Rejser til Sverige

Sverige - det perfekte rejsemål

På en ferie til Sverige kan du både få smukke naturoplevelser og dejlig stemningsfyldt hygge i en af de charmerende svenske byer - uanset om det skal være storbyferie i Stockholm eller Malmø, idyllisk ferie i en ødegård eller en aktiv ferie fx i Isaberg.

Når du rejser til Sverige kan du nyde skøn og varieret natur i et mildt klima, som giver de bedste betingelser for et frodigt flora og fauna. Du overvældes hurtigt af den smukke svenske natur, og du vil elske at stikke dine bare tæer i det bløde svenske mos og se blomsterne dække skovbunden. Imens børnene løber rundt og plukker vilde skovjordbær. Naturen er skøn og et af de store højdepunkter på din ferie i Sverige. Den skønne natur er en attraktion i sig selv.

Rejseformer

Inspiration

Vis på kort

Midtsverige

Går din ferie til Midtsverige, befinder du dig i Sveriges hjerte - et slaraffenland af seværdigheder og attraktioner med mange forskellige aktiviteter for hele familien. Du kan opleve alt fra storbyferie i smukke Stockholm til ødemark, middelalderbyer, sommer- og vintertraditioner og historie i regionerne.

I det centrale Sverige finder du smukke regioner, som Dalarna, Värmland og Sörmland, hvor der findes et væld af historiske og kulturelle mindesmærker, slotte og typiske svenske herregårde, der alle fortæller om fortiden som europæisk stormagt.

Hvis du er til en klassisk storbyferie, er Stockholm altid et besøg værd - men overvej også de gamle middelalderbyer Uppsala og Sigtuna, som hver især byder på smukke og spændende seværdigheder.

Stockholm - en storby i verdensklasse

Ønsker du at shoppe, tage på cafébesøg og se kultur, når du rejser til Sverige, så anbefaler vi et besøg i den stilfulde svenske hovedstad Stockholm - så er du på vej til en storbyferie i verdensklasse.

Kunstnerisk og kreativt er Sverige i frontposition, især kendt for at bidrage væsentligt til det stilrene skandinaviske design. Du kan opleve og købe svensk stil og luksus, når du rejser til Stockholm.

Stockholm er Nordens Venedig

Stockholm ligger der, hvor søen Mälaren har sit udløb til den smukke Skærgård med sine mange tusind øer, holme og skær. De indre bydele er bygget på klippegrund og spredt ud over fjorten skønne øer i Strömmen. Stockholm bliver forbundet af 44 broer og kaldes med rette for Nordens Venedig. Uanset hvor du vender dig hen i Stockholm, kan du nemlig se vand, klipper og grønt.

Stemningsfyldte slentreture gennem Stockholm

Stockholm er en fodgængervenlig by, der byder på meget, hvis du kan lide bare at slentre omkring og tage dagen, som den kommer. Hvis du foretrækker at planlægge dine dage og fylde dem med kulturelle og historiske oplevelser, er der en mængde seværdigheder og attraktioner spredt ud over hele den centrale del af byen og også i dens udkanter og omgivelser.

Glem bilen. Stockholm er ikke den ideelle by at parkere i, så hvis du ankommer i bil, kan det anbefales at parkere den ved hotellet og i stedet benytte offentlig transport. Både busser og tunnelbanan er velfungerende, når du rejser til Stockholm.

Gamla Stan i Stockholm

Det rigtig gamle Stockholm finder du i bydelen Gamla Stan, som er et must for alle, der rejser til Stockholm. I Gamla Stan kan du godt føle dig tryllet hen til en smuk sydeuropæisk by. Det spændende middelalderkvarter med de tætstående gamle 1600-tals huse og de snævre brostensbelagte gader og små porte gør besøget til en stemningsfuld oplevelse.

Mårten Trotzigs gränd er en charmerende lille gyde, kun 90 cm bred! Hele bydelen Gamla Stan er fredet og bilkørsel er forbudt de fleste steder, så du oplever bydelen bedst til fods.

Södermalm - trendsætternes bydel i Stockholm

Øen Södermalm er blevet stedet, hvor det sker – så hvis du vil holde dig på forkant med tidens trends, så kan du nemt få nye input her, når du rejser til Stockholm. Bydelen er et tidligere arbejderkvarter, men er i dag beboet af kunstnere og trendsættere.

Söder eller SoFo - South of Folkungagatan - byder både på caféer, barer, gallerier og shopping i nye og smarte tøjbutikker. Du kan fx gå en tur ad Fjällgatan med vidunderlig udsigt over byen og måske slutte af med kaffe på Fåfängen, en historisk café.

