Nord- og Midttyskland i autocamper med familien

8 dages kør-selv forslag med autocamper i Nord- og Midttyskland

Denne 8-dages tur til Nord- og Midttyskland er strikket sammen til børnefamilien, som ønsker at afprøve ferie i autocamper. Vi har lagt forslag ind til både sjove aktiviteter, kulturelle oplevelser og frisk luft i naturen undervejs. Nyd, at I ikke skal bruge tid på at pakke kufferten, hver gang I skal et nyt stedet hen, og brug i stedet tiden på at hygge over morgenmaden. Mens I kører, har børnene mulighed for at tage et spil UNO, skrive dagbog, tegne en tegning eller blot sidde og kigge ud på omgivelserne.

Vi håber, I kan bruge dette turforslag som inspiration til jeres kommende ferie i autocamper.

Fra 2.359 kr. pr. person ved 4 personer i autocamper

 

Rejseperiode:
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Længde:
ca. 850 km t/r Hamborg

281 kg CO2 samlet for 4 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type autocamper
 • rejserute
 • antal dage
 • campingpladser
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

I samarbejde med rejselandet Tyskland

Dagsprogram

Hamborg - Celle (120 km)

Selvom I sagtens kan køre til Hamborg samme dag, som I skal afhente autocamperen, kan det være en fordel at tage af sted dagen før og tage en enkelt overnatning på hotel. Fordelen ved det er dels, at rejsen nu er en pakkerejse, og at I dels får god tid den første dag til afhentningen, da det tager lidt tid at sætte sig ind i alle detaljer om kørsel med autocamper. Herudover har I tid til at proviantere til de første dage.

Turen her begynder ved Hamborg. Da vi har forskellige leverandør, anvises det præcise afhentningssted ved bestilling. Det er også muligt at afhente autocamperen andre steder i Tyskland, kontakt os for at høre mere om mulighederne.

Har I afhentet jeres autocamper tidligt, kan I her på feriens første dag starte ud med en tur i zoologisk have i Hamborg. Oplev alt fra farvestrålende papegøjer til isbjørne, prøv at ride på en kamel, eller vær med til at fodre dyrene. Når I kører videre ned mod byen Celle, har I mulighed for at aflægge den smukke middelalderby Lüneburg et besøg, og er I mere til naturen og det åbne landskab, ligger Naturområdet Lüneburger Heide også tæt på jeres rute.

Lige før I kommer til campingpladsen, kommer I forbi KZ-lejren Bergen-Belsen, hvor I kan høre og læse mere om grufuldhederne i lejeren under anden verdenskrig, hvor bl.a. dagbogsforfatteren Anne Frank mistede livet af tyfus. Dette besøg egner sig bedst til de lidt større og skolesøgende børn.

Overnatning på Campingpark Hüttensee der ligger smukt placeret ned til en badesø, og blot 30 km. fra Celle. Her er også legeplads, minigolf og beachvolleybane på pladsen.

Celle - Braunlage, Harzen (150 km)

Turen går i dag fra området omkring byen Celle til den smukke Nationalpark Harz. På vejen kan I i Wolfsburg besøge Autostadt, der er Volkswagenkoncernens flagskib. Vil I hellere gå i bybden med Tysklands historie og smukke bygninger, er Kloster Unser lieben Frauen i byen Magdeburg bestemt også et besøg værd. 

Er I derimod mere til vandreture, naturoplevelser, zipline, svævebane og damptog, så er det med at komme ud på eventyr i Nationalparken. Her er et hav af oplevelser for hele familien, Harzen er et slaraffenland for alle aldre.

2 overnatninger på f.eks. Camping Braunlage, der ligger centralt placeret i Nationalpark Harz, eller på en af de mange andre campingpladser i Harzen.

Harzen - Nationalpark Hainich - Hannoversch Münden (210 km)

Når I har nydt der sidste af Harzen, skal I en tur til Nationalparken Hainich, hvor I finder den helt særlige attraktion Trætopstien. Her er lavet en sti i toppen af de gamle træer, og I kan gå ca. 500 m i en højde af 10 - 44 m. Det er nemt at komme til med autocamperen, og er en sjov oplevelse for alle. 

Vil I hellere bruge lidt ekstra tid i Harzen og køre direkte til Hannoversch Münden, er turen ca. 120 km.

Overnatning på Camping Hann. Münden Grüne Insel Tanzwerder, der ligger i gåafstand ind til byen og tilbyder minigolf, kanoudlejning samt legeplads til de mindste.

