Kør-selv-ferie Spanien

Sommerferie, sol og sangria i Spanien

Der venter et sandt eldorado af oplevelser på jeres kør-selv-ferie til Spanien. Her får I friheden til at køre på eventyr i jeres eget tempo langs skønne kyster som Costa Blanca, Costa del Sol eller Costa Brava, hvor I nemt kombinerer badeferie med bjergbyernes lokale charme, fantastiske naturoplevelser eller storbyernes puls. Tag på opdagelse i Andalusiens mosaik af mauriske nuancer, flamenco, tapas og perlehvide landsbyer eller besøg de solbeskinnede øer Mallorca, Tenerife og Gran Canaria med middelhavsstemning, vulkaner, storslået natur og masser af børnevenlige strande. Spanien gemmer på et eventyr til alle.

Vi har besøgt de bjergbyer, I vil elske. Fortæl os jeres ønsker, så skræddersyer vi jeres kør-selv-drømmeferie i Spanien.

Kør-selv-forslag

Vis på kort

Rejseformer

Inspiration

Inspiration til kør-selv-ferien i Spanien

I Spanien kan du holde en herlig sommerferie, hvor du kombinerer strandliv ved det azurblå Middelhav med spændende udflugter ind i landet. Oplev fx solskinsøen Mallorca. Eller Costa Brava og Costa Dorada kysterne i Catalonien, hvor du også kan besøge Barcelona, den mest dynamiske storby i Spanien.

Har du mod på mere storbyliv vælger du hovedstaden Madrid. På Costa Dorada og Costa del Azahar kysterne frister klassiske badebyer som Alicante og Calpe. I den sydligste del af Spanien finder du Andalusien med de hvide landsbyer, flamencobyen Sevilla og mesterværket Alhambra.

Vi du opleve friheden og tage oplevelserne i dit tempo, så kan du fx vælge at tage på kør-selv-ferie til Spanien. Er afstanden for lang, kan du også væge at leje en bil, der står klar til dig i lufthavnen.

Mallorca - sol og glade dage på

Når du holder sommerferie på Mallorca har du dejlige hoteller, brede sandstrande, lækre restauranter og et trendy natteliv til din rådighed. Og Mallorca byder også på storbyen Palma samt fascinerende udflugter, hvis du fx lejer en bil og kører rundt i de imponerende naturscenerier inde i bondelandet og i de stejle bjerge. Mallorca serverer alle gode ingredienser til en sommerferie på én overskuelig ø.

Mallorca er således ideel både til det forelskede par på udkig efter tilbagetrukket Middelhavsromantik, storfamilien med børn og bedsteforældre og golf entusiaster.

Menorca - afslappet atmosfære

Leder du efter et ”alternativt” sted at holde sommerferie, hvorfor så ikke prøve Menorca? Den skønne natur ø i Middelhavet, ligger kun en sejltur fra ”storebror” Mallorca og den populære storby Barcelona.

Ibiza har meget at byde på

Rejser du til Ibiza, bliver du sikkert overrasket hvor meget øen egentlig har at byde på. Tidligere var Ibiza mest kendt for sit vilde natteliv, men i dag har flere opdaget at Ibiza har mange flere sider. Skønne omgivelser, utallige skønne strande og Ibiza By der er herlig at slentre rundt i.

Costa Brava - badeferie i det nordøstligste Spanien

Costa Brava er den dejlige Middelhavskyst, som ligger oppe i det nordøstligste hjørne af Spanien (Catalonien). Holder du sommerferie på Costa Brava kan du bruge din ferie på at slappe af på de dejlige sandstrande med krystalklart vand blandt dramatiske klipper. Om aftenen er det måske tid til en hyggelig middag på en fiskerestaurant med udsigt til Middelhavet. Inde i baglandet har du hele Catalonien, hvor du fx kan besøge Barcelona, Salvador Dalí museet i Figueres eller den hvide bohemeby Cadaques.

Bon dia Barcelona

Barcelona er en af de mest dynamiske og stilfulde storbyer i Spanien. Cataloniens hovedstad ligger fantastisk smukt og lokker med sine strande ned til Middelhavet. Oplev byens specielle atmosfære - tag fx en slentretur ned ad den summende Rambla, få luft under vingerne på Montjüic og lad dig inspirere af Gaudis fantastiske arkitektur og tag en velfortjent pause på en café eller hyggelig tapasrestaurant.

Costa Dorada – sommerferie på den gyldne kyst

Costa Dorada kysten løber sydpå fra Barcelona og ned til deltaet Delta de L’Ebra i den nordøstligste del af Spanien (Catalonien). Holder du sommerferie på Costa Dorada bader du ved de kilometerlange strande med det nydeligste sand og en behagelig vanddybde. Og den gyldne kyst byder også på varierede udflugter som fx storbyen Barcelona, den gamle romerhovedstad Tarragona og forlystelsesparken Port Aventura. I det frodige delta Delta de L’Ebre ud til Middelhavet finder du vidtstrakte rismarker og ynglende flamingoer.

Costa Blanca - den hvide kyst

Costa Blanca kysten ligger nord og syd for Alicante midt på Spaniens østkyst. Holder du din sommerferie på Costa Blance er du omgivet af herlige sandstrande, der ligger mageligt ud til det turkisblå Middelhav. I de charmerende badebyer som fx Calpe og Santa Pola, vil du straks føle dig hjemme, hvis du er på udkig efter en afslappende sommerferie i det solrige og milde klima i Spanien.

