskes og mærke variationen fra by til by.

På denne tur er hotellerne byttet ud med en autocamper, så I er fri for at checke ind og ud hver eneste dag. Samtidig har I frihed til selv at vælge campingpladser, stellpladser og rute i Syditalien - og har I børn med på turen, så regn med at de er vilde med ferie i autocamper hvor der konstant er adgang til toilet, soveværelse og køkken.
 

Fra 10.841 kr.
pr. person inkl. flybillet, 1 overnatning på hotel i Rom samt 13 dages leje af autocamper.

Rejseperiode:
April - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
14 dage/13 nætter

Længde:
ca. 1.800 km

1.802 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

 

Syditalien rundt i autocamper kan forlænges med flere dage eller køres i modsatte retning. Du bestemmer selv ruten.

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type autocamper
 • rejserute
 • antal dage
 • campingpladser
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Afrejse fra Danmark - ankomst til Rom (0 km)

Velkommen til Italien!

Alt efter hvilket flyselskab I flyver med, kan ankomsten til Rom være alt fra sidst på formiddagen til sidst på aftenen. Fra lufthavnen kører der tog direkte ind til byen, og turen tager ca. 30 min. I kan også vælge at tage en taxa.

I kan bruge eftermiddagen eller aftenen på at suge de første indtryk til jer med en gåtur gennem Roms hyggelige gader, drikke et glas vin og spise en dejlig middag på en af de mange hyggelige restauranter. Vi kan anbefale området Trastevere.

Autocamperen skal først afhentes næste dag, derfor foregår den første overnatning på et hotel i Rom eller i nærheden af lufthavnen eller udlejningsstedet, alt efter ønske.

Rom - Terracina (155 km)

I dag henter I jeres autocamper, forlader Rom og gør jer klar til at køre i sydøstlige retning mod Amalfi.

Afhent jeres autocamper så tidligt på dagen som muligt. Sæt et par timer af til selve afhentningen og sæt jer ind i hvordan alt fungerer. Efter afhentning bør I køre hen til et indkøbscenter og proviantere, så i har mad og drikkevarer til de kommende dage, da I nu er på campingferie i Italien.

Den hurtigste vej mod syd er via motorvejen, men vi anbefaler den mere sceniske rute langs kysten. Tag turen i afslappet tempo og nyd klimaet og udsigten ved Middelhavet. Dagens mål er Terracina som ligger smukt lige ned til havet, og er fyldt med romerske ruiner. Tag en tur forbi Piazza Municipio og betragt de gamle, imponerende bygningsværker og besøg herefter templet for Jupiter Anxur. I kan også tage en dukkert på byens lækre sandstrand.

Overnatning på en campingplads eller stellplads til autocampere (sosta camper)  nærheden af Terracina , fx. "Camping Lilandà", "International Camping Circeo" eller "Camping Santa Anastasia".

Terracina - Amalfikysten (195 km)

I dag går turen til det hyggelige Amalfi-område. Start med et besøg i Sperlonga kun en kort køretur fra Terracina. I Sperlonga finder I hvide huse med farverige døre, hyggelige, smalle gader samt små caféer og restauranter - det hele er med til at skabe en helt speciel stemning. Her er det også muligt at hoppe en tur i havet fra den brede sandstrand. 

I kan vælge at tage hovedvejen sydover til Napoli og videre til Amalfi, eller tage den lidt mere langsommelige rute langs kysten, som til gengæld byder på en række udsigtspunkter og småbyer til bade- eller kaffestop, før ankomst til Amalfi og Salerno hen på eftermiddagen.

Overnatning på en campingplads eller stellplads til autocampere til autocampere (sosta camper) i nærheden af Amalfi eller Salerno, fx. "Camping Sant'Antonio", "Camping International Nube d'Argento" eller "Camping Lido Di Salerno".

Amalfikysten (30-100 km)

I har nu en enkelt dag til at nyde den smukke Amalfikyst. Det er helt op til jer, hvad dagen skal bruges på - vi giver jer et par anbefalinger med på vejen.

