Tysklands 'Romantische Straße'

7 dages kør-selv-forslag gennem det romantiske Tyskland

Romantische Straße er en turistrute der blev oprettet i 1950'erne. Den er ca. 365 km lang og løber i den sydlige del af Tyskland i delstaterne Bayern og Baden-Württemberg, mellem Würzburg og Füssen. Ruten er så populær, at den ligger på en flot 13. plads blandt Tysklands hundrede mest besøgte seværdigheder. For at opleve så meget som muligt på den skønne rute, har vi valgt fire overnatninger samt en overnatning på vej ud og hjem. Men I kan naturligvis vælge flere eller færre nætter, alt efter hvad I har tid eller lyst til.

Romantische Straße snor sig fra Würzburg i Franken igennem bølgende vinbeklædte bakker til Füssen i Bayern, hvor alpetoppene gemmer sig i dunlette skyer. På denne femdages rejse vil I opleve Tysklands mest idylliske middelalderbyer med bindingsværkshuse, farveladeglade blomstergader, løgformede baroktårne, pragtpalæer og Biergartens. Her er scenen sat for en begivenhedsrig kør-selv-rejse igennem det sydlige Tyskland.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Tysklands romantiske landskaber.

Fra 4.695 kr.
pr. person i dobbeltværelse på 4-stjernede hoteller i 6 nætter

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
7 dage/6 nætter

Turens længde:
2.090 km fra Flensborg
2.060 km fra Puttgarden

Klimapåvirkning:
349 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • evt. type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Danmark - Celle (280 km/265 km)

Afstand: 280 km fra Flensburg / 265 km fra Puttgarden

Fra Danmark går turen ned mod Celle ad hurtigste rute, den tyske motorvej. Kommer I fra Jylland kører I forbi Neumünster, hvor det store designer outlet ligger og I har mulighed for at købe lækre mærkevarer til tilbudspriser. Fra Puttgarden går turen forbi Lübeck. Nær Hamburg mødes vejene og et stop i byen ved Elben er en oplagt mulighed, hvad enter det er for et par timer eller en overnatning. Fra Hamburg går det videre stik syd og I kører over Lüneburger Heide frem til Celle. 

Velkommen til en af ​​de smukkeste bindingsværksbyer i Europa, Celle, hvor der venter jer en overnatning.

Overnatning i Celle.

Celle - Würzburg (395 km)

Fra Celle kører I tilbage til motorvejen og fortsætter mod syd til Würzburg. I passerer byerne Hannover, Göttingen og Fulda. I kan naturligvis gøre stop undervejs i en af de nævnte byer, men vores anbefaling er klart, at I sørger for at komme frem til Würzburg, så der er tid til at opleve lidt i den charmerende by. Hvis I forventer at være sent fremme i Würzburg, er det absolut værd at tage en ekstra overnatning.

Velkommen til den smukke barokby Würzburg, der ligger ved Mainflodens bredder med de omkringliggende vinmarkerne som et smukt bagtæppe. Würzburg er centrum for den berømte Frankenvin, og netop den berømte frankiske vin i de karakteristiske bochksbeutel-flasker, er nok byens største attraktion.

Overnatning i Würzburg.

Würzburg til Rothenburg o.d. Tauber (130 km)

Brug eventuelt formiddagen i Würzburg, hvis I ikke nåede at se det hele i går. Byen er en historisk og atmosfærefyldt port til Romantische Straße, og I kan glæde jer til liflig frankenvin og romantiske perler på turen. 

Fra Würzburg følger I Romantische Straße via Tauberbischofsheim og Weikersheim, der begge er værd at besøge. Fortsæt gennem den frodige Tauberdal videre til Rothenburg o.d. Tauber, der efter sigende er Tysklands mest betagende og romantiske by. Det er også svært ikke at blive forført af dens middelalderlige charme. Resterne af de middelalderlige bymure, der omfavner byen, er en af Romantische Straßes absolutte perler. 

Overnatning i Rothenburg o.d. Tauber.
 

Rothenburg o.d. Tauber - Augsburg (160 km)

Med Rothenburgs middelaldertårne i ryggen fortsætter I ad Romantische Straße mod syd og undervejs til Augsburg passerer I sengotiske kirker og livlige handelsbyer. 