Hannoversch Münden - Hameln (110 km)

I dag skal I ud på den tyske eventyrvej og gå i fodsporene på brødrene Grimm, helt uden at skulle hugge en hæl og klippe en tå. Første stop på vejen er Trendelburg, hvor Rapunzels tårn står højt oppe på en bakketop, og bare 15 min. kørsel væk, ligger det elegante slot Sababurg hvor Tornerose sov i 100 år. Oplev også den eventyrlige urskov ved slottet, Urwald Sababurg.

I byen Höxter finder i det gamle slot og kloster Schloss Corvey fra år 822. Det bestemt værd at afsætte en time eller to her, og det ligger lige ved landevejen til Askepots charmerende landsby Polle. I kører igennem Weserberglands romantisk bjerglandskab og ender i Rottefængerbyen Hameln hvor I skal overnatte.

Overnatning på Camping Hameln on the Weser ved bredden af floden ​​Weser, omgivet af smukke grønne enge, og kun 10 minutters gang fra Hamelns gamle bydel. Her er legeplads til de mindre børn.

Hameln - Soltau (160 km)

Sagnet om rottefængeren fra Hameln stammer tilbage fra middelalderen og er også fortalt af brødrene Grimm. Havde I ikke tid til at følge rottesporet igennem Hameln i går, så kan I sagtens nå det inden I kører videre i dag. Flere steder i byen kan I se billeder og statuer af rottefængeren, og kikker I godt efter, kan I også finde små ornamenter med rotter i de brostensbelagte gader. Om sommeren opføres rottefænger-friluftsspillet hver søndag kl. 12.00.

Er I klar på flere oplevelser i dag, kan vi anbefale et besøg i Dinopark Münchehagen mellem Hameln og Nienburg. Dette er Tysklands største videnskabelige eventyr- og temapark.
Er interessen større for de vilde dyr i Afrika end de uddøde dinosaurer, så har I også mulighed for at komme en tur på savannen i Serengeti Park ved byen Hodenhagen ca. 35 km. syd for Soltau.

Den hele dag I har til rådighed, bruges på sjov og ballade i Heide Park der er Nordtysklands største forlystelsespark. Her er vilde rutsjebaner til de modige, og de mere rolige kan hygge sig i Gurli Gris Land (Peppa Pig Land) med de sjoveste forlystelser, trampoliner, vandrutsjebaner og selvfølgelig møde Gurli Gris.

2 overnatninger på den børnevenlige Camping Auf dem Simpel, der ligger kun 15 minutters gang fra indgangen til Heide Park.

Soltau - Hamborg (100 km)

Efter morgenmaden er det tid til den sidste kørestrækning i denne omgang. Afhængig af hvornår autocamperen skal afleveres, har I måske tid til at trave en tur i det smukke naturområde Lüneburger Heide. Det kan også være I ikke nåede at komme i zoologisk have i Hamborg, og gerne vil have den med inden ferien er slut. 

Lige inden I kommer til Hamborg, finder I Nordeuropas største sammenhængende frugtavlsområde på ca. 200 km2. Plantagen hedder Altes Land, og ligger i Jork lige syd for Elben. Det er især populært at besøge når frugttræerne blomstrer i foråret, og når æblerne skal høstes i efteråret, men uanset tidspunktet på året, er det fascinerende at gå rundt imellem de mange frugttræer. 

Galleri

Kort

Vis på kort

Priser

Fra 2.359 kr. pr. person ved 4 personer i autocamper

Prisen inkluderer

 • 8 dage Autocamperleje - Hamborg-Hamborg
 • Ubegrænset kørsel
 • Skatter
 • Klargøringsgebyr
 • Standardforsikring for autocamper

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Afbestillings- & rejseforsikring
 • Selvrisiko reduktion
 • Sengelinned og håndklæder
 • Køkkenudstyr
 • Babysæde/børnesæde
 • Overnatninger på campingpladser
 • Camping gas
 • Brændstof
 • Vejafgifter, broer og og færger
 • Udflugter og entrébilletter

 

Om rejsen

1 nat ved Celle
2 nætter i Harzen
1 nat ved Hann. Münden
1 nat ved Hameln
2 nætter ved Soltau

Bemærk, du skal selv finde campingpladser undervejs.

ekstra oplevelser

I en autocamper er ruten fleksibel og I kan derfor også køre ruten i omvendt rækkefølge eller vælge en helt anden rute.

Forlæng evt. opholdet med nogle ekstra dage i autocamper eller på hotel i Hamborg og få flere oplevelser med i bagagen.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011