På shoppetur i Norrmalm

Norrmalm er det travle forretningsområde, hvor du kan shoppe i de store luksusbutikker og stormagasiner, når du rejser til Stockholm. Drottninggatan er Stockholms centrale gågade og forretningsstrøg. På Hamngatan ligger varehusene NK og PKhuset, samt kædebutikkerne H&M og Zara. I Norrmalm ligger også Åhléns i Klarabergsgatan og Hötorgshallerne, Drottninggatan.

De mere eksklusive forretninger finder du i området ved Stureplans shoppingarkader og i Biblioteksgatan. Pubber og gode restauranter finder du i fx på Rörstrandsgatan i Vasastan, som er en del af Norrmalm.

Djurgården - Stockholms centrale parkø

 • Skansen - verdens ældste frilandsmuseum med landsbymiljøer fra forskellige dele af Sverige. Om sommeren er Skansen samlingspunkt for alsangsaftener.
 • Gröna Lund - tivoli med radiobiler, pariserhjul og rutsjebane. I december byder forlystelsesparken på et flot julemarked.
 • Wasa-museet - se det majestætiske krigsskib Vasa, der sank på sin jomfrusejlads i 1628.
 • Junibacken - Pippi Langstrømpe, Karlsson på Taget, Alfons Åberg og Emil fra Lønneberg. I børnemuseet kan I opleve Astrid Lindgrens elskede eventyrverden og de elskede børnebogsfigurer.
 • Vandmuseet Aquaria - Familievenligt akvarium med regnskov, et tropisk koralrev og sumpområde.

Drottningholm Slott

Du kan tilbringe en dag i nærheden af de royale, hvis du besøger Drottningholm Slot på Lovön, når du rejser til Stockholm. Det smukke barokslot kaldes "Sveriges Versailles" og er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Slottet har været den svenske kongefamilies residens siden 1981, hvor de flyttede fra Stockholm Slott.

Ved Drottningholm Slot finder du Herkules-springvandet, der i 1658 blev taget i krigsbytte fra Frederiksborg Slot i Hillerød. På Drottningholm kan du også se Slotsteateret, Europas bedst bevarede barokteater, samt et Kina-slot og Confidencen.

Flydende sightseeing i Stockholms skærgård

Når du rejser til Stockholm er det oplagt at opleve byen fra den smukke vandside. Bådudflugter tilbydes fra byens forskellige kajer. Her kan du springe på kortere færge- og sightseeingture eller heldagsture i søen Mälaren og i Stockholms skærgård. Bådene afgår med korte mellemrum fra Strömkajen, Stadhuskajen og Nybrokajen. Hvis du vil på en længere tur i den flotte svenske skærgård, så overvej Lilla Skärgårdsturen, som afgår fra Nybrokajen.

 

Säfsen - for børnefamilier og naturelskere

Säfsen Resort er et af vore allerbedste tilbud til børnefamilier, pragtfuldt beliggende ved Säfssøen med legepladser, dejlig børnevenlig restaurant, dagligvarebutik. Gode hytter med bl.a. pejs og veranda. Her kan familien tage på vandretur i vildmarken, køre mountainbike, ride eller nyde de mange spændende oplevelser ved Säfssøen.

Aktiviteter i Säfsen

 • Vandreture i vildmarken - Enten små familieudflugter til fods eller lange trekkingture med oppakning. Afmærkede stier leder dig på vej, men vil du udforske uden for de mange spændende ruter, hjælper Säfsen Resort dig gerne med kort og vandretips.
 • Cykling - Säfsen er et populært sted at køre mountainbike med ruter, der kan udfordre både begyndere og øvede. Du kan leje alle slags cykler og vælge blandt mere end 950 km cykelruter, når du rejser til Säfsen.
 • Ridning - Nyder du at ride, kan du leje en af de robuste og venlige islænderheste (islandske heste), som vil tage dig over stok og sten på de mange gode ridestier i Säfsen. Du bestemmer selv, om du vil ride i skridtgang, tølt eller galop. Det er skønt at opleve naturen fra hesteryg, når du rejser til Säfsen.
 • Robåd eller kano i Säfssøen.
 • Svømning og badetur i søen.
 • Padling - Sejl langsomt af sted (med familien) i kano på Säfssjön blanke vand - eller padle i en kajak på Svartälvens mere udfordrende bølger.
 • Fisketure - Husk at tage fiskegrej med, hvis du vil udnytte de gode fiskemuligheder, når du rejser til Säfsen. Har du heldet med dig, kan du senere tænde bål og stege dine friskfangede fisk.
 • Vandski - Hvis du har mod på det, er der også mulighed for at stå på vandski, når du rejser til Säfsen.