Snyd ikke jer selv for et stop i byen Dinkelsbühl. Det er svært ikke at føle sig hensat til et idylliske, gammelt eventyr, når I krydser stenbroen over den maleriske dam og går igennem én af de gamle byporte, hvor den fredede bydel med fæstninger, farverigt bindingsværk og ikke mindre end 16 tårne skaber en skøn kulisse.

Fra Dinkelsbühl går turen til Nördlingens næsten uberørte middelalderby, men undervejs kan I lave en mindre afstikker og besøge slottet Baldern, der ligger omkring midtvejs ved byen Wallerstein. I byen Harburg, hvor middelalderlige bindingsværkshuse og barokke gavlhuse ligger trygt på floden Wörnitz’ bred, tårner det prægtige Harburg Slot sig op over byen, som en årvågen vagtmester.

Fremme i Augsburg, der er Tysklands tredjeældste by, skinner byens storhedstid i det 15. og 16. århundrede igennem i byens prægtige renæssance- og barokbygninger, der især stråler på Maximilianstraße i den charmerende gamle bydel. Besøg også byens gamle håndværkerkvarter ved floden, der tilbyder et par spændende timers byvandring.

Overnatning i Augsburg.

Augsburg - Füssen (150 km)

Der venter jer en spændende dag med imponerende slotte og knejsende bjergtinder. Fra Augsburg fortsætter turen og I kommer igennem små hyggelige sydtyske byer med hver sin charme, som helsebyen Rottenbuch med sit 900 år gamle og ganske overdådige augustinske kloster og den fine Landsberg am Lech med et hyggeligt centrum og meget smuk flodbred.

Inden længe vil I kunne øjne de storslåede alpetoppe i horisonten, og der venter en bogstaveligtalt eventyrlig oplevelse i Schwangau, hvor de verdensberømte kongeslotte Neuschwanstein og Hohenschwangau i deres klippefyldte kulisse ligner noget taget ud af Wagners operaer. 

Jeres rejse ad Romantische Straße slutter i Füssen, der er Bayerns højest beliggende by, ved foden af de majestætiske alper. Nyd jeres ophold i den smukke middelalderby, der vil give jer en perfekt afslutning på en romantisk rejse igennem Sydtysklands skønne landskab. 

Hvis I vil have tid til at opleve egnens imponerende slotte, bør I tage en ekstra overnatning i Füssen. 

Overnatning i Füssen.

Füssen - Kassel (505 km)

Jeres rejse ad Romantische Straße er ved vejs ende, men derfor behøver jeres eventyr ikke at være det.

Fra Füssen kan I begive jer af sted på den storslåede Deutsche Alpenstrasse og opleve de Sydtyske Alpers imponerende skønhed. Her venter naturoplevelser ud over det sædvanlige og ikke mindst det bjergtagende panorama fra toppen af Tyskland på det 2.964 meter høje bjerg Zugspitze.

Går jeres rejse hjemad, så kan I køre ad Eventyrvejen tilbage til Danmark og krydre jeres kør-selv-ferie med et blik ind i Brødrene Grimms eventyrlige univers.

Den mest direkte vej hjem går forbi Ulm, gennem vinområdet Franken ved Würzburg frem til Kassel, hvor der venter en overnatning. Det var her i Kassel, at brødrene Grimm skrev de mange eventyr, som de senere er blevet så berømte for, og på Brødrene Grimm Museet i Kassel kan I få et indblik i brødrenes liv og livsværk. I dag er Kassel dog mindst lige så berømt for at være en pulserende kulturby.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 4.695 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 6 overnatninger i dobbeltværelse på 4-stjernede hoteller
   

Prisen inkluderer ikke

 • Færge, parkering og brændstof
 • Udflugter og entrebilletter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

1 overnatning i Celle
1 overnatning i Würzburg
1 overnatning i Rothenburg o.T
1 overnatning i Augsburg
1 overnatning i Füssen
1 overnatning i Kassel

Ekstra oplevelser

I kan også køre ruten i modsat rækkefølge, forlænge opholdet med nogle ekstra dage eller kombinere med andre kør-selv-forslag, f.eks. Deutsche Alpenstrasse.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011