Tysklands 'Romantische Straße'

5 dages kør-selv-forslag gennem det romantiske Tyskland

 Romantische Straße er en turistrute der blev oprettet i 1950'erne. Den er ca. 365 km lang og løber i den sydlige del af Tyskland i delstaterne Bayern og Baden-Württemberg, mellem Würzburg og Füssen. Ruten er så populær, at den ligger på en flot 13. plads blandt Tysklands hundrede mest besøgte seværdigheder. For at opleve så meget som muligt på den skønne rute, har vi valgt fire overnatning. Men I kan naturligvis vælge flere eller færre nætter, alt efter hvad I har tid eller lyst til. 

Romantische Straße snor sig fra Würzburg i Franken igennem bølgende vinbeklædte bakker til Füssen i Bayern, hvor alpetoppene gemmer sig i dunlette skyer. På denne femdages rejse vil I opleve Tysklands mest idylliske middelalderbyer med bindingsværkshuse, farveladeglade blomstergader, løgformede baroktårne, pragtpalæer og Biergartens. Her er scenen sat for en begivenhedsrig kør-selv-rejse igennem det sydlige Tyskland.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Tysklands romantiske landskaber.

Fra 2.895 kr.
pr. person i dobbeltværelse på 4-stjernede hoteller i 4 nætter (juni 2020)

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober 2020

Startdag:
Daglig

Varighed:
5 dage/4 nætter

Længde:
Ca. 330 km

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

FÅ et tilbud

Dagsprogram

Velkommen til Würzburg

Jeres rejse starter i den smukke barokby Würzburg, der ligger yndigt ved Mainflodens bredder med vinmarker som et smukt bagtæppe. Würzburg er centrum for den berømte Frankenvin, og netop den berømte frankiske vin i de karakteristiske bochksbeutel-flasker, er nok byens største attraktion.Her bør I skåle på, at jeres ferie er begyndt, måske i den gamle vinkælder under Residenz eller på en af de mange traditionelle værtshuse eller Weinstuben sammen med solid mad fra det franksiske køkken.

Alternativt finders der også masser af gourmetrestauranter og internationale toprestauranter, hvis kvaliteten lige skal lidt i vejret, f.eks. Alte Meinmühle, lige ved Alte Mainbrücke, eller Bürgerspital Weinstuben i Theaterstrasse.

Hvis I forventer at være sent fremme i Würzburg, er det absolut værd at tage en ekstra overnatning, for at opleve den charmerende by.

Overnatning i Würzburg.

Liflig frankenvin og romantiske perler (60 km)

Würzburg
Denne historiske og atmosfærefyldte port til Romantische Straße er fuld af store seværdigheder og smagsoplevelser. Tårnene på domkirken St. Kilians kan øjnes på lang afstand, og fæstningen Marienburg vogter over byens tage. Det overdådige bispeslot Residenz er i dag et UNESCO-beskyttet vidnesbyrd om byens storhedstid, og den imponerende Alte Mainbrücke og de mange fremragende museer byder på spændende kulturelle oplevelser.

Rothenburg o.d. Tauber
Igennem den frodige Tauberdal går jeres rejse videre til Rothenburg o.d. Tauber, der efter sigende er Tysklands mest betagende og romantiske by. Det er også svært ikke at blive forført af dens middelalderlige charme. Resterne af de middelalderlige bymure, der omfavner byen, er en af Romantische Strasses absolutte perler. Der venter jer et smukt vue, når I går rundt på muren med byen for jeres fødder og udsigt over de sirlige vinmarker på flodens skråninger. Den hyggelig middelalderlig atmosfære svirrer i gaderne, og St. Jacob kirken er med sine prægtige tårne en smuk krone på værket.

Overnatning i Rothenburg o.d. Tauber.
 

Sengotiske kirker og livlige handelsbyer (160 km)

Dinkelsbühl, Wallerstein og Nördlingen
Med Rothenburgs middelaldertårne i ryggen går turen til byen Dinkelsbühl. Det er svært ikke at føle sig hensat til et idylliske, gammelt eventyr, når I krydser stenbroen over den maleriske dam og går igennem én af de gamle byporte, hvor den fredede bydel med fæstninger, farverigt bindingsværk og ikke mindre end 16 tårne skaber en skøn kulisse. Fra Dinkelsbühl går turen over Wallerstein til Nördlingens næsten uberørte middelalderby. Her kan I, som det eneste sted i Tyskland, spadsere hele vejen rundt langs bymuren og få et smukt blik over den runde bymidte.