Praktiske oplysninger

Du kan leje al slags udstyr til dine udflugter i sportsshoppen Björnen lige uden for Hyttan i Säfsen Resort. Her kan du leje al slags udstyr til en spændende tur, lige fra kano, robåd til cykler og fiskeudstyr. Dagligvarer og anden forplejning kan du også købe på stedet, når du rejser til Säfsen. Lilla Handelsboden er navnet på den lokale købmand, som har alle slags varer til rimelige priser. Säfsen har også et større lokalt indkøbssted (COOP), som er godt og billigt. Hvis du vil slippe for selv at stå for madlavningen, er der gode spisesteder i Säfsen. Hyttan kök og bar er Säfsbyns restaurant og bar, som serverer lækre retter fra pizza til svensk vildmarksbuffet samt gode take-away-tilbud.

Attraktioner i nærheden af Säfsen

• Ludvika er den største by i nærheden af Säfsbyn (ca. 50 km væk).
• Dalarheste - se de kendte røde træheste blive snittet og malet.
• Falu-minen - gå i skakter 55 m under jordens overflade.
• Bergslagen - frilandsmuseum med mange børneaktiviteter.
• Säterdalen - spændende ravinesystem.
• Disponentparken - kulturpark med engelsk have ved Grängesberg.

 

Götakanalen

Du ser Sverige fra en anden vinkel på et krydstogt på Götakanalen. Der er så at sige som at springe ind i en anden verden.

Nøgleordet er nydelse. Her kommer I væk fra hverdagens stress, slukker mobiltelefonen og under jer selv nogle dages total afkobling. Hele pointen er at opleve en rejseform så klassisk, at den forekommer helt ny i dag.

 

Sydsverige - så ens, så anderledes

Ikke så langt fra Danmark, finder du det sydlige Sverige - et charmerende og oplevelsesrigt område, med masser af kulturhistoriske attraktioner, der inkluderer den dansk/svenske historie. På trods af den lille afstand, finder du en iøjnefaldende naturforskel - bortset fra i Sydskåne, der mest af alt ligner Østdanmark. Du skal ikke langt op før naturen har ændret sig drastisk - enorme skovområder, store søer og moser, klippelandskaber og skærgårdskyster og ikke mindst god plads. Er du glad for naturen, har du her en fantastisk mulighed for, at nyde stilheden i den svenske natur, hvor de eneste lyde du hører, er den brusende elv eller dyrenes fodskridt i skoven.

Malmø

Hvis du vil udnytte den lave svenske valuta er den kosmopolitiske og kontinentale storby Malmø, middelalderbyen Lund og Sveriges travleste havneby Helsingborg også værd at besøge. Her finder du sprudlende caféliv og adskillige shopping centre, hvor du i den grad får noget for pengene.

Stemningsfulde Malmø

I Malmøs hyggelige bymidte finder du mange spændende butikker og indtryk. Byen har et rigt kulturliv med mange festivaler, kulturbegivenheder og museer. Det er nemt og hurtigt at rejse til Malmø. Øresundsbroen gør det muligt at komme over Sundet til/fra København på kun 35 minutter med bil eller tog. Her kan du bestille et godt, centralt hotel, så du bare skal koncentrere dig om at opleve byen.

Høje veldrejede kurver

Turning Torso er både som arkitekturattraktion og unikt udsigtspunkt bestemt et syn værd, når du rejser til Malmø. Oplev Malmøs flotte højhus, som drejer sig skulpturelt 190 m over vandet i Västra Hamnen. Siden arkitekten Santiago Calatravas i 2005 opførte bygningsværket, er det blevet et nyt vartegn i Øresundsregionen.

I Malmø kan du også se mange velbevarede 1500-tals huse. Kockska Huset og Rådhuset på Stortorget er pragteksempler på 1500-tallets byggeri. Bag ved rådhuset ligger byens ældste bygning, Sankt Petri kyrke som er opført i gotisk stil. Lilla torg er et populært sted at nyde de smukt restaurerede huse i kombination med et livligt natteliv. Om sommeren strømmer folk til torvets barer med udendørsservering.

De gratis glæder i Malmø

Malmø er fyldt med parker og grønne oaser, hvor du kan slappe af og nyde livet. Kungsparken, Slottsparken, Slottsträdgården og Pildammsparken er alle pragtfulde steder, når du rejser til Malmø. Den lange strandpromenade ved Västra Hamnen har masser af plads til liv og hygge. En perle i Malmø som kombinerer havudsigt med spændende boligbyggeri.

