Storbyer og natur i det østlige Canada

12 dages kør-selv-forslag i Det østlige Canada

Toronto, Niagara Falls, Algonquin, Montréal og alt her imellem; her får I vitterlig det bedste af det østlige Canada. De farverige storbyer møder jer med høj puls, fransk kultur og kolonihistorie, Canadas enestående natur med smukke bjergtinder og dybblå søer inviterer til vandreture og kanosejlads, og storslåede Niagara Falls giver jer et fascinerende indblik i naturens formidable kræfter.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Canadas smukke landskaber.

Fra 23.091 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 12 dages kør-selv-ferie med hotel og billeje.

Rejseperiode:
Maj - oktober.

Startdag:
Daglig

Varighed:
12 dage/11 nætter

Længde:
2.300 km
 

4.636 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Toronto – Niagara Falls (130 km)

Fra Toronto kører I sydpå langs bredden af Lake Ontario til et brag af en seværdighed, Niagara Falls, hvor vandmasserne vælter ud over de to legendariske vandfald Horse-shoe Falls og American Falls. I kan komme helt tæt på de frådende vandmasser og fornemme elementernes rasen iført røde regnfrakker om bord på turbåden Hornblower. Efter nærkontakten med Niagara Falls kan I gå en tur igennem hovedgaden og se, hvordan cana­dierne også kan tivolisere et område med bizarre turistattraktioner og andet gøgl. Området omkring Niagara Falls er i øvrigt et fremragende vinområde med flere vingårde, bl.a. ned mod den historiske by Niagara, der er et besøg værd. (I udflugtspakken er der inkluderet et Niagara Falls Adventure Pass, der giver adgang til en række forskellige oplevelser).

Vidste du, at
adskillige vovehalse har gennem tiderne prøvet kræfter med vandmasserne i Niagara Falls. Den mest berømte er lærerinden Annie Taylor, der i 1901 kastede sig ud i de frådende vandmasser i en trætønde ved Horseshoe Falls – og overlevede turen ned gennem vandfaldet. Siden er mange andre fulgt efter. Statistikken siger, at godt halvdelen af vovehalsene ikke overlever, mens den anden halvdel slipper fra deres stunt med livet i behold. Det er i sagens natur forbudt at prøve kræfter med vandmasserne i Niagara Falls, men gør man det alligevel – og overlever – står det canadiske politi klar med en bøde på 2.300 canadiske dollars og et livslangt indrejseforbud i Canada!

Niagara Falls – Algonquin Park (375 km)

I kan lige nå en morgentur ned forbi Niagara Falls, inden I kører tilbage nordpå langs bredden af Lake Ontario og Toronto gennem et dejligt område med masser af søer. Dagens etape er forholdsvis lang, så tag et par stop undervejs - fx ved den første europæiske bosættelse i Ontario-provinsen, Sainte-Marie among the Hurons, hvor en gruppe franske jesuitter i 1600-tallet byggede en missionsstation. Stedet er nu et levende friluftsmuseum. I kan også udforske Muskoka Lake-området, der byder på intet mindre end 1.600 søer og en række imponerende klippefremspring. Dagens mål er den store og meget smukke nationalpark Algonquin Park.

Algonquin Park

I dag kan I tage den med ro, for hele dagen er afsat til at nyde naturen i Algonquin Park. Her kan I give jer i kast med hiking eller kanosejlads eller vælge at tage en kortere gåtur i området på en af de mange afmærkede vandrestier. Overvej også at lægge vejen forbi Algonquin Logging Museum og det nærliggende besøgscenter, der fortæller om parkens natur, geografi og dyreliv.

Algonquin Park – Ottawa (398 km)

Vi anbefaler, at I står tidligt op, så I har tid til at nyde dagens flotte etape, der lægger op til en masse stop undervejs, hvor I kan beundre den smukke natur og de flotte udsigter i det nordøstlige Ontario. I følger den snoede Highway 60 gennem det bjergrige terræn det meste af vejen til Ottawa, Canadas hovedstad.

Ottawa

I vågner op i den canadiske hovedstad, der er noget mindre end sine storbykolleger Toronto, Montréal og Québec City. Ottawa blev først udråbt til hovedstad i 1857, og da byen nærmest er bygget som hovedstad, kan den godt føles lidt pæn og poleret. Til gengæld har byen en række spændende bygninger og institutioner, som det cana­diske parlament, hvis tårn rager op over alle andre bygninger i Ottawa.

En række af Canadas store museer og monumenter er desuden samlet her, så her er rigeligt at gå i gang med. Canadian Museum of Civilization er her et absolut must, både pga. udstillingen, der fortæller om civilisationens udvikling i Canada de sidste 1.000 år, men også for sin helt specielle arkitektur. (Entre til Canadas historiske Museum er inkluderet i udflugtspakken).