Vi kan anbefale en sejltur til Capri. Ikke nok med at I ser Amalfikysten fra vandet, så er Capri en lille romantisk ø, hvor I bl.a. kan opleve Grotta Azzurra, Den Blå Grotte. I hovedbyen Capri ligger den lille plads Piazzetta, hvor I kan nyde en god frokost.

I Maiori finder I nogle af de bedste strande i området, så denne by er et oplagt valg når I trænger til ren afslapning. Kør også en tur til Sorrento, hvor I kan opleve byens historiske centrum med shopping og kulturelle oplevelser.

Fortsat overnatning på en campingplads eller stellplads til autocampere (sosta camper) i nærheden af Amalfi, fx. "Camping Sant'Antonio", "Camping International Nube d'Argento" eller "Camping Lido Di Salerno".

Amalfikysten - Bari (270 km)

Dagen er sat af til at skifte Amalfikysten ud med den sydlige Adriaterhavskyst i Apulien. Turen fra Amalfi til havnebyen Bari er på ca. 270 km og tager i autocamper godt 5 timer.

Ud over frokost og kaffestop er det bare om at komme frem og tage hul på oplevelserne i Apulien i Italiens hæl.

Overnatning på en campingplads eller stellplads til autocampere (sosta camper) i nærheden af Bari, fx. "Camping Campofreddo Di Torraco", "Residence Camping Atlantide Monopoli" eller "Camping Santo Stefano". Husk at booke 2 nætter.

Bari – porten til Østen (0 km)

Bari er kendt som porten til Østen, da den ligger ideelt placeret på søvejen til Grækenland, Albanien og Kroatien, hvilket har sat sit tydelige historiske præg på byen. Bari er i dag en ungdommelig by takket være universitetet, men er også rig på kulturelle oplevelser. I den gamle bydel Barivecchia ligger for eksempel den gamle Basilica di San Nicola, den smukke katedral San Sabino og castello Svevo. 

Brug dagen på en tur langs den charmerende strandpromenade, afslapning på stranden eller på et af de mange museer, fx Pinacoteca Provinciale di Bari, Apulien vigtigste galleri. Byen inviterer også på lækker gastronomi og eksklusiv shopping.

Overnatning på en campingplads eller stellplads til autocampere (sosta camper) i nærheden af Bari, fx. "Camping Campofreddo Di Torraco", "Residence Camping Atlantide Monopoli" eller "Camping Santo Stefano".

Ostuni, Den Hvide By (85 km)

Fra den sitrende storby Bari fortsætter I jeres rejse langs den azurblå kyst til traditionelle byer som Polignano og den unikke Grotta Palazzese; en imponerende grotte med udsigt ud over havet, der i dag huser en romantisk restaurant. Alternativt kan I begive jer ind i landet til Castellana grotten, én af Italiens mest imponerende underjordiske landskaber 70 meter nede i den italienske muld. Besøg også Alberobello, der med sine fantastiske Trulli-huse er på UNESCO's verdensarvsliste.

Kør videre til Ostuni, den hvide by, er fascinerende smuk med sine små snævre og blomsterbeklædte stræder, der snor sig op mod den gamle katedral. Oplev byens mange seværdigheder som Palazzo Municipale og middelalderkirken Santo Spirito. Alternativt kan I lidt uden for byen udforske den eventyrlige bugt Torre Pozella eller besøge Santuario di San Biagio, et interessant byzantinske kompleks.

Overnatning på en campingplads eller stellplads til autocampere (sosta camper) i nærheden af Ostuni, fx. "Camping Cala Dei Ginepri", "Camping Village Torre Pozzelle" eller "Camping Village Lamaforca", som alle ligger ude langs kysten.