I Malmø med børn

Har du børnene med, når du rejser over Sundet, er der masser af gode forlystelsesmuligheder i Malmø. Nöjesfältet er et børnevenligt Tivoli med radiobiler, karruseller og et 45 meter højt pariserhjul. Minibondegården Arken byder bl.a. på heste, høns og ponyridning, minigolf og soppebassin (skøjtebane om vinteren). Derudover er der rekreative parkområder.

Rejser du til Malmø om sommeren, er der udendørs børneteater, musikforestillinger, cirkus og dans på Moriskans udendørsscene på hjørnet af den gamle park. Malmø Reptilcenter ligger også i Folkets Park. Her kan du opleve slimede slanger, skorpioner og lodne giftedderkopper, sammen med Hr. Nelson-aber, kamæleoner, kænguruer, kakaduer, papegøjer og skildpadder i store tropiske terrarier.

Kulturliv og design

Hvis du vil se på kunst og design, når du rejser til Malmø, så har vi et par gode bud her. Lidt syd for gågaden ligger den moderne kunstperle, Malmø Kunsthall. Kunsthallens udstillinger er af høj kvalitet og så er indgangen er gratis! Slottet Malmøhus er Nordens ældste bevarede renæssanceslot. Her holder også en klynge Malmø Museer til, hvor du bl.a. finder et Akvarium og et Zoologisk Museum (Naturhistoriska Museum).

På Malmø Kunstmuseum finder du en af Sveriges største samlinger af nyere nordisk kunst samt en række særudstillinger. I det lille Kommendanthus ved slottet finder du udstillingsstedet for fotografi. Nedenunder kan du nyde lækre økologiske mad- og drikkevarer i Café Zenit. Hedmanska gården i en hyggelig brostensbelagt baggård ved Lilla Torg rummer en verden af keramik, unikadesign og arkitektur. Her kan du opleve skiftende udstillinger, en god café og en ægte designerbutik med masser af smukt skandinavisk design til hjemmet.

Spis godt i Malmø

Det er let at finde gode steder at spise, når du rejser til Malmø. Her er et par gode eksempler. Bloom in the Park, i Pildammsparken er en gourmetrestaurant, som kreerer ukompliceret mad, du sent vil glemme. Husk at reservere bord. Mrs. Brown på hjørnet af Davidhalls Torg serverer smagfuld mad ude og inde. Stemningen er afslappet og venlig. Twisted Torso er bar, bistro og toprestaurant tæt ved Turning Torso. Victors er en café på det hyggelige Lilla Torg. Et godt sted til en latte, sol og udeservering, når du rejser til Malmø.

Shopping i Malmø

Malmø er en handelsby med gode shopping- muligheder. Den svenske krones kurs har i lang tid været lavere end den danske. Det gør det billigt at være dansker, når du rejser til Malmø. H&M er på hjemmebane i Malmø og altid en shoppetur værd. Designtorget sælger nye udvalgte sager, som du ikke kan leve uden. Et sandt mekka af inspiration og gaveidéer.

På Kärleksgatan, Eric Dahlbergsgatan og Davidshallsgatan kan du gå på opdagelse i spændende og kitschede second hand butikker fx Mani og Chique. Derudover finder du disse indkøbscentre i Malmø: Mobilia, Hansa shoppingcenter og Triangelns Köpcenter.

 

Isaberg

En ferie i Isaberg Stugby i Småland er som at være med i en Astrid Lindgren historie. Isabergs smukke og afvekslende naturområde lægger op til en rigtig eventyrferie, som du kan opleve fra een af de afmærkede vandreruter, på en ridesti eller ved den dejlige sø, hvor du kan sejle en tur i kano og bade.

Astrid Lindgrens Verden

I Vimmerby bliver alt fra Astrid Lindgrens elskede børnebøger til virkelighed - og du er med i historien! Her møder du Pippi, verdens stærkeste pige og Emil der laver skarnsstreger og ender i sit snedkerværksted med far Anton i hælene. Karlsson på taget, Brødrene Løvehjerte og Madicken møder du også. I parken er der skuespil hele dagen og de mange kendte figurer laver sjove improvisationer i deres autentiske omgivelser.

Ronja Røverdatter synger på Mattisborgen, og hele Bullerbyen er her. Astrid Lindgrens Värld/Verden er et must for alle børn og voksne, der rejser til Isaberg. Det er let at slippe sin barnlige sjæl løs. Her kan du med garanti få en uforglemmelig dag eller to. Astrid Lindgren voksede selv op her i Vimmerby, og alt lever videre præcis som det var dengang. Du kan besøge hendes barndomsgård Näs og høre mere om hendes liv og hvor hun fik sin inspiration fra.