Alicante - et godt udgangspunkt for Costa Blanca

Alicante er i øvrigt en prægtig storby, hvor du kan slentre det meste af en eftermiddag mellem palmerne på strandpromenaden Explanade de Espana.

Madrid sover aldrig

I Madrid lever du livet både nat og dag. Når du holder sommerferie i hovedstaden i Spanien handler det bare om at falde ind i byens rytme. I dagtimerne kan du fx nyde El Greco på kunstpaladset Museo del Prado eller shoppe på El Rastro markedet, inden du slapper af med en picnic eller et cafebesøg i den grønne El Ritero park. I de hede aftener i Madrid sidder du på en tapasbar eller en vinbar og fordøjer dagens mange indtryk, inden du måske fortsætter ud i nattelivet til de sene nattetimer.

Costa del Sol - Solkysten

Spaniens berømte Solkyst – Costa del Sol – strækker sig mod øst og sydvest for Malaga i den sydligste del af Spanien. Holder du sommerferie på Costa del Sol får du serveret en suveræn kombination af sol, strand og spændende oplevelser. Lejer du tilmed en af vores udvalgte ferieboliger i Torremolinos eller Benalmádena Costa bor du godt på Costa del Sol i Spanien.

Málaga - starten på din kør-selv-ferie

Málaga er ofte starten på en kør-selv-ferie til Andalusien eller daseferie på solkysten. De fleste leje en bil fortsætter direkte til deres feriebolig, men prøv også at bruge lidt tid på Málaga. I selve Málaga finder du fx spændende museer, du kan slappe af på en af strandene eller udforske Málagas populæreste seværdighed, borgen Castillo de Gibralfaro. Melder sulten sig, kan du nyde tapas med et glas vin eller cerveza (øl). Til dessert bliver du sikkert fristet over evne af Málagas store udvalg af lækre kager og is.

Andalusien

Når du holder sommerferie i Andalusien skal du bl.a. opleve Malaga, klippebyen Ronda, sherryhoved-staden Jerez de la Frontera, Atlanterhavsperlen Cadiz, flamencobyen Sevilla, Granada med Alhambra og bjergkæden Sierra Nevada. Dertil kommer alle de fantastiske strande ud mod det azurblå Middelhav og maden, ja, den er et helt kapitel for sig selv. En særlig oplevelse er en vandretur i Kong Alfonso XIII’s fodspor langs stejle klippevægge på den nyrenoverede Caminito Del Rey.
Vejen som stod færdig i 1921 er nu åben for alle og ligger kun 1 times køretur fra Malaga. Andalusien er Spanien, når det er allerbedst.

Gran Canaria – perfekt til en dejlig sommerferie

Gran Cararia danner simpelthen den perfekte ramme for en skøn sommerferie. På den sydlige del af øen kan du vælge mellem utallige strande og skønne feriebyer. Slap af i en liggestol og få sol på kroppen. Hvis det bliver for varmt kan du tage en dukkert i Atlanterhavet. Badelande og golfbaner er også et hit på Gran Canaria, så du kan sagtens holde dig beskæftiget.

Hvis du ønsker, at få en smagsprøve på alt det Gran Canaria har at byde på, så burde du leje en bil. Naturen skifter konstant og du kommer gennem små hyggelige landsbyer, hvor du kan stoppe for frokost. Du har også mulighed for at besøge en af de andre Kanariske Øer på en bådudflugt.

Tenerife – en sommerferie med muligheder

Rejser du til Tenerife i din sommerferie, står en verden af muligheder åben for dig. Feriebyerne på den sydlige del af øen har alle faciliteter. Strandene ligger på stribe med alle former for vandsportsaktiviteter. Du kan også finde en liggestol og nyde solen og den friske havluft.

Lej en bil og kør-selv på opdagelse, så får du det fulde udbytte af Tenerife. Du kan heller ikke tage til Tenerife uden at prøve kræfter med vulkanen Teide. Hvad siger du til en bådudflugt for at se hvaler og delfiner eller måske for at besøge en af de andre Kanariske Øer?

Lanzarote - masser af strande og vulkaner

Lanzarote er en herlig blanding af vulkaner, dejlige strande, en særpræget natur og ikke mindst utrolig gæstfrie øboere. Strandene er over alt og du har faktisk mere end 80 at vælge mellem. Der er alt fra de børnevenlige strande med roligt vand, de mere voldsomme med bølger, der kan udfordre selv de bedste surfere og dem der ligger gemt af vejen, så du næsten har dem for dig selv.

Vulkanerne kan du slet ikke komme uden om når du rejser til Lanzarote. Du kan tage på en kamelsafari og opleve det særpræget landskab fra en lidt anden vinkel. Er du til aktiv ferie, så eksisterer Club La Santa i bedste velgående med de mange aktiviteter. Selvom der kommer mange turister til Lanzarote, passer lanzaroterne godt på deres ø. Byggeriet holdes i den oprindelige stil hvilket øens største arkitekt, César Manrique, bestemt også respekterede.

Fuerteventura - en skøn ferieø

Rejser du til Fuerteventura, vil du opleve en dejlig afslappet ø, med de skønneste strande. Fuerteventura er en rigtig ferieø med alt hvad der hører sig til. Gode hoteller, restauranter med friskfanget fisk og skalddyr og vandsportsaktiviteter for alle. Vil du opleve hele øen, bør du leje en bil. Så har du friheden og måske er du så heldig, at du finder "din helt egen strand".

Billeje i Spanien

Sammen med vores samarbejdspartnere giver vi dig den bedst mulige billeje, når du skal på kør-selv-ferie i Spanien.