Rejser til Italien

Én rejse til Italien er sjældent nok

La dolce vita - det søde liv i Italien. I Italien kan du være storby-chic i Rom, møde Michelangelo i Firenze og lege gondolernes konge for en dag i Venedig. Ved Rivieraen og Adriaterhavs-kysten står den på solmættede dage ved hav og strand. Husk også de klassiske regioner som Toscana og Umbrien, hvor landskabet, maden og vinen ganske enkelt gør dig til et gladere menneske. Gardasøen, rosinen i pølseenden, byder på adelspaladser, oliventræer og et mildt og behageligt klima.

”Du må få universet, hvis bare jeg må få Italien.” Komponisten Guiseppe Verdis kærlighed til Italien var legendarisk. Og sandt er det, at det er let at forelske sig i støvlelandet. Særligt når du rejser hertil som turist og vender hjem med de skønneste ferieoplevelser på nethinden. Ønsker du at få en smagsprøve på, hvad Italien har at byde på, kan vi anbefale, du tager på en kør-selv-ferie i Italien.

Udvalgte områder og byer

Vis på kort

Rejseformer

Inspiration

De norditalienske søer

Området omkring Como, Maggiore og Ledrosøen i Norditalien byder på en utrolig mangfoldighed - bjergområder, kystegne med subtropisk vegetation, adelspaladser, maleriske småbyer, vinbjerge, museer, forlystelsesparker og vandsport. Her på den sydlige side af Alperne kan du virkelig fornemme, at du er kommet til Sydeuropa. Her vokser citron- og morbærtræer, magnolier og mimoser.

Klimaet ved søerne er mildt og naturen meget afvekslende med et frodigt planteliv, bjergskråninger med oliventræer, vinmarker og cypresser samt idylliske landsbyer.

Gardasøen - Norditaliens perle

Gardasøen i det nordlige Italien er en perle af et feriested. I det varme og milde klima omkring søen vokser oliventræer, vinmarker og citrontræer på bjergskråningerne, der også huser en perlerække af charmerende adelspaladser og småbyer.

Når du rejser til Gardasøen i Italien kan du dyrke solbadning og svalende dukkerter ved de mange søstrande. Og du har gode muligheder for udfordrende vandsport og aktiv ferie. Allerede vores egen H.C. Andersen priste søens enorme skønhed. Nu er det din tur til at opleve den smukkeste sø i Europa.

Rivieraen - seafood og strandliv

Rivieraen er den mest attraktive kyststrækning i det nordlige Italien. Nyd rivierabyerne, der ligger som perler på en snor med fine sand- og småstensstrande og hyggelige piazzaer med restauranter, caféer og butikker. I baglandet finder du stille romantiske dale og ensomme bjerglandsbyer.

Midt på Rivieraen ligger havnebyen Genova, hvor Christoffer Columbus blev født. Cinque Terre øst for Genova er stedet for dig, der ønsker at vandre, når du rejser til Italien. Rivieraen er for dig, der gerne rejser til Italien efter Middelhavets skønhed kombineret med frisk seafood og afslapning i varmen.

Venedig - Adriaterhavets dronning

Luk øjnene og forestil dig en by, der svæver som en romantisk drøm ude midt på vandet i en lagune. En by, hvor kanaler, gondoler og broer gør det ud for gader, busser og metro. Rejser du med til Venedig – Adriaterhavets dronning - vil du få en oplevelse for livet.

Fordyb dig i klassiske attraktioner som Markuspladsen, Rialtobroen og Dogepaladset og udforsk så de mindre kendte dele af byen i det nordøstlige Italien.

Det nordlige Adriaterhav

Ved den nordlige Adriaterhavskyst, der ligger mellem Venedig i vest og Trieste i øst, finder du nogle af de mest eftertragtede strandområder i Italien. Rejser du til en af de livlige badebyer her i området, kommer du til et herligt solrigt klima og brede, børnevenlige sandstrande.

Nyd solen på stranden og lev livet om aftenen på de mange restauranter, barer og diskoteker. En udflugt til Venedig, Trieste eller en af småøerne i lagunen er også en unik oplevelse på din rejse til Italien.

Det sydlige Adriaterhav

Den sydlige Adriaterhavskyst mellem Venedig og Rimini i Norditalien er et slaraffenland for dig, der elsker at tage på ferie for bade, dyrke vandsport og slappe af ved stranden eller swimmingpoolen. Rejser du til dette dejlige hjørne af Italien, kan du også tage på udflugt til gondolernes Venedig, mosaikbyen Ravenna eller badebyen Rimini. Husk også delfinshowet i Riccione og miniputstaten San Marino.