Langs Adriaterhavets kyst (50 km)

Brug en afslappende morgen i Ostuni, før I kører af sted mod landsbyen Torre Santa Sabina, bygget omkring et saracensk tårn. Kyststrækningen er fuld af maleriske bugter, grovkornede strande ned til det klare blå Adriaterhav. Et godt stykke længere henne finder I Area Marina Protetta Torre Guaceto, et beskyttet naturområde, hvis seks kilometer kyststrækning byder på slotte, arkæologiske sights og berusende panoramaer.

Brug eftermiddagen i Brindisi, hvor den lange havnepromenade med restauranter og barer, de snoede gader og brede boulevarder i det moderne centrum samt barokke kirker, katedralen og det imponerende fort inviterer til smukke spadsereture.

Overnatning på en campingplads eller stellplads til autocampere (sosta camper) syd for Brindisi, fx. "Torre Rinalda Beach Camping & Resort".

Det sydlige Apulien (60-125 km)

Turen til Lecce er ganske kort, så der er tid til at nyde nogen af de mange spændende udflugtsmuligheder i det sydlige Apulien. På vej ud af byen kan I lægge vejen forbi Tenute Rubino, en af egnens store vinproducenter, der byder på smagsprøver af både vin og olivenolie. Besøg idylliske Roca og Grotta della Poesia; det er næsten en poetisk oplevelse at springe ned i det godt 30 meter brede hul i klippen i det azurblå hav. I Santa Cesarea Termes maleriske omgivelser og middelhavsatmosfære ligger det orientalsk inspirerede palads Villa Sticchi. 

Hvis I derimod vil fylde dagen med kunst og kultur, kan I nyde Lecces ekstravagant arkitektur, barokke kirker, romerske ruiner og gader, der emmer af ægte italienske atmosfære. Området omkring Lecce er vinregionen Salento, hvor specielt druerne Negroamaro, Primitivo og Bombino Nero er de helt store.

Overnatning i nærheden af Lecce. Der er ikke mange campingpladser nær Lecce, så I skal regne med at holde på en stellplads (sosta camper) for natten.

Italiens Sydligste spids (100-185 km)

Lecce kaldes ofte Barokkens Firenze. Hvor Firenze er den store renæssanceby, byder Lecce på mange imponerende bygninger i barokstil. Hvor Lecce ligger lå engang en græsk by, der i 3. århundrede f.Kr. blev erobret af Romerne og det var her Via Appia, vejen fra Rom gennem Syditalien, sluttede. Udover sine pompøse barokbygninger byder Lecce også på et resterne af et romersk amfiteater.

Tag evt. en udflugt til den hyggelige by Gallipoli der ligger smukt på Apuliens vestkyst ud til det Ioniske Hav. Lige syd for byen finder I noget af egnes mest fantastisk smukke natur i Parco Naturale Regionale Isola di Sant'Andrea e Litorale di Punta Pizzo. Kører I derimod til den sydlige spids ved Santa Maria di Leuca kan I opleve de fascinerende grotter Tre Porte, Grotta del Diavolo eller vandfaldet Cascata Monumentale.

Overnatning på en campingplads eller stellplads til autocampere (sosta camper) i området vest for Lecce, fx. ved kysten: "Camping La Vecchia Torre" eller "Agri Campeggio Le Radici Di Marcello Raganato".

Lecce til Salerno/Pompei - den bjergtagende Basilicata-region (370 km)

Turen fra Lecce tilbage til Salerno går igennem Basilicatas bjergfyldte og frodige landskab med oliventræer og vinmarker, bløde bakkelandskaber og bølgende kornmarker. I bør unde jer selv at tage den lidt længere rute mod Salerno via Potenza. Måske lægger I vejen forbi den middelalderlige by Tolve; et historisk interessant stop, hvor især byens dominerende slotsruin er et besøg værd. Er I friske på en lidt længere køretur, kan I før Tolve svinge forbi Matera, én af regionens absolutte perler, med de berømte huleboliger i Sassi-kvarteret. Åbningsscenen i James Bond filmen "No Time to Die" er optaget i Matera.

