Rejser til Frankrig

et skattekammer af oplevelser

I Frankrig finder du et sandt skattekammer af dejlige ferieoplevelser. Du kan fx føre dig frem på de famøse boulevarder i Paris eller besøge den lokale vinbonde i Alsace og smage den vin, som han dyrker på sine grønne vinmarker. Rejser du til Frankrig kan du dase dagen lang på varme, solbagte strande på Côte d’Azur. Du kan få dig et støvet spil boule med de gamle mænd på torvet i Aix-en-Provence eller smage på boghvedepande-kagerne og verdens ende i Bretagne. I Alperne finder du et mekka for aktiv ferie både sommer og vinter. Måske leger du kongelig for en dag på et af de majestætiske chateauxer i Loire-dalen eller joiner det glamourøse jet-set liv i Cannes.

Udvalgte områder og byer

Vis på kort

Rejseformer

Inspiration

Bon vivant i Paris - Frankrigs charmerende hovedstad

Paris serverer alle ingredienser til en dejlig og vellykket rejse. Rejser du fx til Paris på en forlænget weekend, kan du sagtens nå at komme tæt på byernes by i Frankrig. Tag en slentretur langs med Seinen eller oplev det romantiske Montmartre med cafeer og cabaret.

Paris er et charmerende bekendtskab uanset længden af din rejse. Her kan du i dag bestille fly og et godt, centralt hotel, så du bare skal koncentrere dig om de mange spændende oplevelser, der venter dig i byen.

Normandiet - fashionable badebyer og historie

Rejser du til Normandiet i det vestlige Frankrig vil du opleve brede sandstrande, det fantastiske tidevand, det blide bagland med små skove, bakker, vidtstrakte æbleplantager og fashionable badebyer som Trouville og Deauville. Her finder du også kasinoer, luksushoteller, flotte strandpromenader og butikker.

Normandiet er også kendt for invasionen under 2. Verdenskrig. De store krigskirkegårde står som et bevægende minde om D-dagen ved Omaha Beach og Arromanches-les-Bains. En anden attraktion i Normandiet er klippeøen Mont-Saint-Michel, der er forbundet med fastlandet med en 1800 m lang dæmning.

Bretagne - Hold ferie ved verdens ende

Den yderste del af Bretagne går under navnet Verdens ende (Finistère). Og du føler dig virkelig, at du er nået til verdens ende, når du rejser rundt i den vestligste del af Frankrig, som er omgivet af Atlanterhavet til hele tre sider. Langs milde badestrande og ved foden af forhistoriske bautasten og vilde klippekyster lever du i takt med tidevandet og vestenvinden, de keltiske legender og det særegne bretonske sprog. Bretagne er en region for sig selv i Frankrig med traditionsrige musik- og folkefester og smukke fiskerbyer med friske østers og kammuslinger.

Alsace a la carte!

Når du rejser til Alsace i Frankrig kan du nyde udsøgte lokale vine og alsaceretter med udsigt til grønne vinmarker og gamle bindingsværkslandsbyer med blomsteraltaner og toppede brosten. De dybe skove, frodige dale og de rolige søer i Vogeser-bjergene er desuden den perfekte ramme for vandre- og cykelture.

Vinens forunderlige verden byder sig til på den berømte Vinrute (Route du Vin), der strækker sig gennem det meste af Alsace. God rejse og værsgo. Alsace a la carte!

De franske Alper - frisk luft og pragtfulde bjergtoppe

I Alperne åbner du dit vindue om morgenen, indånder den friske bjergluft og nyder udsigten til de pragtfulde bjergtoppe. Se, det er den perfekte start på en ny og afslappende feriedag i Frankrig! Rejser du på kør-selv-ferie til Alperne om sommeren, vil du også opleve en af de mest varierede regioner i Frankrig.

I Alperne finder du svimlende slugter, floder, marker med græssende køer og vilde blomster samt de skønneste små landsbyer med romanske kirker. Om vinteren er Alperne et skisportsmekka.

Lyon - gastronomi i særklasse

Lyon har alt fra gastronomiske oplevelser, en super hyggelig gammel bydel, masser af kunst og kultur og shopping. I vintermånederne er der regelmæssige busforbindelser til skisportssteder i de Franske Alper. Gennem byen løber den smukke flod, Rhonen, og giver byen en romantisk atmosfære.

