Alaskas højdepunkter

10 dages kør-selv-forslag i Alaska

Store oplevelser i Alaskas imponerende natur venter jer på denne kør-selv-ferie til Alaskas højdepunkter. Kenai Fjords National Park med gletsjere og et rigt dyreliv, oplevelser i Denali National Park, besøg i den gamle guldgraverby Fairbanks og Alaskas største by Anchorage, er blot et udpluk at det store program.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse i naturskønne Alaska.

Fra 36.053 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 10 dages kør-selv-ferie med hotel, billeje og et udvalg af udflugter.

Rejseperiode:
Medio maj - medio september.
Vi anbefaler juni - august. 

Startdag: 
Daglig

Varighed: 
10 dage / 9 nætter

Længde:
Ca. 2.110 km

Klimapåvirkning:
6.087 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Afrejse Danmark - Anchorage - Seward (204 km)

Start dagen med at køre på Seward Highway til maleriske Turnagain Arm. Turnagain Arm er en havbugt med verdens næsthøjeste tidevandsforskel på mere end 9 meter. Der er enestående muligheder for at se hvidhvaler, der jager laks i bugten eller Dall’s får langs med vejen.

Undervejs kan I besøge Alyeska Ski Resort i Girdwood, der er et yndet sted at spise frokost, og herfra kan I kan tage svævebanen op på Mt. Alyeska (ikke inkluderet). Et andet interessant stop er Portage-gletsjeren og det spændende besøgscenter. I kan også besøge Alaska Wildlife Center, som er et rehabiliteringscenter for sårede og forældreløse vilde dyr. Her kan I komme tæt på nogle af Alaskas største landdyr, herunder elge, bisoner, elge, hjorte, rensdyr, bjørne og moskusokser.

Overnatning i Seward
 

Oplevelser i Seward og Kenai Fjords National Park

Hele dagen er afsat til at nyde Seward og omegn og I kan vælge én af disse fem oplevelser, som er inkluderet i turens pris:

 • Kajak-eventyr fra Tonsina Point. I sejler I Resurrection Bay, der er er omgivet af snedækkede bjerge og hjemsted for adskillige af Alaskas statsparker, hvor der findes talrige muligheder for at vandre, sejle i havkajak og udforske naturen.
 • Bear Lake Kajak eller Kanotur med guide. Hop i bådene og sejl afsted på denne naturskønne lokale sø, hvor Sockeye-laksen holder til. Undervejs er der stop ved laksedammen.
 • Vildmarkshundeslædetur - Besøg Seavey Family Homestead i Seward, en sommer-camp for Iditarod-atleter! Mød hundene og oplev deres begejstring, når de spændes for sommerslæderne. I får en tur på ca. 3 km gennem den naturskønne regnskov.
 • Vandretur på Exit Glacier. Et vandreeventyr og  en fantastisk mulighed for at se juvelen i Resurrection River Valley - Exit Glacier. Oplev en massiv mur af blå is, der bevæger sig ned af bjergsiden fra Harding Ice Field ned til Resurrection River.
 • Resurrection Bay Wildlife Cruise - Tag med på et 3½ times Kenai Fjords krydstogt i Resurrection Bay. I sejler langs den barske kystlinje og forbi Bear Glacier. I kommer tæt på søløve- og havfuglekolonier og glem nu ikke at holde udkig efter hvaler, havoddere, Dalls marsvin, ørne og bjerggeder.

Tilbage i Seward kan I besøge Sealife Centre.

Overnatning i Seward

Seward - Talkeetna (386 km)

Dagens køretur fører tilbage til Anchorage med mulighed for at nyde seværdighederne langs Seward Highway. Hold udkig efter hvidhvalerne, på vej ind og ud af havbugten Cook Inlet, eller nyd synet af de mange Dall’s får på bjergsiderne. Fortsæt gennem Anchorage og tag Glenn Highway mod nord til Wasilla og videre til Talkeetna. Besøg endelig Alaska Native Heritage Centre undervejs.