Westernbyen High Chaparral

High Chaparral en gennemført illusion om det vilde vesten. Du kan gå rundt i gaderne og lege "cowboydere og indianere" til den helt store sheriff-stjerne.  Alt i westernbyen er imponerende livagtigt lavet og stemningen er autentisk. Der er saloons, restauranter og butikker i ægte wild west-stil. Det er ligesom at være med i en ægte amerikansk westernfilm, hvis du besøger High Chaparral, når du rejser til Isaberg.

Du kan opleve duel mellem pistolmænd på åben gade, køre en tur i dilligencen, og sejle med en hjuldamper op af floden. Du kan opleve Lucky Luke jagte de uheldige Dalton-brødrene i et morsomt show. Kører du med den gammeldags jernbane med damplokomotiv, kommer du med garanti ud for et ægte togrøveri undervejs. Vær sikker på at du får en plads til det flotte Wild West Shows, hvor stuntmen slås og skyder i højt tempo og stor dramatik.

Aktiviteter i Isaberg

I højsæsonen kan du fiske, klatre i bjerge, spille golf, tage på kanoture eller vildtsafari, når du rejser til Isaberg. Her er der mulighed for det perfekte ferieophold med alle former for inspirerende aktiviteter. Inden for 1,5 km ligger der to 18-hullers golfbaner, og i søen med små øer og vige kan I bade, fiske, sejle eller tage en kanotur.

Her er desuden restaurant, bar, legeplads, grillplads, bådudlejning og afmærkede vandrestier, og der arrangeres alle former for idræt, fiskeri, naturture og vildmarksture på hesteryg.

 

Gotland

Rejs til Gotland i Sverige og rejs ind i en tidslomme. Her finder du historiske seværdigheder, hyggelig svensk atmosfære og fantastisk natur. Gotland er Sveriges største ø og et sandt ferieparadis.

Gotland tilbyder noget for enhver smag. Alt fra små mennesketomme strande til børnevenligt badevand, uforlignelig natur med mange cykelstier til Europas største drypstenshule og små idylliske landsbyer til hovedstaden Visby som ligger på UNESCOs liste over verdenskulturarv.

 

Nordsverige - den sidste vildmark

Nordsverige, inklusiv det storslåede og vidtstrakte Lapland, er næsten dobbelt så stort som Danmark og helt unikt. Går din rejse hertil, betages du med sikkerhed af områdets jomfruelige natur. Her finder du uanede muligheder for en aktiv ferie, hvor du kan cykle, sejle, vandre, fiske eller på anden vis udforske Europas sidste vildmark.

Glæd dig til, at grille laks som du måske selv har fanget under midnatssolen, eller prøve kræfter med områdets verdensberømte vandresti Kungsleden, hvor du med sikkerhed kan falde i snak med en af områdets lokale Samere og klappe deres rensdyr. Oplev Midnatssolen nord for Polarcirklen og besøg Laponias - et samisk kulturområde og et næsten uberørt naturområde, der også findes på UNESCOs verdensarv-liste.

 

Slap af i Sverige

Hverdagens larm og stress glemmes let i Sverige, når du slapper af og nyder ferien i dit eget tempo. Det er dejligt at kunne lægge sig med en god bog i en hængekøje under skyggen af et svensk bøgetræ - uden at der er nogen der jager dig op. Tag den med ro og udskift vækkeuret med fuglekvidder og barnelatter.

Hvis du bestiller et ophold i et feriehus til jeres ferie i Sverige, er det jer der bestemmer hvornår det er tid til afslapning, sjov og gode oplevelser.

 

Aktiv ferie i Sverige

Hvis du vil have en spændende og afvekslende ferie i Sverige med drøn på, kan du finde gode sommer- og vintersportssteder med et stort udbud af spændende udendørsaktiviteter.

Find en actionferie i fx Säfsen hvor du kan køre på mountainbike eller sejle i kajak på en susende älv, dyrke klatring på en stejl klippevæg, og meget andet. Jo, en ferie i Sverige kan godt få gang i adrenalinen!

 

Folkekultur og svenske traditioner

Svenskerne er gode til at vedligeholde deres traditioner, bl.a gennem deres mange hembygdsforeninger og hembygdsgårde, som er særlige brugsforeninger og friluftsmuseer, hvor alt er tidsstypisk - lige fra de falurødmalede huse, møbler og klædedragter.

På din ferie i Sverige kan du opleve dans omkring majstangen til midsommerfesten. I dén anledning er svenskerne iført traditionelle klædedragter og pigerne har blomsterkrans i håret.