Den Tyske Eventyrvej

6 dage i Brødrene Grimms fodspor

”Der var engang… ” bliver til virkelighed, hvis du tager familien med på en rejse ad Deutsche Märchenstrasse, Eventyrvejen, og Brødrene Grimms eventyrlige verden. Lad jer tryllebinde af de magiske fortællinger, der kommer til live for øjnene af jer, når I møder rottefængeren fra Hameln, Tornerose, Askepot og mange flere.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Tysklands eventyrlige landskaber.

Fra 2.165 kr.
Pris pr. person ved 2 voksne og 1 barn u/12 år i et værelse på gode 3-4 stjernede hoteller i 5 nætter

Rejseperiode:
Hele året
Vi anbefaler april - oktober 2020

Startdag:
Daglig

Varighed:
6 dage/5 nætter

Turens længde:
1.470 km fra Flensborg
1.450 km fra Puttgarden

Klimapåvirkning:
225 kg CO2 samlet for 3 personer - mer om grønnere kør-selv-ferie


 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil hvis I ikke kører i egen bil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Velkommen


”Der var engang… ” bliver til virkelighed, hvis du tager familien med på en rejse ad Deutsche Märchenstrasse, Eventyrvejen, og Brødrene Grimms eventyrlige verden. Lad jer tryllebinde af de magiske fortællinger, der kommer til live for øjnene af jer, når I møder rottefængeren fra Hameln, Tornerose, Askepot og mange flere.

De charmerende middelalderbyer med brostensbelagte gader og bindingsværkshuse, romantiske slotte og frodiggrønne omgivelser, vil sørge for, at hele familien får en fantastisk kør-selv-ferie i det tyske eventyrland.

Eventyrvejen snor sig 600 km langs Weserfloden mellem Bremen og Hanau. Vores forslag her er lagt op med fem overnatninger, men det naturligvis op til jer, om I vil bruge mere eller mindre tid på turen.

God tur!

Dagsprogram

Danmark - Bremen, Stadsmusikanternes by (275 km / 265 km)

Afstand: 275 km fra Flensburg / 265 km fra Puttgarden.

Fra Danmark er der flere ruter at vælge mellem, når turen går til Bremen. Kommer I fra Jylland kører I forbi Neumünster, hvor det store designer outlet ligger og I har mulighed for at købe lækre mærkevarer til tilbudspriser. Fra Puttgarden går turen forbi Lübeck, den gamle charmerende havneby ved Østersøen. Nær Hamburg mødes vejene og herfra er der omkring 1½ times kørsel, til I er fremme i Bremen. 

Eventyret begynder i skønne Bremen, der for mange tyskere er uløseligt forbundet med Grimms eventyr ”De bremer stadsmusikanter”, hvor et æsel, en hund, en kat og en hane i en umage alliance forsøger sig som spillemænd og jagter en flok røvere på porten. På markedspladsen ved byens pragtfulde rådhus kan I finde bronzestatuen af de fire berømte eventyrfigurer og fra maj til september kommer eventyret til live på pladsen Domshof foran den prægtige domkirke St. Petri.

I de middelalderlige bindingsværkshuse og smalle brostensbelagte gader i det romantiske kvarter Schnoor får I følelsen af at være trådt lige ind i Brødrene Grimms eventyr.

Overnatning i Bremen

Bremen - Hamlen, Rottefængerbyen (190 km)

I dag går turen mod syd og I bliver lokket til byen Hameln af lyden fra den samme lumske rottefænger, der i 1284 ifølge sagnet lokkede byens børn afsted med sit fortryllende fløjtespil, hvorefter de forsvandt. Lad byens små rotter guide jer til de forskellige seværdigheder.

For at I kan opleve så meget som muligt i charmerende by Hameln, har vi lagt en overnatning ind i Schwalenberg, ca. 38 km fra Hameln. Schwalenberg er en lille smuk bindingsværksby, hvor stemningen falder fint i tråd med eventyret.

Overnatning i bindingsværksbyen Schwalenberg.

Hameln - Kassel, Prinsessehistoriernes byer og Brdr. Grimm Museet (115 km)

Fortsæt jeres rejse videre til Askepots charmerende landsby Polle, hvor I kan lade fantasien få frit spil på ruinerne af den borg, hvor Askepot var til bal og fandt prinsen på den hvide hest.

I byen Trendelburg står Rapunzels tårn højt oppe på en bakketop, og bare 15 min. kørsel væk ligger det elegante slot Sababurg, hvor Tornerose sov i 100 år.

Dagen slutter i Kassel, der er Eventyrvejens hjerte. Det var her i Kassel, at brødrene Grimm skrev de mange eventyr, som de senere er blevet så berømte for, og på Brødrene Grimm Museet i Kassel kan I få et indblik i brødrenes liv og livsværk. I dag er Kassel dog mindst lige så berømt for at være en pulserende kulturby, hvor kunstværker pryder gadebilledet, teatret trives og den årlige kunstfestival tiltrækker berømtheder. 

Overnatning i Kassel

Kassel - Hanau, Rødhættes hjemstavn og Brdr. Grimms fødeby (225 km)

I Hessisch Lichtenau venter Mor Hulda i sit fine hus på at drysse de flittige med guld, inden I møder en af de mere berømte karakterer i Schwalmstadt, hovedstaden i Schwalm-regionen, der i dag går under navnet Rødhætteland. 

Næste stop er i Brødrene Grimms hjemby Steinau an der Strasse. Her har I mulighed for at besøge Brødrene Grimms hus og nyde den charmerende by, hvor drengene voksede op.

Eventyrruten ender i Brødrene Grimms fødeby Hanau, hvor det nationale mindesmærke over brødrene Grimm står og danner en fin ramme om en dejlig aften på eventyrruten.

Overnatning i Hanau

Hanau - Marburg (105 km)

Fra Hanau sætter I nu kurs mod nord, og der er fortsat masser at opleve. Sidste overnatning på turen bliver i endnu en af de mange byer på Eventyrvejen, Marburg, hvor I kan gå ad Grimm Ruten,

Overnatning i Marburg

Marburg - Danmark ( 560 km / 550 km)

Afstand: 560 km fra Flensburg / 550 km fra Puttgarden.

Efter nogle eventyrlige dage i det tyske eventyrland er det blevet tid til hjemrejse. Undervejs kan I dog fortsat besøge eventyrlige steder fx Bad Wildungen, hvor I finder Snehvide, Lügde, hvor I kan vandre ad Lügde Mythenweg (myternes rute) og Bodenwerder, hvor Baron von Münchhausen stadig fortæller sine fantasifulde historier. Herfra går turen forbi Hannover og videre mod Danmark. 

Et alternativ, med et noget andet tema, er at gøre stop på Lüneburger Heide og besøge Heide Park, der er et sandt mekka med masser af rutsjebaner, karruseller og andre sjove kørende aktiviteter. Et sikkert hit hos børnene. 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 2.165 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 5 overnatninger i værelse til 2 voksne og 1 barn u/12 år på gode 3-4 stjernede hoteller
   

Prisen inkluderer ikke

 • Færge, parkering og brændstof
 • Udflugter og entrebilletter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

 • 1 overnatning i Bremen
 • 1 overnatning i Schwalenberg (nær Hameln)
 • 1 overnatning i Kassel
 • 1 overnatning i Hanau
 • 1 overnatning i Marburg

 

Ekstra oplevelser

I kan også køre ruten fra fra syd mod nord, forlænge opholdet med nogle ekstra dage eller kombinere med andre kør-selv-forslag, f.eks. Tyskland oversete Juveler.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011