Provence - livsglædens region i Frankrig

Når du rejser til Provence i Frankrig rejser du til solen og livsglædens land. Kodeordet for Provence er joie de vivre – en umættelig lyst til at opleve det bedste, som livet har at byde på. Og det solrige Provence er i sandhed en rejse værd.

Oplev den storslåede provencalske natur med cypresser, oliventræer og solsikkemarker. Udforsk de hyggelige bjerglandsbyer, der ligger omgivet af tempelridderborge og gamle slotte.

Husk også pavebyen Avignon og kunstnerbyerne Arles og Aix-en-Provence. På din rejse vil du opleve, at der dufter af timian og lavendel i Provence. Tæt på ligger Côte d’Azur og det azurblå Middelhav, som indbyder til en svalende dukkert. Lad dig beruse af den provencalske joie de vivre. Jo før du rejser, jo bedre.

Den franske Riviera - Côte d’Azur voila!

På Den franske Riviera/Côte d’Azur i Frankrig kan du tilbringe en sorgløs ferie i skønne, solrige omgivelser ved det azurblå Middelhav. Når du rejser til Den franske Riviera, forstår du, hvorfor kunstnere og berømtheder har været tiltrukket af området i flere hundrede år.

Følg i deres fodspor og tag på opdagelse i de små landsbyer i baglandet, hvor husene er malet i okkergule farver og myriader af blomster, buske og træer fuldender billedet. Nyd også livet på stranden og udforsk de mondæne badebyer som Cannes, Nice og Monaco.

Nice - Rivieraens dronning

Når du rejser til Nice på en skyfri dag og tager en slentretur langs strandpromenden med udsigt til det azurblå Middelhav, palmerne og de delikate restauranter, så forstår du, hvorfor mange rejser til Nice igen og igen for at holde ferie.

Nice – også kaldet Rivieraens dronning - er nemlig essensen af Côte d’Azur i Sydfrankrig. Farverig, trendy og fashionabel. Og så er det stadig muligt at holde ferie i Nice inden for rammerne af et almindeligt feriebudget.

Languedoc-Roussillon - ferie for hele familien

Languedoc-Roussillon byder på kilometervis af lækre sandstrande, der ligger ud til det azurblå Middelhav. Her på den midterste del af Sydfrankrig er du langt fra den glitrende glamour og de høje priser på Den franske Riviera (Côte d’Azur), der ligger længere mod øst.

Rejser du til Languedoc-Roussillon får du et af Frankrigs mest solsikre og varme ferieområder, som er skabt til familieferie, da vandet fra strandene kun bliver langsomt dybt.

Montpellier - charmerende middelhavsby

Montpellier er områdets hovedstad og en rigtig charmerende Middelhavsby. I baglandet finder du et frugtbart landskab med frugtplantager, vinmarker og cypresser, der står skulder ved skulder med charmerende småbyer, middelalderslotte og Pyrenæerne ned til den spanske grænse. Maden er både fransk og god i Languedoc-Roussillon. Og det er vinen såmænd også.

Det sydvestlige Frankrig - Bordeaux og Dordogne

I den sydvestlige del af Frankrig ligger Bordeaux og Dordogne regionerne, der på alle måder er en rejse værd, hvis du har hang til udsøgte Bordeaux-vine, skaldyr, Atlanterhavskystens brede sandstrande, idylliske landskaber og romantiske vinslotte.

Rejser du til Bordeaux og Dordogne kan du også opleve den levende storby Bordeaux og tage på eventyr langs Dordogne floden, der flyder gennem historiske landskaber fyldt med gamle vinlandsbyer og frugtbare vinmarker. En rejse til Bordeaux og Dordogne er en rejse til vinens fascinerende verden.

Biarritz - Europas hawaii

Biarritz emmer af charme, liv og atmosfære, og giver dig - hvad end du er surfer eller strandløve - den perfekte kombination af sommer, sol og lækre strande. Med byens fantastiske beliggenhed i smørhullet mellem Atlanterhavet og Pyrenæerne, er du omgivet af smuk og enestående natur, hvor du både kan være aktiv og slappe af på stranden.

Korsika - hypnotiserende smuk ø

Korsikas dufte, farver, imponerende natur og stolte øboer, gør øen til en helt speciel oplevelse. Oplevelserne står i kø og bare venter på dig. Du kan slappe af på de kilometerlange strande, erobre de frodige bjerge, slente gennem de idylliske små landsbyer eller måske tage toget tværs gennem Korsika.