Harburg og Augsburg
I byen Harburg, hvor middelalderlige bindingsværkshuse og barokke gavlhuse ligger trygt på floden Wörnitz’ bred, tårner det prægtige Harburg Slot sig op over byen, som en årvågen vagtmester. I Augsburg, der er Tysklands tredjeældste by, skinner byens storhedstid i det 15. og 16. århundrede igennem i byens prægtige renæssance- og barokbygninger, der især stråler på Maximilianstraße i den charmerende gamle bydel. Besøg også byens gamle håndværkerkvarter ved floden, der tilbyder et par spændende timers byvandring.

Overnatning i Augsburg.

Imponerende slotte og knejsende bjergtinder (110 km)

Schwangau
Fra Augsburg fortsætter jeres rejse sydpå igennem små hyggelige sydtyske byer med hver sin charme, som helsebyen Rottenbuch med sit 900 år gamle og ganske overdådige augustinsk kloster eller den fine Landberg am Lech med et hyggeligt centrum og smukke flodbred. Inden længe vil I kunne øjne de storslåede alpetoppe i horisonten, og her venter en bogstaveligtalt eventyrlig oplevelse i Schwangau, hvor de verdensberømte kongeslotte Neuschwanstein og Hohenschwangau i deres klippefyldte kulisse ligner noget taget ud af Wagners operaer. Neuschwannstein har da også inspireret Disney-eventyrernes romantiske slotte, så det er ikke mærkeligt, at tankerne flyver hen på sagnomspundne prinser og prinsesser.

Füssen i Alperne
Jeres rejse ad Romantische Straße slutter i Füssen, Bayerns højest beliggende by ved foden af de majestætiske alper, der dypper deres top i dunlette skyer. Den smukke middelalderby ligger på bredden af den mælkeblå Lech, der elegant smyger sig ned ad vandfaldet i udkanten af byen. Denne vidunderlige by gemmer på mange arkitektoniske skatte som St. Mang klostret og Hohe Schloss, der tårner sig over byens røde tage. De mange smukke pladser har et italiensk touch og indbyder til formålsløse slentreture. I kan også gå den skønne tur til Alatsee og udsigtspunktet ved bjerghytten Salober Alm og nyde det vidunderlige alpelandskab, der udfolder sig foran jer. Den perfekte afslutning på en romantisk rejse igennem Sydtysklands skønne omgivelser. 

Hvis I vil have tid til at opleve egnens imponerende slotte, bør I tage en ekstra overnatning i Füssen. 

Overnatning i Füssen.

Videre....

Jeres rejse ad Romantische Straße er ved vejs ende, men derfor behøver jeres eventyr ikke at være det.

Fra Füssen kan I begive jer af sted på den storslåede Deutsche Alpenstrasse og opleve de Sydtyske Alpers storslåede skønhed. Her venter naturoplevelser ud over det sædvanlige og ikke mindst det bjergtagende panorama fra toppen af Tyskland på det 2.964 meter høje bjerg Zugspitze.

Går jeres rejse hjemad, så kan I køre ad Eventyrvejen tilbage til Danmark og krydre jeres kør-selv-ferie med et blik ind i Brødrene Grimms eventyrlige univers.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 2.895 kr. pr. person

Prisen inkluderer

  • 4 overnatninger i dobbeltværelse på 4-stjernede hoteller
     

Prisen INKLUDERER IKKE

  • Flybilletter
  • Billeje
  • Udflugter og entrebilletter

 

Om rejsen

1 overnatning i Würzburg
1 overnatning i Rothenburg o.T
1 overnatning i Augsburg
1 overnatning i Füssen

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten fra Füssen til Würzburg, forlænge opholdet med nogle ekstra dage eller kombinere med andre kør-selv-forslag, f.eks. Deutsche Alpenstrasse.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Vi er altid tæt på dig med 6 butikker
  • Få personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 
  • Vi er kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau 2019

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Søndergade 70, 1. etage
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kattebjerg 3
4700 Næstved
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011