Ottawa – Mont Tremblant (153 km)

Turen fortsætter ind i Québec-provinsen mod nordøst til Laurentian Mountains. I skal op til Mont Tremblant, et meget populært feriested i 960 meters højde, hvor der er rig mulighed for at dyrke skisport om vinteren og et fascinerende dyreliv om sommeren. Overvej et besøg i Omega Park ved Montebello - en slags safaripark, hvor I oplever det lokale dyreliv på tæt hold - eller tag på bjørnetur i Kenauk-reservatet.

Mont Tremblant – Québec City (441 km)

Dagens tur bringer jer ud på en meget smuk ekspedition med masser af scenisk valuta for pengene. I skal sigte efter Québec City og følge St. Lawrence-floden, der byder på masser af smukke udsigter. Stop fx i den historiske by Trois-Rivières, hvor I kan fornemme noget af den franske indflydelse. Byen er grundlagt i 1634, men desværre blev en stor del af den gamle bykerne udraderet under en storbrand i 1908.

Québec City

Nu er det tid til at støve de franske gloser af, for nu er I landet midt i den fransktalende højborg i Canada, Québec City. Her kan I opleve de gamle huse fra 1700- og 1800-tallet med tydelige aftryk af europæisk og fransk kultur - bl.a. noget så fransk som brostensbelagte gader og den eneste befæstede bymur nord for Mexico.

Naturligvis har Québec City også rigelige mængder af cafeer, parker, monumenter og diverse butikker med kunsthåndværk.I har mulighed for at opleve Québec City på en guidet byrundtur på engelsk til fods, der tager jer med gennem de historiske bydele af Québec. (Guidet byrundtur til fods er inkluderet i udflugtspakken).

Montréal

Mens Toronto er meget engelsk, Ottawa er meget pæn og Québec City repræsenterer historien og de franske forbindelser, er der fuld knald på Montréal, der tager det bedste fra alle tre byer.

Montréal er et brag af en storby, der i den grad fyrer livsglæden af i moderne omgivelser. Montréal er en moderne storby med skyskraber-skyline og et nærmest katakombelignende netværk af tunneller under byen, så man slipper for at bevæge sig op i kulden om vinteren. Montréal er en meget frisindet og liberal by, hvor indbyggerne jævnligt ligger i top, når man undersøger begrebet livskvalitet i de nordamerikanske storbyer. Og det vrimler med cafeer, barer, natklubber og gode restauranter, så der er rig mulighed for at nyde byen.

Montréal – Kingston (290 km)

Nu forlader I den fransktalende del af Canada og kører langs St. Lawrence-floden, hvor I på den modsatte side af floden har udsigt til den nordlige del af New York State i USA. Ved byen Morrisburg kan I besøge Upper Canada Village, en rekonstruktion af en typisk canadisk by fra 1860’erne. Fortsæt turen langs floden og inden I ankommer til Kingston passerer I Gananoque, hvor I kan tage på en timelang sejltur omkring smukke 1000 Islands lige på grænsen til USA. (Entre til Upper Canada Village og sejltur omkring de 1000 øer er inkluderet i udflugtspakken).

Kingston – Toronto (263 km)

Den sidste køredag på rundrejsen bringer jer retur til Toronto, men inden I forlader Kingston, bør I besøge Fort Henry National Historic Site, et levende militært museum. Fortet blev bygget i 1832-34 for at afværge en mulig amerikansk invasion, der dog aldrig kom. Og så går det ellers retur til Toronto ad motorvej 401, men I kan også vælge det mere sceniske alternativ, kystvejen langs Lake Ontario, der dels består af Highway 33 og Highway 2.

Vi anbefaler, at I forlænger turen med et par dages ophold i den største by i Canada, der er et etnisk kludetæppe af over hundrede forskellige nationaliteter. Med andre ord en vital storby, der vibrerer af energi og som er en velbevaret hemmelighed for de fleste europæere. En af de seværdigheder, I bare ikke må gå glip af, er CN Tower, Nordamerikas højeste fritstående bygningsværk med roterende restaurant og en af verdens højeste udsigtsplatforme i 447 meters højde, udstyret med glasbund - hvis I tør at se ned!

Nede på jorden igen har Toronto en række af Canadas absolut bedste museer og byen vrimler med spændende kvarterer og shopping muligheder - både blandt velkendte brands og butikker med lokale varer på hylderne.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 23.091 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup-Toronto retur
 • 11 hotelovernatninger
 • 2 x morgenmad, 1 x frokost og 2 x middagsmad
 • Guidet byrundtur til fods i Québec City
 • 2 ugers billeje inkl. forsikring


Prisen INKLUDERER IKKE

 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

Der kan vælges mellem følgende hotelkategorier:
Moderate og Superior.

 

ekstra oplevelser

Udflugtspakke

 • Niagara Falls Adventure Pass
  – Hornblower Niagara Cruises
  – White Water Walk
  – Journey Behind the Falls
  – Niagara Fury
  – WEGO bus transport
 • Entre til Canadian Museum of History
 • Quebec City byvandring 2 timer
 • Entre til Upper Canada Village
 • Cruise of 1000 Islands.

Pris pr. person fra: 1.150 kr.

Forlæng rejsen
I kan fx forlænge rejsen med en nat eller to i storbyen Toronto.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011