Talkeetna fungerer som base camp for bjergbestigere, på vej op på Mt. Denali; byen med mindre end 1.000 indbyggere ligger ved sammenløbet af floderne Talkeetna og Susitna. Byen har stadig megen af sin oprindelige charme fra tiden omkring århundredeskiftet, hvor den var centrum for guldgravning: træhytter, en landevejskro og klinkbeklædte butiksfacader ligger på rad og række i ujævne gader, og på de træbelagte fortove går lokale, bush pilots og originaler side om side, mens Mt. Denali rejser sig faretruende i baggrunden.

Main Street, byens eneste brolagte gade, starter med et ”Welcome to Beautiful Downtown Talkeetna” ved byparken og ender ved Susitnaflodens bred, hvorfra man i klart vejr kan glæde sig ved det mest fantastiske blik mod det store bjerg.

Overnatning i Talkeetna

 

 

Talkeetna - Denali National Park (257 km)

Denne formiddag venter jer en spændende Jet Boat tur. Oplev Denali's pragt og den store Alaska Range fra et spektakulært udsigtspunkt på Susitna-floden! Undervejs er der stop, hvor I kan se lokal kunst og håndværk og nyde panoramaudsigten. Alt i alt et uforglemmeligt og unikt flodeventyr. Herefter kører I ad Parks Highway, forbi imponerende skov- og bjerglandskaber, nordpå til Denali National Park.

I har rigelig tid til at se nationalparkens storhed, nyde de mange seværdigheder langs med George Parks Highway, eller I kan vælge at ankomme tidligt til hotellet nær parkens indgang for at deltage i en valgfri udflugt eller besøge Denali Visitor Centre.

Overnatning nær indgangen til Denali National Park. 

Oplevelser i Denali National Park

I dag kan I glæde jer til oplevelser i og omkring Denali National Park. I kan vælge én af disse fire oplevelser, som er helt eller delvis inkluderet i turens pris:

 • Guidet Jeep tur på Denali Highway - Denne køretur er nr. 2 på National Geographics liste over 'Drives of a Lifetime'. En 4-timers guidede udflugt i en 4-hjulstrækker, hvor I kører ad en 217 km lang grusvej, der tager jer væk fra den slagne vej. Nyd udsigten over Alaska Range og Mt. Denali.
 • En halvdags bustur, hvor der venter jer en guidet fortælling om parkens historie. Undervejs er der mulighed for at spotte nogle af parkens beboere, da der er et rigt og varieret dyreliv. 
 • Denali Summit Flightseeing i små fly. Kom tæt på Alaskas majestætiske Mt. Denali, og nyd udsigten fra vinduessæderne i det lille fly. Tag et headset på og hør guide beskrive turen, mens I flyver over de snedækkede tinder og gletsjerudskårne dale i Denali National Park.
  (Deltagelse på denne tur kræver en ekstra betaling på ca. 2.250 kr. pr. person).
 • Med helikopter til Denali Glacier. Mærk suset i maven når helikopteren lægger an til landing i det enorme Denali National Preserve. Undervejs til den massive Yanert-gletsjer, vil piloten guide jer om området i flyver over, og måske I også får øje på nogle rensdyr, elge eller  bjørne. 
  (Deltagelse på denne tur kræver en ekstra betaling på ca. 3.500 kr. pr. person).

Overnatning nær indgangen til Denali National Park. 

Denali National Park - Fairbanks (198 km)

Fra Denali fortsætter I turen ad George Parks Highway mod nord og Fairbanks. Nyd de utroligt smukke skove og imponerende bjerglandskaber, mens I kører gennem byerne Healy, Nenana og Ester - en gammel guldgraverby.

Om eftermiddagen kan I gå ombord på hjuldamperen Discovery III; glæd jer til et uforglemmeligt 3-timers krydstogt ind i hjertet af Alaska, ad floderne Chena og Tanana på den eneste autentiske og fungerende hjuldamper i hele Alaska (turen er inkluderet i rejsens pris). Dette krydstogt med guide byder på spændende fortællinger om områdets naturhistorie og Athabasca-indianernes kultur. I kan se frem til at opleve vandflyvere lette, se slædehunde og være vidne til ”flodernes forening”, samt at få mere at vide om de gamle Athabasca-indianeres kultur. 

I fortsætter frem til den gamle guldgraverby Fairbanks, hvor dagen slutter.  