Sidst på dagen rammer i Salerno der endnu engang byder på lidt af Amalfikystens skønhed og unikke charme. Da I allerede kender området kan i bo på samme campingplads som på første del af rejsen eller vælge en anden plads. I kan også køre lidt længere mod nord i retning mod vulkanen Pompei.

Overnatning på en campingplads eller stellplads til autocampere (sosta camper) i nærheden af Pompei, fx. "Camping Spartacus" eller "Agricamper La Giuliana". Husk at booke 2 nætter.

Pompei og Vesuv (70 km)

Start dagen tidligt, da I nu skal besøge et af Italiens absolutte kulturelle højdepunkter, ruinerne ved Herculaneum og Pompei. Byerne blev foreviget efter det voldsomme udbrud fra Vesuv i år 79 e.Kr., der begravede byerne og deres liv i vulkansk aske og er derfor et uhyre spændende og lidt makabert blik tilbage i tiden.

Vesuv ligger nordvest for Pompei og er den eneste aktive vulkan i Europa og ikke mindst én af de farligste i verden. For at få den fulde fornemmelse af den kraft, der ødelagde byerne og som stadig ulmer under overfladen, bør I også udforske vulkanen og dens krater, hvilket er en nervepirrende smuk oplevelse. Sæt det meste af dagen af til oplevelserne i og omkring Pompei og Vesuv.

Overnatning på en campingplads eller stellplads til autocampere (sosta camper) i nærheden af Pompei, fx. "Camping Spartacus" eller "Agricamper La Giuliana". Husk at booke 2 nætter.

Tilbage til Rom (285 km)

Sug de sidste stemningsbilleder ud af det syditalienske, før I tager turen mod nord - denne gang via en rute lidt længere inde i landet. Vi anbefaler stop ved det kongelige palads i Caserta samt ved bjerget Montecassino, der spillede en afgørende rolle under 2. verdenskrig.

Kør mod Tivoli øst for Rom hvor I kan beundre kejser Hadrians store villaanlæg samt det fascinerende Villa d'Este med sine mange fontæner.

Overnatning på en campingplads eller stellplads til autocampere (sosta camper) nord for Rom, fx. "Village Campeggio Flaminio", "Happy Village e Camping Roma" eller "Seven Hills Camping & Village".

Rom og afrejse (10-50 km)

Efter en god tur rundt i det sydlige Italien er det nu tid til at aflevere autocamperen i nærheden af Rom.

Hvis I har en eftermiddags- eller aftenafgang tilbage til Danmark, kan I bruge noget af dagen inde i Rom eller ude ved kysten i Ostia, som ligger tæt på lufthavnen.

Overvej evt. at tage nogle ekstra nætter på hotel i Rom, hvis I f.eks. vil have lidt luksus og storbyliv efter den lange campingtur rundt i Apulien.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 10.841 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Rom retur
 • 1 overnatning på 3* hotel i Rom
 • 13 dages autocamperleje i Italien
 • Ubegrænset kørsel
 • Skatter
 • Klargøringsgebyr
 • Standardforsikring for autocamper

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Afbestillings- & rejseforsikring
 • Selvrisiko reduktion
 • Sengelinned og håndklæder
 • Køkkenudstyr
 • Babysæde/børnesæde
 • Overnatninger på campingpladser
 • Camping gas
 • Brændstof
 • Vejafgifter, broer og færger
 • Udflugter og entrébilletter

 

Om rejsen

1 nat i Rom (hotel)
1 nat ved Terracina
2 nætter ved Amalfikysten
2 nætter ved Bari
1 nat ved Ostuni
1 nat ved Brindisi
2 nætter ved Lecce
2 nætter ved Pompei/Vesuv
1 nat ved Rom

Bemærk, du skal selv finde campingpladser undervejs.

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten i autocamper i omvendt, rækkefølge, forlænge opholdet med nogle ekstra dage eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag (i bil + hotel).

Forlæng evt. opholdet med flere dage i autocamper eller på hotel i Rom og få flere oplevelser med i bagagen.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011