Sydsverige for livsnydere - på egen MC

5 dages kør-selv-forslag til skønne sydsverige

Engang var Skåne, Halland og Blekinge en del af Danmark, og egnens kirker og herregårde bærer stadig præg af den danske indflydelse. Denne tur tager jer gennem disse herlige sydsvenske landskaber kombineret med smukke Småland og mulighed for at besøge den spændende ø Øland.

Sydsverige byder på et væld af oplevelser og dejlige køreoplevelser på motorcykel. Her er skøn natur, snoede veje, en masse historie, imponerende slotte og borge med en tradition for fremragende gastronomi, der rækker langt ud over Jansons Fristelser og Gubbröra. Oplevelserne starter kort tid efter I er kørt over Øresundsbron.

Fra 3.521 kr.
pr. person i dobbeltværelse 4 nætter inkl. morgenmad

Rejseperiode: 
Vi anbefaler april - september.

Startdag:
Daglig

Varighed:
5 dage/4 nætter

Længde:
ca 1.175 km

Klimapåvirkning:
208 kg CO2 samlet for 2 personer - læs mere

Dette er blot et kør-selv-forslag , der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

  • rejserute
  • antal dage
  • hotelstandard
  • oplevelser undervejs

Kontakt

 

 

Dagsprogram

København - Brösarp (150 km)

Fra København går turen over Øresundbroen til det skønne Skåne. Men det bliver næppe den direkte vej til Brösarp, for overalt i det gamle danske land venter spændende oplevelser. Utallige gårdbutikker lokker med sydsvenske specialiteter og spændende butikker tilbyder lokalt kunsthåndværk og skandinavisk design.

Dagen byder på mange muligheder. I kan besøge den historiske, gamle, danske by Lund - eller lægge vejen syd om til Ystad, kigge på slotte og klostre på 'Slotsrundan' eller bare nyde den fantastiske natur.

Overnatning på Brösarps Gästgifveri & SPA

Brösarp - Söderåkra (215 km)

Dagen starter med et besøg i Åhus, der især er kendt for sin hyggelige bymidte, ålefiskeriet og de kilometerlange sandstrande syd for byen. Åhus er en hyggelig by og bymidten er en af Sveriges bedst bevarede middelalderbyer. Det smukke brostenbelagte torv stammer fra middelalderen, hvor Åhus var en livlig handels- og søfartsby. Og så er Åhus hjemsted for Absolut Vodka, et af verdens stærkeste spiritus brands.

Slå et sving forbi den spændende by Kristianstad. Kristianstad blev grundlagt af Christian IV i 1614 som Skånes bolværk mod Sverige og den dag idag indgår kongens monogram (et 4-tal i et kronet C) i Kristanstads byvåben. Byens historiske bykerne med de middelalderlige gader er en slentretur værd, og her ligger også Den Hellige Trefoldigheds Kirke, en af de smukkeste renæssancekirker i Norden. Nær centrum omkring Helge Å finder I også Kristianstads Vattenrike, der er et biosfæreområde på UNESCOs verdensarvsliste.

Videre går turen til Karlskrona, der om noget er et historisk modstykke til Kristianstad. Her var det Svenskekongen, der skulle sikre sig en befæstning mod danskerne. Og måske var det værd at besøge Marinmuseum på Stumholmen med spændende maritime udstillinger.

Overnatning på Stufvenäs Gästgifveri i Södeåkra

Söderåkra - Øland - Söderåkra (200 km)

Turen i dag fortsætter til mod Kalmarsund og til den hyggelige by, Kalmar, der var en driftig Hanseby. Der er masser af smukke, gamle bygninger fra 1600-tallet i det velbevaret centrum og så er der Kalmar Slot, der bestemt er et besøg værd. Men gem slottet til i morgen, så du har tid til at udforske Øland.

Turen idag går til Øland over den 6 kilometer lange bro. På Øland venter dig en enestående natur med alt fra skov og landbrugsområder til en kalkstensslette, der tiltrækker mange rejsende, med et helt unikt planteliv. Måske er du heldig at få øje på en orkide i slettens små sprækker. I skal selvfølgelig opleve Øland ved at køre rundt på motorcyklen og i syd er der den genopførte Eketorps Borg og nordpå er der Borgholm Slutsruin når I skal have strakt ben og ryg.

Overnatning på Stufvenäs Gästgifveri i Södeåkra

Söderåkra - Åkersberga (250 km)

I dag bliver der mulighed for at opleve glaspusterne trylle, når de med stor erfaring og kreativitet fremstiller glaskunst af højeste kvalitet. Du kører via byen Emmaboda til Glasriget, hvor det gamle glasværk Kosta Boda ligger. Her kan du se alle former for glas i alverdens farver og du kan selvfølgelig købe de smukke glaskunstværker i deres butik. Der findes mange flere glaspusterier i området, hvis du du feks. vil se et af de mindre.

En afstikker kan være at køre til Nybro og se det spøjse James Bond Museum - udstilling af køretøjer og effekter fra James Bond film - inden I fortsætter mod Vest (check åbningstider)

Efter glaspusterierne, kan du køre til Växjö, der er en af de største byer i området med sine 70.000 indbyggere. Sæt nogle timer af til en tur ned ad Storgatan – gågaden med masser af butikker og spisesteder, hvis du trænger til lidt at spise. Hvis du har tiden til det, kan vi anbefale et besøg på "Utvandrarnas Hus" med udstillingen "Drømmen om Amerika"

Overnatning på Villa Gransholm i Åkersberga (tæt på Alvesta)

Möckelsnäs - København (260 km)

Her på sidste dagen kan I starte dagen med et besøg på kulturreservatet Linnés Råshult . Her kan I opleve et spændende kulturlandskab og høre om Linnés fascinerende verden, og måske nyde en kop kaffe og et stykke hjemmebagt kage, inden turen går videre.

Ellers er det nærliggende og noget af det mest svenske I kan opleve på disse kanter - et besøg i Älmhult på IKEA Museum, hvis udstillinger fylder fire etager og fortæller om det svenske møbeleventyrs historie.

Næste stop er Smålandet Markaryds Elgsafari, hvor I kan opleve de store elge under kyndig vejledning fra det lille tog der på en lille time kører gennem parken.

Herfra kan I køre sydpå gennem Småland til Tykarpsgrotten lige syd Hässleholm. Tykarpsgrottan er en enorm labyrint 10-12 meter under jordoverfladen, hvor egnens bønder har brudt kalk i århundreder. I dag er Tykarpsgrottan en turistattraktion med guidede rundvisninger i dele af grotten.

Og så er der vist ikke mere tilbage at gøre end at vende næsen hjemad efter nogle herlige dage i det sydsvenske.

 

Galleri

Kort

Vis på kort

Priser

Fra 3.521 kr. pr. person

Prisen inkluderer

  • 4 overnatninger i dobbeltværelse 
  • 4 x morgenmad
     

Prisen INKLUDERER IKKE

  • Udflugter og entrebilletter
  • Broafgifter

 

Om rejsen

1 overnatning på Brösarps Gästgifveri
2 overnatninger på Stufvenäs Gästgifveri
1 overnatning på Villa Gransholm

ekstra oplevelser

Turen kan naturligvis også køres omvendt, eller I kan tage en eller flere ekstra overnatninger undervejs.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.