Overnatning i Fairbanks 

Fairbanks til Valdez (584 km)

Kør syd ad den imponerende Richardson Highway, der vil bringe jer hele vejen frem til Valdez. Den første del af turen følger I Tanana-floden og I kommer gennem Delta Junction, der er hjemsted for Delta Bison Sanctuary.

I fortsætter mod syd og på sidste halvdel af turen passerer de imponerende bjerge i Wrangell-St. Elias National Park, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Parken omfatter 9 af de 16 højeste punkter i Nordamerika, herunder Mt. Blackburn på næsten 5.000 meter! Området er på størrelse med Irland.

Ved Thompson-passet, bør I holde ind på en af parkeringspladserne og nyde landskabet og det betagende syn over Worthington-gletsjeren, inden I begynder nedkørslen til Valdez. 

Overnatning i Valdez

Valdez og Prince William Sound Columbia Glacier Cruise inkl. frokost

Fra Valdez kan I nu glæde jer til et 7-timers cruise ind i Prince William-sundet til Columbia-gletsjeren, der er den største tidevandsgletsjer i det sydlige centrale Alaska. Kaptajnen og hans besætning vil guide på turen, hvor I også bør holde øje med dyrelivet. Hvis I er heldige, kan I blandt andre væsner spotte marsvin, søpapegøjer, søløver, havoddere og måske endda pukkelhvaler. (Turen er inkluderet i rejsens pris)

Overnatning i Valdez

Valdez - Sheep Mountain Lodge (309 km)

I dag fører turen tilbage mod nord ad Richardson Highway med en utrolig smuk udsigt over Wrangell Mountains, hvor I, hvis vejret tillader det, kører tilbage til Glennallen. Herfra følger I Glenn Highway mod Palmer/Anchorage, indtil I når Sheep Mountain Lodge.

Resten af dagen står i fritidens og afslapningens tegn – I kan blot betragte den betagende udsigt eller tage del i forskellige aktiviteter. Et stisystem på mere end 20 km i nærheden af lodgen, er perfekt til spændende opdagelsesture og indbyder til at nyde det rige fugle- og planteliv. Der ligger vandrekort over området i alle hytter.

Overnatning i Sheep Mountain

 

Sheep Mountain Lodge - Anchorage for hjemrejse - Danmark (172 km)

Kør mod syd ad Glenn Highway til Anchorage. Nogle af højdepunkterne på dagens køretur er Independence Mine i det smukke Hatcher-pas og de mange små idylliske byer i Mat-Su dalen. Dalen er hjemsted for et utal af gårde, der nyder godt af Alaskas natur og her har I mulighed for at nyde udsigten over Chugach-bjergene.

Det er blevet tid til at køre i lufthavnen, aflevere bilen og flyve hjem, med mindre I vælger at fortsætte ud på flere eventyr. En oplagt mulighed vil være at tage et par nætter her i Anchorage og opleve byen og de omkringliggende områder. 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 36.053 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund-Anchorage retur
 • 9 hotelovernatninger (Standard hoteller)
 • Én af følgende fem udflugter i Seward: Kajak-eventyr fra Tonsina Point, Bear Lake Kajak eller Kanotur med guide, Vildmarkshundeslædetur, Vandretur på Exit Glacier eller Resurrection Bay Wildlife Cruise 
 • Én af følgende fire udflugter i Denali: Guidet Jeep tur på Denali Highway, En halvdags bustur med guide, Denali Summit Flightseeing i små fly (mod ekstra betaling på ca. 2.250 kr. pr. person) eller Helikoptertur til Denali Glacier (mod ekstra betaling på ca. 3.500 kr. pr. person).
 • Èntre til Alaska Wildlife Conservation Center
 • Talkeetna Wilderness Adventure Jet Boat 
 • Riverboat Discovery Cruise
 • Prince William Sound Columbia Glacier Cruise inkl. frokost
 • 9 dages billeje gruppe B inkl. forsikring


Prisen inkluderer ikke

 • Måltider 
 • Vej- og tunnelafgifter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Om rejsen

Denne tur er beregnet på standard hoteller.
Ønsker I Superior hoteller undervejs, tilpasser vi gerne turen til jeres ønsker.

 

Ekstra oplevelser

Forlæng rejsen
I kan fx forlænge rejsen med en nat eller to i Anchorage.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011