Rom - nyd det sødmefulde Rom

Rom er en by, som du bare skal opleve, når du rejser til Italien. I Rom vil du mærke, at byens mægtige historie danner en fascinerende ramme om nutidens livlige hverdagsliv. Stil dig fx under Michelangelos kuppel i Peterskirken og mærk, hvordan det kildrer i maven. Eller sæt dig på Den Spanske Trappe og nyd et stykke romersk pizza bagt i stenovn, mens du betragter romerne og gadegøglerne. I Rom byder hver dag på nye spændende overraskelser.

Umbrien - Italiens grønne hjerte

Mellem Toscana og Marche ligger det grønne Umbrien, som er et rigtig spændende alternativ, når du rejser til Italien. I Umbriens frodige bjerglandskaber finder du fx chokoladebyen Perugia, helgenbyen Assisi og middelalderbyen Gubbio. I Umbrien kan du også dyrke vandsport og bade i Trasimeno-søen. Og du spiser altid fortræffeligt, når du rejser til Umbrien. Smag fx de verdensberømte trøfler og køb en flaske af den lokale Orvieto hvidvin.

Apulien - pragtfulde naturscenerier

Skal du på ferie i Italien er Apulien, Italiens ”hæl”, en oplagt mulighed. Det er her italiernerne selv holder deres sommerferie.Naturscenerierne på fx Garganohalvøen rummer pragtfulde naturstrande og hyggelige kystbyer. Er du på kør-selv-ferie, kan du opleve en masse på korte strækninger – ikke mindst levn fra middelalderen.

Sardinien - Middelhavets svar på De Caribiske Øer

Lige syd for Korsika ligger den varme og indbydende middelhavsø, Sardinien, hvor du både kan dyrke badeferie på lækre strande med turkisblåt vand og nyde et fantastisk klima med hyggelige havnebyer og et spisekort af en anden verden. Rejser du til den italienske ø Sardinien kan du også vandre, dykke eller gå på opdagelse i øens spektakulære grotter.

Amalfikysten - en af verdens smukkeste

Rejser du til Italien for at opleve Amalfikysten, venter dig en ubeskrivelig smuk natur og masser af oplevelser. Flere beskriver Amalfikysten som, verdens smukkeste. Døm selv hvis du kører turen.

Langs kysten ligger den ene lille maleriske kystby efter den anden. Flere kunstnere og ikke mindst vores egen berejste herre, H. C. Andersen opdagede området for mange år siden.

Sicilien - farlig, sprudlende, eksotisk og spændende

Når man siger Sicilien, siger man også Mafia og Vulkan. Men øen giver dig meget mere end det – her er fx ruiner for enhver smag som tæller alt fra romerske amfiteatre, templer til borge.

Sicilien er både afslappende badeferie på smukke Middelhavsstrande og aktiv ferie med naturskønne og dramatiske vandreture omkring øens konstant aktive vulkan Etna.

Opholder du dig på Sicilen, bør du dykke ned i det sicilianske køkken, der kombinerer det bedste fra det italienske, arabiske og nordafrikanske køkken. Savner du byliv er Palermo og Catania to byer med charme og sjæl – og som aldrig er uinteressante.

Salige Salento - Italiens støvlehæl

Salento finder du i Italiens støvlehæl - en region, der hedder Apulien, som strækker sig fra byen Lecce i nord til Santa Maria di Leuca i syd.

Dette område er blevet en populær feriedestination for både europæiske turister og i særdeleshed for italienerne selv. Salento er kendt for deres gode strande, områdets fantastiske klima og deres fabelagtige mad og vine.

Overalt i Salento kan du, så langt øjet rækker,se landskaber med sølvgrå oliventræer plantet i mineralholdigt og knaldrød jord, omringet af gamle dekorative stengærder, som vidner om et område med en lang tradition inden for landbrug.

Salento byder på alt fra gamle barokbyer med mange overvældende kirker og hyggelige torvepladser som Lecce til kystbyer med smalle stræder, store åbne pladser med fuld havudsigt som Otranto. Oplev Salento i maj, juni og juli, hvor antallet af turister er sparsomt og klimaet herligt

Emilia Romagna - fra Lambrusco til Ferrari

Kør på opdagelse i Emilia Romagna, hvor du bliver mødt af bølgende vinmarker, betagende småbyer og gamle borgruiner. Der ligger mange populære Agriturismoer med lokale lækkerier og mulighed for overnatning.

Den gamle romerske vej, Via Aemilia, forbinder området fra strandene ved Adriaterhavskysten til de pragtfulde renæssancebyer, Bologna, Parma, Modena og Ferrara.